Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Nov 2002, 11:05   #1
Semaca
Veteran

Semaca

Mai zilele trecute discutam cu cineva, in care am mare incredere pe domeniul cinematografic, si aceasta persoana a facut urmatoarea afirmatie:

"Nu-mi prea place nici un actor roman, cu exceptia .... "

Si urma exceptia de rigoare! Una singura!

Ceea ce va rog eu pe acest subiect este nu sa comentati afirmatia de mai sus ci sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

Exista mari actori romani? (vreau argumente)

Iar ca sa nuantez notiunea: ce mari actori romani de film considerati ca exista sau au existat?

Woody Allen

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Semaca pe 2002-11-07 12:07 ]</font>
Semaca is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2002, 16:38   #2
Semaca
Veteran

Semaca

Da... acu' am observat ca exista un thread similar pe "Cafenea", initiat de bryce.

Deci, nu ma astept la mari raspunsuri dupa ce-i acolo.....

Woody Allen
Old 09 Nov 2002, 23:42   #3
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
nu ai de unde sa stii. poate ca discutia asta a inceput mai bine ca cea de la Cafenea...poate ca lumea se simte mai inspirata.
eu vin de la o piesa de teatru. pe multi dintre actori ii vedeam pentru prima data...am fost efectiv uluita sa vad diferentele intre ceea ce face un actor intr-o piesa si ce face un actor intr-un film.
am stat in primul rand si am vazut atatea expresii atatea interpretari si oamenii aia nu erau filmati din primplan...efectiv nu reusesc sa inteleg de ce actorii romani sunt asa de superficiali in film...este drept ca sunt anumite diferente, dar fiecare dintre cele doua ipostaze vine cu avantajele si dezavantajele ei...
ricutza is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2002, 02:59   #4
eliza
Senior

eliza

hehe. teatru roman rulz!
eliza is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Nov 2002, 23:39   #5
Arhanghell
Veteran

Arhanghell

Send a message via MSN to Arhanghell Send a message via Yahoo to Arhanghell
teatru...
actorii romani de teatru si de film...one and the same shit.exagereaza peste tot
Arhanghell is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2002, 00:56   #6
eliza
Senior

eliza

cat de sucker esti! e chiar revoltator! nu cred ca ai fost prea curand la teatru. si daca ai fost si tot cu atitudinea asta superiaoara ai ramas (ca, de, ai facut tu 100 de filme ca sa stii cu ce se mananca asta) inseamna ca esti si mai sucker decat credeam!
Old 28 Nov 2002, 01:11   #7
eliza
Senior

eliza

Quote:
(ca, de, ai facut tu 100 de filme ca sa stii cu ce se mananca asta)
piese de teatru vroiam sa zic. ca, de, ai facut tu 100 de piese de teatru ca sa stii cu ce se mananca asta. oricum, one and the same shit, nu domnu arhanghell?
Old 13 Dec 2002, 10:40   #8
Semaca
Veteran

Semaca

Subscriu la parerea Elizei!

De asemenea o si rog sa dezvolte ideea thread-ului: Ce actori romani iti plac si de ce?
Poti sa aduci si piese de teatru ca argument. Sper ca ...

Forumadmin nu se supara!!

De ce oare?

Pentru ca sunt aceeasi actori care au /vor juca si in filme!

Woody Allen
Old 14 Dec 2002, 04:30   #9
eliza
Senior

eliza

Quote:

De asemenea o si rog sa dezvolte ideea thread-ului: Ce actori romani iti plac si de ce?
Poti sa aduci si piese de teatru ca argument.

cu placere,dear! din "ingerul electric" de radu macrinici, regia radu afrim, mi-a placut cum au jucat toti actorii, dar in principal antoaneta cojocaru. din "sex, drugs, rock&roll", de eric bogosian, regia florin piersic jr, mi-a placut...florin piersic jr(e singurul actor...). din "creatorul de teatru", de thomas bernhard, regia alexandru dabija, mi-a placut bineinteles marcel iures, dar si constantin draganescu, foarte mult! din "bent", de martin sherman, regia elie malka, mi-au placut cristian iacob, daniel popa, si acelasi constantin draganescu. din "popcorn", de ben elton, regia razvan savescu, mi-a placut lia bugnar. din "drept ca o linie", de luis alfaro, regia radu apostol, mi-a placut marius manole. din "tunelul", de ernesto sabato, regia gavriil pinte, mi-a placut zoltan butuc. si, last but not least, din "alge (bernarda's house remix), regia radu afrim, dupa o idee de federico lorca, mi-au placut absolut toti actorii. pacat ca nu semai joaca piesa in bucuresti...a! am mai uitat pe cineva-- din "zaruri si carti", de tommy mcweeney, regia florin piersic jr, mi-a placut petre fumuru, ala care prezinta povestirile adevarate :smile:.
Old 22 Dec 2002, 00:10   #10
Arhanghell
Veteran

Arhanghell

Send a message via MSN to Arhanghell Send a message via Yahoo to Arhanghell
eliza, ce vrei sa spui, ca cinematografia romaneasca ca si teatrul nu sufera de o exacerbare a naturalismului?
nu stiu ce face in ultimii 2-3 ani, dar in rest...
Arhanghell is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Dec 2002, 12:04   #11
eliza
Senior

eliza

exacerbare a naturalismului? lasa-ma mai in pace, c-am baut 2 beri! azi ma duc la bent si o sa manac supaaaaa! ricutza knows! aaaa! am uitat sa cumpar supa! la naiba!
Old 30 Dec 2002, 22:12   #12
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
eliza, cine era constantin draganescu in bent? am vazut ca l-ai mentionat si la Turnul din Pisa (sper sa nu gresesc), si efectiv nu-mi pot aduce aminte fata lui!
Old 31 Dec 2002, 01:36   #13
eliza
Senior

eliza

eh, in bent a avut un rol mic (detinutul care impartea supa) si in turnul din pisa unul minuscul (un gardian). dar l-ai vazut si in filantropica in rolul tatalui profului.
si poate in creatorul de teatru in rolul hangiului si in colonelul pasare nu stiu in ce rol, pt ca n-am vazut piesa.
Old 31 Dec 2002, 11:58   #14
ricutza
Babyface Killer

ricutza

aha...acuma m-am prins si ce era cu supa!
lol
Old 04 Jan 2003, 00:02   #15
eliza
Senior

eliza

ps: si in marfa si banii era domnu mitica, tatal lui alexandru papadopol. mishto film
Old 04 Jan 2003, 21:09   #16
ricutza
Babyface Killer

ricutza

eu am reusit sa ratez ieri Marfa si Banii deoarece n-am avut program si nu am stiut ca urmeaza sa fie la tv(intrucat pe hbo pot vedea reclame la toate jegurile de filme mai putin la cele care intr-adevar merita vazute!)...mai amuzant e ca parintii mei s-au uitat la el, si au vrut sa ma cheme sa ma intrebe daca nu cumva era Occident dar nu s-au mai deranjat...asa ca acum va trebui sa-l vanez la hbo!
Old 05 Jan 2003, 01:01   #17
eliza
Senior

eliza

mai... parerea mea e ca filmul n-a fost asa de grozav cum se zice pe-aici. daca cineva iti povestea ca asa ceva i s-a intamplat lui, poate nici nu l-ai asculta. dar asa e cu filmele... odata transpusa pe ecran, orice intamplare devine fascinanta. pentru ca in majoritatea filmelor nu e vorba de poveste ci de cum e zisa. si acum sa revenim la constantin drganescu :smile:. tocmai ma uitam printr-un nr mai vechi din revista cinema sau cum se cheama si am observat ca joaca si in "maria"
Old 13 Oct 2009, 13:37   #18
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

I will.
Imi amintesc cu câtä modestie si bunävointä a acceptat sä facä doar o trecere prin cadru, în filmuletul meu studentesc din anul II, "Mitul lui Miticä" - si ce bine ne-am simtit la mica petrecere de încheiere a filmärilor, în cabina de la teatru...
O mare Actritä, si o mare Doamnä. Vesnicä pomenire!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules