Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Vreau sa stiu

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 22 Nov 2007, 10:01   #1
barbosu
Novice

barbosu

La un concurs de scenarii

Salutare la toti.Mii de multumiri lui Pitbull,pentru raspuns.Am iar o intrebare.La un concurs de scenarii ca hbo si altele,cei din comisie sau cei care citesc lucrarile trimise,le citesc cap-coada,sau doar le frunzaresc?
Un coleg de facultate,mi-a spus ca are o cunostinta care lucreaza in domeniu,si ca se practica aceasta metoda.Nu mi-a dat nume.Spunea ca-s citite primele 7-8 pagini si apoi date la o parte.E adevarat,sau vrea sa ma descurajeze?
Sunt citite cap-coada,indiferent de cit de bine sau prost scrise,ori cit e de interesant sau nu,subiectul? Sunt mintit sau nu?Va multumesc.
barbosu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Nov 2007, 18:50   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Dom'le, evident cä nu se poate da un räspuns categoric pentru TOATE comisiile, de la TOATE concursurile. Dar un lucru e sigur: un adevärat profesionist îsi dä seama de la primele pagini dacä un scenariu e competitiv sau nu. In primul rând, trebuie sä te "prindä"; în al doilea rând, sä fie scris corect. Evident, dacä un scenariu e din start scris cu greseli grave, care denotä cä autorul nu stie pe ce lume träieste, nici un lector nu-si va pierde vremea cu el. Sansele ca scenariul sä se "reabiliteze" ulterior, pe parcurs, sunt cvasi-nule - din motive obiective: dramaturgia de film e o disciplinä atât de complexä, bazatä pe atât de multe reguli, criterii si rigori, încât e exclus ca un om care nu stie nici mäcar un început de scenariu sä-l scrie bine, sä se metamorfozeze apoi într-un geniu (fie si "naiv"). Altfel spus: dacä un constructor face o casä färä etaj care se därâmä singurä de strâmbä ce-i (ca-n "Asterix si Cleopatra"), n-o sä-i dai pe mânä un bloc cu nouä etaje, cä nu esti bou.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Nov 2007, 19:05   #3
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Pitbull:
e exclus ca un om care nu stie nici mäcar un început de scenariu sä-l scrie bine, sä se metamorfozeze apoi într-un geniu (fie si "naiv").
Eu pot fi metamorfozic pe parcurs. Intermitent incepe arido-plicticos si continua filosofico-stiintific. Bineinteles ca peste intregul scenariu se afla o ceata densa a a incepatorului astfel incat aridul, plicticosul, stiintificul si filosoficul se topesc (contopesc / contzopesc) ca untul in tigaia incinsa in inima vulcanului.
Ne antrenam, ne miscam si evoluam mai cu talent, mai cu talent.
Mr.Pitbull, mi-a venit ideea demna de a sparge hbo-ul la anu', fac un first-draft, fac un second draft, imi dati indicatii, fac un third draft, iar indicatii, si tot asa pana la al 9th-ulea draft - scurt metraj. 333 euro Pitbull, 333 euro cinemagia, 333 euro M.C. , iar Neuptolem 1 euro si faima!...
-------------------------------------------------------------------------------------
Acum realizez feedbackul, prin empatie si responsabilitate!!!... :oops:
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules