Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 21 Apr 2008, 08:15   #41
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Spunea cineva ca e un film steril. Intr-adevar, asa mi s-a parut si mie. Distant si rece. Nu are acelasi impact emotional pe care il are, Le Temps qui Reste, spre exemplu. Acolo m-am atasat de personajul principal, aici l-am privit cumva de la distanta. Am vrut sincer sa fiu miscat de filmul asta, dar asta e..........poate sint eu o fire mai insensibila.........
Oricum, mi-a placut mult Max von Sydow, un alt rol de exceptie.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2008, 18:25   #42
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

emotia tine d 'modul obiectiv in kre-l percepi p celalalt'?! :o
haida-de, ink o mostra d inteligenta mark dragomara... :lol:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jul 2008, 23:22   #43
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Placuta surpriza acest monsieur(monsieur scriem,monsieur zicem),Mathieu Almaric.Nu l-am mai vazut ,din pacate...Uratel,dar expresiv ...
Ce reuseste sa ne transmita cu un singur ochi(cred ca facuse febra musculara,sau isi obturase corneea,de altfel se vedea cat e de iritat),un ochi intunecat si singur,o intreaga viata.Ne aminteste rotind un singur ochi,ca viata trebuie traita pana in ultima secunda....
Spre deosebire de " Mar adentro"(genial Javier Bardem),in care renuntarea si euthanasia( cu care personal nu sunt de acord) este pe undeva tolerata si incurajata ca o forma a libertatii(vax).
Imagini si femei minunate,secventa finala cu paralizia in masina langa fiu,de neuitat.
Max von Sidow e un tata dezolat atat de credibil...
Filmul merita 10 pentru mesaj(cu toata monotonia si lipsa de actiune,ceva dulcegarie din film pt care merita un 4 plus,unii au renuntat la film,pentru ca imaginile erau greu de urmarit,mai ales primele),iar domnul Bauby ar trebui sa fi murit fericit pentru ca ne-a lasat acea lectie(carte) in loc de articole in "Elle"a anilor '90, de care nu-si va mai aminti nimeni..

klein a scris:
Quote:
mie nu mi-a placut deloc filmul asta. pana si punctele pozitive pe care i le-a gasit pitbull mi s-au parut minore fata de felul in care se chinuie sa ne dea gata pe toate planurile. cred ca nimic nu ma enerveaza mai mult decat santajul sentimental si metaforele fortate dar si ratate pe deasupra. si cum n-ar fi fost suficient, schnabel foloseste cei mai nesuferiti actori posibili: amalric si seigner. bine ca s-a gandit cineva sa ii ofere un rol pe masura lui amalric asta: negativul in ultimul james bond.
Nu v-a placut filmul,dar v-a placut mesajul.Probabil nici cartea lui Bauby n-are mare valoare literara ci sentimentala(citea..."Contele de Monte Cristo" ).Almaric juca bine pe paralitic,daca e urat nu inseamna ca e netalentat,o sa ziceti ,mare lucru,sa misti un ochi si sa stai cu gura stramba?Totusi.
Nici scenariul n-a stralucit,regia pe ici pe colo,povestea plicticoasa daca n-ar fi fost mesajul care salveaza totul.
E totusi o idee buna ca au ales subiectul asta,nu?
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules