Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Apr 2008, 16:56   #101
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

brancusi, fireste - & warhol 8)
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2008, 17:15   #102
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

nu stiam ca brancusi a fost si pictor :hmm:
gheorghe orban si baba is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2008, 17:34   #103
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

ah, pai nu - era vba d artisti in general! sau am zic 'pictori'?! :?
pai, atunci p el il trec la 'artisti in general' (sculptor & fotograf - k asta a fost ) si la pictori pun matisse...
Old 13 Apr 2008, 18:26   #104
marx
Guru

marx

Originally Posted by Alex Leo Serban:
pai, atunci p el il trec la 'artisti in general' (sculptor & fotograf - k asta a fost )
yo cred ca branqusi era genial pt ca arata la frantujii aia cum se mananca mamaliga :lol: :lol: :lol:

ps: lol, als esti loboda! te zbateai sa-i arati lu' mister muvi cum e cu braque si picasso, deci clar ca erai cu focusu' pe pictori, si ai comis-o genial cu brancusi.
hehehe, cineastii nu e artisti?! aia nu-ti intra in mop 3 tau personalizat?! pardon, in top.
de composeri nu te mai intreb, ca te scufunzi...
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2008, 18:30   #105
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

> http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=197956#197956

altfel, eu cred ca si ginecologii e artisti!
gheorghe orban si baba is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2008, 18:32   #106
marx
Guru

marx

Originally Posted by gheorghe orban si baba:
> http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=197956#197956

altfel, eu cred ca si ginecologii e artisti!
e!

ps: trebuia sa pun ghilimele?
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2008, 20:36   #107
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

c penibil... era clar pt oricine (mai putin tov marx!) k nu m-am uitat p postarea mea precedenta & nu mai stiam la kre top ma refeream/s referea gob: top artisti? top pictori?
saatchi tocmai facuse un top 100 cu artisti (vizuali)
asha k ciocu mic - asta, tovarashu, kre nici makr n-a auzit d jenny holzer, cindy sherman, marie-jo lafontaine, bill viola, christian boltanski sau thierry kuntzel
ps in caz k nu stii (pt k nu stii multe!), eu am si tradus din & scris dspr john cage! (acu, probabil k o sa-ntelegi k si cage era... pictor! :lol: )
Old 16 Apr 2008, 14:00   #108
Mister Movie
Junior

Mister Movie

gresit: nu toti medicii din 'mdl' sint 'asha' cum ii reduci tu, k sa-ti iasa skema - iti pot da kiar exemplu doctoritei d la final, sau al cuplului d medici el/ea (kre sint f ok) sau kiar p cel al tomografistului - sau cum s-o numi...
DECI: skema ta e caricaturala!

ei da, cristi puiu si-a luat toate masurile de precautie. si daca tot vorbim de pictura, 'schema' era metoda preferata a lui cezanne. punea in centru un cos mare cu mere, dar apoi, pentru ca subiectul sa nu para prea greu, imprastia cateva mere in jur. 'indulcea' oarecum masivitatea cosului.

caricatura lui cristi puiu e 'indulcita' cu mici justificari, de genul accidentului, salarizarii proaste sau doi-trei medici mai omenosi. insa impresia generala e cam aia pe care o vrea cristi puiu, si pe care o asteapta si mainstreamul avid de sange.

'ba, ce le-a zis-o puiu asta! ba, ce le-a facut, mama lor de medici!'

(
iar pensionarii o duc, intr-adevar, cel mai greu in tara asta, plus k, din cauza virstei, sint mai predispusi la boli... dar nu rezulta d nicaieri k dl lazarescu ar fi 'bun'! asta e proiectia ta = gresita)

probabil pe aia care ii cunosti tu. ai mei parinti pensionari n-o duc rau. e drept ca muncesc de le sar capacele, dar fac si o gramada de bani de care, cu multa umilinta, beneficiaza subsemnatul problema e ca nu beau. dl. lazarescu bea. din cate am inteles un fel de spirt amestecat cu nus' ce posirca. iar aici intervine simpatia regizorului: dl. lazarescu e o victima a societatii, a copiilor sai si in final a medicilor. dl. lazarescu n-are nici o vina, ca doar 'bea pe banii lui'.

cum e cu neorealismul italian, alex? acolo am vazut personaje verticale, nu betivi supraponderali cu cipilica.

dl. lazarescu e propria sa victima, si toata povestea cu spitalul nu-si are rostul. omul asta e deja mort, a murit de cand dansa in chiloti cu sticla in bot. nu vezi asta in neorealismul italian.

re: braque - kiar n-are importanta k s-a tinut, k prostu, d o formula, in timp c altii mai talentati au explorat forme & formule diverse; c e important e k braque e mai mult un 'footnote' in ist picturii (d gasit la raftu cu 'isme' - cubism etc), in timp c picasso e un pictor genial - unu dintre primii 3 ai sec. xx si unu dintre primii 10 dintotdeauna!

asta o sa ramana si mungiu, un footnote.
Mister Movie is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Apr 2008, 16:21   #109
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

ti-am mai spus: invershunarea ta monomaniak dezvaluie - fara sa vrei - o probl kre NU e estetik!
poate ar trebui sa faci cva cu asta & sa nu t bazezi p faptu k sursa acestei probl va disparea: mungiu, puiu et alii vor continua sa fak filme, iar noi sa l laudam - atunci cind e cazu...
Old 22 Apr 2008, 04:34   #110
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

@ mista movie

nu ma astept sa imi raspunzi dar sper sa imi citesti postarea.

ma frend, nu te supara, rogu-te, dar te aberezi rau de tot. googaleste putin neste interviuri cu puiu si radulescu, vezi extraurile de pe dvd si apoi revezi filmul... iar porma mai calculeaza o data si vezi daca mdl iti da tot in alb si negru.

finalmente nu prea imi pasa cum iti place tie noua jeneratie de regizori. ce ma intriga e aceasta opinie transimisa prin viu grai cum ca filmele romanesti sunt negre si pe teme sociale. plus toata excitatia si frenezia care urmeaza dupa umor de tip vacanta mare in costume de epoca. de la vecinii lui als nu ai ce sa mai astepti dar de la fostii mei colegi de faculta...
speram mai mult.

e trist si injust ca noua generatie de regizori nu are o noua generatie de spectatori.
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules