Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 02 Nov 2004, 10:41   #21
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Gaandlaf:
Dupa ce k beneficiam de un film mai bun odata la 1 - 2 ani mai suntetzi shi mari critici.

nu zau ??!? cel mai bun film romanesc din ultimii 2-3 ani (adica cam de pe la 'filantropica' si 'occident') a fost 'examen', nu rateul asta nenorocit ! de unde dracu' ai scos 'regie new age' ??
Old 02 Nov 2004, 10:43   #22
notorious
NBK

notorious

poate cineva sa-mi povesteasca ultimele 15 minute ale filmului. eventual, intre ** SPOILERS ** ca sa nu se supere nimeni. nu de alta, dar eu n-am rezistat pana la final.
Old 02 Nov 2004, 11:03   #23
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by notorious:
nu zau ??!? cel mai bun film romanesc din ultimii 2-3 ani (adica cam de pe la 'filantropica' si 'occident') a fost 'examen', nu rateul asta nenorocit ! de unde dracu' ai scos 'regie new age' ??
io' regie asha mai new age nu am vazut pana akuma in cinematografia romaneasca ...

de ce mai traiesc nu ?
Old 02 Nov 2004, 14:22   #24
lynx
Guest

lynx

Notorius, m-as indoi ca Examen este un film chiar atat de bun, iar daca este sa ma iau dupa criteriile tale /asta cu iesitul din sala/ as spune chiar ca a fost dezastruos: la Examen, din sala s-a iesit buluc. Plictiseala mare, mon cher! Si sa nu-mi spui ca sunt spectator pentru Vacanta Mare ca nu sunt, ti-o zic de pe acum. Numai ca povestile astea despre securitate nu mai tin si ar trebui schimbat registrul! Concluzie referitor la filmul Examen: ca regie nu este rau deloc, numai ca povestea este depasita si nu mai intereseaza.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Nov 2004, 16:02   #25
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by lynx:
numai ca povestea este depasita si nu mai intereseaza.

prefer o poveste triviala decat una dezaxata & incomprehensibila... 'examen' NU este un film stralucit (dupa cum nu este nici un exceptional sau MARE), dar nu poti sa-l compari cu jegul asta...

ideea e ca 'examen' se adresa publicului larg roman, pe cand 'milionari de weekend' se adreseaza unor adolescenti nauci si cu gusturi dubioase, deci nici nu prea avea cum sa esueze pe un asemenea 'cobai'...
Old 03 Nov 2004, 16:30   #26
lynx
Guest

lynx

Notorius, ma faci sa rad. ”Examen se adreseaza publicului larg din Romania”. Poate unui public restrans ai vrut sa spui, ca ti-am zis ca batea vantul prin sala.
Old 03 Nov 2004, 21:09   #27
notorious
NBK

notorious

de cand anume se masoara calitatea filmului in numarul de spectatori ?...

la 'milionari' era sala plina pt ca filmul deja avusese castigata categoria de adolescenti maniaci sus-mentionata. ca 'american pie'...
Old 04 Nov 2004, 07:42   #28
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

de cand anume se masoara calitatea filmului in numarul de spectatori ?...
la 'milionari' era sala plina pt ca filmul deja avusese castigata categoria de adolescenti maniaci sus-mentionata. ca 'american pie'...
La anumite premiere lumea vine shi itzi dai seama de unele chestii... Eram in romana shi era premiera la studio - La Mala Educacion shi era full ... deci uneori conteaza shi nurmarul de spectatori.

La fel a fost shi la Italiencele numai k akolo a fost full shi in timpul saptamanii (seara ce-i drept - dar full.) Tot la voi in capitala.
Old 04 Nov 2004, 10:58   #29
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Dupa Italiencele ... m-am dus la Milionari cu destul de multa frica.... si cu nervi. Tarat in sala aproape goala... am avut surpirza sa descopar un film nu prea rau... adica hai sa-i zic bun. Nu ma refer la poveste, care s-a complicat prea tare la sfarsit; nici la Tudor Chirila, care probabil a fost bagat in film sa aduca spectatori in sala(a jucat foarte slab); si nici la muzica(Adrian Despot, dar parca mult mai mult Future Groove - Future Sound of Gutza)... ci ma refer la cum a fost construit el.... multe intamplari, multe cadre bestiale, bine hai nu multe dar destule... personaje simpatice...(mai putin moldoveanu ala in carucior), scene filmate foarte frumos...(conversatia din masina, cand descopera banii s.a.m.d)....
In mare, un film binevenit si care merita vazut...
Old 04 Nov 2004, 14:45   #30
lynx
Guest

lynx

Notorius, nu am zic ca filmul este neaparat bun daca are spectatori in sala. Vezi Vacanta Mare, de exemplu, fara nici o indoiala un film prost. De asemenea, nu ma numar nici printre simpatizantii filmului din acest topic. Cred pur si simplu ca ar trebui sa-ti mai temperezi entuziasmul fata de filmul Examen. L-am vazut si la cinema si am incercat sa-l revad si pe HBO. Nu am putut, niste dialoguri total aiurea, de o falsitate coplesitoare. Si sa mai lasam dracu fixatia asta cu securitatea!
Jay, Italiencele este mai bun ca Milionarii! Si la capitolul interpretare, si la multe altele.
Old 04 Nov 2004, 20:43   #31
notorious
NBK

notorious

Cred pur si simplu ca ar trebui sa-ti mai temperezi entuziasmul fata de filmul Examen

daca ai fi citit precedentele mele mesaje, ai fi vazut ca NU consider 'examen' un film exceptional, ci pur si simplu unul bun.
Old 04 Nov 2004, 21:38   #32
K's
Guru

K's

Film cu poveste (?!?) pentru tinarul mediocru (glumite si injuraturi- la astea publicul larg se bucura si ovationeaza), cu efecte pentru unu' cu ochiul mai rafinat, ori cel putin care asteapta si jocuri nebunele de la montaj si de la imagine, plus muzica electro (Nemos, deci numai good stuff putea fi) si Parazitii, patati cu niste FSOG, Sistem si ce-o mai fi fost. Sa nu uit de Iubi a lui Chilian (de cind nu ma chicotisem auzind piesa!). Oricum, coronita pentru Despot.
Actorii isi rateaza rolurile mai toti- Chirila e penibil cu toate maimutarelile si Maria Dinulescu vocifereaza pe tonuri false. In sfirsit am aflat si eu cine-i Bendeacu!
Mi-au placut O.Blomov (una dintre putinele glumite bune din film) si patronul irlandez al barului, tras in piept: Fucking Romanians!
Old 05 Nov 2004, 07:22   #33
Jay
The Space Cowboy

Jay

Jay, Italiencele este mai bun ca Milionarii! Si la capitolul interpretare, si la multe altele.

yeah... right... says u... de ce?
Old 06 Nov 2004, 21:00   #34
radu83
Veteran

radu83

Este clar ca filmul are destule minusuri. Reclamele sunt puse ca nuca in perete, Guy Ritchie e plagiat, Chirila joaca execrabil, si mai ales sfarsitul e dezastruos.

Totusi n-ar trebui uitat ca filmul are si destule parti bune. Muzica e excelent aleasa si cateva gaguri sunt chiar inspirate.

Pana la urma, pt o comedioara romaneasca fara prea mari pretentii, e chiar un film reusit.

poate la formarea parerii au contribuit si celelalte "productii" romanesti (alea 2-3), si prin comparatie iese un film dragutz...

all in all, e un film care merita vazut, poate doar pt faptul ca e un film romanesc nu foarte prost
radu83 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2004, 19:52   #35
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Doamne ce kitsch!
Old 08 Nov 2004, 20:45   #36
KORBEN
Guru

KORBEN

@nu mai tin minte cine
nu stiu daca notorius ridica in slavi sau Examenu, da ala e un film al dracu de bun pt cinemaul romanesc
ba chiar poate fi prezentat fara mari fasoane si in ceva festivaluri de p`afara....
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2004, 07:17   #37
Scorpion
Senior

Scorpion

Cea mai reusita faza mi s-a parut cea de la cinematograf si cea cu schimbul de focuri din muzeu. In rest nu a fost cine stie ce...

Ma cam enervat ca au pus melodia aia a lui Guta pe tot parcursul filmului. Deja pe la sfarsit imi venea sa-mi pun mainile la urechi
Scorpion is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2004, 10:34   #38
notorious
NBK

notorious

nici macar jocul nebunesc al imaginii si al montajului. daca nu are suport in poveste si in stil regizoral, daca u are scop si coerenta, atunci aluneca spre ridicol.

jocurile ci imaginea si montajul din 'milionari de weekend' sunt gratuite, puteau la fel de bine sa lipseasca. ar fi iesit un film si mai idiot si mai anost, probabil, dar asta n-ar fi facut efectele mai putin gratuite si mai debile.

doamne, de muzica nici nu mai comentez!...
Old 10 Nov 2004, 10:43   #39
Jay
The Space Cowboy

Jay

doamne, de muzica nici nu mai comentez!...

but please do.....
Old 10 Nov 2004, 15:59   #40
notorious
NBK

notorious

nu, eu nici macar n-am stat la bibilit cu muzica... filmul era asa de debil, incat mi-a fost si jena sa mai rad. nu stiu exact ce melodii apar pe coloana lui sonora, dar ce vroiam sa zic era: daca apar parazitii, vama veche s.a. - cu ce il fac mai putin debil ?...
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules