Campionii animaţiilor

de Ştefan Dobroiu în 18 Iun 2014
Cu cine trebuie să se lupte Sughiţ pentru a face istorie?

Vineri se lansează pe ecrane Cum să îţi dresezi dragonul 2, care are toate şansele să impresioneze cu încasările sale mondiale. Iată mai jos un top al celor mai populare animaţii din istorie, top cu atât mai interesant cu cât 2014 a adus o schimbare majoră.

Locul 1 - Frozen/Regatul de gheaţă
Puţine sunt succesele de casă comparabile cu cele ale recentei animaţii Disney. Lansat pe ecrane la sfârşitul lunii decembrie, filmul s-a bucurat de o imensă popularitate, ajungând acum la un total 1,25 miliarde încasări pe întreg globul. Frozen nu este doar animaţia cu cele mai mari încasări din toate timpurile, ci s-a clasat sus şi în clasamentul general: pe locul 5, întrecută doar de Avatar (2,7 miliarde), Titanic (2,1), The Avengers (1,5) şi Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (1,3). Cum Frozen încă rulează în cinematografe ar putea exista şanse ca povestea Annei, a lui Kristoff şi a simpaticului om de zăpadă Olaf să urce chiar mai sus. În aceste condiţii, este surprinzător că Disney încă nu a anunţat un sequel, preferând să se concentreze pe un muzical pentru Broadway inspirat de animaţie.

Locul 2 - Toy Story 3/Povestea jucăriilor 3
Seria Toy Story a încântat sute de milioane de oameni, de la naşterea ei acum aproape două decenii, în zorii animaţiei realizate cu ajutorul computerului. Extraordinar succes de casă şi critică, seria a culminat cu Toy Story 3, care devenea în 2010 cea mai de succes animaţie din toate timpurile şi prima în stare să depăşească pragul de un miliard de dolari încasări. În acest moment este neclar dacă îi vom mai vedea pe Woody, Buzz şi prietenii lor într-un lungmetraj, dar cu siguranţă Disney nu exclude ideea unei continuări. În clasamentul general animaţia ocupă locul 12.

Locul 3 - The Lion King/Regele leu
Iată că se împlinesc 20 de ani de la lansarea uneia dintre cele mai iubite animaţii din toate timpurile. În 1994 The Lion King cheltuia 45 de milioane de dolari şi devenea în deceniul său cea mai populară animaţie. În prezent rămâne în continuare animaţia desenată de mână cu cele mai mari încasări din istorie, iar în topul genului ocupă un onorant loc trei, cu 987 de milioane de dolari încasate şi datorită unei relansări 3D din 2011. În clasamentul general povestea lui Simba ocupă locul 19.

Locul 4 - Despicable Me 2/Sunt un mic ticălos 2
Lansat în 2013, sequelul aventurilor simpaticului ticălos Gru (Steve Carell) s-a bucurat de o imensă popularitate, ajungând la un total al încasărilor de 970 de milioane, la un buget de 76 de milioane de dolari. Filmul va avea parte de o nouă continuare lansată pe 30 iunie 2017, dar şi de un spin-off, Minions, aşteptat pe 10 iulie 2015, cu Sandra Bullock în rolul lui Scarlet Overkill, o ambiţioasă şi malefică eroină hotărâtă să devină cel mai înfricoşător villain feminin din istorie.

Locul 5 - Finding Nemo/În căutarea lui Nemo
Lansat în 2003, filmul avea să câştige Oscarul pentru Cel mai bun lungmetraj animat, adjudecându-şi şi titlul de cel mai bine vândut DVD din toate timpurile, cu mai bine de 40 de milioane de unităţi răspândite în lumea întreagă până în 2006. Povestea peştelui clovn Marlin şi a fantasticei sale călătorii în căutarea fiului său Nemo a încântat spectatori de toate vârstele, iar totalul încasărilor s-a oprit la 936 de milioane de dolari. În acest moment Finding Nemo ocupă locul 26 în topul general al încasărilor. Va avea parte de un sequel, Finding Dory, aşteptat pe 17 iunie 2016.

Top 10-ul este completat de Shrek 2, cu 919 milioane de dolari, Ice Age: Dawn of Dinosaurs (886 de milioane), Ice Age: Continental Drift (877), Shrek the Third (798) şi Shrek Forever After (752).

Care este animaţia ta favorită din cele pomenite mai sus?

Exploreaza subiecte similare:

How to Train Your Dragon 2, Frozen, Toy Story 3, The Lion King, Despicable Me 2, Finding Nemo, Finding Dory, Minions, Shrek 2, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Ice Age: Continental Drift, Shrek the Third, Shrek Forever After

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boby77 pe 18 iunie 2014 09:45
NEMO SI FROZEN....mi-au placut si celelalte dar stea mai mult.....
boby77 pe 18 iunie 2014 13:36
astea'
nenuandrei pe 18 iunie 2014 10:33
The Lion King,Find Nemo si Frozen sunt preferatele mele
cristi23 pe 18 iunie 2014 13:03
the lion king.....
xerses pe 18 iunie 2014 23:16
Si mie mi-a placut mult Frozen...
Ovidiu239 pe 19 iunie 2014 11:22
Toy Story si Finding Nemo sunt cele mai bune.
Bayard pe 19 iunie 2014 22:31
Frozen mi s-a parut supraestimat. Oricum, How to Train Your Dragon nu are nicio sansa sa le depaseasca, nici nu cred ca intra in top 10. A debutat cu doar vreo 50 de milioane, sub 22 Jump Street si urmeaza filme tari, o sa aiba scaderi mari la incasari.... nu te poti baza doar pe piata internationala. Cred ca nimeni nu intelege ce s-a intamplat, de ce a facut asa putini bani..... filmul e foarte bun, trailerele au fost excelente, primul film iarasi a fost foarte iubit, e super ciudat. Despicable Me 2 a fost un film slab si totusi a facut aproape 1 miliard.
ardelean_carmin pe 5 iulie 2014 16:44
Ice Age:Dawn of Dinosaurs, Ice Age:Continental Drift sunt preferatele mele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells