Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 23 Oct 2004, 22:09   #1
gogu 2
Novice

gogu 2

Gheorghe Preda

mi se pare ca trebuie sa deschidem un subiect ca asta pentru ca tipul e destul de marginal, desi e genial, refuza luminile rampei si orice compromis si a facut pina acum in scurt metraj si documentar lucruri senzationale...

(plus ca acum face un lung metraj total atipic...daca vreti o proba de cinema zen...)

dau exemplu : "lumina din jurul trupului" un documentar despre regizorul aureliu manea, "black" un scurt metraj in care ecranul e negru timp de 7 minute vocea fiind cea a unei proiectioniste oarbe care asculta filme pentru ca oricum le stie pe din afara, "in goana timpului" un documentar despre elisabeta rizea, "schimabarea la fata" filmul lui de diploma despre un tip ale carui urechi se maresc ca in metamorfoza lui kafka inregistrind zgomote halucinante de sfirsit de lume ("lumea" prabusindu-se in final poveste derulindu-se pe 4 martie '77),

daca mai punem ca a facut un master in audiovizual la sorbona putem sa ne facem o idee...

cursurile lui de film de la unatc (martea de la 10, et 1 sala ileana berlogea sint un regal de cultura, umor, spactacol)
gogu 2 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 00:15   #2
helena
Novice

helena

ma rog, tipul e cam "cultural" asa, adica face un misto intelectual de tot ce-l inconjoara (y compris de el insusi)...in rest ca imaginar e o combinatie de paul auster (ca tot il divinizeaza, ne spune la curs tot timpul de el) kafka din povestirile foarte scurte, kenzaburo oe, si paul bowles...ca referinte literare asta, caci vizual e un melanj de purcarete si minimalism daca se poate concepe asa ceva...

nu te poti imprieteni usor nici cu el nici cu filmele lui...

da' nici nu vrea sa te imprietenesti usor...e foarte distant desi ca mascul e tentant tocmai ca e atipic !

(a, ii plac fimele cu desert mai nou !)
helena is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 00:23   #3
mira muratova
Novice

mira muratova

un adevarat !

da, stiu filmele lui de scurt...si in orice caz chiar si cind povesteste ceva practic iti face un decupaj...din ce povesteste si din filmele pe care i le stiu din scoala (era un eveniment cind el proiecta ceva sau cind avea examen) cred ca are un univers chinuitor...nu prea dormi bine dupa un film de el.

fuge in continuare de tot ce inseamna sistem ! cred ca nu il mai intereseaza decit creierul lui si atit...
mira muratova is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 00:28   #4
nelu nelu
Novice

nelu nelu

un om sarit de pe fix

ba, voi v-ati ticnit ? mai ramine sa-i faceti statuie fratiorilor ! daca e asa scula de ce nu e pe la cannes p'acolo ? sau pe la oscar ?

omul e pur si simplu sarit de pe fix...atit...
nelu nelu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 00:43   #5
zizi
Guru

zizi

oricum, e funny, cum au aparut toate admiratoarele lui gica, de-odata, intr-o dup-amiaza de sambata....
Old 24 Oct 2004, 01:03   #6
herbert
Guru

herbert

remarc ca "sentimentele" s-au manifestat dupa miezul noptii, totusi...
Old 24 Oct 2004, 12:43   #7
adriana popa
Novice

adriana popa

si daca sentimentele s-au manifestat dupa miezul noptii ce ?

apoi va dezamagesc nu sint o admiratoare a lui in sensul acela dat de voi, asa cu o nuanta erotica fin implicita, dar nu poti sa nu recunosti ca e unul care are un univers...si sint putini din astia...

vezi un minut dintr-un film facut de el si stii ca e facut de el (chiar daca ecranul e negru, apropos genial film, la dakino unde a fost prezentat s-a aplaudat in delir)

ce univers are radu munteanu de ex ? cit despre universul lui cristi puiu e ala din spatele blocului unde tinem cotelele de gaini ! (va amintiti de mitocania lui de a vorbi la telefon in tp emisiunii lui hurezeanu ??!!!)

cit despre naica caranfil (scuze cacofonia) et son univers, ce putem spune...un baietel neterminat...

asa ca...sa asteptam cu rabdare...
adriana popa is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 12:57   #8
zizi
Guru

zizi

Originally Posted by adriana popa:
si daca sentimentele s-au manifestat dupa miezul noptii ce ?

apoi va dezamagesc nu sint o admiratoare a lui in sensul acela dat de voi, asa cu o nuanta erotica fin implicita, dar nu poti sa nu recunosti ca e unul care are un univers...si sint putini din astia...

vezi un minut dintr-un film facut de el si stii ca e facut de el (chiar daca ecranul e negru, apropos genial film, la dakino unde a fost prezentat s-a aplaudat in delir)

ce univers are radu munteanu de ex ? cit despre universul lui cristi puiu e ala din spatele blocului unde tinem cotelele de gaini ! (va amintiti de mitocania lui de a vorbi la telefon in tp emisiunii lui hurezeanu ??!!!)

cit despre naica caranfil (scuze cacofonia) et son univers, ce putem spune...un baietel neterminat...

asa ca...sa asteptam cu rabdare...

bun, vad ca suntetzi o secta, asa ca incep sa ma enervez....nu ca as avea ceva cu preda, dar, fara suparare, as vrea sa vad un lung metraj , mai intai, si dup-aia deschidem guritzele(insetate de adevar si cunoastere) si ne exprimam parerea despre unii care deja au facut un film sau mai multe. nu de alta dar toata chestia asta "pute" a campanie promotionala, de un supra-realism de foarte prost gust(cumva in stilul maestrului), pentru "ingerul necesar".

ca sa trec la obiect, filme cu ecranul negru s-au facut o gramada, si ala a lui gica preda e o furaciune nerusinata, eu zic ca n-ati ales bine un exemplu relevant din "universul" lui.

iar despre "baieteii neterminati", avand in vedere ca vorbim despre maestrul mustacios al frustrarilor, eu n-as indrazni sa ma exprim in locul vostru...

hai, va las lu' guru!
Old 24 Oct 2004, 15:01   #9
gogu 2
Novice

gogu 2

surioara care-i treaba ? de unde pina unde maestrul mustacios al frustrarilor ? il cunosti ? si daca s-au facut o gramada de filme cu ecranul negru zi-mi si mie macar unul...

cit despre campanie promo esti naiva...o campanie nu se face dindu-ti parerea despre un film sau si despre altele...

ma rog, daca stii ce-i aia campanie promotionala...

in plus, zi ce-ai vazut de el ca sa discutam la obiect...

daca nu, vorba lui witgenstein "despre ce nu se poate vorbi se tace"..

ce zici ? mai bine taci ?
gogu 2 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 16:04   #10
vasil
Novice

vasil

masurati gresit prieteni !

domnisoara de mai sus masoara "regia" doar printr-un lung metraj...e ca si cum nu esti marinar daca nu ai trecut ecuatorul...nu, eu gindesc mai altfel : poti fi regizor si printr-un minut de film...daca se vede ca stii, vezi, inventezi...iar preda e regizor cu R mare...

ce e aia sa asteptam un lung metraj si p'orma vedem???...ce sa vedem ? daca stie sa cadreze sa povesteasca sau ce??? da' ce bose pastina, moscu, stefan lozinski, serghei loznitsa (ati auzit de asta ? e rus si e cunoscut peste tot in lume) au facut lung metraj ?

misto e si faza ca ne banuieste de o cabala ! he ha ha !
vasil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 16:45   #11
zizi
Guru

zizi

to preda sau nu...

in primul rand nu pricep de unde ati aparut deodata cu totii, din senin, atatea nume, cu mesaje atat de personale si totusi aproape identice, toti fara avatar sau prea multe date personale, nume majoritar feminine(la chestia cu gica-mascul sexual atipic, m-am ras mult!!!), toti sincron, intr-o dup-amiaza de sambata si toate astea asa, ca din intamplare, concomitent cu finalizarea montajului la filmul mai sus-mentionat. cu vreo doua mesaje in contradictoriu, ca sa creionam o imagine controversata marelui maestru comparabil(desigur, la modul superior) cu nae caranfil sau cristi puiu......NO COMMENT.

p.s. niste filme de scurt metraj, oricat de bune sau nu, NU SE POT COMPARA NICIODATA cu un film de lung metraj.
Old 24 Oct 2004, 16:48   #12
zizi
Guru

zizi

Originally Posted by gogu 2:

vorba lui witgenstein

domnu gica, this sounds like you....
Old 24 Oct 2004, 16:52   #13
zizi
Guru

zizi

Re: masurati gresit prieteni !

Originally Posted by vasil:
stefan lozinski, serghei loznitsa !

...
Old 24 Oct 2004, 19:08   #14
vasil
Novice

vasil

ii satii p'astia de mai sus ?

si apoi de ce trebuie sa-mi dau (sa-ti dau era sa zic) datele mele personale ?

te ajuta la combatut ?

iar asta cu "de unde ati aparut cu totii intr-o dupa masa" e tare...da' tu de unde ai aparut ?

poate sintem un fel de fight club cinematografic de unde stii ?
Old 24 Oct 2004, 19:08   #15
vasil
Novice

vasil

am tapat in graba un cuvint...am vrut sa scriu : ii stii pe astia de mai sus ?
Old 24 Oct 2004, 20:38   #16
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Eu propun ca la subiectul asta sa nu fie lasati sa posteze decat userii cu cel putin 25 de mesaje postate in alta parte decat pe topicul lui Gica
Old 24 Oct 2004, 21:04   #17
sef armata salvarii
Novice

sef armata salvarii

Send a message via ICQ to sef armata salvarii Send a message via MSN to sef armata salvarii
duduia zizi si condeierii !

bai baieti si fete ! bai doamnelor bai domnilor, vorba cuiva ! eu nu inteleg o treaba ! sint unii care-si dau parerea despre acest om. de ce trebe ei luati la misto si persiflati mai ales de duduia zizi ? ca nu inteleg ! ea e vreo ana pauker a acestui topic sau ce ? la urma urmei fiecare are dreptul sa laude sau sa injure pe cine vrea. ca zicem ca traim intr-o tara demo. pe tip eu nu-l cunosc personal deci n-am ce zice de el doar ca i-am vazut un film docu odata pe tvr si mi s-a parut oK. acu' trebe sa-mi fie rusine si sa-i cer voie duduii zizi ca am asa gusturi primitive ?

iar asta de mai sus vine cu ironia a 25 de postari in alta parte. hai ca sinteti penibili.
sef armata salvarii is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 22:23   #18
herbert
Guru

herbert

@sef de armata...,
nu te revolta, frate, ca nu ai obtinut inca dreptul asta pe acest forum...
noi incercam sa respectam pe cineva - pentru valoarea sa, nu iubim total pe nimeni. cu atat mai mult pe Gica.
Old 24 Oct 2004, 23:47   #19
zizi
Guru

zizi

prietene drag, nu te mai multiplica sub forma a o mie de pseudonime, ca esti penibil. raspunde-mi sub unul dintre ele, si pe private, ca un baiat finutz, da?

acum ca ti-am atras atentia, ai avut grija sa bifezi si site web, si messenger, ce shmekerean esti tu, fratie....
Old 24 Oct 2004, 23:53   #20
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
sef armata salvarii.... cum suna.... da' voi ce salvati? Pe noi? Pe voi? Pe zizi?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules