Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 19 May 2004, 08:21   #61
K's
Guru

K's

filosofie de budoar
Old 28 May 2004, 07:40   #62
Maya
Novice

Maya

nu inteleg de ce vorbiti atata despre Coelho... parca e isterie generala, unde te uiti, coelho.... toata lumea vorbeste despre el, peste tot reclame la cartile lui, si nu numai pe autobuze. Nu va mai certati si voi din cauza lui
Maya is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 May 2004, 15:41   #63
Bogie
Guru

Bogie

Continuati aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...wnd= _default
Old 10 Jun 2004, 13:11   #64
onutza_
Senior

onutza_

Send a message via Yahoo to onutza_
Originally Posted by herbert:
draga mioara, chiar nu intelegi ca e o "hartuiala" din placere

By the way herbert. Al tau username de la ce vine? Cum fac eu o legatura asa cu autorul celebrului Dune (daca nu e asa te rog sa ma scuzi), ce parere ai de ecranizare la Children of Dune de pe Hallmark? (simpla curiozitate).

Evident cartea e mult mai buna ca filmul. Filmul e chiar slabut ca distributie si ca realizare in general, recunosc dar sunt si secvente care mi-au placut la nebunie cum ar fi sfarsitul primei parti cand se nasc copiii lui Muadib, iar ochii sunt mult mai bine realizati decat in vechiul film din 1984.( N-am vazut inca din pacate ecranizarea din 2000 care cica e mai buna.)
Ideea e ca filmul iti poate oferi o viziune noua asupra cartii, dar pentru cultura si dezvoltarea creierasului e muuuult mai buna cartea.
Old 10 Jun 2004, 14:04   #65
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Originally Posted by onutza_:
Originally Posted by herbert:
draga mioara, chiar nu intelegi ca e o "hartuiala" din placere

By the way herbert. Al tau username de la ce vine? Cum fac eu o legatura asa cu autorul celebrului Dune (daca nu e asa te rog sa ma scuzi), ce parere ai de ecranizare la Children of Dune de pe Hallmark? (simpla curiozitate).

Evident cartea e mult mai buna ca filmul. Filmul e chiar slabut ca distributie si ca realizare in general, recunosc dar sunt si secvente care mi-au placut la nebunie cum ar fi sfarsitul primei parti cand se nasc copiii lui Muadib, iar ochii sunt mult mai bine realizati decat in vechiul film din 1984.( N-am vazut inca din pacate ecranizarea din 2000 care cica e mai buna.)
Ideea e ca filmul iti poate oferi o viziune noua asupra cartii, dar pentru cultura si dezvoltarea creierasului e muuuult mai buna cartea.

Am inceput primele doua volume si acolo am ramas. Filmul mi-a placut(Lynch), dar pe Halmark ce a fost ca stiu ca a rulat pe Antena1 ceva cu William Hurt, dar presupun ca e un altul. Citesc pe search ca e ceva cu Julie Cox??!! Ce a avut acest film(Children of Dune) diferit fata de carte sau celelalte ecranizari?

P.S. Mi-am dat seama ca intrebarea nu imi este adresata, dar sper sa nu fie o problema
Old 10 Jun 2004, 17:48   #66
onutza_
Senior

onutza_

E oarecum mai slab decat celelalte ecranizari. Are efecte bune in schimb. Dar repet nu stiu versiunea din 2002 ca sa compar cu aceasta. Voiam sa evidentiez ca filmul iti poate crea o imagine asupra a ceea ce se poesteste in carte.
Old 11 Jun 2004, 09:56   #67
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

E oarecum mai slab decat celelalte ecranizari. Are efecte bune in schimb. Dar repet nu stiu versiunea din 2002 ca sa compar cu aceasta. Voiam sa evidentiez ca filmul iti poate crea o imagine asupra a ceea ce se poesteste in carte.
Oricat de buna poate sa fie cartea tradusa - niciodata nu va fi la fel de artistica , ca originalul. Am citit in romana din Dune shi am citit shi in engleza shi am observat ca traducerea era "briliant", dar numai prin sine este o transformare a cartzii in alta limba- cartea este alterata shi uneori poate lua un cu totul alt sens. Lucru foarte mult scos in evidentza shi de domnul Marcel Proust.

Pentru cei care nu cunosc engleza sau franceza sau spaniola - singura solutzie este varianta in lb. romana. Aici se pierde foarte mult din original. Nimic nu mai este la fel de artistic - autenticitatea dispare complet. Cel putzin eu de asta m-am convins.
Old 11 Jun 2004, 13:08   #68
onutza_
Senior

onutza_

De asta poti fi sigur. Originalul e tot original.
Old 11 Jun 2004, 13:57   #69
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Acum am putea intra in dispute istorice in privinta unor abordari ale literaturii romane.., dar nu vreau asta.
Old 12 Jun 2004, 22:58   #70
daniken
Junior

daniken

cum spui...

Originally Posted by Sméagol-Gollum:
intr-o carte sunt mult, mult, mult mai multe amanunte decat in film!!

aici ai dreptate, insa daca s-ar putea face si un film cu tot atatea amanunte. o carte poate avea pina la o 1000 de pagini, o imagine poate fi mult mai sugestiva decat cele o 1000 de pagini, depinde doar de viziunea autorului, si bine inteles a celui care intelege mesajul. in fond totul este relativ, cu doua fete, unora le place mai mult cartea, altora mai mult filmul. dech, nimeni nu e perfect, sint lucruri bune si lucruri rele, asta ca sa nu zic proaste, suna banal.
dar prefer o carte, film mai putin, daca ar fi ceva deosebit nu as avea nimic impotriva... trebuie sa delectez si vederea, sau poate doar sa compar cu ce am citit, citeodata e de folos, altfel cum ne-am da seama ce si cum?
dan I ken
Old 13 Jun 2004, 08:17   #71
Freaak
Senior

Freaak

Send a message via Yahoo to Freaak
Am citit aseara un basm englezesc, pe nume "Visul negustorului de maruntisuri", si vreau sa va spun ca este fix aceeasi idee din cartea "Alchimistul" de Paolo Coelho. Problema este ca volumul cu basme a aparut cu cativa ani inaintea romanului de succes al brazilianului. Acum nu stiu ce sa cred. S-a inspirat din cartea cu pricina sau, pur si simplu, a avut aceeasi idee? Eu unul am inceput sa-l desconsider.
Freaak is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Jun 2004, 08:48   #72
Bogie
Guru

Bogie

Daca nu ma insel, povestea este in "1001 de nopti".
Old 13 Jun 2004, 16:41   #73
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Da, povestea e din 1001 de nopti si e cu siguranta mai veche decat basmul englezesc, de care nu stiu, dar mai mult ca sigur ca de acolo este inspirat. Coelho are ca sursa 1001 de nopti si isi si transpune eroii intr-o lume araba. Prefer sa nu (mai) discut daca merita/trebuie sau nu criticat pentru asta.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2004, 13:11   #74
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by MinRep:
Da, povestea e din 1001 de nopti si e cu siguranta mai veche decat basmul englezesc, de care nu stiu, dar mai mult ca sigur ca de acolo este inspirat. Coelho are ca sursa 1001 de nopti si isi si transpune eroii intr-o lume araba. Prefer sa nu (mai) discut daca merita/trebuie sau nu criticat pentru asta.
Originally Posted by bogie:
Daca nu ma insel, povestea este in "1001 de nopti".
Noroc cu cartzile mai vechi k altfel iesheam la pensie cu scriitorii ashtia noi.
Old 20 Jun 2004, 22:06   #75
deiutza
Novice

deiutza

mie-mi place sa citesc intai cartea si apoi sa vad filmul...
deiutza is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jun 2004, 00:14   #76
herbert
Guru

herbert

ti se pare Herbert un nume ciudat? e chiar numele meu... nu-l citesc pe Frank Herbert - am depasit faza aceasta. eu citesc ca un nebun Proust, Borges, Faulkner, Dostoievski (in original), multa poezie (americano-engleza in mod special) si alte lucruri de care, probabil, inca n-ai auzit...
n-am privit ecranizarea de care pomenesti.
Old 21 Jun 2004, 01:27   #77
onutza_
Senior

onutza_

Nu mi se pare ciudat. Pur si simplu credeam ca are legatura.
Am auzit de toti cei mentionati. Sunt inculta dar nici chiar asa. Eu mai citesc Poe din cand in cand ca tot veni vb de literatura americano-engleza.
In nici un caz nu incercam sa starnesc o discutie contradictorie.
Old 21 Jun 2004, 01:32   #78
herbert
Guru

herbert

onutza, toata simpatia mea
Old 21 Jun 2004, 12:52   #79
Bogie
Guru

Bogie

Quote:
eu citesc ca un nebun Proust, Borges, Faulkner, Dostoievski (in original), multa poezie (americano-engleza in mod special) si alte lucruri de care, probabil, inca n-ai auzit...

Mai, dar ce destept esti...
Old 21 Jun 2004, 14:01   #80
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by bogie:
Quote:
eu citesc ca un nebun Proust, Borges, Faulkner, Dostoievski (in original), multa poezie (americano-engleza in mod special) si alte lucruri de care, probabil, inca n-ai auzit...

Mai, dar ce destept esti...
mai, Bogie, cum vorbesti tu cu un "veteran" e felul tau de a admira pe cineva? multumesc pentru apreciere
nu fac altceva decat sa spun adevaru', iar daca acesta impresioneaza, n-am ce face
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules