Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 18 Jun 2008, 18:59   #61
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Apropo, la pauzä am avut un schimb de SMS-uri cu Gigi Gorgonzola (cf. userului ei de pe Cinemagia), care-i olandezä, si care mi-a spus: "It was the meaning to take RO with us, but they need to start to play NOW. This is our fucking B-team!!" si: "They may win from my part too, we are already through but now they need to play first."
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jun 2008, 22:35   #62
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Supastar:
s-o terminat si maimutareala cu romania, hai sa discutam serios:
cine castiga euro2008?
Fan Portugal dar Olanda este cu un cap peste toate (peste altele cu doua). Olanda poate pierde numai daca "prinde" un meci prost cum am prins noi cu ei...desi s-a vazut neputinta, tactica de conopida, mentalitate de un leu, consider si tind sa cred ca meciul a fost un accident, dar un accident fatal, la un turneu final nu prea iti poti permite sa ai accidente si mai ales in meciuri decisive. Ati vazut Italia? "Cum??? Suntem condusi?!? Ce mama dracului, hai pe ei!" Pac! 1-1! Apoi, Franta, marea Franta (o Franta melancolica, molcolma si plictisita sa tot castige, ti se mai satura si de atatea cupe. Henry ar trebui sa primeasca titlul de cel mai prost jucator de la acest turneu.. sa se mai scuture de ghete de aur), Italia avea nevoie de victorie si isi castiga victoria: "Norocul surade celor viteji" no?, simplu, direct, hotarat, fara tresariri, bazbaldacuri, ezitari si smiorcaieli (ma refer la cele de pe teren).

Oricum, ramanem cu golul lui Mutu, un gol pe care eu il consider de calibrul unui star international, gen England-Shearer, Owen sau Italy- Inzaghi. Interesant, de marca Mutu din penalty, ghiceam iar scoru', si frate cand am aflat a doua zi ca era minutul '82! Castigam, pupam sferturile acum. Am trait meciul cu Italia la cote infernale, nici nu stiu cand a trecut timpul dintre primele goluri si penalty. Cu Olanda aveam doua variante de scoruri, una optimista si alta pesimista, cea optimista era 2-0 pt Romania, cea pesimista, invers. Fireste, ca m-am dat optimist.. am fost si eu pt prima data in viata mea la o terasa, sa simt meciul alaturi de urangutanii meseriasi (aveam programat sfertul cu Spania la alta terasa, semifinala la un ecran in aer liber, etc., planuri marete)...dupa golul Olandei, mi-am platit berea si am plecat, convins in procent de 95% ca nu mai avem nicio sansa.

Originally Posted by Pashpix:
SPANIA
Subtirei, ii bateam si noi. De asta mi-e necaz, o victorie cu Olanda ne-ar fi propulsat in semifinala, acolo unde-am fi intalnit tot Olanda..poate ca e mai bine asa...imi amintesc de sfertul Olanda-Iugoslavia 6-1, din 2000 parca...si echipa aia era mai slaba ca cea de azi.
Olanda e...Olanda, cum se spune? Nu am avzut in viata mea Pasatori ca astia, pariez ca de mici, de la 5 ani sunt pusi sa paseze intr-una, si dai si paseaza, paseaza, paseaza, ani dupa ani, ei paseaza. La noi? Il vede profu' de sport pe unu' bunicel dintr-a saptea: "Ia vino ma-'ncoa. Bah! Tu stii fotbal, bah!" Sau pusti de microbisti care cu ceva tehnica la driblat (nimic in afara de asta, constitutie zero, abilitati fizice zero, altruism, joc aerian, inteligenta, mentalitate, nul pe linie) sunt dati la fotbal, ca asa e moda, si asa se fac banii, asa vin si pitzipoancele, mertzanul, Salam de Bronz, futomodele remuite, etc.

Nu poti sa faci fata unui turneu de o asemenea anvergura cu aceleasi scheme mioritice...mentalitatea asta nu va disparea in urmatorii 10 ani. Antrenor strain la noi??? Niciodata! Psiholog la nationala??? CE E ALA? DA DE CE?

In 1994 rula o reclama la televizoarele alea in culori, nou aparute, Megavision, era ceva de genu': "Pana la CM din 2022". Eu nu cred ca vom face vreo isprava pana atunci. Si sunt optimist.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jun 2008, 00:16   #63
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by Neuptolem:
Olanda poate pierde numai daca "prinde" un meci prost cum am prins noi cu ei...

Olanda a jucat slab fiind dispusa sa ne lase sa dam noi gol,nu au facut ei meci prost.Am fost noi prosti si si`au dat si ei seama de asta tocmai de aceea s`au hotarat sa dea tot ei niste goluri sa nu`si dezamageasca suporterii.

Originally Posted by Pashpix:
SPANIA
Subtirei, ii bateam si noi.

Cu siguranta nu
Old 19 Jun 2008, 13:42   #64
silver_boy
Guru

silver_boy

de cand cu "somnul cel de moarte" al nationalei au aparut cateva articole scrise apasat si responsabil (cum e - de pilda - cel al lui TRU din Cotidianul) sau cel de fata (admirabil) scris de CTP in stilul lui bolovanos si apodictic...

ªuturi din gurã
de Cristian Tudor POPESCU | 19 IUNIE 2008

Joia trecutã, în emisiunea „Cap ºi Pajurã”, am spus la un moment dat cã nu pricep ºi nu mã înscriu în corul lãudãtorilor echipei naþionale pentru noul stil în care urlã „Deºteaptã-te române!” înainte de meci. Tricolorii erau atunci pe cai mari dupã egalul cu Franþa, aveau toate perspectivele de calificare deschise, aºa cã am primit tot felul de reacþii, de la înjurãturi ºi blesteme, pânã la nedumeriri amicale: „Ce-ai, domne cu Deºteaptã-te române! Vrei ºi tu alt imn, ca Gigi Becali?”

N-aveam ºi n-am nimic cu „Deºteaptã-te române!”. Cred cã e foarte bun, cum foarte bun ca imn naþional poate fi ºi „Somnoroase pãsãrele” de Mihai Eminescu. Nu cred cã aceia care îl murmurã, îl rostesc în ºoaptã sau îl cântã în gând sunt mai puþin patrioþi decât cei care îl zbiarã cu ochii holbaþi ºi gura pânã la urechi, a la Chivu. În Piaþa Constituþiei, când Olanda ne-a dat primul gol, un grup de suporteri a acuzat un alt grup cã nu strigã destul de tare ca sã susþinã Naþionala, drept care au sãrit la o bãtaie soldatã cu spitalizãri. La meciul România–Iugoslavia (4-6) din 1977 de pe Ghencea, eram în tribunã un grup compact de suporteri veniþi din Balta Albã.

Înainte de a începe meciul, îºi face loc un detaºament de inºi drapaþi în tricolor, înarmaþi cu goarne, cu tobe, cu cârâitori, conduºi de un activisto-securist la costum ºi cravatã. „Eliberaþi zona, aici stã galeria”, ne comunicã dulapul îmbrãcat. „Pãi, de ce, domne, noi ce suntem, nu suntem galerie?”, zice Auricã, liderul nostru. „Vezi-þi de treabã, mã bãiatu, ãºtia sunt oficiali, strigã tare ºi strigã tot timpul”. La care Auricã se întoarce spre noi: „Da? Ia fii atent!” Am strigat ºi am cântat ca nebunii vreo zece minute, am scuturat tãlãngile pânã când tovarãºul a cedat nervos ºi ºi-a mutat trupa ceva mai încolo, uitându-se la noi ca prin luneta puºtii.

Hãulirea lui „Deºteaptã-te române!”, conceputã, am înþeles, de tovarãºi de la FRF, a creat înaintea meciului cu Olanda o ameþealã dulce. Dacã fotbaliºtii noºtri sunt atât de buni români, musai ca elanul nostru patriotic sã-i dea peste cap pe batavii ghiftuiþi cu puncte.

Pronosticuri entuziaste, optimism buimac, peste tot portocale strivite sub crampoane – România ºi-a injectat halucinogenul victoriei care vine de la sine. Antijocul constipat fãcut cu o Franþã bãtrânã ºi obositã, egalul în compania unei Italii clar mai puternice decât noi, dar dezavantajatã la fel de clar de arbitraj, au fost deghizate în triumfuri. Aceastã atmosferã de autoamãgire se transformã inevitabil, îndatã ce se încheie intonarea imnurilor ºi fluierã arbitrul, în crispare, în fricã, îþi blocheazã muºchii ºi creierul: „Bãi, totuºi noi jucãm acum cu cãlãii ãºtia de olandezi...” Rezultatul? Chivu-Pavarotti s-a fãcut remarcat prin pase iscusite la adversar sau în lobodã ºi o loviturã liberã la poarta Olandei degajatã precis în tribunã. Bãnel-Bocelli alergând legat la ochi pãrea cã joacã fotbal cu mingea ovalã de rugby, îþi venea sã-i dai voie sã o ia odatã în braþe ºi sã fugã cu ea. Cociº arãta ca o gãinã cu capul tãiat zburãtãcind pe pajiºtile Elveþiei, Daniel Niculae, un cãluºar dezmembrat...

În afarã de Mutu ºi Lobonþ, singurii care s-au miºcat ca niºte jucãtori europeni profesioniºti, naþionala României a fost o echipã de guriºti. Cântatul ºi strigatul e treaba suporterilor – care au ºi fãcut-o foarte bine. Dacã e nevoie, îl chemãm pe Costel Busuioc sã cânte „Deºteaptã-te române!” ca sã ne ia cu fiori. Pe mine, unul, nu mã deranjeazã dacã fotbaliºtii tricolori vor tãcea chitic la imn ºi pe urmã îºi vor spulbera adversarii.

Înainte de a fi bun român, trebuie sã fii bun la ceva.
Old 19 Jun 2008, 17:32   #65
Bogie
Guru

Bogie

Rahat. Imnul trebuie cantat pentru a te mobiliza, nu pentru a arata ca esti bun patriot, prin urmare nu conteaza versurile, melodia etc. Ganditi-va la rugbistii neozeelandezi. Si inca o chestie pentru toti cei care critica nationala: cati dintre ei sunt cu adevarat la un nivel inalt in profesia lor? Nu inteleg cum toti pretind unor oameni sa faca marea cu sarea, sa fie printre cei mai buni din lume, ei insisi fiind mediocritati. Avem politicieni de rahat, cineasti de rahat, ziaristi de rahat; de ce nationala de fotbal trebuie sa straluceasca?
Old 20 Jun 2008, 01:22   #66
silver_boy
Guru

silver_boy

iti spun eu de ce Bogie: pentru ca niciuna dintre profesiile enumerate de dumneata nu se bucura de atata prestigiu, de atatea satisfactii materiale ( scoatem politicienii din ecuatie )de atata mediatizare internationala, in fond, de atata celebritate precum meseria de fotbalist...
cati dintre olandezi, francezi sau italieni crezi ca au auzit de Cartarescu sau de Caranfil? Te asigur insa ca de Mutu si Hagi stiu cam toti...( a nu se intelege ca fac apologia fotbalului in detrimentul culturii) dar asta e realitatea si cu ea operam...
...fotbalul nu mai e demult un simplu joc...e un fenomen fabulos (mediatic, economic, cultural chiar) care angreneaza forte colosale schimba destine si scrie istorie... e indecent cand vii dintr-o tara de rahat, unde se castiga de rahat, unde traiul e de rahat ( si unde tu, providential sau nu, ai avut sansa sa practici o meserie cosmopolita, neverosimil de plina platita ( fiecare jucator de la nationala a castigat 4000 de euro pe zi, plus motivatiile financiare - eminamente ametitoare - in caz de calificare, asta fara a mai aminti de salariile de la formatiile de club) sa reprezinti simbolic toate frustrarile natzionaliste, existentialiste, ale natziei (sa fi constient de asta) si tu...sa dormi pe teren, sa te misti abulic si lipsit de vointa...
lipsa de atitudine (nu infrangerea) e tot ce le reprosez, eu, ca suporter, tricolorilor...si nici logica asta fatalista nu mi-e pe plac: din moment ce toate (celelalte) meserii sunt mediocre, de ce as incerca sa excelez in cea pe care-o practic...
pai de-aia fotbalist imbuibat, pt. ca dumneata castigi cat 10 directori de banca si cat 1000 de salahori, reprezinti o natzie si ai o meserie de zeu ...alearga f. mortziimatii, joaca, fa-ma sa te iubesc si atunci cand pierzi :lol:
Old 20 Jun 2008, 09:24   #67
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Silver, sa te misti abulic si lipsit de vointa e acelasi lucru pleonastic adica

illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Jun 2008, 11:33   #68
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Illo, nu fi deconstructivistä.
Old 20 Jun 2008, 12:04   #69
illotempore2002
Guru

illotempore2002

ma scuzati stimatilor.... aici e lectia de fotbal nu de gramatica
Old 20 Jun 2008, 12:07   #70
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
dar ce ziceti de surpriza de aseara? Germania-Portugalia 3-2...
cum vine asta avand in vedere ca la ultimul meci al portugaliei au lipsist 8 titulari (care au fost odihniti pt partida de aseara), tratament de care Germania n-a beneficiat...
si oare de ce s-au gandit ei sa dea mai dea un gol in minutul 62 desi aveau 2-1?
Old 20 Jun 2008, 13:51   #71
europe_east
Guru

europe_east

desi nu ma pricep, as zice ca fost un meci bun, nemtii au jucat ff bine.

eu nu mai tin cu portughezii de la world cup, cand au avut acel meci in care au faultat cat s-a putut... plus faza cu ronaldo aseara a fost de tot rasul (cand si-a adus aminte ca stai, ca daca esti pe jos tre' sa incepi sa urli un pic... :w00t: )
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Jun 2008, 14:29   #72
silver_boy
Guru

silver_boy

...illo, (cata prezenta de spirit)...abulic mai inseamna si inert
nea pitbull-bre (hopa-tropa si matale) cititor si fun Derrida cum te stiu, cand matale ai redus fotbalul (golindul de toate atributele lui constitutive, de reguli, etc) la o bashica dupa care alearga niste tampitzi, ai folosit un procedeu care poate fi pus si in termenii de-constructiei prin simplul fapt ca l-ai privat de conceptele lui "universale". Stiu ca nu te satisface raspunsul dar pe matale, oricum, nu te mai satisface nimic de la o vreme...
apropo de eficienta Germaniei circula o butada...
cica Fotbalul e un sport COLECTIV unde doua echipe adverse se intalnesc iar la sfarsit castiga Germania -;
Mi-a placut Portugalia, au jucat deschis, "angajat", prefer oricand fotbalul lor creativ in detrimentul schemelor geometric-rigide practicate de nemtzi
europa@ nici mie nu imi plac muierismele jucatorilor...ma distreaza teribil cand adversarii nu-i ating deloc si ei tzipa ca niste injunghiati si cad teatral...-;
Old 20 Jun 2008, 14:35   #73
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nope, doar unele lucruri nu mä satisfac. Ignoranta e unul dintre ele. E mai rusinos sä fortezi penibil explicatii despre cuvinte cärora nu le cunosti sensul, decât sä întrebi onest: "Ce înseamnä deconstructivism?" Pânä si Piron Pitrea (Doru Antonesei) era cinstit si la întrebarea lui Toni Grecu: "Dumneata stii ce înseamnä eufemistic?" räspundea: "Nu, da' sunä bine..." :shock: (DIVERTIS, "Marea urnire", noiembrie 1996)
Apropo, nu-s "fun Derrida" (cel putin cred cä nu sunt... expesia e atât de ilogicä, încât nu-s sigur c-am ghicit-o bine...)
Old 20 Jun 2008, 14:38   #74
illotempore2002
Guru

illotempore2002

poate s-a extins in mod profan sensul lui abulic si la inert, dar abulia este o patologie (exista hiperbulie cum exista si hipobulie)si se refera strict la lipsa de vointza ....acuma dat fiind ca se asociaza cu catatonia, da, poti sa-i zici si inert....tot pe-acolo....

si acum, play football please
Old 20 Jun 2008, 15:21   #75
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by silver_boy:
...illo, (cata prezenta de spirit)...abulic mai inseamna si inert
nea pitbull-bre (hopa-tropa si matale) cititor si fun Derrida cum te stiu, cand matale ai redus fotbalul (golindul de toate atributele lui constitutive, de reguli, etc) la o bashica dupa care alearga niste tampitzi, ai folosit un procedeu care poate fi pus si in termenii de-constructiei prin simplul fapt ca l-ai privat de conceptele lui "universale". Stiu ca nu te satisface raspunsul dar pe matale, oricum, nu te mai satisface nimic de la o vreme...
apropo de eficienta Germaniei circula o butada...
cica Fotbalul e un sport COLECTIV unde doua echipe adverse se intalnesc iar la sfarsit castiga Germania -;
Mi-a placut Portugalia, au jucat deschis, "angajat", prefer oricand fotbalul lor creativ in detrimentul schemelor geometric-rigide practicate de nemtzi
europa@ nici mie nu imi plac muierismele jucatorilor...ma distreaza teribil cand adversarii nu-i ating deloc si ei tzipa ca niste injunghiati si cad teatral...-;

si eu cred ca fotbalu e un sport cu o basica dupa care alearga niste tampiti si asta poate fi demonstrat simplu prin calcularea mediei IQ-ului fotbalistilor care in mod cert nu depaseste 75....
un sport jucat de niste prosti e un sport pt nivelul lor

ha!
Old 20 Jun 2008, 15:39   #76
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

aduceti rosiile si ouale clocite
Old 20 Jun 2008, 16:08   #77
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
mda... deci mai nou illotempore este de necontrazis si pitbull vorbeste k marx

HAI ROMANIA!!!
Supastar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Jun 2008, 16:16   #78
illotempore2002
Guru

illotempore2002

hai ca vroiam si eu sa va necajesc poate poate s-o lansa vreo disputa ca ma omoara plictisul....bine, cred in continuare ca fotablul e un sport jenant...
Old 20 Jun 2008, 19:50   #79
hellsteed
Cavaler de Veste Buna

hellsteed

e un sport care necesita cel mai bun timp de reactie.... si imaginatie... pe care se pare ca unii nu il au.... si inca ceva... nu confundati sportul cu oamenii care il practica.... fotbalul e frumos... poate prea mediatizat... dar asa e cu tot ce se vinde bine... fotbalul e ca sexul...

P.S: Stiu despre ce vorbesc... am jucat fotbal la juniori...

Hai sa vb despre alte sporturi care nu sunt practicate de oameni prosti... si va spun ca si sahistii sunt prosti ... toate lumea e proasta in felul ei..

eu va declar prosti pe toti care vreti sa aveti o parere in orice. stati in banca voastra.

Asa m-am suparat.
Old 20 Jun 2008, 21:21   #80
redmen
Old School Hollywood

redmen

Fotbalul inseamna bani,nu mai inseamna pasiune si sclipiri de geniu ca altadata.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules