Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 21 Oct 2004, 10:09   #41
gesia
Novice

gesia

Ai urmarit filmul cu mare atentie Jay daca ai tras concluzia ca regizorul e italian. Si uite ca ma indoiesc de faptul ca a pus-o cineva pe Ana Ularu sa faca vreo fata de cal tot timpul filmului. Pur si simplu asa arata ea si toti barbatii o gasesc fff sexy si nu o sa iti spun eu de ce 8)
gesia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Oct 2004, 20:45   #42
capitain
Guru

capitain

Originally Posted by gesia:
ma indoiesc de faptul ca a pus-o cineva pe Ana Ularu sa faca vreo fata de cal tot timpul filmului. Pur si simplu asa arata ea si toti barbatii o gasesc fff sexy si nu o sa iti spun eu de ce

geloasa? :happy:
capitain is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Oct 2004, 15:50   #43
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Saraca Mara....http://www.romanialibera.ro/editie/i...22102004&idx=3
Old 22 Oct 2004, 17:11   #44
Frank
Senior

Frank

La ce te referi? La cum arata sau la ce spune in interviu?
Frank is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Oct 2004, 02:42   #45
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
cred ca both! :w00t:
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Oct 2004, 06:01   #46
Jay
The Space Cowboy

Jay

e o actrita buna, dar mi-e mila ca joaca in rahatul asta de film...
Old 23 Oct 2004, 07:26   #47
Oco
Novice

Oco

Vezi Jay, ata-i problema cu cinematografia romaneasca, sint apreciate filmele de CACAT(Nicolaescu, GARCEA,Italiencele) si la filmele valoroase (Pintilie, Puiu, Mungiu) salile sint goale. De ce? Pentru ca sint prea multi "cinefili" de mare clasa precum :
-Coco
Quote:
"Iti place Pintilie caci e recunoscut afara, altfel te intrebai cine e babalacu' ala nevrozat"
:o wow :o asta da !
SAU
-Nae (imaginea ti se potriveste de minune)
Quote:
" filmul asta, italiencele, nu este o capodopera, dar nici cel mai extraordinar film posibil, ci este un film 'sentimental', si cum a mai fost zis, 'de suflet'... si din punctu' asta de vedere el poate fi comparat cu filmele 'occidentale' "
:o :o ..................
si din pacate sint prea putini "amatori" precum Alex Leo Serban(noroc ca a plecat o sa avem unanimitate de opini in forum)

Problema nu este ca nu apreciem filmele roamnesti NUUUUU problema este ca apreciem filmele romanesti care nu trebuie.

Vorba lui Frank publicu' conteaza. De asta va propun sa mai vedeti Italiencele si a doua oara, sa nu ratati capodopera Orient Expres, nu ratati nici un concert a lui Adrian Copilu Minune, foarte important aveti grija sa nu mai lasati niciodata ca filme unde publicul este neglijat sa iasa pe ecrane. Cei mai periculosi infractori care neglijeaza publicul cu nerusinare sint urmatori : Pintilie, Mungiu, Puiu daca-i vedeti spuneti lui nea' Sergiu ca se ocupa el de ei de nu mai pupa astia film ..veci.

Oco is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Oct 2004, 13:58   #48
Raymond
Novice

Raymond

Nu foarte multi (probabil) stiu despre conceptiile absolut contradictorii asupra coeziunii dintre "tehnica" si "arta" in cercurile artistice (nu numai din Romania). Insa acest film nu e singurul cu sunet prost (inregistrat, procesat) in cinematografia romaneasca. Acesta e o paradigma tardiva a ceea ce inseamna film cu sunet prost, pe altele (de nivel Filantropica) le salveaza naratiunea, regia, actorii si restul resurselor.

Pt. Coco:

Pintilie e un cineast foarte bun, si e recunoscut deopotriva in occident si in tara. Nu vreau sa neg nimic in plus dar o atitudine de genul "hai sa dam mana cu mana" si sa zicem ca exigenta e ipocrizie mi se pare cel putin inabila. Nu putem valoriza filmele (fie ele si autohtone) dupa numarul de spectatori, spectatorul roman abia a inceput sa adulmece cateva mostre de cinematograf contemporan veritabil (TIFF) iar ca sa fiu consecvent, la Nicki et Flo a fost sala plina.
Old 23 Oct 2004, 14:23   #49
KORBEN
Guru

KORBEN

Originally Posted by Nae:
eu imi tin parerea ca filmul asta este un pas bun in partea in care ar trebuii sa se duca filmul si cinematografia romaneasca...

p.s. bai baieti, unde p**** mea l-ati gasit pe Garcea in filmul asta???

da, este un pas (mic) ianinte, asta am pareciat si io
da` e penala faza cu retardatu satului, exact vacanta marestyle...
nu ca n`ar avea ce cauta in film cat modu in caree prezentat personaju...
faza cu vreau sa fiu primarita mi se pare, totusi ok
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Oct 2004, 11:08   #50
RECVIEM
Novice

RECVIEM

Send a message via Yahoo to RECVIEM
cinematografia romaneasca este moarta, mai sunt p ici p colo cate unii care incearca s-o resusciteze, dar fara succes. Pana n-o sa moara toti cei care au trait sub comunism, nu avem nici o sansa sa scapam de mizerie, care noua ni se pare "artistica", de tristete, de mesaje dure fara motiv si de imaginile sumbre si violente, cu asta am fost obijnuiti si asta ne place!? pana nu scapam d acest complex, si nu vedem sau macar sa incercam a vedea mai sus de tomberonul de gunoi, de cainii vagabonzi si de blocurile gri; acolo unde-i un cer albastru cu nori frumosi si pufosi, unde sunt tineri care fac graffity si smecherii cu scket-ul, tineri care asculta muzica buna, citesc, se intalnesc in cluburi si vorbesc despre tot felul de lucruri mai mult sau mai putin interesante, acolo unde sunt probleme importante, da nu tragice... pana cand nu vedem ca exista si astfel de lucruri din care se poate face un film frumos si cald si bun, pana atunci... nu avem nici o sansa, banii vor fi aruncati pe geam cu galeata pt niste rebuturi. Visavis de "Italiencele" am mers la acest film fara sa stiu despre ce este vb, mi-era dor d un film romanesc, si speram sa vad ceva bun, sau oricum mai bun. Stiu, proasta alegere, asta e....
Old 25 Oct 2004, 15:59   #51
Frank
Senior

Frank

Oco, alde Mungiu si Puiu nu au ce cauta langa un nume ca Pintilie /chiar si din simplul fapt ca cei doi nu dau doi bani pe Pintilie/. Pintilie este un mare regizor, in timp ce ceilalti doi sunt niste mascarici lansati si ei de conjuncturi favborabile pe la CNC. De altfel, asta-i marea tristete cu cinematografia romaneasca. Prea multi oameni care critica si fac scandal, prea putini care creaza. Din cate stiu, absolventii facultatii de critica de film de la IATC sunt si scenaristi. Si atunci? Ce mai asteapta? Sa ne bucure cu un scenariu valoros, ca de critici ne-am saturat pana in gat.
Jay, in interviul din Romania Libera din 22 Mara are o alta parere despre filmul in care a jucat. Si inca un lucru: Mara e mai buna in Italiencele decat in Filantropica!
Old 25 Oct 2004, 19:26   #52
gesia
Novice

gesia

Originally Posted by capitain:
Originally Posted by gesia:
ma indoiesc de faptul ca a pus-o cineva pe Ana Ularu sa faca vreo fata de cal tot timpul filmului. Pur si simplu asa arata ea si toti barbatii o gasesc fff sexy si nu o sa iti spun eu de ce

geloasa? :happy:
Ce ma nimerishi capitane, dintr-un foc de aia esti mneata veteran nu?
gesia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Oct 2004, 23:20   #53
Jay
The Space Cowboy

Jay

Originally Posted by Frank:
Jay, in interviul din Romania Libera din 22 Mara are o alta parere despre filmul in care a jucat. Si inca un lucru: Mara e mai buna in Italiencele decat in Filantropica!
In nici un caz.. mai buna ca-n Filontropica? I s-a parut.. si stii de ce? Ca a jucat rolul "principal"... Ce-o sa spun fata... ai vazut tu vreun actor sa zica "Mda mi-a placut sa joc dar filmul e de kacat.."???
Old 26 Oct 2004, 07:04   #54
Oco
Novice

Oco

Frank, da este adevarat ca Mungiu si Puiu n-au ce cauta linga Pintilie dat fiind faptul ca Pintilie este de departe cel mai mare regizor roman. Problema este ca nici nu o sa ajunga niciodata sa stea linga Pintilie . Nu pentru ca sint lipsiti de talent, dar pentru ca nu se stie cind vor face urmatorul film. Ex : Puiu o sa faca un film(lung metraj) anul viitor o sa iasa pe ecrane in 2006 deci au trecut 5 ani de la ultimul (primul )sau film, daca doamne fereste filmul nu are succes internstional, (ca in Romania nu o sa aiba, cit de bun ar fii filmul.....) sa terminat sarr putea sa mai faca un film inainte sa moara si ala o sa fie un scurt metraj...... Soarta lor este sa fie debutanti pina la moarte.
Mascarici sau nu ei si cu Caranfil au adus pentru prima data un suflu nou si cu adevarat inovator in cinematografia romaneasca obosita si ruginita. Intrebarea este daca nu ei cine ?? Nu ramin nimic decit filme de cacat facute de parventi, pupatori in cur ratati, batrini paranoici.
Chestia ca in loc sa le dam credit facem tot posibilul sa-i discreditam. Asa ca nu vad nici o iesire din situatia actuala nu din cauza lui Sergiu ci din cauza noastra a publicului. Vorba lui Alex Leo ªerban un film care are succes afara devine suspect in Romania.
Si ca o paranteza niciodata nu am avut o cinematografie puternica chiar am fost printre ultimi. Din fostele tari comuniste ii depsaeam si noi pe bulgari si pe albanezi... Asa ca nu are rost sa ne zbatem prea tare......
Oco is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Oct 2004, 13:41   #55
Frank
Senior

Frank

Mai este o chestiune, Oko. Pintilie a facut film, din fericire, sub toate regimurile, spre deosebire de cei sus-mentionati, care au facut film atunci cand au avut sprijin la CNC. De fapt, asta-i marea problema in Romania: creatorii fac politica si abia apoi creaza. De rudenia dintre Mungiu si Pipidi stim foarte bine, la fel si de ”relatia” dintre Puiu si Gulea junioara.
Sunt de acord cu tine doar la capitolul Nae Caranfil. Il admir ca regizor, dar si ca om. Spre deosebire de Mungiu si Puiu, Nae este un creator! De altfel, tot spre deosebire de ei, nu a fost atat de rautacios si meschin în ceea ce priveste Italiencele. Si nu numai pentru ca Mara, sotia lui, joaca in film, ci pentru ca isi da seama ca Italiencele este un film de suflet. Aud critici care lauda jocul actorilor din Italiencele si critica filmul in sine. Se contrazic, pentru ca o buna interpretare depinde si de regizor. Dupa cum am mai spus-o, in Romania exista prea multi critici, prea putini creatori. Si Alex Leo Serban, de are pe diploma sa ”scenaristica si critica de film”, de ce nu se incumetã sa ne ”bucure” cu un scenariu inspirat din realitatile lui tâfnoase?
Old 26 Oct 2004, 14:02   #56
lynx
Guest

lynx

Sunt buni si actorii, si filmul! Iar pentru un debut este chiar interesant. Doar nu o fi coborat Costel Cascaval singur dinr Jiri Menzel? /vorba criticezei Magda Mihailescu/ Poti spune despre un film ca are aerul filmelor lui Jiri Menzel, nu insa numai despre un actor. Mara si Zamfirescu au jucat si in alte filme unde au fost mult mai prosti. In Italiencele sunt buni si pentru ca regizorul a fost bun.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Oct 2004, 13:32   #57
Frank
Senior

Frank

O cronica favorabila filmului a aparut in suplimentul Romaniei Libere. Si un sfat pentru carcotasi: revedeti filmul si nu mai intrati intr-o sala de cinema cu intentia din start stabilita de a desfiinta cu orice pret un film!
Old 28 Oct 2004, 16:26   #58
Jay
The Space Cowboy

Jay

Originally Posted by Frank:
Si un sfat pentru carcotasi: revedeti filmul si nu mai intrati intr-o sala de cinema cu intentia din start stabilita de a desfiinta cu orice pret un film!
Eu am intrat in sala cu entuziasm...
Old 28 Oct 2004, 17:42   #59
Frank
Senior

Frank

Jay, inseamna ca semnatara articolului, Viorica Bucur, nu s-a referit la tine. Din pacate, sunt unii critici care, dupa cum spuneam, nu fac critica de film, ci politicã, având tot felul de partipriuri. Italiencele este un film onorabil, iar cei care-l desfiinteaza, dand vina in special pe coloana sonora /intr-adevar proasta/ a filmului si spunand ca nu au inteles 70 la suta din replici sunt ridicoli. Daca nu intelegi 70 la suta din replici, cum poti sa te pronunti despre calitatea artistica a filmului?
Old 28 Oct 2004, 23:57   #60
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
ce tot o trageti cu italiencele astea frate, ma dispera topicul( mai e unul pe tema asta in care s-a vb pina la refuz!!!! filmul e penibil si gata. Viorica bucur? :shock:
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules