Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 11 Aug 2008, 18:59   #21
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
M-a surprins apariþia unui topic nou, dar dacã îºi propunea analizarea regulamentului concursurilor CNC, atunci se explicã. Nu neapãrat aberaþii, ci pur ºi simplu „despre regulament”. Eu am sperat sã se dezbatã acest subiect în topicul „Concurs CNC 2008”, dar se pare cã nu avem printre useri, aºa cum speram eu, gazetari care sã pãtrundã la CNC sau alte instituþii, în virtutea dreptului la informare, pentru a implica persoanele cu decizie în acest domeniu. În aceastã situaþie, vorbim noi între noi. Ba mai mult, pentru cã Sergiu Puiu scrie în douã locuri, va trebui sã fac ºi eu acest lucru, ca sã nu fie singur.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Aug 2008, 07:30   #22
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Originally Posted by sergiu puiu:
ati schimbat titlul acestui topic desi cel initial pus de mine era mai la obiect. Cel propus de mine era ceva de genul- CNC-aberatii ale regulametului de concurs.

pit, stii ceva despre asta?
Old 12 Aug 2008, 12:10   #23
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Da, eu l-am schimbat, pentru cä formula initialä era prea limitativä; nu e vorba doar de aberatiile regulamentului de concurs, ci si de cele procedurale, precum si de traficul de influentä, de spägi, de tot haloimäsul de acolo. De-asta am optat pentru ceva mai cuprinzätor.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Aug 2008, 13:01   #24
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Tu nu ai vazut pe generice mentiuni de tipul ... multumim firmei X, multumim firmei Y? Astea erau pentru trotinete oferite gratis.Pentru calitatea de COPRODUCATOR la un film cu un buget urias trebuie sa pui multe la bataie.Nu poti sa oferi servicii in valoare de 50-100 mii dolari(preturile oricum sint umflate la CASTEL FILM) la un film cu buget de milioane si sa speri la calitatea de COPRODUCATOR!!!

COPRODUCATOR inseamna mai mult decit sa participi la realizarea unui film. Si in primul rind COPRODUCATORUL are parte apoi din banii produsi de film, din profit !!!

ASTA-I SI MOTIVUL PENTRU CARE UN COPRODUCATOR apare pe generic, afise si alte materiale promotionale.

nu stiu de ce am senzatia ca faci confuzie intre producator/ coproducator si finantator. producatorul nu vine el personal cu banii, ci face rost de resursele finaciare.
tot asa si coproducatorul. se opteaza pentru "angajarea" in proiect a unui coproducator in momentul in care acesta fie vine cu niste relatii, fie cu propriul sau renume. Sunt absolut convinsa ca Martin Scorsese nu a facut absolut nimic concret pentru productia filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", insa faptul ca apare pe generic sunt convinsa ca a deschis multe usi.
Old 12 Aug 2008, 16:43   #25
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Dar macar apare pe GENERIC!

CASTEL FILM sustine ca este co-producator al filmului COLD M. dar nu este creditat ca atare. Nu apare nici pe genericul filmului si nici in materialele promotionale ale filmului Cold M.
Este co-producator al filmului doar in baza unei fituici care este vinturata la CNC doar ca sa le aduca puncte pentru alte proiecte.

Citeste cu atentie ce a postat Transilvana, a avut grija si rabdarea sa explice cum si ce.

AM DE FACUT O PRECIZARE.
Eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Toate mesajele postate de mine pe acest forum sint harazite celor inocenti care chiar cred in ideea de concurs CNC. Sau celor ce cred moraliatea personajelor de tipul TUDOR GIURGIU, CRISTI MUNGIU, ADA SOLOMON sau CRISTI PUIU.
Avem regizori dar din pacate nu avem si caractere.
Aceste regulamente de concurs sint opera celor 4 in principal. Dar si a CORNELIEI PALOS si MONA MUSCA.
sergiu puiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Aug 2008, 16:56   #26
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

scuze pt literele in plus dar si pentru cele lipsa!

asa mesajele mele sint in spiritul regulamentelor CNC.
Old 12 Aug 2008, 18:24   #27
transilvana
Junior

transilvana

Originally Posted by ricutza:

nu stiu de ce am senzatia ca faci confuzie intre producator/ coproducator si finantator. producatorul nu vine el personal cu banii, ci face rost de resursele finaciare.
tot asa si coproducatorul. se opteaza pentru "angajarea" in proiect a unui coproducator in momentul in care acesta fie vine cu niste relatii, fie cu propriul sau renume. Sunt absolut convinsa ca Martin Scorsese nu a facut absolut nimic concret pentru productia filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", insa faptul ca apare pe generic sunt convinsa ca a deschis multe usi.

ricutza, tu faci un pic de confuzie intre co-producator si executive producer (titlul in engleza inseamna cu totul altceva decit ce se intelege in terminologia romaneasca prin producator executiv). Martin Scorsese a fost executive producer la Mitulescu, credit care intr-adevar se atribuie chiar si numai pentru permisiunea de a-ti folosi numele.
Old 13 Aug 2008, 14:19   #28
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by transilvana:
Originally Posted by ricutza:

ricutza, tu faci un pic de confuzie intre co-producator si executive producer (titlul in engleza inseamna cu totul altceva decit ce se intelege in terminologia romaneasca prin producator executiv). Martin Scorsese a fost executive producer la Mitulescu, credit care intr-adevar se atribuie chiar si numai pentru permisiunea de a-ti folosi numele.

da, am retinut gresit si nu am verificat inainte sa postez...mea cupla....
in rest stiu relativ bine si ce inseamna producator (si la noi si la americani), co-producator, exacutive producer si producator exacutiv (care sunt intr-adevar doua lucruri foarte diferite)....
Old 13 Aug 2008, 20:57   #29
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

transilvana, corect si la obiect.
am vrut sa arunc un ochi pe genericul filmului lui Mitulescu inainte de a posta mesajul dar n-am avut timp.

este cum spune transilvana. ca executive producer poate sa apara cineva pe generic doar pt. ca numele lui este deja un BRAND capabil sa atraga finantari si interesul distribuitorilor. daca este o celebritate numele lui functioneaza ca un cec in alb.
cec pe deplin meritat de Catalin Mitulescu.

dar in USA cel cu realtii si cu capul bun de deschis usile este in general PRODUCATORUL ASOCIAT.

asta ca sa nu-si imagineze cineva ca MARTIN SCORSESE a stat cu telefonul la timpla pe perioada filmarilor ca sa verifice locatii, ca sa semneze toata faxurile catre CNC, ca sa se certe cu Serbanescu pentru ultima transa de bani, ca sa verifice programarea actorilor etc.
Old 09 Oct 2008, 20:43   #30
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Mie nu mi se pare tocmai OK ca la CNC sa vina regizori straini si sa impuste finantari.
Pai daca vin regizori din POLONIA, UNGARIA, FRANTA ... de acum incolo timp de 10 ani romanii nu mai prind finantari.
Nu mai spun ca aia au nume uriase, dar mai fac si incasari fabuloase.

Cei ce se bucura la gindul ca ... "uitati cit de europeni sintem, la DEBUT avem o frantuzoaica in 2008!" ... sint complet idioti. In primul rind este vorba de o actrita care are doar doua calitati si un mare defect. Cele doua calitati ar fi ca arata f. bine pentru virsta ei si are relatii. Marele ei defect este ca n-a REGIZAT in viata ei un film!

Si totusi ... citi ROMANI au primit finantari la CNCul din Franta?
Old 09 Oct 2008, 22:04   #31
Proletar
Guru

Proletar

corect.

si, sa-mi fie iertata blasfemia, dar nici Radu Mihaileanu nu prea ar avea ce sa caute la banii romanesti pentru coproductii care nu vor reprezenta Romania in competitiile internationale.
Old 10 Oct 2008, 16:06   #32
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
E normal sa fie corupt ca e de stat. Lasa ca le convine cand "rumega" banii toti, fie ca iese un cacat fie ca nu. Care e smecher sa faca filmu' pa banu' lui sau pe ai sponsorului.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Oct 2008, 21:37   #33
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Asta am postat pe topicul concurs cnc 2008.
Ca sa intelegi ca nu poti gasi sponsori daca nu ai cistigat la CNC!
Hai ca am ajuns sa citez din mine.

"Ce este de remarcat la ultima sesiune. Punctajul a fost la vedere. Ca sa stim si noi cite puncte ia un regizor sau altul. Cite puncte casa de productie, citi bani au cerut unii si citi bani au primit!
Pentru asta merita felicitari.

Trist este insa ca la debut in lung metraj avem 3 regizori( 3 din 4!) cu ZERO puncte la calitatea regizorului. Dar astia chiar nu au rusine.

Si acum o sa-l vedem pe DAN CHISU si in calitate de regizor "talentat" nu doar in calitate de bucatar, marinar, bursuc gastric. Sa vedeti voi aici cazatura, Barna a fost parfum cu Dincolo de FILM.

Cei ce dau cu bolovani in Cristi PUIU pe motiv ca s-a intors la CNC nu au habar cum este cu legea ce guverneaza fondurile destinate cinematografiei.
Unui regizor ii este imposibil sa obtina bani de la televiziuni si agentii de publicitate pentru un proiect(poate sa fie genial scenariul!) daca acel proiect NU este cistigator la CNC. In lege se spune ca televiziunile, agentiile de publicitate si bla-bla-bla fie dau banii(obligati fiind de lege!) catre OFNDUL CINEMATOGRAFIEI fie isi aleg un film cistigator la CNC catre care pot sa indrepte max. jumatate din banii datorati fondului. Adica daca ai de dat suma X la stat poti sa dai doar X/2 la stat si cu X/2 poti finanta proiecte cistigatoare la CNC.

Adica unora ca MUNGIU, PUIU sau PORUMBOIU le este la fel de greu sa obtina finantari ca unui regizor NONAME daca proiectele lor nu-s cistigatoare la CNC.

Oare am fost clar?"
Old 10 Oct 2008, 21:43   #34
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Adica poate ca scenariul frantuzoaicei este genial si poate ca nota este luata pe drept.

Eu puneam in discutie principiul, ideea ca unor regizori straini sa li se permita participarea la concursurile CNC.

Stiu ca teoretic si romanii se pot duce la "CNCurile" altor tari ... dar cu ce sanse?

Si acum a venit actrita made in France ... dar ce ne facem daca vin si colegii ei regizori din Franta?
Tudor Giurgiu a deschis CUTIA PANDOREI la aceasta sesiune. Nu ne ramine decit sa fugarim regizori straini cu palmares(si sint o groaza in Europa! )ca sa prindem finantari la CNC.

Are cineva telefonul lui LARS?

Imi pute Mungiu, imi pute Giurgiu, imi pute Muntean ... eu vreau sa fac filme cu LARS!
Old 10 Oct 2008, 22:25   #35
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Ca sa intelegi ca nu poti gasi sponsori daca nu ai cistigat la CNC!
Serios ? Cel mai iubit dintre pamanteni e facut 100 % cu banii firmei Electronum. Nici un leu de la stat. Probleme mari pe vremea aia, comunistii de la DRCF nu au vrut sa-l distribuie ca nu de-al lor, s-a vazut in premiera la Circ. Da a ramas un Iordache memorabil, deh vremuri tulburi. Sobolanii rosii al scluptorului Codre facut pe banii lui 100%. Deh, omu' a vrut sa-si demostreze ca poate.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Oct 2008, 20:49   #36
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

OK,am gresit. FINANTATORI(televiziuni,agentii de publicitate etc) si nu sponsori.

Deci prin FINANTATORI inteleg firme care ORICUM DAU BANI STATULUI OBLIGATI FIIND DE LEGEA CINEMATOGRAFIEI. Aceste firme pot alege intre a da statului banii direct sau doar 1/2 urmind ca restul de 1/2 sa mearga in proiecte girate de catre CNC.

Sigur, sint mai multe filme productii 100%independente(adica fara bani CNC). Din pacate epoca asta romantica a cam apus. Acum este imposibil sa-ti faci o echipa buna fara bani.
Old 24 Jan 2009, 22:38   #37
Gloria
Super Moderator

Gloria

Finantarile CNC-ului

275.000 lei da CNC-ul pentru un festival care anul trecut baga in competitia principala Supravietuitorul lui Sergiu Nicolaescu si No Country For Old Men al Fratilor Coen.

Rezultatele sesiunii de finantare a manifestarilor cinematografice organizate in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2009 sunt cel putin surprinzatoare: cea mai mare suma acordata de comisia CNC unui festival, dupa cea data Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), este pentru Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti - IPIFF. Festivalul va avea loc cel mai probabil in iulie 2009 cand se va desfasura ce-a de-a patra editie.

In 2008 selectionerii Festivalui (care este un proiect al Uniunii producatorilor de film si audiovzual din România si al Patronatul societatilor de productie din cinematografie si televiziune - UPFAR/PSPCT) au luat o decizie care discrediteaza aceasta manifestare cinematografica: au pus in aceeasi sectiune competitionala pelicule de Oscar (No Country For Old Men de Fratii Coen, There Will Be Blood de Paul Thomas Anderson, Atonement de Joe Wright, La vie en rose de Olivier Dahan), filme de autor din Asia si Europa (My Blueberry Nights de Wong Kar Wai, Nuovomondo de Emanuele Crialese), precum si doua productii romanesti (Restul e tacere de Nae Caranfil si Supravietuitorul de Sergiu Nicolaescu).

Apoi, o alta nedumerire vine din dubla finantare a APFR-ului (Asociatia pentru promovarea filmului romanesc) pentru acelasi eveniment: ”Shooting Stars- Festivalul de Film de la Berlin”, in conditiile in care anul acesta nu avem din partea Romaniei niciun reprezentant la Berlinale - Shooting Stars. Astfel, pentru “Editarea” cataloagelor de prezentare si a altor materiale promotionale s-a aprobat un buget de 80.000 de lei, iar pentru “altceva”, adica proiectul numit simplu “Shooting Stars- Festivalul de Film de la Berlin” s-au acordat 38.000 lei. Pentru organizarea Pavilionului Romanesc la Festivalul de Film de la Berlin APFR a primit 120.000 de lei.
Old 25 Jan 2009, 20:17   #38
m3lku
Junior

m3lku

Re: Finantarile CNC-ului

Originally Posted by Gloria:
Apoi, o alta nedumerire vine din dubla finantare a APFR-ului (Asociatia pentru promovarea filmului romanesc) pentru acelasi eveniment: ”Shooting Stars- Festivalul de Film de la Berlin”, in conditiile in care anul acesta nu avem din partea Romaniei niciun reprezentant la Berlinale - Shooting Stars. Astfel, pentru “Editarea” cataloagelor de prezentare si a altor materiale promotionale s-a aprobat un buget de 80.000 de lei, iar pentru “altceva”, adica proiectul numit simplu “Shooting Stars- Festivalul de Film de la Berlin” s-au acordat 38.000 lei. Pentru organizarea Pavilionului Romanesc la Festivalul de Film de la Berlin APFR a primit 120.000 de lei.

Probabil e inclusa spaga care trebuie data ca sa ia un roman la anul.
m3lku is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Jan 2009, 20:45   #39
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Foarte posibil! O proportie consistentä din actiunile C.N.C. o reprezintä gestionarea spägilor, delapidärile, spälärile de bani si alte manevre. Acelasi e si motivul producerii/finantärii unor vome ca peliculele lui Barna, Daneliuc, Cärmäzan, Serban Marinescu, etc. Sunt si rusinoase valoric, si falimentare financiar: rolul lor e acela de vehicule bänesti ilicite: din subventii, se alocä sume mari onorariilor asa-zisilor "autori" si spägilor aferente pentru membrii comisiei, toatä lumea e multumitä, iar cu restul de bani se impresioneazä pelicula-pretext.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Jan 2009, 21:11   #40
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

pai ce, autostrazile se fac altfel pe aici?
orice roman viseaza la micul lui butic, in care sa nu piarda nimic dar cu care sa incaseze la max.
money for nothing and kitsch for free.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules