Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Star-uri

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 23 May 2005, 22:14   #1
Ghostface
Novice

Ghostface

Akira Kurosawa - Toshiro Mifune

Ce parere aveti despre aceasta colaborare din care au rezultat destule filme de referinta? Personal imi plac Rashomon si Throne of blood.
Old 23 May 2005, 22:23   #2
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Parerea mea e ca n-am auzit de titlul subiectului si de detallile pe care le-ai spus.Mai clar.
Old 23 May 2005, 22:55   #3
Ghostface
Novice

Ghostface

Aceste nume inseamna foarte mult luate si separat... O serie de filme au avut drept sursa de inspiratie creatiile regizate de Kurosawa (as numi printre altele Star Wars - inspirat si dupa Hidden Fortress din 1958). Nu cred ca mai e nevoie sa zic cine este Akira Kurosawa. Iar pe Toshiro Mifune l-am vazut in ipostaze variate, fiind capabil sa abordeze o multitudine de roluri... Mi se pare o colaborare deosebita, avand ca rezultat 17 filme... daca nu gresesc :huh:
Old 04 Jun 2005, 17:31   #4
touchpoet
Novice

touchpoet

Send a message via Yahoo to touchpoet
Kurosawa

cei care nu cunosc numele lui Kurosawa ar trebui trimisi la sscoli speciale pentru handicapati cinematografici... chiar nu aveti atita curiozitate, inainte de a posta, sa deschideti un google search si sa aflati despre ce-i vorba?... nesfirsita e lenea dar mai infricosatoare este ingnoranta!
touchpoet is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Jun 2005, 23:01   #5
Ghostface
Novice

Ghostface

Pt. multi aceste nume nu spun nimic... mai ales ca sunt si japonezi... Aceste filme ar trebui sa fie vizionate poate si numai din curiozitate, deoarece numele lui Kurosawa e prea vehiculat ( insa se pare ca totusi nu prea mult ).
Old 21 Jun 2009, 22:50   #6
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Pentru ca in ultima perioada am vizionat cateva filme, scuzati, capodopere ale lui Kurosawa, am dat un search si am gasit acest thread care m-a uluit.
Exista oameni care nu au auzit de Kurosawa! Ce trist...
Akira Kurosawa a fost fara indoiala un geniu al cinematografiei care, asa cum spunea cineva mai sus, a influentat multi regizori din generatiile ulterioare lui - iar primul care imi vine in minte este Jarmusch cu al sau Ghost Dog - The way of tha samurai - si a abordat diverse teme.

Am vazut recent Rashomon (preferatul meu), Shichinin no samurai, Sanjuro si Ran, primele trei avandu-l ca protagonist pe Toshiro Mifune.

Am saltat thread-ul mai sus, in speranta ca mai luati o pauza de la cafea si mai discutam si despre filme.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Jun 2009, 08:54   #7
Serghei
Guru

Serghei

Originally Posted by corinka:
Akira Kurosawa a fost fara indoiala un geniu al cinematografiei care, asa cum spunea cineva mai sus, a influentat multi regizori din generatiile ulterioare lui - iar primul care imi vine in minte este Jarmusch cu al sau Ghost Dog - The way of tha samurai - si a abordat diverse teme.

Ghost Dog e influentat in primul rand de Le Samourai al lui J.P.Melville....nici o treaba cu Kurosawa.
Serghei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Jun 2009, 10:40   #8
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Serghei:
Originally Posted by corinka:

Ghost Dog e influentat in primul rand de Le Samourai al lui J.P.Melville....nici o treaba cu Kurosawa.

in incheiere, parca, sunt niste multumiri adresate atat lui Kurosawa cat si lui Melville
Old 22 Jun 2009, 11:00   #9
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

legat de Mifune, cel mai mult mi-a placut in Yojimbo pe care l-am vazut mai demult

cred ca o sa-l revad, impreuna cu remake-ul A Fistful of Dollars
Old 22 Jun 2009, 12:15   #10
Serghei
Guru

Serghei

Originally Posted by Cinemania:
in incheiere, parca, sunt niste multumiri adresate atat lui Kurosawa cat si lui Melville

E un exemplu nefericit...Ghost Dog ca tema,personaj si structura e Melville.
Serghei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules