Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16 Oct 2004, 00:22   #1
barbarosa
Novice
 
barbarosa
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2
Oltencele aka Italiencele

Am fost in seara asta la mult asteptatul Italiencele, tarata de prietenul meu. Recunosc ca am plecat cu o prejudecata. Stiam cam cum sunt filmele romanesti: povesti pre sau post ceausiste, variatiuni pe aceeasi tema: cam naspa tarisoara asta a noastra cu tot ce e in ea. Exceptand esecurile totale care incearca sa copieze filme americane proaste (vezi Dulcea sauna a mortii sau Damen Tango). Traiasca marii nostri actori pusi in valoare de marii nostri scenaristi si regizori.

Astfel, intr-un sat oltenesc doua surori, una indragostita, matura dar naiva, si una tanara dar inteligenta (cu priviri de psiholog) in naivitatea ei de copila, fug din sat in Spania la cules de capsune, si asa cum ne divulga afisul, ajung in Italia. Afisul e foarte generos si ne mai divulga si ce fac ele in Italia. Uitandu-te la afis poti vedea doua prostituate, usor vulgare. Ai fi tentata sa crezi ca cea bruneta e mai vulgara decat roscata. Insa ea e de fapt fata cea mica, dusa cu forta de sora sa. Afisul e insa in opozitie cu povestea. Fetele ar trebui sa fie foarte naive.

Bun, deci cele doua fete trec prin mai multe peripetii si ajung inapoi acasa. Laitmotivul filmului cred ca este "In strainatate e bine pt trup, acasa e bine pentru suflet", laitmotiv partial sustinut de poveste. Observ ceva foarte ciudat in cinematografia noastra: regizorii tineri isi scriu singuri scenariile. Sa nu mai fie oare scenaristi valorosi in Romania? Probabil ca nu. Iata insa rezultatele. Personaje accesibile si mintii scenaristului videoclipului cu Pacala al lui Banica Jr: Don Juan al satului, talibanul satului, tampitul pe role al satului, Bruzli, personaje fara personalitati puternice, create doar ca un strat superficial de culoare pentru latura dorita comica a filmului. Singurul adevarat mi se pare acel Bruzli, care imi aduce aminte de frati-miu cand era mic. Intamplarile sunt neverosimile, nici Tarantino n-ar scrie asemenea aberatii: calugarite ce parasesc manastirea pentru tarani curvari, tarani care se strang la discoteca din sat sa vad o caseta cu filmul porno in care sunt obligate (desi mai rad ele in filmul cela) fetele sa "joace", bandit si politist ce se recunosc ca fosti colegi abia dupa ce mai au putin si se impusca, indragostit ce opreste trenul pentru a nu o lasa pe una din fete sa plece in Spania, fiindca ii era sortita prin horoscop sau mai stiu eu ce (ca nu-mi aduc aminte) sa-i fie nevasta. Nunta are loc chiar pe sinele trenului. Inimaginabil.

Imaginile sunt frumoase pe alocuri, simetria filmului (drumul de la inceput si cel de la sfarsit) e bine folosita. Ce nu inteleg eu este urmatorul lucru (poate sunt totusi incuiata): de ce mama dracu' ii mitizam pe americanii astia imputiti? Domnu' Spike Napoleon Lee, ne doare sa vedem intr-o poveste mioritica un drapel american falfaind atat de artistic in vant. Ei sunt salvarea noastra, nu?

Hmmm, si acum finalul. N-am inteles ce se vrea acest film. Un semnal de alarma, o pilda? Se vrea si comedie si reuseste foarte rar. Se vrea drama si nu impresioneaza. Nu e groaznic, nici chiar rau. Insa, din pacate, din punctul meu de vedere, nu iese din tiparul filmelor romanesti care nu te lasa cu nimic si pe care le uiti COMPLET intr-o saptamana.

P.S. Am uitat sa scriu ca cei doi parinti ai fetelor mor (logic, nu? ca doar tre' sa fie trist), una inainte de plecare si unul (betiv) dupa.

P.P.S. Romani din Romania, renuntati naiba la post-sincron.
barbarosa is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 03:15   #2
Nae
Dead Man Walking
 
Nae
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,985
Send a message via Yahoo to Nae
impresionant... nu ma asteptam ca acuma direct sa fiu confrontat cu asa ceva, dar hai sa incep...
iti dau dreptate in mai multe puncte de vedere. ala cu personajele 'improvizate' si 'superficiale', ala esta absolut cum ai zis tu. insa, trebuie sa consideream ca in film nu este vorba de viata satului, ci de fetele astea, care traiesc in el (personajele lor sunt facut chiar bine). asa ca poate ca este bine sa nu ai nici un personaj care sa fie complet credibil... fiecare arata o mica parte a societatii romane, intr-un fel distortionat, si satirizat. asa ca poate nu se poate trece la 'greseala'...
acuma la scena aia cu drapelul american, si in relaie cu tot ce este posibil sau nu in romania. daca te uiti un pic la stiirile de la ora 5 pe protv (care se bucura in fiecare zi de o cifra de spectatori impresionanta), vezi ca in romania se cam poate tot, si de aia nu m-am mirat cand am vazut ce-am vazut in film. drapelul este pus frumos, asa ca 'victory', un simbol placut dar tot satirizat, care in acelasi timp contrasteaza cu viata satului unde comunismul nu a trecut (compara finalul unde la radio este ceva comunist). daca vedem lucrurile asa, si daca ne gandim cu cat drag au fost asteptati americanii sa vina in timpul comunismului, drapelul ala chiar este misto, si vine bine.
nu stiu dece a fost interpretat filmul asta ca o comedie. dupa mine nu se poate spune ca este una, dar bine, nu este nici o drama.... este o poveste trista dar adevarata, care se intampla cu o parte din romance, care insa este ambalata frumos si cu un umor de bun gust, si nu de bloc. sfarsitul nu cred ca are nici o alta functie, inafara de ideia ca sfarsitul nu trebuie sa fie neaparat negativ, ci ca in viata mai exista si ceva care se numeste 'speranta'. asa ca macar sfarsitul este pozitiv, cand de fapt in film nu vezi nimic decat trista soarta a unor fete...
si acuma la afis. cred ca vine foare bine. daca-l vezi numai asa, nu te gandesti la nimic, inafara la doua curve ordinare. ele sunt complet inexpresive, si chestia asta este cu atat mai puternica in momentul in care iesi din film si-l mai vezi o data. m-i se pare potrivit.
in general critica ta este buna, dar cam superficiala asa. nu trebuie numai sa te uiti la imagini si sa le analizezi si sa spui 'asta nu se poate', pentru ca si filmul asta a fost gandit intr-un fel. poate ca mai trebuie sa stai un pic, si sa incerci sa gasesti paralele intre viata de zi cu zi a romanilor, si parodia care o gasesti in filmul asta. o sa ai niste surprize placute.
PeSe... dar ai dreptate cu post-sincronul... filmul romanesc nu o sa treaca de chestia asta in veci..
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 11:13   #3
Alex Leo Serban
Guru
 
Alex Leo Serban
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,805
fost si eu aseara... jalnic!
pacat de actrite/actori, irosite/i.
cred k - la cita 'materie' e-n film - iesea de-un scurt-metraj...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 11:30   #4
Ambra Blu
Banned
 
Ambra Blu
 
Join Date: Mar 2002
Location: Bucuresti
Posts: 3,292
In comparatie cu Damen tanga si orient Expres asta este film. Pacat ca are prea multe burti, pacat ca nu ii vedem sfircurile Anei Ularu, pacat ca Bobita moare. Contrar multora, mi-e mi-a placut imaginea de deschidere. Nu cred ca filmul a fost decis: a fost comedie, a fost realitatea dura da viata - foarte prost jucat, apropo, cu actori de la Bucuresti care nu stiau sa zica "da" si "pa"; de ce, fratilor? - a fost drama? Cind taranii de aici se-a joaca de-a Morometii si baietii care lucreaza la Service ( simpatic grasul cu "mersi frumos") de-a fieraria lui Iocan, am tot strimbat din nas. Oricum, decit sa va luati doo beri, vedeti filmul asta. Este un film cum eu nu as face, dar sala a fost plina. Nota 5.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 11:52   #5
Frank
Senior
 
Frank
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 114
Am fost si eu la premiera. Cred ca filmul merita vazut. Si nu a fost catusi de putin <jalnic>, ALS. Are umor, are emotie. In afara de aceasta, de unde pana unde <pacat de actori, de actrite>? Ei si-au conturat personajele impreuna cu regizorul si scenaristul filmului, nu dupa cum le-a taiat pe ele captul, iar a admira jocul actorilor, criticand performanta regizorului inseamna deja un partipri, ALS! Sunt sigura ca filmul va avea cu mult mai multi spectatori decat voma aia de Maria a lui Netzer /acolo sa vezi telenovela ieftina!/ sau decat Examen al lui Titus Muntean. Indiferent de ce spun <criticii cu acte> este clar ca spectatorul place filmul.
Frank is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 12:36   #6
lynx
Guest
 
lynx
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 153
Interesant comentariu, Barbaraosa, dar nu ne convingi ca filmul este prost. Te intrebai ce-i cu drapelul american. Simplu - cred ca imaginea de libertate si democratie se asociaza la romani ]n special cu cea a Americii si nu a Europei /Berlusconi-Nastase, stim noi foarte dine care-i dilul, ca nu suntem prosti!/, prin urmare drapelul este <mirajul actritelor- oltence> nu al regizorului, sau poate mai putin al regizorului. De fapt, asta imi place mie cel mai mult la film- imaginile acestea statice ale satului romanesc, tip tablou, dar care te impresioneaza si spun multe despre mentalitatea oamenilor de aici. Spui ca nunta de pe peron este neverosimila. Nu faci decat sa demonstrezi cat de viciata este deja mentalitatea romanilor, pentru ca iti pare, probabil, mai verosimil ca o <Marie> mioritica sa suporte stoic betiile si bataile barbatului sau si sa-i mai toarne si noua copii pe deaspura, pe care sa-i creasca, singura, la flacara lumanarilor furate din cimitir. Sau mai firesc ti se pare ca romanii sa-si doreasca foarte tare sa ajunga in <Occident>, atat de tare, incat isi parasesc fara a carti iubitii, manati de mirajul UE. Ei, Italiencele schimba lucrurile.Ne ofera mai multa demnitate, noua, celor uitai in acest colt al Europei de Est, asa cum suntem noi, cu naivitatile noastere. Totul in acest film este simbol. Brusli in special> nebunul-intelept care spune in gand de 5 mii sau de nu stiu cate mii de ori SOS salvati satul romanesc. In privinta faptului ca filmul este indecis, ai dreptate, insa - nu este comedie, ca dupa vizionare lasa un gust amar, nu este nici drama, ca mai si razi si te simti bine la acest film. Reactia spectatorilor a fost una excelenta! Daca ar fi sa cataloghez dialogurile din film, as spune ca toate pot fi <citate>, vorbe tipice pentru taranii romani de azi. De altfel, mai este un aspect - am fost la Examen de Titus Muntean si m-am plictisit. Nu am iestit din sala din respect pentru munca unei echipe de cineasti, multi insa au facut-o. Am fost la Italiecele si am ramas, dupa cum au ramas si ceilalti numerosi spectatori care au venit la premiera. Iar acest lucru este foarte important, Barbarosa.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 13:19   #7
barbarosa
Novice
 
barbarosa
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2
Re: Oltencele aka Italiencele

Originally Posted by barbarosa:
Nu e groaznic, nici chiar rau. Insa, din pacate, din punctul meu de vedere, nu iese din tiparul filmelor romanesti care nu te lasa cu nimic si pe care le uiti COMPLET intr-o saptamana.

Cam asta era concluzia mea. N-am zis ca e prost. Doar ca nu e mare lucru, asa cum se astepta. E un fel de nimic cu culorii aproape vii.

A trecut o noapte si jumatate de zi. Deja am inceput sa uit imagini, scene...

Astept scenaristi valorosi (care sa nu ii lase pe regizori sa-si faca filmele copilariilor sau dramelor lor) care sa scrie povesti credibile. Ce e cumplit in filmul romanesc e ca multi cauta drama omului in mizerie, ei cred ca asa ii cumpara tot omu' filmul si ca drama e cu atat mai mare cu cat omul e mai neajutorat si mai sarac (vezi Oltencele, Maria, Examen etc.). De ce nu se incearca oare o poveste cu drama (asta in cazul unei drame) unui personaj fara grad de bogatie (asa cum s-a incercat in Damen Tango, desi scenaristul ar trebui impuscat)? Pentru ca daca cineva chiar are ceva de spus despre fetele care pleaca in strainatate la munca si devin prostituate, o sa o spuna. Insa numai daca nu mai poate rabda acea problema in el si erupe, iese afara printr-un film, un film frumos. Cand insa vrei sa faci filme dar nu stii despre ce si iti gasesti (cum isi gaseste manelistul motiv de melodie din problemele maselor) o poveste accesibila maselor si incerci sa faci si putin haz de necaz (c-asa-i romanul) si sa dai si un final optimist (ca doar sa-i placa omului ca are si el o verisoara in Spania si nu trebuie sa plece acasa suparat) facand toate astea gratuit, fara un fond puternic, fara o pasiune care sa te impinga in probleme neimaginate pana atunci peste care treci cu greu, iti iese un film ca Oltencele. Mie, sincera sa fiu, mi-a placut cu 5 milimetri mai mult Maria pentru ca acolo Netzer chiar avea o problema,voia neaparat sa spuna/transmita ceva, si s-a simtit.

Si mai e ceva ce nu inteleg: de ce mama ma-sii nu se fac comedii la noi? Toti regizorii vor sa se afirme prin drame, care sa ramana posteritatii ca niste capodopere, niste mari filme de arta. Cãcat mai baieti. Mi-a placut la Oltencele ca Napoleon nu s-a pierdut in partea dramatica a povestii in totalitate si a mai pastrat si o doza de comic (satiric, de situatie, de limbaj) si de umor. Din pacate asta a dus la un dezechilibru. Nu stiai daca sa-ti para rau de fetele alea sau sa razi de ele (una indragostita moarta de un sarlatan, alta voia sa se insoare cu un american soldier), oare e o mare drama sau e o mare satira? Hmmmm. Napi, fratioare, ne-ai lasat in ceata.
barbarosa is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 18:18   #8
EgoN
Guru
 
EgoN
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 740
"cand plangi, mie-mi vine sa rad, e neplacut..." - tocmai am luat tzeapa saptamanii datorita vrajelii lui ambra, ca mai bine sa te cultivi decat sa bei 2 beri, bla-bla- bleah
si cum cultura se face solo, soarta mi-a oferit sansa unica de a putea vedea o panarama de film doar eu si fumul de la tigara. dupa ce am marcat banul la casa de bilete si am dat un sarut-mana politicos la doamna cu popcorn, m-am delectat pret de o ora si o dunga, cu un film ce-mi aducea aminte de alta experienta traumatizanta :tancul. norok ca nu deranjam pe nimeni tragand impasibil din tigara si jucand un "snake" pe celular.
pacat de mara nicolescu si ana ularu care au mai skitat niste gesturi naturale de actorie, dar restul jucau ca-n reconstituirile cu criminali de la stirile tv. cel putin zamfirescu ala imi venea sa ma urc pe vreo scara si sa-mi sting tigara fix pe impresiile lui de vedeta . scenariul de la tanc mi s-a parut o minunatie pe langa asta (acolo tot asa, un mediu rural, dar macar avea o idee gen "lumea vorbeste fara sa vrea sa vada" ce a mai salvat filmul).
inainte de a iesi din scara blocului , vecina mea cea misto m-a avertizat ca un film romanesc cu titlul asta nu suna a bine "tre' sa fie un film cu bagaboante" - se pare ca avea dreptate.
__________________
I smile and I sip my opium tea.
EgoN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Oct 2004, 20:17   #9
capitain
Guru
 
capitain
 
Join Date: Apr 2002
Location: 7th heaven
Posts: 307
Originally Posted by lynx:
am fost la Examen de Titus Muntean si m-am plictisit.
examen are o poveste buna, iar filmul este si el bun, cu exceptia alexandrei mutu
in examen, regizorul nu s-a comportat ca si cum ar da un "examen" - adica nu a adunat 15 mii de personaje si povesti intr-un film ca sa iasa o salata multicolora, iar daca tu te-ai plictisit inseamna ca nu ai fost prea atent...nu iti face probleme, asta se intampla multor admiratori ai grupului "vacanta mare".
capitain is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2004, 08:15   #10
keyzer soze
Guru
 
keyzer soze
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 808
foarte colorata cronica, egon :hmm:
keyzer soze is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2004, 11:30   #11
Nae
Dead Man Walking
 
Nae
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,985
Send a message via Yahoo to Nae
Originally Posted by Ambra Blu:
In comparatie cu Damen tanga si orient Expres asta este film. Pacat ca are prea multe burti, pacat ca nu ii vedem sfircurile Anei Ularu, pacat ca Bobita moare. Contrar multora, mi-e mi-a placut imaginea de deschidere. Nu cred ca filmul a fost decis: a fost comedie, a fost realitatea dura da viata - foarte prost jucat, apropo, cu actori de la Bucuresti care nu stiau sa zica "da" si "pa"; de ce, fratilor? - a fost drama? Cind taranii de aici se-a joaca de-a Morometii si baietii care lucreaza la Service ( simpatic grasul cu "mersi frumos") de-a fieraria lui Iocan, am tot strimbat din nas. Oricum, decit sa va luati doo beri, vedeti filmul asta. Este un film cum eu nu as face, dar sala a fost plina. Nota 5.

de la tine ambra blu asa o cronica... poate ca ai baut cu doo beri prea mult inainte sa te asezi la computer.
hai, mai incerca o data, si incerca sa-ti folosesti capul, si nu numai degetele. este pacat, pentru ca in rest stii sa scrii bine...
incearca sa rte detasezi de moartea lu' bobita si de sfarcurile anei ularu, si incearca sa spui mai multe despre film... stiu sa asta s-ar putea sa fie greu, dar totusi, cred ca ne-ai bucura poe toti cu ceva mai inteligent.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2004, 14:21   #12
Ambra Blu
Banned
 
Ambra Blu
 
Join Date: Mar 2002
Location: Bucuresti
Posts: 3,292
Originally Posted by Nae:

de la tine ambra blu asa o cronica... poate ca ai baut cu doo beri prea mult inainte sa te asezi la computer.si incearca sa spui mai multe despre film... stiu sa asta s-ar putea sa fie greu, dar totusi, cred ca ne-ai bucura poe toti cu ceva mai inteligent.

a lasat cineva televizorul deschis? sau mi se pare mie ca aud voci? ma striga cineva din fundul. pamintului?

ps: domnu' egon, am ris de m-am spart la cronica ta.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2004, 17:12   #13
gesia
Novice
 
gesia
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4
Am fost si eu la film si pot spune ca mi-a placut. Nu o sa fac o cronica a lui pentru ca eu sunt simplu spectator si nici nu imi doresc sa fac asta. Nu inteleg de unde vine ideea ca e o comedie... mie imi pare a fi o drama cu final optimist si cele citeva glumite destind atmosfera care altfel e foarte trista. Realitatea satului romanesc este foarte bine surprinsa, imaginile sunt frumoase si personajele bine conturate, dar poate ca mare parte din spectatori si din critici nu cunosc prea bine lumea satului. Am ris si m-au incercat lacrimile la film si cu siguranta nu am ramas indiferenta.
Ca putea fi mai bun se poate spune cu siguranta, nimic nu e perfect si clar filmele romanesti pacatuiesc la capitolul sunet , dar in nici un caz filmul nu este jalnic si nici talentul actorilor irosit. Eu cred ca merita vazut. Si acum puteti sa aruncati cu capsuni :oops:
gesia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2004, 18:57   #14
Nae
Dead Man Walking
 
Nae
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,985
Send a message via Yahoo to Nae
eu zic ca 'aruncarea cu capsuni' sa fie fondata... asa sa zici ca 'nu mi-a placut' este ceva care nu putem sa ne permitem cand vorbim de filmul romanesc, de care oricum ne plangem rau de tot. daca cineva are ceva de zis referitor le filmul asta, atunci va rog sa o scrie-ti intr-un mesaj mai lung, si ce a placut si ce a fost prost... sunt de acord ca nu este un film exceptional, dar sa zici ca este un film prost, numai pentru ca tu te asteptai la ceva mai mult, este o tampenie la fel de mare, si la fel de destructiva in acelasi timp.
am stat deja destul pe forumu' asta ca sa vad cine este constructiv si cine nu, si de aia poate ca m-a intristat mesaju' lu' ambra blu asa de mult.
mie mi-a placut filmul, tinand cont ca este un film romanesc cu un buget mic, si ca regizorul este un debutant... asa ca eu am chef de discutie, dar vad ca multi sunt aici numai ca sa fie carcotasi, si asta nu face decat sa strice. ... pacat
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Oct 2004, 01:43   #15
Yoyoma
Novice
 
Yoyoma
 
Join Date: Oct 2004
Location: Bucuresti
Posts: 8
parerea mea????


Buuun... Mai baieti! Mi se pare ca ati sarit cam tare si cam dur. Filmul asta a fost de la bun inceput foarte controversat. Ceea ce-i bine. Dar sa fim seriosi. Am citit replici foarte dure si oarecum gratuite ale unora de la care nu ma asteptam chiar asa.
Nu inteleg un lucru: de ce comparati filmele romanesti cu capodoperele americii??? Mi se pare ca pentru voi un film decent e unul care e foarte bun, dar nu exceleaza... Detasati-va si ganditi intre granitele intre care traiti! E simplu sa judeci produsul.Este un film romanesc, cu buget scazut si la care nu au lucrat numai oameni trecuti prin cele mai smechere scoli de film din Europa.
Nu sunteti mandri de ceva de calitate realizat da ai vostri??? Trebuie facut neaparat de cei mai grei dintre cei ma grei??? Noi nu avem d-astia; Nu uitati ce e vorba de un regizor debutant si de niste actori tineri, care fara studii pe masura, ies detasat din cliseele cinematografiei romanesti, si din falsitatea cu care ne-a obisnuit domnul senator .
Filmul este o reusita, din mai multe puncte de vedere, si-i sfatuiesc pe cei care cred chiar si dupa ce l-au vazut ca nu iese din vesnicele povesti despre saracie sa-l mai vada o data. (Damen Tango intr-adevara aratat altceva. Dar a fost bine? Sincer! Suntem romani, balcanici, latini. Obisnuiti-va cu asta. Kusturica? Cred ca s-a impotmolit. happy Sau sa se duca fara garda pusa. Cred ca multe dintre observatii au fost gratuite si nu au fost facute in comparatie cu alte filme romanesti contemporane.
Yoyoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Oct 2004, 08:48   #16
EgoN
Guru
 
EgoN
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 740
cum adica sa gandesc intre granitele tarii in care traiesc? sa fiu bine inteles, eu nu vreau sa mor cu george cosbuc de gat! m-am saturat sa tot vad filme ce joaca la categoria musca, eu vreau campioni la categoria grea.
vreti nu vreti, italiencele e un film slab, nici macar decent (scenariu prost si previzibil, exagerari "balcanice" demne de emisiunea lui mitica popescu de pe tvr2 , joc fara nuante (mara si ana - ok), regie cu vreo 2 trucuri ieftine).
sa nu bagam acest film in aceeasi oala cu vreun film de pintilie, puiu, caranfil, muntean, mungiu...
sa depasim faza asta de mandrie autohtona si privirea asta indulgenta ce spune :"e al nostru, tre' sa-l iubim" . un film romanesc nu-l vad ca pe un meci al echipei nationale de fotbal.
__________________
I smile and I sip my opium tea.
EgoN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Oct 2004, 10:38   #17
Ambra Blu
Banned
 
Ambra Blu
 
Join Date: Mar 2002
Location: Bucuresti
Posts: 3,292
Jupîne EgoN, mi-a plãcut cum ai judecat ºi de data asta ºi m-ai scutit sã îi mai rãspund domnului Yoyoma.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Oct 2004, 10:57   #18
Yoyoma
Novice
 
Yoyoma
 
Join Date: Oct 2004
Location: Bucuresti
Posts: 8
Ma rog...
Poate am exagerat un pic cu nationalismul. Oricum, filmu' n-are nici o legatura cu Cosbuc. Si eu vreau campioni la categoria grea, nu ma-ntelegeti gresit, da' mi s-a parut ca ati sarit cam tare. Si ma refer in mare la barbarosa. Sa nu bag Italiencele in oala cu filmele lui Puiu??!? Care? Marfa si banii? Niki si Flo? Ala-i scenariu?? De fapt unde-i scenariu' acolo? Pintilie? (filme postdecembriste, am zis) Poate te-au impresionat scenele de nud. In rest, nu comentez.
In mare sunt de acord cu ce ziceti voi, dar n-am vazut nici o exagerare. Asta n-am inteles? Unde s-a exagerat? Toata lumea a zis, nimeni n-a dat exemple. Va rog.
Yoyoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Oct 2004, 11:04   #19
Ambra Blu
Banned
 
Ambra Blu
 
Join Date: Mar 2002
Location: Bucuresti
Posts: 3,292
S-au ingrosat tuse. Nu poti sa tot insisti pe umor pasunist la nesfirsit. Nu mai sint nici la comediile bufe, nici la filme frantuyesti cu prosti, jandarmi si extraterestri incit sa rid ca un mut tine atit de mult la jutamintul ritual incit nu scoate o vorba si, out of the blue, gaseste niste catuse cu care se leaga de sina ferata. sau tinarul care trebuie sa ne faca sa ridem, pentru ca ii propune fetei din statie sa corespondeze pe e-mail iar ea, cu initiativa, il ia si-l saruta de ne cacam pe ei de ris. asta e film?
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Oct 2004, 11:14   #20
Yoyoma
Novice
 
Yoyoma
 
Join Date: Oct 2004
Location: Bucuresti
Posts: 8
Nu. Faza din statie nu mi-a placut deloc. Ba chiar ambele personaje mi se par penibile si inutile in film. Nu mi-a placut atat de mult umorul cat drama foarte bine interpretata si regizata (sincer, adica); nu atat de mult "trucurile regizorale", cat frumusetea aia care te unge pe suflet. Filmu' nu a fost incarcat de astfel de momente, dar destule cat sa ma atinga. :huh:
Yoyoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:08.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells