Go Back   Cinemagia Forum > S.F.ilm: dincolo de realitate

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 25 Sep 2008, 13:58   #181
Lecart
Guru

Lecart

Sa-ncadrezi TDK printre cele mai bune 10 filme all time oscileaza intre absurd si comic, insa dam credit pentru cel mai bun film de pana acum dupa un comic book. Cred ca Nolan a atins cote admirabile la capitolul asta, ma rog, multe de zis, si cum nu-mi place sa ma citesc, am sa ma rezum doar la partea cu Jokerul, intrucat peste tot auzim laude la patrat despre Ledger. Ok, fara sa-i contest skillurile as pune problema altfel: nu Heath face rolul, Jokerul permite rolul - cel putin asa am observat eu, si cum totul e construit in jurul lui, Heath nu trebuia decat sa.. faca pe nebunul. Poate ma-nsel, asta-i impresia cu care am ramas.
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Sep 2008, 20:02   #182
E.Floares
Guru

E.Floares

Send a message via Yahoo to E.Floares
De facut pe nebunul e usor, foarte usor, dar sa o faci pe nebunul si sa te si creada lumea e alta poveste.
E.Floares is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Sep 2008, 10:17   #183
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
Originally Posted by Lecart:
Ok, fara sa-i contest skillurile as pune problema altfel: nu Heath face rolul, Jokerul permite rolul - cel putin asa am observat eu, si cum totul e construit in jurul lui, Heath nu trebuia decat sa.. faca pe nebunul. Poate ma-nsel, asta-i impresia cu care am ramas.
Da, dar din pacate Heath era nebun sau a ajuns personajul la creierul lui un pic prea mult. Degeaba se zice ca ar fi o doza accidentala de medicamente...nu exista. Nu iti bagi pastile peste pastile in mod accidental...intrase fara indoiala intr-o depresie de vreun fel. Asta e caracteristica ori a unui actor f bun, ori a unuia prost (actor ca profesie, nu ca talent ca HL are fara indoiala).
De ce...pai un actor bun intra in pielea personajului extrem de bine dar nu devine acel personaj (adica reuseste sa faca o alta personalitate in el - da, ceva de genu schizofreniei - , dar sa o pastreze intacta pe cea veche), acum nu zic ca HL a devenit Joker in adevaratul sens dar cu siguranta l-a schimbat putin la mansarda.

@Victor...povestile cu cicatricea nu sunt degeaba. El spune 2 povesti diferite despre felul cum si-a primit/facut cicatricile...una e cu taica-su iar cealalta e cu iubita sa, ambele se contrazic.
Aia cu taica-su a patit-o cand era mic deci cand a intalnit-o pe iubita sa el trebuia sa aiba deja cicatricile...dar cand povesteste despre iubita sa o zice ca a facut cicatricile din iubire pentru ea, cicatrici proaspete. Istoriarele sunt un vehicul eficient pentru a inspaimanta atat victima cat si spectatorii...dar nu sunt adevarate. Cel mai probabil si le-a facut singurel dar fara un motiv anume.

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Sep 2008, 10:21   #184
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

nolan n-ar trebui sa faca prostia sa dezvaluie misterul cicatricilor intr-un film viitor. nebuloasa de indicii si asteptari pe care o induc falsele marturisiri ale Joker-ului sunt extrem de eficiente
Old 26 Sep 2008, 11:03   #185
Lecart
Guru

Lecart

Ok, nici eu n-am zis ca n-o face bine, ce incercam sa subliniez este ca rolul a impresionat prin totalitatea imprejurarilor sale (o exprimare mai chinuita, dar prindeti ideea) si nu exclusiv prin interpretare.

Sunt de acord si cu Mono, insa, poate-s eu insensibil, dar nu ma priveste ce s-a intamplat cu actorul inainte de film, dupa film sau in timpul filmului, cu atat mai putin daca l-a afectat/in ce masura l-a afectat rolul sau care au fost consecintele interpretarii - si aici vbim strict despre film. Cu alte cuvinte, faptul ca (dar ma-ndoiesc ca e un fapt) Ledger a intrat in pielea personajului intr-atat incat a depasit limitele actoriei nu ma face pe mine sa cred ca Heath face filmul.

A scris cineva (scuze, nu mai retin exact cine) pe topicul asta ca odata ce dispare Jokerul, filmul pierde din dinamica, si asteptam (dezinteresati de restul filmului) sa intre din nou. De acord, si mi se pare un minus ptr film.

In ansamblu mi-a placut mult TDK, l-am vazut tarziu la cinema ptr ca in Cta l-au bagat dupa 2 luni de la lansarea in B, acum astept DVDrip-ul ptr o vizionare mai "in detaliu".
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Sep 2008, 13:24   #186
E.Floares
Guru

E.Floares

A aparut dvdrip-ul de vreo o luna

Iar in ceea ce priveste moartea lui Heath Ledger...nu are nicio legatura cu Joker-ul. TDK a fost filmat in vara lui 2007, el a murit anul acesta, si era un actor profesionist, nu avea cum sa se lase afectat in vreun fel de vreun rol.

Motivul pentru care lua pastile era faptul ca era dezamagit de viata lui privata, si anume faptul ca visul lui de a avea o familie unita si de a o avea pe fiica lui mereu langa el incepea sa dispara. Cu trei zile inainte sa moara era in Anglia, filma pentru Imaginarium, iar acolo cica a prins o raceala si s-a dus sa ia niste medicamente...adaugate la medicamentele pe care le lua deja (anti-depresive) i-au fost fatale.

Eu nici Paracetamol nu prea iau, mi se par inutile majoritatea pastilelor, pana la urma cred ca e o chestie psihologica, si anume: daca iei pastila, stii ca ai luat-o, si stii ca o sa te faci bine, si pentru ca ai luat-o subconstientul tau transmite mesaje corpului de insanatosire. Asa mai bine gandesc eu pozitiv ca o sa ma insanatosesc, nu iau pastila, si in schimb imi fac niste ceaiuri si mananc niste fructe.
Old 26 Sep 2008, 13:27   #187
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by E.Floares:
s-a dus sa ia niste medicamente...adaugate la medicamentele pe care le lua deja (anti-depresive) i-au fost fatale.

El si cu Bruce Lee :lol:
Old 26 Sep 2008, 13:36   #188
M0n0
Guru

M0n0

Motivul pentru care lua pastile era faptul ca era dezamagit de viata lui privata, si anume faptul ca visul lui de a avea o familie unita si de a o avea pe fiica lui mereu langa el incepea sa dispara. Cu trei zile inainte sa moara era in Anglia, filma pentru Imaginarium, iar acolo cica a prins o raceala si s-a dus sa ia niste medicamente...adaugate la medicamentele pe care le lua deja (anti-depresive) i-au fost fatale.
Ce convenabil...suna bine asa, dar e si o acoperire perfecta pentru o sinucidere din buna constiinta.

Majoritatea actorilor din Hollywood au fost, sunt sau vor fi deprimati...si raceala e cea mai des intalnita boala...eh, cate cazuri de sinucidere accidentala ai mai auzit tu?
Nu zic ca e o conspiratie, dar e o metoda eficienta ca prietenii acestuia sa ascunda adevarul mult mai dureros...

@StefanDo...exact.

M0n0's blog
Old 26 Sep 2008, 13:57   #189
E.Floares
Guru

E.Floares

M-am gandit si la asta...dar pur si simplu nu-l vad pe Heath renuntand asa de usor la o viata super si o fiica atat de frumoasa...
Pe Marilyn Monroe as fi vazut-o luand supradoza ca sa se sinucida, pentru ca ii era frica de batranete, dar ea a facut-o la 36 de ani...Heath avea 28, mult, mult, mult prea tanar si de succes ca sa se gandeasca la sinucidere.
Old 26 Sep 2008, 14:30   #190
films4all
Guru

films4all

M-am gandit si la asta...dar pur si simplu nu-l vad pe Heath renuntand asa de usor la o viata super si o fiica atat de frumoasa...

Pai ..te contrazici dom'le. Mai sus spui ca lua pastile antidepresive tocmai pt ca viata personala (adica aia de familie si care conteaza cel mai mult) nu mergea pe linii bune... si aici spui ca... ce spui.

Well... si eu tind spre concluzia sinuciderii pentru ca ... stim ca artistii sunt niste fiinte foarte sensibile and all iar HL era un artist in toata puterea cuvantului.
Old 26 Sep 2008, 14:40   #191
E.Floares
Guru

E.Floares

Originally Posted by films4all:

Pai ..te contrazici dom'le. Mai sus spui ca lua pastile antidepresive tocmai pt ca viata personala (adica aia de familie si care conteaza cel mai mult) nu mergea pe linii bune... si aici spui ca... ce spui.

Nu ma contrazic deloc. Una e sa ia pastile anti-depresive pentru ameliorarea si eventuala indepartare a durerii sufletesti si alta e sa mearga atat de departe incat sa nu-si mai vada fiica niciodata, si anume sinuciderea.
Old 26 Sep 2008, 14:53   #192
films4all
Guru

films4all

E posibil sa se fi intamplat ce spui si tu. Fiecare cu parerea lui.
Old 26 Sep 2008, 17:41   #193
M0n0
Guru

M0n0

A aparut dvdrip-ul de vreo o luna
Dvd-Screenerul poate...dvd-ripu inca nu...probabil din cauza ca nu a aparut inca DVD-ul

M0n0's blog
Old 26 Sep 2008, 20:54   #194
E.Floares
Guru

E.Floares

Care e diferenta dintre ele? Mi se pare ca se vad la fel :?
Old 26 Sep 2008, 21:48   #195
M0n0
Guru

M0n0

Well...
La dvd-scr avem momente cand apare pe ecran ceva de genu "Property of Warner Bros." (cum e la dvd-scr-ul lui TDK) sau orice alta intruziune de acest fel...alteori e acompaniata de faptul ca intreaga secventa e alb-negru atata timp cat apare scrisul; For Your Consideration ...e alta replica des intalnita.
Dar tehnic vorbind dvd-ripul (700 sau 1400 mega) e cea mai buna calitate cu care poti gasi un film fara sa fie dvd (4.5 giga). Imaginea este mai buna decat la dvd-scr, sunetul indiscutabil mai bun, de fiecare data...
Eu unu, la filmele pe care nu le gasesc in alta parte, dvd-ripul e singura chestie pe care o caut...iar asta apare imediat a doua zi dupa lansarea DVD-ului in magazine, in SUA (asta daca e film american si de obicei e).

M0n0's blog
Old 26 Sep 2008, 22:24   #196
E.Floares
Guru

E.Floares

Thanks for the info, am vazut alea la TDK, dar nu mi-am dat seama niciodata ca la dvdrip-uri nu apare deloc o chestie de gen. Oricum, daca nu apar si bonus-urile sau extra-urile de pe dvd-ul original pe net, ma vad nevoit sa-l cumpar si eu...de fapt..oricum cred ca il cumpar. Am cheltuit cu TDK vreo 2 milioane si nu cred ca m-as mai uita la 1 milion...si nu e pentru ca am bani prea multi...pentru ca n-am, ci pentru ca imi place prea mult filmul.
Old 27 Sep 2008, 09:41   #197
M0n0
Guru

M0n0

Si eu am sa fac la fel...
Oricum...ajunge cam 50 de lei orice dvd nou.
Cel mai scump pe care l-am vazut, nou nout era Smoking Aces...65 lei dar asta pentru ca avea si un pachet de carti cu personaje din film incorporat.
Scuzati offtopicu...

M0n0's blog
Old 27 Sep 2008, 14:05   #198
E.Floares
Guru

E.Floares

Am zis 1 milion pentru ca o sa mi-l comand din State...daca tot dau niste bani nu prea as vrea sa scrie "Cavalerul negru" pe el.
Old 28 Sep 2008, 01:45   #199
E.Floares
Guru

E.Floares

Iata si DVD-ul...pe 9 decembrie cica apare in State.

http://moviesnbout.files.wordpress.c...tblur1art4.jpg

Am gasit niste greseli in film, cu toate ca majoritate sunt scrise pe imdb, eu am gasit una care nu e trecuta acolo la "Goofs", si anume camera care e vizibila in parte dreapta: http://i443.photobucket.com/albums/q.../bscap0000.jpg
Ar mai fi la "pencil trick", greseala ca se vad mai multe gauri in masa de la acel creion, de unde ne dam seama ca a fost "intepata" masa de mai multe ori...
http://i443.photobucket.com/albums/q.../bscap0001.jpg
Glumind, as putea spune ca Jokerul i-a omorat pe toti din incapere la cate gauri sunt acolo
Old 10 Nov 2008, 16:31   #200
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

warner ne lasa sa descarcam scenariul de aici:
http://warnerbros2008.warnerbros.com...ght_Script.pdf

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules