Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 08 Jul 2007, 09:11   #1
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

CNC-nimic despre regulament-pt pitbull

pitbull,

eu doream o discutie tehnica despre regulament si despre mizga din jurul CNCului.
despre cum el-regulamentul!-pare menit mereu sa favorizeze tocmai "victimele" sistemului.

despre cine este ruda cu cine.
despre cum Damian i-a fost contracandidat lui Eugen Serbanescu la sefia CNCului in 2006 pt. ca apoi sotia(fosta sotie) sa primeasca finantare pt. debut in 2006. Si uite-l pe Damian acum in juriul anului 2007.
despre faptul ca Eugen Serbanescu scrie teatru si ... HOP, tocmai in 2006 primesc finantare la DEBUT oameni din teatru-foarte respectabili dar cu ZERO experienta in film!

despre cum in 2006 un producator de film dornic sa participe la concurs trebuia sa aiba in capitalul social 7000 de euro! asta dupa ce haiducii tineri si-au facut firme ce au crescut pe bani primiti de la CNC.
despre comisia de lectori ce citeste(asa a fost in 2006) scenariile pt a scrie referate. referatele insotesc apoi scenariile cind acestea ajung la juriu.
cu toate acestea E.Serbanescu sustine ca CNCul nu poate influenta juriul.pai referatele ce sint?
despre secretizarea dosarelor de concurs care numai secrete nu ramin.
despre secretizarea scenariile cistigatoare. ce au de aascuns autorii daca scenariile sint bune?

chestii cu adevarat importante dupa mintea mea.
desigur poti bloca topicul asta.
sergiu puiu is offline   sendpm.gif
Old 08 Jul 2007, 11:03   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Deocamdatä nu îl blochez, ca sä nu crezi cä sunt absurd.
Anii de când functioneazä forumul CineMagia au fäcut sä se contureze, de la sine, anumite uzante, sau reguli nescrise. In cazul de fatä, ne raportäm la urmätoarea:
Am constatat cä nu e bine ca un anumit subiect sä fie märuntit pe sub-topicuri paralele; discutiile sunt mult mai coerente dacä se mentine unitatea. De exemplu, am avut vreo zece topicuri despre Sergiu Nicolaescu. Era haos. Finalmente, l-am pästrat activ numai pe cel aläturat ("Tunarul", etc...), fiind si cel mai consistent.
Ca atare, nu e cazul ca discutiile despre C.N.C. sä acopere mai multe topicuri aferente decât avem deja, si sunt arhisuficiente. N-o sä facem un topic despre comisie, altul despre rudele comisiei, altul despre spägile pe care le ia comisia, altul despre eroismul lui Puiu, altul despre nesimtirea lui Puiu, etc., etc.
Eventual, se poate crea un topic nou, DACA se produce un eveniment cu totul aparte (de exemplu, scandalul cu darea lui Mungiu în judecatä... curând urmat de Palme d'or!). Deocamdatä, nu e cazul. Toate subiectele abordate de tine în mesajul de mai sus sunt importante, relevante, incitante, meritä sä le discutäm, si o vom face; totusi, ele merg în continuarea topicului pe care ti l-am recomandat; nu justificä o rupturä, sau un paralelism.
Sper cä am fost destul de clar. Te rog cu consideratie sä respecti aceste instructiuni; asa se obisnuieste.
Lista ta de subiecte de mai sus, cum spuneam, e foarte interesantä si substantialä, si te rog s-o postezi, cu copy-paste eventual, în topicul potrivit.
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=13825
Abia dupä aceea, voi sterge acest topic; (oricum o voi face, dar în conditii de bunä întelegere, nu tiranic); pânä atunci, în semn de bunävointä, astept.
Multumesc.
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 08 Jul 2007, 15:59   #3
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

pitbull,ti-am raspuns si in tunarul no.1

pitbull,
daca topicul referitor la CNC ar fi avut un alt titlu ... ar fi avut un mai mare succes.
asa pare menit doar sa "promoveze" o stire preluata fie de pe siteul cncninema.ro fie din presa.

desi nou aici pot sa remarc un lucru.
nimeni nu pune accent pe modul cum se obtin banii de la CNC.
se critica doar filmele rezultate. X e mai timpit de Y, Z este mai talentat decit T.

daca se repara soseaua injuri apoi doar groapa aparuta la 1 luna de la reparatie? nu injuri siiiii muncitorii ce si-au sprijinit falca in lopata? nu injuri siiiiii firma? dar licitatia? dar primaria?

ok,iti sugerez un nou topic.alege tu un titlu dar care sa fie mai general. ceva de tipul ... "despre CNC", "CNC,cine cu cine si dece?" etc

bafta
un fost proprietar de dobermani
sergiu puiu is offline   sendpm.gif
Old 08 Jul 2007, 17:20   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

OK, acum cä ne-am adunat în topicul de aläturi, pe ästa-l încui.
Voi ridica la fileu si topicul de astä-iarnä, "...greata, dimineata", nu neapärat pentru a-l continua (acel capitol s-a încheiat), ci ca sursä de referintä.
Pitbull is offline   sendpm.gif
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules