Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Sep 2011, 23:51   #161
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Pai tocmai asta ziceam, ca trebuie sa aiba loc disparitia totala a celor care vor doar sa-si creasca numarul de mesaje. Nu poate avea loc instant, dar in ultimul timp s-a intamplat gradat. Problema e ca pentru asta trebuie moderatori care sa aiba timp si vointa in toate sectiunile, cel putin alea legate de film.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Sep 2011, 23:55   #162
varu
Guru

varu

Originally Posted by Mercutio:
Eu unul nu pot sa abordez asa cu inocenta autori care sunt monstri sacri ai cinemaului. Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea. Cred ca n-au ce cauta intr-un concurs ca cel de aici.

Ba eu zic ca tocmai asta trebuie facut. Trebuie abordati cu inocenta toti autorii considerati monstrii sacri. Trebuie sa fii inocent si curios in a privi astfel de filme si a-ti cultiva ochiul si mintea.
Daca ar fi cum spui tu, atunci sa facem direct finala Tarkovski-Bergman ca sunt cei doi Dumnezei intangibili ai cinemaului si sa castige Tarkovski ca Bergman a zis despre Tarkovski ca "e cel mai mare regizor din toate timpurile"
Fix asta nu trebuie sa fie turneul asta: o confirmare a monstrilor sacri si a canonului cinematografiei doar pe principul ca sunt monstri sacri si ca s-au scris zeci de carti despre ei.
Trebuie votat filmul care a fost o experienta mai importanta pentru tine in acel moment cand il vezi. De orice tip: vizuala, intelectuala, sufleteasca etc. Cel putin eu asta incerc, recunosc ca sunt cinefil in formare de vreo 2 ani, n-am vazut niciun film de Tarkovski si macar pretind ca n-am gusturi pervertite de zeci de carti despre cinematografie.
E mult mai importanta si mai sincera experienta ingenua intr-un turneu ca asta.

Last edited by varu : 30 Sep 2011 at 01:10.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 09:15   #163
Twinsen

Twinsen

Heh, varule, sunt atatea parti amuzante in mesajul ala ca initial nici nu m-am mai bagat sa-l comentez. De exemplu "Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea.". Nu mi-e clar daca asta inseamna ca daca nu citesti zecile alea de carti, atunci n-o sa poti sa intelegi filmul, sau ca e greu sa alegi din care carte sa copiezi o interpretare ca sa nu te faci, Doamne fereste, de ras cu vreo idee proprie. Cel mai tare e partea cu "Autori contemporani - da, merge". Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 09:23   #164
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama.
sunt sigura ca asta e o ironie. talent a existat si va exista tot timpul.doar moda se schimba. si gusturile publicului. si mai ales modul cum percepem valorile artistice. cred ca vorba aceea cu
orice lucru facut de mana omului se numeste "lucru manual", este valabila si nu se schimba niciodata.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 10:50   #165
Chambord
x

Chambord

Originally Posted by Windom:
Ca de vazut, hai sa fim seriosi, cel putin un film la doua zile oricine poate sa vada.

Din pacate nu e chiar asa. Daca esti casatorit sau locuiesti cu prietena si mai ai si treaba pe acasa dupa ce vii de la serviciu, si mai e si saptamana de CL/EL ... atunci nu mai e asa usor.

Originally Posted by Liviu-:
Saptamana asta sunt pe aceeasi lungime de unda cu Twinsen, nu prea ma intereseaza filmele si vreau sa vad niste titluri pe care le am in lista de mai mult timp, acum inainte sa incep facultatea.

Daca pe voi nu va intereseaza Dreyer atunci putem sa stingem lumina si sa plecam toti acasa. Dar, ma rog, nu sunt in masura sa judec. Si eu am taiat din start de pe lista meciurile in care erau implicati Eliseo Subiela, Shunji Iwai, Tsai Ming-liang ...

Asta ridica o alta problema: Selectia. Cum facem sa avem meciuri cu filme pe care chiar sa ne dorim sa le vedem ...
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 11:19   #166
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

ar trebui sa privim vizionarea filmelor din turneu ca pe niste exercitii impuse, ca pe niste "teme pentru acasa". este firesc sa nu ne placa toti regizorii care au castigat selectia, dar daca luam abordarea filmelor acestor regizori ca pe o obligatie, inseamna ca nu vrem decat sa ne sustinem preferatii, fara sa incercam sa acceptam si stiluri regizorale sau culturi cinematografice mai putin cunoscute sau atractive din motive subiective pentru fiecare dintre noi.putem emite si pareri defavorabile despre filmele pe care nu ne place sa le vedem si consideram ca vizionatul lor in virtutea participarii la turneu reprezinta un sacrificiu destul de mare de timp si efort, mai ales....
dar, daca n-ar exista o dezbatere, un conflict de idei si pareri diferite, nu cred ca s-ar atinge scopul pentru care s-a organizat acest turneu. si sincera sa fiu, Liviu a facut la randul lui eforturi foarte consistente pentru organizare (mai ales ca era si in sesiune) si ar fi pacat sa se piarda sau sa nu avem o finalitate, doar pentru ca nu suntem interesati de anumiti autori sau pur si simplu consideram din start ca nu merita sa pierdem timpul cu ceva ce n-ar putea sa ne aduca nimic nou in propria experienta cinefila. oricand pot avea loc schimbari de opinie in optica fiecaruia, in viziune.trebuie doar sa acceptam ca orice regizor sau orice film care sunt inscrise in concurs au ceva de spus din punct de vedere cinematografic.ca nu sunt toti preferatii nostri, sau nu se pot compara X cu Y, asta e cu totul altceva si cred ca atunci cand ne-am gandit sa participam la acest maraton de filme, ne-am asumat riscul obligatiei de suporta tot felul de stiluri regizorale,fie ca ne plac, fie ca nu...
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 11:31   #167
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Originally Posted by Chambord:
Din pacate nu e chiar asa. Daca esti casatorit sau locuiesti cu prietena si mai ai si treaba pe acasa dupa ce vii de la serviciu, si mai e si saptamana de CL/EL ... atunci nu mai e asa usor.
Deci, cei care iubesc 2 femei cu aceeasi ardoare sint scuzati. Pentru restul asta nu-i motiv. Reduci de la 3 la 2 pe saptamina si bagi si un film intre.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 11:37   #168
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Daca pe voi nu va intereseaza Dreyer atunci putem sa stingem lumina si sa plecam toti acasa.

N-ai citit pana la capat Am zis ca am vazut deja filmul lui Dreyer si ca mi-a placut foarte mult. Chiar parca mai degraba l-as fi revazut pe asta decat sa le vad prima data pe celelalte 3. Oricum am fost cam ocupat si nu prea as fi avut timp decat acum pe final de saptamana. Chiar ma gandesc sa vad filmul lui Varda, macar sa pot vota acolo.

Si eu am taiat din start de pe lista meciurile in care erau implicati Eliseo Subiela, Shunji Iwai, Tsai Ming-liang ...

Eu nu am facut lucrul asta. Fiecare regizor din turneu are cateva filme care ma intereseaza foarte mult, iar pe cei 3 (pe Dreyer nu-l pun la socoteala pentru ca vreau sa vad toate dintre cele cu care participa) chiar vreau sa-i vad foarte mult, dar nu s-au nimerit niste titluri interesante pentru care sa fiu dispus sa-mi acord ultimele zile de vacanta si sa jonglez cu ele printre curatenie si alte treburi.

Asta ridica o alta problema: Selectia. Cum facem sa avem meciuri cu filme pe care chiar sa ne dorim sa le vedem ...

Eu imi doresc sa vad multe din filmele participante si mai ales de la regizorii pe care-i cunosc mai putin (cum ar fi cei pe care i-ai enumerat), dar lucrul asta depinde si de momentul rundei, ca uneori sunt mai ocupat, alteori am mai mult timp.
Old 30 Sep 2011, 11:54   #169
Chambord
x

Chambord

@Windom: Of, n-am zis ca acuma, vezi indiciul din topicul celalalt. Deci nu sunt scuzabil din punctul asta de vedere. Dar si filmul e un fel de femeie asa ca se poate spune ca iubim doua femei cu ardoare (nu-i egala da'i ardoare = arde si doare ! )

@Liviu: Scuze, n-am observat completarea cu Pasiunea. Dar oricum, problema ramane de sortat pt editia urmatoare:: E greu sa avem acelasi interes pt toti regizorii si de aceea trebuie sa alagem mai cu grija, ceva ce chiar ne dorim sa vedem.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 14:52   #170
loud.rocks
Guru

loud.rocks

@chestia cu regizorii care nu ne intereseaza:
Depinde; e posibil ca exact filmele regizorilor de care te feresti cel mai mult din concurs sa te impresioneze cel mai tare (sau cel putin atat cat sa nu regreti ca ai acordat o ora-doua ca sa le vezi).
Desi e clar ca atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie o sa alegi tot timpul prioritatile. Eu as vrea sa votez din ce a mai ramas in prima runda la duelul dintre Ensayo de un crimen si Dead Man. Sper ca macar astea sa apuc sa le vad in timpul care a mai ramas...
loud.rocks is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 18:30   #171
anaemona
Guru

anaemona

Heh, varule, sunt atatea parti amuzante in mesajul ala ca initial nici nu m-am mai bagat sa-l comentez. De exemplu "Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea.". Nu mi-e clar daca asta inseamna ca daca nu citesti zecile alea de carti, atunci n-o sa poti sa intelegi filmul, sau ca e greu sa alegi din care carte sa copiezi o interpretare ca sa nu te faci, Doamne fereste, de ras cu vreo idee proprie. Cel mai tare e partea cu "Autori contemporani - da, merge". Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama.

Twinsen , cred ca ai gresit cu mesajul asta. Nu cred ca se fereste Mercutio sa-si spuna parerile personale si cartile, da, sint scrise pentru cine vrea sa le citeasca. Pe urma faza cu autorii contemporani, era vorba ca poti sa compari regizori contemporani in concursuri de genul asta, nu ca nu-s talentati. Desi oricit mi-ai spune ca Tarantino (de ex.) se poate compara cu Murnau (tot un ex.), o sa-ti spun ca visezi. Regizorii de care e vorba sint din alta scoala, din cauza asta e greu sa pui filmele lor pe aceeasi treapta cu filmele moderne, chiar pentru un exercitiu nevinovat cum e asta.

Mie oricum mi-a placut ideea de a amesteca regizorii, nu mi-e teama ca-i dau jos de pe nici un piedestal. Poate o sa putem umbla la felul in care se elimina regizorii in viitor.
Old 30 Sep 2011, 19:32   #172
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Pfff... Liviu, îmi pare foarte rău că nu am reuşti să particip la turneu aşa cum aş fi vrut dar nici măcar pe forum nu am mai intrat de ceva vreme. Abia azi am intrat întâmplător şi am văzut discuţia.
Mă bucur că m-ai menţionat undeva mai sus dar la ce probleme am acum, nu ştiu zău dacă mai pot participa (probabil foarte rar sau, nu ştiu... o să încerc pe cât posibil să fac cumva să votez măcar la un turneu pe săptămână dar nu promit damn it că mno... e cam aiurea)
Oricum, scuze nu îmi caut, nu găsesc, sunt personale, etc şi nu are rost să o lungesc cu asta.

Din câte am observat, totuşi, chiar dacă turneul e destul de greoi (unele filme sunt complicate, altele se găsesc greu, unele sunt de-a dreptul plictisitoare, etc) activitate există destulă pe filme. Şi chiar dacă se putea mai bine e important că există persoane interesate şi că nu mor topicurile neatinse.

O să încerc, totuşi să nu mai privesc cu superficialitate turneul. Cel mai rău îmi pare că au fost meciuri în care am văzut deja dinainte un film, îmi era proaspăt în minte, dar nu am putut vota sau participa la discuţii pentru că timpul mi-a fost de aşa natură organizat încât nu am reuşit să văd şi filmul cu care concura. Şi asta e chiar dureros că aveam multe de spus. La un moment dat chiar am început să recuperez dar nu ştiu ce rost mai avea să continui discuţiile din moment ce topicurile rămăseseră în urmă. (Da, aici recunosc, nu am procedat corect.)

P.S. Userii vechi nu au plecat de pe forum. Mai aruncă din când în când câte un ochi dar problema e că având în vedere valoarea scăzută a forumului în raport cu cea de acum câţiva ani, nu se mai deranjează. (Vezi SMC care a renunţat să mai posteze după ce o bucată de vreme a deschis câteva topicuri cu subiecte foarte interesante însă majoritatea dintre ele au rămas neatinse. E puţin frustrant să munceşti să aduci informaţie şi nimeni să nu reacţioneze.) Practic, pentru a putea fi ridicat turneul, trebuie ridicat tot forumul înainte. sorry
Old 30 Sep 2011, 19:46   #173
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu trebuie sa va scuzati, fiecare face cum vrea si cum poate. Daca nu e timp asta e, in alte cazuri daca nu exista interes... asta e. Si repet pentru a nu stiu cata oara. Nu conteaza ca nu ai vazut ambele filme dintr-un meci, poti discuta doar pe marginea celui pe care l-ai vazut.

Legat de SMC. Exista riscul aici ca nu toti sa fie interesati de un anumit subiect sau pur si simplu nu in acel moment. Turneul asta tocmai asta isi propune, sa fie o tema comuna pentru tot forumul, datorita diversitatii de film sa atraga iubitori de stiluri diferite. Daca ar participa aici ar avea siguranta ca e bagat in seama, ca sunt si altii interesati de subiect si ca va putea purta o discutie, mai mult sau mai putin la nivelul la care doreste el.
Old 30 Sep 2011, 20:09   #174
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Da, la SMC m-am gindit si eu zilele astea, chiar ar aduce un aport valoros la turneu. Legat de popularizarea de catre administratori, s-ar putea realiza foarte usor, cel putin pe Facebook, unde apar toata ziua linkuri de doi lei de la Cinemagia cu cancanisme ieftine. Faza e ca acelea aduc click-uri, iar asta e tot ce conteaza. Forumul e fix-pix when it comes to the big picture. N-aduce malai? Da-l in ma-sa acolo unde e... Asta-i realitatea. Iar legat de userii vechi, orgoliile sint mari.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 20:19   #175
anaemona
Guru

anaemona

Ei, daca ar participa Cristina la turneu... poate l-ar tenta si pe SMC

SMC, sper ca n-o s-o consideri o gluma proasta. Si eu as vrea sa te vad paricipind, ca sa nu mai zic ca e saptamina Dreyer.
Old 30 Sep 2011, 23:04   #176
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by Windom:
Legat de popularizarea de catre administratori, s-ar putea realiza foarte usor, cel putin pe Facebook, unde apar toata ziua linkuri de doi lei de la Cinemagia cu cancanisme ieftine. Faza e ca acelea aduc click-uri, iar asta e tot ce conteaza. Forumul e fix-pix when it comes to the big picture. N-aduce malai? Da-l in ma-sa acolo unde e... Asta-i realitatea.

Nu trebuie neapărat ca adminii să pună linkuri pe pagina de facebook cu turneul. Putem şi noi foarte uşor să facem asta. Şi nu cred că s-ar supăra nimeni dacă cineva ar pune câte un link, două pe săptămână acolo (mă refer la linkuri care să ducă spre meciuri, desigur).

Sau ar putea cineva să pună o imagine sau un note (un articol, ceva, something) în care să tăguiască Cinemagia, cu detaliile importante privitoare la turneu. Aşa, aceasta va apărea pe pagina lor automat and here we go, lumea citeşte, se cultivă şi poate are şi curaj să intervină pe forum pentru că din cei 43.500 (şi o ţâră un pic mai mult) de oameni care au dat like la pagina aia e imposibil ca măcar câţiva să nu fie interesaţi.

Oare ai înţeles ce am spus? Că eu nu m-am înţeles.
Desigur, acum eu merg pe principiul: "dacă voi nu ne faceţi reclamă, ne facem noi pe pagina voastră"
Old 30 Sep 2011, 23:16   #177
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by dragonfly_drk:
Nu trebuie neapărat ca adminii să pună linkuri pe pagina de facebook cu turneul. Putem şi noi foarte uşor să facem asta. Şi nu cred că s-ar supăra nimeni dacă cineva ar pune câte un link, două pe săptămână acolo (mă refer la linkuri care să ducă spre meciuri, desigur).

Eu fac asta la fiecare inceput de saptamana pentru meciurile noi, dar lista mea de fb e destul de scurta si contine un numar mare de persoane care nu au legatura cu filmul de arta. N-ar fi rau daca ar face-o si altii.

Originally Posted by dragonfly_drk:
Sau ar putea cineva să pună o imagine sau un note (un articol, ceva, something) în care să tăguiască Cinemagia, cu detaliile importante privitoare la turneu. Aşa, aceasta va apărea pe pagina lor automat and here we go, lumea citeşte, se cultivă şi poate are şi curaj să intervină pe forum pentru că din cei 43.500 (şi o ţâră un pic mai mult) de oameni care au dat like la pagina aia e imposibil ca măcar câţiva să nu fie interesaţi.

Asta e o idee buna. Sa vad poate fac ceva in sensul asta.
Old 30 Sep 2011, 23:18   #178
Mercutio
Guru

Mercutio

Devii fatigant tipule. Te voi trece pe "invisible", daca exista functia asta pe forum. Sunt prea multe lucruri care nu-ti sunt clare. Ce vrei, faci parte dintre aceia care nu admit ca exista lucruri pe care nu le inteleg. Le numesc ciudatenii sau falsitati. Si traiesc, fara sa realizeze, in mijlocul unor legiuni de ciudatenii si falsitati. In felul asta, simtul ridicolului, neutilizat, ii paraseste definitiv. Tu continua sa treci filmele de repertoriu prin schema ta logica, imprumutata din domeniul informaticii, pentru a le califica, pentru a produce ideile tale "proprii" despre ele. Nu-i nevoie sa le confrunti cu altele din carti. Sunt sigur ale tale sunt originale.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2011, 23:23   #179
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Pana acum am lasat sa mearga discutia pentru ca nu vroiam sa va opresc din a va exprima punctul de vedere, dar cred ca deja s-a mers prea departe asa ca va rog frumos sa va opriti aici si sa acceptati pur si simplu modul diferit al celuilalt de a vedea lucrurile, oricat de incorect, ridicol, ciudat etc. vi s-ar parea.
Old 30 Sep 2011, 23:39   #180
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by Liviu-:
Eu fac asta la fiecare inceput de saptamana pentru meciurile noi, dar lista mea de fb e destul de scurta si contine un numar mare de persoane care nu au legatura cu filmul de arta. N-ar fi rau daca ar face-o si altii.
Mă referam să pui linkul direct pe pagina lor. Dar ai dreptate, o promovare şi din partea celorlalţi pe pagina personală ar fi foarte ok.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules