Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24 Nov 2008, 23:15   #81
VICTORLAND
Novice
 
VICTORLAND
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bucharest EUROPE
Posts: 13
Send a message via Yahoo to VICTORLAND
mirodoni
esti penibil cu pisica aia - nu pot sa citesc nimic daca apari cu pisica bataindu-se. Scoate-i bateria si intepeneste-o. Ramai la fel de inteligent.
mirodoni a zis:
........"dar Mãlãele s-a descurcat incredibil ca regizor de film, în condiþiile în care, nu numai cã nu a lucrat la alte filme alãturi de regizori consacraþi, dar a lucrat în teatru atât de mult, încât intervine deformaþia profesionalã. Pe lângã asta, sã fim corecþi, scenariul nu este scris chiar de el.
I se peproºeazã abundenþa bancurilor, dar în felul acesta avem ºi noi un film românesc cu replici inteligente.
Trecând ceva timp, imaginea echipei de paranormali s-a mai estompat ºi mi-a rãmas “Nunta mutã” ca un spectacul cinematografic autentic, rar întâlnit în filmul românesc."

Corecta obsrvatia si cu oarece placere in ceea ce ai vrut sa spui, fara patima. Se vede ca fata de ceilalti mari guru, ai simtit cu adevarat pe unde pluteste adevarul - simplu, fara smecherii in vorbe si asta dovedeste ca esti un baiat cu bun simt.
__________________
Fa-ti o casa mica, simpla, cu pridvor.
Get a little, simple house, with porch.
VICTORLAND is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 00:21   #82
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
@VICTORLAND:

Poti ignora linistit rangurile ("guru", etc.), au legäturä strict cu numärul de posturi si nimic mai mult.

Nu e indicat sä postezi mai multe mesaje succesiv. Facem asta doar când revenim dupä mult timp (ore, zile, luni...), iar momentul postärii are relevantä. Altfel, e mai bine sä incluzi într-un singur mesaj tot ce ai de spus. Dacä la scurt timp dupä postarea mesajului vrei sä mai adaugi ceva, intri în mesaj clickând pe butonul "edit" (dreapta, sus) si-l completezi.

Ca sä folosesti citate din mesajele anterioare, ai douä solutii (care se pot folosi separat, sau combinat - când vrei sä introduci în mesajul täu mai multe citate, fie ale unui singur user, fie ale mai multora):

1. Dai click pe butonul "citat" (dreapta, sus): tot mesajul rspectiv va apärea în fereastra ta de scris, între coduri de citat. Poti pästra fragmentul la care te referi, stergând restul textului.

2. Introduci codurile de citat manual, în fereastra ta de scris, de câte ori vrei, si cu ce username-uri vrei, înscriind între ele fragmentele respective.

Codurile de citat aratä astfel:
[ quote="numele"] ... [ /quote]
...färä blanc dupä prima parantezä dreaptä. Astfel:

[ quote="mirodoni"] a-b-c [ /quote]

devine:
Originally Posted by mirodoni:
a-b-c

Got it?
Baftä!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 08:01   #83
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
@ VICTORLAND

pe langa recomandarile facute de Pitbull, uite inca una legata de etica: evita atacurile la persoana, pentru ca nu suntem aici ca sa ne injuram unul pe altul. Refera-te strict la filme. Nu da tu sentinte cine e si cine nu e profund, cine e baiat bun si cine ingeras, nu ti-a cerut nimeni parerea in directia asta. Si inca ceva: daca afirmi un lucru incearca sa-l si argumentezi, ca etichete pot pune si lucratorii de la supermarket cu gradinita absolvita la seral. Esti novice, probabil ca si foarte tanar, ti se iarta prima data.

Got it?
Baftã!
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 10:07   #84
VICTORLAND
Novice
 
VICTORLAND
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bucharest EUROPE
Posts: 13
Send a message via Yahoo to VICTORLAND
@PITBULL

Poti ignora linistit rangurile ("guru", etc.), au legäturä strict cu numärul de posturi si nimic mai mult.

Got it?
Baftä!


Multumesc Pitbull
__________________
Fa-ti o casa mica, simpla, cu pridvor.
Get a little, simple house, with porch.
VICTORLAND is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 12:15   #85
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
Manca-mi-ai guru!

Got it?
Baftã!
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 13:00   #86
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
va rog
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 14:17   #87
VICTORLAND
Novice
 
VICTORLAND
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bucharest EUROPE
Posts: 13
Send a message via Yahoo to VICTORLAND
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Manca-mi-ai guru!

Got it?
Baftã!


Vorbim despre NUNTA MUTA nu despre GUR.

Felul in care s-a comentat pana acum acest film arata clar ca este o oarecare stare de oftica generala, cum ca daca ar mai fi avut cate ceva, sau daca i-ar fi amputat cate ceva din ceea ce si-ar dori fiecare, ar iesi un film genial.
Parerea mea este ca acest film este o amprenta evidenta HORATIU MALAELE si daca ar fi fost atat de prost incat sa faca acele mici modificari sugerate cu prietenie de catre prieteni, ar fi iesit o mare catastrofa.
Dupa cum il stim pe HORATIU MALAELE ca actor, caricaturist, om de glume, dar cu o mare sensibilitate - este foarte bine sa ramana asa cum este ca regizor.
Am incercat si eu sa fac nazuri si sa critic anumite faze pe care apoi le-am regasit in multe din comentariile de pe acest forum, ceea ce arata foarte clar ca noi suntem usor distorsionati datorita unei educatii urbane nivelatoare, care a creat constiinte tip.
Horatiu Malalele este perfect integrat in pielea regizorului Horatiu Malaele si toate filmele ce vor iesi din mana lui vor fi numai ale lui. Sunt convins ca va face aceleasi "greseli"!!!!
Bravo lui! O sa radem si o sa aplaudam la fel.
Insfarsit a aparut un regizor care sa sparga "noul val romanesc" chiar daca nu si-a propus acest lucru. Avantajul este al nostru, al spectatorilor. Personal as vrea sa vad multe filme facute de Horatiu Malaele decat sa vad multe filme romanesti cu premiu la Cannes.
Hai ca am zis-o si pe asta. Dar acesta este adevarul. Parca asa ne simtim romani, cu Horatiu Malaele.
__________________
Fa-ti o casa mica, simpla, cu pridvor.
Get a little, simple house, with porch.
VICTORLAND is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 14:44   #88
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
http://agenda.liternet.ro/articol/81...unta-muta.html

Debut teribilist - Nuntã mutã
Lucian Maier
(fragmente)

[...]

Horaþiu Mãlãele pare ajuns în faþa încercãrii definitive: ori demonstreazã tot, ori s-a gãtat pentru totdeauna. Ori în artã ºi, în genere, acolo unde e vorba de subiect, stil ºi structurã, abundenþa tematicã ºi eclectismul reprezentaþional dãuneazã proiectului ºi pune autorul într-o poziþie discutabilã.
[...]
Nuntã mutã seamãnã cu un bãrbat care vrea sã piºte un pahar de rom cu Leana ºi Costel, dupã-masa, - cã umorul filmului nu prea depãºeºte calitatea livratã de Vacanþa Mare -, apoi vrea sã ajungã la timp la balul organizat de soþie în scopuri filantropice - cã filmul vrea sã afiºeze ºi o certã þinutã intelectualã, sã fim convinºi cã pretenþiile sale culturale stau în picioare -, iar la final vrea sã ºi plîngã în faþa soþiei, acasã, în dormitor, din regret cã nu a ajuns la timp la bal - cãci, finalmente, pelicula lui Mãlãele vrea sã fie ºi dramã de soi. Eu nu spun cã nu le poate face pe toate, însã bãrbatul acela e cam artificial, cam fãþarnic. Glumele de Vacanþa Mare ºi încercãrile poetice Ã* la Erice nu prea puºcã laolaltã. Nuntã mutã e ºi ºuetã, e ºi spectacol de varietãþi, e ºi metaforã, e ºi film fantastic, e ºi love story, e ºi film politic, e ºi criticã a media-realitãþii, e ºi o prãbuºire în dimensiunea bucolicã a spaþiului românesc, e ºi traversare a decãderii contemporane (o decãdere afirmatã de autorul peliculei).
[...]
In ce priveºte referinþele din Nuntã mutã, Mãlãele pare un învãþãcel care ajunge la curtea unor mari cineaºti (Fellini, Chaplin, Erice) ºi, pentru început, copiazã imaginile create de maeºtri, cum se întîmpla în ºcolile de picturã din Renaºtere, de exemplu. Lui Mãlãele îi lipseºte siguranþa ºi inteligenþa ludicã a unor postmoderni veritabili.
[...]
La toate acestea ar mai fi de adãugat, ca problemã, goana dupã poante. Aproape fiecare linie de dialog conþine o sentinþã despre ceva sau adresatã cuiva, spusã pe un ton glumeþ, pentru a cãpãta efect. ªi dupã fiecare astfel de replicã cei de pe ecran se sparg de rîs. ªi oricît de mult ar încerca spectatorii sã þinã pasul cu personajele de pe ecran, e imposibil sã hãhãi continuu ºi la orice fel de glumã. Faza e cã de la o vreme tipul acesta de reacþie devine obositor ºi, per total, cei aflaþi pe ecran ajung sã rîdã mult mai mult decît spectatorii din salã.

Pe de altã parte, comicul împlinit este cel ne-cãutat, un comic în care observãm ºi o consistentã urmã dramaticã: întîlnirea nuntaºilor cu ofiþerul rus, de exemplu, conþine un tragi-comic candid, remarcabil. Însã, la fel ca în cazul tuturor lucrurilor reuºite în acest film, efectul lor este limitat per total, prezenþa lor nu poate salva ansamblul. În sensul acesta, al lucrurilor remarcabile, pe Nuntã mutã o paºte un pericol: în cazul în care cineva vrea sã laude ceva în mod insistent, poate vorbi despre imagine (care îi aparþine lui Vivi Drãgan Vasile), la fel cum în cazul Îngerului necesar era elogiatã unanim muzica.
*
Trebuie sã fie clar: Nuntã mutã nu e un film odios, precum Marilena, de exemplu. E un film care poate fi vãzut ºi plãcut, însã e un film în care observãm prea multe pretenþii ºi prea puþinã împlinire. E un film care pe alocuri te rãpeºte, e un film care pe alocuri strãluceºte. Însã Nuntã mutã strãluceºte ca o bijuterie falsã. De la distanþã îþi ia ochii, îþi furã privirea, însã dacã te apropii ºi o examinezi cu atenþie realizezi cã nu e mare lucru de capul sãu. Nuntã mutã e doar un debut teribilist.

Sau cititi toata cronica
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 15:03   #89
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
3.290 spectatori pentru Nunta muta, mai putini decat Supravietuitorul sau Restul e tacere.
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 22:04   #90
mirodoni
Guru
 
mirodoni
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bucuresti
Posts: 439
Send a message via Yahoo to mirodoni
Lucian Maier a mai scris:
“ÃŽn film, cazul e îmbrãcat în douã coperte din prezent, unde o echipã de reporteri se intereseazã de presupuse fenomene paranormale care au loc pe vatra fostului sat.
Prima problemã a filmului e datã chiar de aceste coperte.(....)
Dacã pornim de la cele ce se desfãºoarã în copertele filmului, rostul acestor episoade este acela de a prilejui critica societãþii actuale româneºti - politicieni de rahat, oameni sãrmani, oropsiþi, reporteri ahtiaþi dupã SENZAÞIONAL care, în fapt, sînt niºte neciopliþi incapabili sã pãtrundã mãreþia istoriei pe care o cerceteazã. E o imagine pe care o vedem în mai toate filmele autohtone care vor sã fie fine observatoare ale modalitãþii româneºti de a-fi-în-lume,
(.....)Cred cã tipul acesta de criticã a sferei politice sau a jurnalismului este prea grosierã, prea la îndemînã cînd vine vorba de a da peste nas, încît sã mai impresioneze pe cineva sau sã mai fie credibilã.(....)
Aceastã senzaþie de suficienþã auctorialã putea fi ocolitã dacã nu existau prologul ºi epilogul actual. Povestea era mai curatã, didacticismul era evitat, prezenþa autorului era mai discretã ºi, astfel, mai onorabilã”.
Ceea ce am zis ºi eu cã paranormalii sunt din alt film.
Judecând dupã verdictul final, cum cã debutul lui Mãlãele în film este unul teribilist, consider cam acrã cronica lui Maier. Prea multe ambiþii îi pune lui Mãlãele în cârcã. În condiþiile în care ce fãcea el pânã acum era foarte bine, m-a surprins ºi pe mine trecerea sa la film, dar nu consider cã a fãcut-o ca sã-i dea pe alþii la o parte. Trebuia, totuºi, sã-ºi închipuie cã pretenþiile de la el vor fi mai mari.
Iar dacã românii nu vor merge nici la acest film, sã le fie ruºine !
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 22:23   #91
Pauline Kael
Banned
 
Pauline Kael
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,687
Imi place VICTORLAND,mai sus,interesante obiectii.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2008, 23:07   #92
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
Originally Posted by mirodoni:
Prea multe ambiþii îi pune lui Mãlãele în cârcã.

pretentiile nu is inventate, dincolo de faptul ca is vizibile pe ecran, ele is si trimbitate pe ici si colo. pe nuntamuta.ro, de ex:

Scenariul acestui proiect cinematografic izvoraste dintr-o intamplare reala, petrecuta undeva la granita Realitatii cu Imaginarul.
Martor - monumentala,tacuta si cinica insasi Istoria.
Va fi un film despre viata, moarte si Adevar.
Imi doresc un film care sa placa in egala masura, batranului si copilului, prostului si inteleptului, profanului si initiatului. Este, dupa parerea mea , suprema desfatare a creatotului de arta in raportul lui unilateral cu receptorul.

Horatiu Malaele

cuvinte Mari, alaturari paradoxale, imposibil de acoperit (prostul si inteleptul!, profanul si iniatiatul)... pai exact asa arata filmul. multa emfaza, multe contradictii, logica lipsa.

cel mai interesant aspect al filmului (ratat si el pina la urma) eu cred ca e asta - feeria kitch. am vorbit despre el in cronica in context pop-art, dar, cum spuneam, e ratat si el!
iar intre atitea lucruri inutile, intre atitea pretentii si paradoxuri, intre atitea contradictii la nivel de intentii (ca premisele exprimate mai sus is dubioase!), nu stiu ce mai e de apreciat la filmul asta. ca arata bine, ca imaginea curge, ca e lirica? o fi, de aia de la distanta iti ia ochii
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Nov 2008, 23:24   #93
mirodoni
Guru
 
mirodoni
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bucuresti
Posts: 439
Send a message via Yahoo to mirodoni
Da, ºi eu am scris pe undeva mai sus cã în interviuri Mãlãele îºi cam dã cu stângu-n dreptu’, dar ziceam cã-ºi face ºi el curaj, ca mãgaru’ vânt cu coada, îl ºtiam mai modest. Rãmân, totuºi, la pãrerea cã “Nunta mutã” nu este chiar un film pe care sã-l dai la o parte.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Nov 2008, 11:17   #94
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
Nu este, nu cred ca vrea nimeni sa spuna asta. Chiar daca suntem chitibusari nu inseamna ca desfiintam. Eu cel putin ii recunosc meritele. Nu i le recunosc insa pe cele care i se inventeaza.

De exemplu nu este un film despre ororile dictaturii staliniste. Nu e Istoria martorul tacut de care vorbeste el. E un basm, o poveste cu Ileana Cosanzeana, Fat Frumos si Zmeul cel rau. In film hambarele sunt pline, dau chiar pe afara, porci si vitei se taie ca la o nunta din povesti, nunta se face intr-o primavara care arata ca vara desi la sate nuntile se fac toamna, dupa recolta, ca sa iasa vinul si alte alea... E o fabula sau basm sau poveste nemuritoare. Frumoasa, dar poveste.

Nu cred ca ne-am indepartat atat de mult de anul 53 incat Stalin sa intre deja in folclor ca Zmeul cel Rau, sa nu mai avem ce zice lucid si concret despre acei ani si sa o dam pe eresuri.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2008, 10:58   #95
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
.
http://www.24fun.ro/index.php?a=2636&shift=1

De prost gust
Articol de Andrei Gorzo

Horatiu Malaele e admirat de multa lume, si pe buna dreptate. Dar primul film regizat de el, Nunta muta, e un kitsch ingrozitor.

Nunta muta e primul film regizat de indragitul actor, grafician si regizor de teatru Horatiu Malaele, care declara (citat de Mihnea Columbeanu de la Cinemagia) ca n-are de gand sa faca filme ca sa se afle in treaba, ci "numai cand am ceva de spus". Niste cuvinte de bun-simt; pacat ca (judecand dupa filmul pe care l-a facut) ele nu inseamna nimic. O fi crezut el ca are ceva de spus despre distrugerea satului romanesc de catre comunisti, dar n-are. Satul lui e construit din clisee magic-realiste (printre locuitorii sai se numara un pitic, un inger si o fecioara nebuna cu flori in par, care umbla prin padure prorocind nenorociri), din imitatii scolaresti ale lucrurilor care i s-au parut lui frumoase in filmele pe care le-a vazut (ceva Chaplin, ceva Fellini, ceva Kusturica, ceva Dan Pita si, dupa toate aparentele, cam atat). Nunta muta arata de o mie de ori mai bine decat un film ca Dincolo de America (e bine scenografiat, bine fotografiat, bine montat), dar nu sunt sigur ca e preferabil: daca Dincolo... transforma tragedia in pornografie, Nunta... o transforma in kitsch; si prostul lui gust e mult mai periculos, pentru ca o parte din reperele sale sunt si repere ale bunului gust (Chaplin, Fellini), deci are mai multe sanse sa treaca drept arta, in special in ochii acelor spectatori care deplang "lipsa de metafora" si "uratenia" filmelor lui Puiu, Muntean sau Mungiu. Tare ma tem ca aceiasi spectatori care au strambat din nas la injuraturile din Boogie vor rade cu lacrimi, aici, la replici ca: "Stimati nuntasi, va bag pe toti in... curte!" sau: "O sa electrificati o puula!", pentru ca asa-zisul lor umor (de fapt, pura grosolanie) vine cu poleiala asta de anticomunism, simbolism lipsit de subtilitate si realism magic la mana a paispea."

Mai dur ca oricare post de aici de pe forum. Si intrucat aici ar trebui sa fie guerilla cinemaului romanesc, se pare ca suntem cam draguti si indulgenti.
I rest my case.

Si bravo lui Gorzo. Are cele doua o din nume.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2008, 11:40   #96
Gloria
Super Moderator
 
Gloria
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,342
Imi place de Gorzo; el nu vine la vizionarile de presa, nu-l vezi nici la conferinte; prefera sa vada filmele cu publicul; asa a facut si la Nunta muta; poate daca venea la conferinta se molipsea de entuziasmul general care - din cate am inteles - a fost acolo; da, conferinta de presa a fost trista pentru ca mai toata lumea l-a laudat pe Malaele pentru acest debut.
__________________
I am not lucky, I am good...
Gloria is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2008, 11:55   #97
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
Originally Posted by Gloria:
da, conferinta de presa a fost trista pentru ca mai toata lumea l-a laudat pe Malaele pentru acest debut.

well, si la tiff a fost la fel (doar ca nu au fost conferinta de presa si discutii cu publicul, cel putin nu pe loc, dupa premiera). si priveam ingrozit extazul personajelor prezente in sala... ma intrebam daca aplauda filmul sau, poate, din politete, aplauda actorii aflati pe scena...

vai si amar!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2008, 12:59   #98
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
"Ingrozit"? :? "Vai si-amar"? :shock: Gionloace, tatä, ce-ai pätit? Asta nu mai e exigentä, nu mai e atitudine criticä rezonabilä, nu mai e severitate - e deraiere curatä!

Gorzo, mäcar, desi e si el în contratimp, greseste scuzabil aici - e, într-adevär, hiper-exigent, si nimereste doar partial pe-aläturi, cum mai face el rareori.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2008, 13:04   #99
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
ciudat...

mai gãsiþi ºi aici alte pãreri, în mare parte tot contra.
http://www.observatorcultural.ro/FIL...s_details.html

N-am gãsit nici o cronica elogioasã în câtã presã a apãrut pânã acum.
ªi atunci de unde atatea aplauze ºi ovaþii la proiecþie? (inclusiv ale presei?)
P.S. La TNB sala era în picioare. Poate cã le-a rãmas gestul de la spectacolele de teatru...
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Nov 2008, 13:31   #100
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
Originally Posted by Pitbull:
"Ingrozit"? :? "Vai si-amar"? :shock: Gionloace, tatä, ce-ai pätit? Asta nu mai e exigentä, nu mai e atitudine criticä rezonabilä, nu mai e severitate - e deraiere curatä!

eh, aci vir si eu termeni plastici,
ceea ce cred si simt cu adevarat, raisonu' - is in articole
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:03.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells