Bugs Bunny a împlinit 75 de ani

de Ştefan Dobroiu în 28 Iul 2015
Prima apariţie oficială a popularului personaj animat a avut loc la sfârşitul lui iulie 1940

În 2012 Cartea recordurilor l-a desemnat pe Bugs Bunny drept cel mai prolific personaj animat din toate timpurile, cu sute de apariţii în scurtmetraje şi lungmetraje. Săptămâna aceasta simpaticul Bugs împlineşte o vârstă venerabilă: 75 de ani de la primul său scurtmetraj oficial, A Wild Hare, lansat pe 27 iulie 1940.

Deşi studiourile Warner au folosit o versiune a lui Bugs Bunny încă din 1938, în scurtmetrajul Porky's Hare Hunt, A Wild Hare este primul film în care Bugs este protagonist în încercata sa relaţie cu Elmer Fudd, vânătorul disperat să-l ucidă. Totodată, A Wild Hare este primul scurtmetraj în care Bugs foloseşte celebra replică "What's up, Doc?", replică pronunţată de vocea inconfundabilă a lui Mel Blanc. A Wild Hare s-a bucurat de un mare succes în cinema şi a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj animat.

Pentru mulţi dintre noi, traiectoria ulterioară a lui Bugs este cât se poate de cunoscută: la începutul anilor '40 devine cel mai mare star al seriei Merrie Melodies. În câţiva ani, studiourile Warner erau deja cel mai profitabil producător de desene animate din Statele Unite, iar Bugs va ajuta la consolidarea acestei poziţii cu peste 170 de scurtmetraje pentru cinema realizate de-a lungul următorilor 20 de ani. Din 1964 Bugs încetează să apară pe marele ecran, cariera sa fiind destinată exclusiv posturilor TV. De-abia în 1990 va reveni la cinema, la aniversarea vârstei de 50 de ani, cu scurtmetrajul de patru minute Box-Office Bunny.

În 1996 Bugs apare în Space Jam alături de Michael Jordan. Producţia va deveni filmul despre baschet cu cele mai mari încasări în toate timpurile. În prezent se aud zvonuri că Space Jam ar putea avea o continuare în care este dorit LeBron James, foarte lăudat pentru apariţia sa în comedia Trainwreck în regia lui Judd Apatow.

Exploreaza subiecte similare:

Mel Blanc, Space Jam, LeBron James, Trainwreck, A Wild Hare

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 28 iulie 2015 10:59
erau niste desene animate adevarate
unkn0wn pe 28 iulie 2015 23:31
Foarte inechitabile desene animate, as fi vrut mereu sa castige Tom sau Elmer Food, in locul lui Jerry si Bugs.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells