Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 18 Aug 2008, 14:36   #61
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
da...nici eu n-am avut temperamentul potrvit la prima mea admitere...si foarte frumos am lucrat la ce trebuia sa imbunatatesc si am intrat...
si profa mea mi-a zis in prima ora de curs ca ea se teme ca sunt prea fragila si poate ar fi bine sa ma mut la alta sectie...si m-am ambitionat si i-am demonstrat ca nu sunt asa...si in anul 4 a zis public ca ii pare rau pentru ce a zis in anul 1.

ce este asa de greu sa accepti ca ai lucrui de modificat si de imbunatatit?
oamenii de care zici tu au mai dat si a doua oara admitere sau s-au multumit sa se considere perfecti?

cum se intra la teatru, si in special la actorie nu stiu. dar cei de la UNATC n-au avut greturi sa o primeasca nici pe Adela care avea cariera ei de telenovele de continuat, si nici pe Dana Rogoz care si-a vazut linistita de activitatea de la PRO TV...

eu nu as vrea sa pledez acum pentru sistemul de la UNATC care e perfect...pentru ca nu este... numai eu stiu cate magarii se fac acolo...
dar daca vrei sa faci UNATC, si esti pasionat, si esti dornic sa inveti, si ai un dram de talent, eu cred ca poti sa intrii...si fara pile, mita etc.
si nu as vrea sa se creada ca UNATC-ul este marea institutie corupta unde nu poti intra decat daca esti corupt si tu...

da, e usor sa judeci ce se intampla la UNATC, pentru ca informatiile sunt cat de cat la vedere... sa vorbim acum ce se intampla in alte facultati? si cum se iau acolo licente si examene?
as spune ca dintre cei care termina cu licenta luata UNATC-ul, sunt foarte putini care sa nu fi invatat sau facut nimic in facultate...ceea ce nu se poate spune despre multe facultati din Romania...

eu as propune sa vorbim despre persoane particulare cu plusuri si minusuri, si sa ne abtinem de la comentarii generale despre o institutie pe care de altfel, multi dintre useri o cunoasc doar din auzite.
Old 18 Aug 2008, 14:58   #62
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Ricuta a argumentat excelent,din astea copiii,studentii,fanii,spectatorii au ce invata,nu ce-a zis cutare,ce-a facut cutare,la ora trecute fix,tzatzisme cu aere de superioritate..
Este imposibil ca un viitor student sau student care munceste sa nu reuseasca,de a doua,de a patra oara v reusi prin propriile forte.Stiu din experienta,am avut multe dezamagiri,bete in roate,dar totul e sa nu renunti si sa ceri mai mult de la tine nu de la altii.Restul sunt lamentari de doi lei.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Aug 2008, 10:36   #63
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

cred ca vorbim limbi diferite

am explicat faza cu ghilimelele: nu cred ca TOTI profesorii de la UNATC sunt lichele. Cred, in schimb, ca aia care iau spaga sunt. Atat am avut de zis
Old 20 Aug 2008, 10:56   #64
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
pai in penultimul tau post amintisei si de cei care cereau candidatilor o anumita atitudinea sau care se plangeau ca repsectivul candidat era prea ocupat si nu ar fi avut timp de scoala...
dar da, ca sa vezi ca vorbim totusi aceeasi limba, intr-adevar cei care cer si dau spaga, nu sunt niste oameni de respectat...
Old 20 Aug 2008, 10:57   #65
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

ok

deci la UNATC avem lichele care iau spaga, profesori cu justificari absurde si profesori buni. Am uitat pe cineva?
Old 22 Aug 2008, 09:12   #66
mafalda
Guru

mafalda

Pe mine ma intristeaza ca in UNATC profesorii buni si corecti sunt dati la o parte de nulitati. Este si cazul domnului Eugen Nicoara, profesor de literatura universala care a fost indepartat de la catedra, pe motiv ca era alcoolic. Dar ce importanta avea asta? Era un pedagog atat de daruit studentilor! Si aveai ce invata de la el!
Old 22 Aug 2008, 09:21   #67
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by mafalda:
Pe mine ma intristeaza ca in UNATC profesorii buni si corecti sunt dati la o parte de nulitati. Este si cazul domnului Eugen Nicoara, profesor de literatura universala care a fost indepartat de la catedra, pe motiv ca era alcoolic. Dar ce importanta avea asta? Era un pedagog atat de daruit studentilor! Si aveai ce invata de la el!
Phoai,mai insisti mult?
Esti pateticoida.
Old 22 Aug 2008, 13:28   #68
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Intr-adevär, Eugen Nicoarä era un profesor admirabil. L-am avut doar un semestru, la istoria teatrului universal, curs adiacent pentru noi, asa cä-l fäceam cam în doru' lelii, din päcate - dar Nicoarä, ca profesor si om, mi-a läsat o amintire de nesters; regret faza cu alcoolismul, dacä o fi adeväratä - pe vremea aia, nici vorbä.
Pauline, fii bunä si renuntä la pozitiile categorice privind lucruri pe care nu le stii.
Mafalda, în calitate de moderator, îti prezint scuze; Pauline n-a vrut sä te jigneascä, dar ea nu cunoaste realitätile din U.N.A.T.C., asa cä ti-a înteles gresit atitudinea. Iart-o, te rog.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Aug 2008, 13:41   #69
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Pitbull,imi pare rau,dar nu ma intereseaza ca e vorba despre Facultatea de Teatru si Film sau Facultatea de Politehnica.Ma deranjeaza ca insistati cu seninatate pe defectele care nu intereseaza.Titlul topicului este" Profesori de ieri si de azi" nu " Sa judecam oamenii care sunt profesori"
Daca e prof asa de extraordinar de ce Doamne iarta-ma mai amintiti ca e alcoolic? Nu vad sensul,e jalnic,parerea mea.
Old 22 Aug 2008, 13:52   #70
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Iti respectäm pärerea, cu conditia s-o expui färä jigniri gen "esti pateticoidä", si cu retinerea adecvatä în raport cu un domeniu pe care nu-l cunosti.
Asteptäm ca si tu sä ne respecti pärerea privitoare la dreptul nostru legitim de a ne exprima opiniile critice si revolta fatä de anumite persoane si grupuri al cäror efect nociv asupra cinematografiei românesti a fost si este mult prea grav ca sä ne facem cä nu-l vedem.
Old 22 Aug 2008, 14:01   #71
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Pitbull:
Iti respectäm pärerea, cu conditia s-o expui färä jigniri gen "esti pateticoidä", si cu retinerea adecvatä în raport cu un domeniu pe care nu-l cunosti.
Asteptäm ca si tu sä ne respecti pärerea privitoare la dreptul nostru legitim de a ne exprima opiniile critice si revolta fatä de anumite persoane si grupuri al cäror efect nociv asupra cinematografiei românesti a fost si este mult prea grav ca sä ne facem cä nu-l vedem.
:shock: :shock: :shock:
Teoria conspiratiei, ce mai...
Old 22 Aug 2008, 14:04   #72
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nici pe departe.
Doar una dintre tristele noastre zone de imposturä, incompetentä si coruptie, atât de räspândite în societate (de la administratie, învätämânt, asistentä socialä si medicalä, etc., pânä la politie, justitie, politicä), specific levantine.
Old 22 Aug 2008, 17:38   #73
redmen
Old School Hollywood

redmen

Pitbull eu zic ca Pauline nu te prea mai inghite ... si orice i`ai raspunde ea tot ar zice ca nu o intereseaza
Old 22 Aug 2008, 18:43   #74
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by redmen:
Pitbull eu zic ca Pauline nu te prea mai inghite ... si orice i`ai raspunde ea tot ar zice ca nu o intereseaza
Te inseli,sunt fana Pitbull dar nu-mi place ca zice ca n-are timp sa raspunda tuturor si ca noi n-avem argumente la filmele vazute recent.
Va pup,asa de week-end.
Old 22 Aug 2008, 21:55   #75
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Te rog, Pauline, fii întelegätoare: de-ar fi dupä mine, chiar as räspunde cu drag peste tot unde e nevoie - dar nimeni n-ar avea atâta timp; sunt selectiv din necesitate, nu din infatuare. Si-apoi, nici n-ar fi okay, si nici nu-mi place, sä împânzesc tot forumul cu semnätura mea. Nu suport oamenii care se înfig peste tot, care cicä au câte ceva de spus despre orice subiect, care le stiu pe toate, care n-au liniste pânä nu-si väd nickul însirat pe toatä lungimea forumului, cu cel mai recent räspuns în toate sectiunile. (Am avut unul din-ästa aici, cândva, era maniacal, a trebuit sä-l bannäm; iar în vechiul forum Vama Veche, exact asa se manifesta unul care finalmente a si distrus comunitatea - ajunsese chiar sä posteze mesaje gen "Nu stiu", sau "Despre asta n-am nimic de spus", numai ca sä i se adune la numär, sau sä transforme front-page-ul într-un listing cu nickul lui.)
Lasä, nu-mi fi fanä (detest nivelul ästa de "admiratie"), ia-mä asa cum sunt, bucurä-te de cele bune, trage-mä de mânecä pentru cele rele, si nu mai face din mine un "caz" - chiar nu e... cazul!
Old 23 Aug 2008, 08:17   #76
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

nu pot sa nu remarc ca pauline are 540 de mesaje intr-o luna si jumatate
eu am sarit de o mie dupa un an si jumatate
Old 23 Aug 2008, 14:50   #77
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Pai de ce nu ma banati sau imi stergeti contul? Incerc sa scriu si eu ca Omidée,dar nu ca sa-mi etalez cunostintele (pe care nu le am,sau sunt in curs de dezvoltare),ci imi place sa invat ,sa socializez,asa ca StefanDo daca va deranjeaza, postarile nu sunt multe ca sa epatez .
Si am facut si trafic. (Sic!)
Old 27 Aug 2008, 11:55   #78
mafalda
Guru

mafalda

Lui Pauline Kael

Pauline, imi pare rau ca te agaseaza faptul ca insist pe acest subiect. Sincer! Dar asta dovedeste ca nu ai facut scoala la UNATC si ca nu te-a afectat ce se intampla acolo. Pentru ca, de mizeriile unor impostori in goana dupa titluri universitare, cei care sufera sunt studentii! Au fost si sunt destui studenti la UNATC cere resimt dureros tratamentul diferentiat al unor cadavre didactice care fac pedagogie pe partipriuri, adica pentru unii studenti sunt muma si pentru altii ciuma. Pentru ca la UNATC mai exista metalitatea ca daca nu esti fiul, fiica, nepotul, nepoata lui X sau Y pentru ei esti nimeni, poti sa ai talent cu carul! Eu am dat admitere la IATC ( deci inainte de 1989) si am picat! A trebuit sa astept sa vina Revolutia ca sa intru in ATF. Si pentru ca intamplator am acelasi nume de familie cu o personalitate de marca a culturii romane (pura coincidenta! ) destule cadre didactice ma intrebau "esti fiica sau nepoata marelui...?" Iar eu le raspundeam: "pai daca eram fiica sau nepoata astuia mai avea cineva curaj sa ma respinga cand am dat admitere prima oara? De atunci comportamentul unor profesori fata de mine s-a schimbat radica! si crede-ma nu am fost eu singura studenta din UNATC care am patit asta. Alti studenti care nu erau nici fiul lui X nici fiica lui Y au suferit nedreptati si mai mari! De ce sa nu le spunem?
Nu ma victimizez, pentru ca nu am fost singura, dar a trebuit sa muncesc de zece ori mai mult decat altii cu pile si relatii ca sa realizez ceva in domeniul asta! Fapt pentru care chiar ma mandresc fiindca am reusit prin fortele mele. Si trebuie sa spun ca am avut si profesori de mare calitate umana pentru care conta doar valoare personala a studentilor nu relatiile care le are.
Nu te intereseaza pe tine, dar fii sigura ca pe multi care au fost studenti la UNATC ii intereseaza.
Old 28 Aug 2008, 13:08   #79
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Re: Lui Pauline Kael

Originally Posted by mafalda:
Pauline, imi pare rau ca te agaseaza faptul ca insist pe acest subiect. Sincer! Dar asta dovedeste ca nu ai facut scoala la UNATC si ca nu te-a afectat ce se intampla acolo. Pentru ca, de mizeriile unor impostori in goana dupa titluri universitare, cei care sufera sunt studentii! Au fost si sunt destui studenti la UNATC cere resimt dureros tratamentul diferentiat al unor cadavre didactice care fac pedagogie pe partipriuri, adica pentru unii studenti sunt muma si pentru altii ciuma. Pentru ca la UNATC mai exista metalitatea ca daca nu esti fiul, fiica, nepotul, nepoata lui X sau Y pentru ei esti nimeni, poti sa ai talent cu carul! Eu am dat admitere la IATC ( deci inainte de 1989) si am picat! A trebuit sa astept sa vina Revolutia ca sa intru in ATF. Si pentru ca intamplator am acelasi nume de familie cu o personalitate de marca a culturii romane (pura coincidenta! ) destule cadre didactice ma intrebau "esti fiica sau nepoata marelui...?" Iar eu le raspundeam: "pai daca eram fiica sau nepoata astuia mai avea cineva curaj sa ma respinga cand am dat admitere prima oara? De atunci comportamentul unor profesori fata de mine s-a schimbat radica! si crede-ma nu am fost eu singura studenta din UNATC care am patit asta. Alti studenti care nu erau nici fiul lui X nici fiica lui Y au suferit nedreptati si mai mari! De ce sa nu le spunem?
Nu ma victimizez, pentru ca nu am fost singura, dar a trebuit sa muncesc de zece ori mai mult decat altii cu pile si relatii ca sa realizez ceva in domeniul asta! Fapt pentru care chiar ma mandresc fiindca am reusit prin fortele mele. Si trebuie sa spun ca am avut si profesori de mare calitate umana pentru care conta doar valoare personala a studentilor nu relatiile care le are.
Nu te intereseaza pe tine, dar fii sigura ca pe multi care au fost studenti la UNATC ii intereseaza.
Ok,scuze ai mare dreptate.
Multumesc pt raspuns.
Si eu am trecut prin multe,intr-adevar ,n-am legatura directa cu teatrul sau filmul.
Dar sa stii ca ai mare dreptate: peste tot e la fel: in educatie(invatamant),la Uniunea Pictorilor Profesionisti,in toate domeniile,nepotismul si relatiile primeaza.
Despre relatii de colegialitate,exclus.
Toti sunt draguti in fata dar pe la spate se barfesc si se sapa,chiar si pe aceste forumuri Peste tot fiecare il uraste pe celalat ,iar valorile reusesc greu,dupa ani de munca ,sa se afirme cumva,sau...deloc Si se stinge lumina de tot..
E f greu si imi pare rau ca nu te-am inteles.Tot ce pot sa spun este ca trebuie sa fii puternica,si daca inca n-ai reusit sa-ti atingi Macar un vis,prin munca si incredere va veni si randul tau.Stiu ca nu te victimizezi,multe lacrimi am varsat si eu pt ca vedeam cum altii obtin prin mijloace neortotoxe lucruri pt care altii muncisera.Studentii care au noroc intalnesc macar un singur prof onest si daruit si tot e bine decat niciunul...
Talentul ,draga mea, e azi un moft.Asa-i?
Old 28 Aug 2008, 13:51   #80
mafalda
Guru

mafalda

@pauline kael

Asa este, din pacate! Relatiile si banii conteaza mai mult decat talentul si valoarea. Acum parca mai mult decat pe vremea comunistilor.
Dar eu sunt convinsa ca, mai devreme sau mai tarziu, viata ne pune pe fiecare la locul pe care il meritam. Dumnezeu nu ingaduie nedreptatea la nesfarsit, ci doar o vreme.
Nu cred in genii neintelese. Nu cred in talente ratate. Talentul adevarat isi va gasi forta sa se evidentieze, chiar daca mai greu.

Iar, in privinta climatului din UNATC, acolo sunt unii profesori care daca vad un student talentat, in loc sa-l ajute ii pun piedici, il fractureaza, ii frang aripile, din invidia de a nu ajunge artisti mai buni decat sunt ei.
Culmea e ca daca acel student reuseste sa se remarce, apoi se mandreste cu el "a fost studentul meu!" Exemple se pot da...
In UNATC s-au intamplat lucruri de-a dreptul tragice de-a lungul vremii, care nu trebuiesc unitate. Au fost cazuri de studenti care s-au sinucis din cauza unor profesori. Si imi amintesc acun de cazul actritei STELA FURCOVICI, interpreta rolului titular din "Ecaterina Teodoroiu" care si-a taiat venele din cauza profesorului ei de actorie Dem Radulescu.
Odata imi povestea cineva despre un student de la regie film (nu-mi amintesc acum numele lui) care s-a sinucis din cauza profesorului sau Geo Saizescu

Chiar, daca cineva mai cunoaste cazuri asemanatoare, sa ni le impartaseasca pe topicul asta (am lansat o noua provocare!)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules