Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 22 May 2008, 13:22   #1
rocky
Veteran

rocky

Comedii

Doresc sa-l linistesc pe domnul Nicolaescu, sa nu mai fie stresat ca nu se scriu comedii. Ba se scriu, de catre multi, si inca unele foarte reusite.
Stati linistiti, dragi actori, veti avea in ce juca atunci cind vor fi suficienti bani pentru a face comedii ca la carte. Inca nu sint suficienti bani pentru asta. Cum vor fi, cum va veti trezi cu maldare de scenarii. Sa nu fim ipocriti. Stim cu totii care e problema.
Da, si eu am ris in copilarie la Nea Marin miliardar, si nu strimb din nas la el nici acum. Dar se mai pot face si altele.
Comediile COSTA.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 May 2008, 13:35   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ha!
TOMNAI cetii un scenariu de scurt în care partea de comedie e de nota zece!
In afarä de faza cu "Nea Märin Miliardar", care la premierä (19 ani aveam) m-a plictisit copios si m-a convins cä Serj nu le are cu Thalia de nici o culoare, îti dau dreptate, Balboa frate.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 May 2008, 15:35   #3
rocky
Veteran

rocky

Ma bucur. Ca vorba aia, sint din bucuresti, city of joy. Apropo, de ce n-o fi facut nimeni un film pe subiectul asta? Aveam eu un disc cind eram mic, cu ciobanul bucur si inventarea bucurestiului, dar nu mai tin minte decit coperta.
Eu nu garantez ca "romanul s-a nascut poet", da' ca are geniu comic, nu stiu cine poate infirma!
Despre premiera lui Nmm, am o scuza - eram copil si muream dupa amza pellea, papaiani, draga et co!
Am simtit nevoia sa compun aici pe tema asta fiindca asa ma enerveaza astia care cred ca sint unici pe lume de nu pot sa-ti zic.
Nu sinteti singuri, bre, sintem multi. Comedie nu poate scrie decit al cu minte in cap si mult bagaj prin alte zone adiacente.
Old 22 May 2008, 16:48   #4
Proletar
Guru

Proletar

De ce sunt scumpe comediile?
Old 22 May 2008, 17:56   #5
rocky
Veteran

rocky

Pai: se pot face si comedii ieftine. Dar in acest caz, scenariile trebuie sa fie brici de brici. Ceea ce rareori e cazul cind sint putini bani. In acest caz, se apuca de ele oameni care nu le au cu comicul, ci doar, cel mult, cu vulgarul. Vezi cazul ultimelor filme romanesti care se intituleaza ca atare.

Comediile bune sint scumpe, deoarece:
-sint cu actori buni, care costa mai mult
-au nevoie de regizor specializat, care costa mai mult
-au nevoie de scenariu ca lumea facut, de catre un profesionist, care trebuie platit adecvat. Daca se poate, chiar de mai multi, si chiar si de gagmeni
-au nevoie de multe locatii, de multe efecte, de multe personaje secundare sau episodice care sa dea culoare
-au nevoie sa surprinda, ori, ca surprinzi, trebuie sa exagerezi. Comedia e exagerare, iar ea se traduce pe ecran in spatii diverse, actiuni socante, distrugeri, magazine devastate pentru o scena de 7 secunde, efecte speciale s.a.

Comedia inseamna inteligenta pusa in scena cu multi bani, pentru amuzamentul publicului larg, care are nevoie de ea.

Problema, acum, e ca acest tip de film nu merge la festivaluri, si nu poate lua decit maximum premiul publicului. De-asta a fost tinut asa, mai pe tusa, si s-a preferat mersul la sigur, cu bani putini, povesti socante si dramatice, mai bine sau mai prost facute.

Eu astept cu mare interes prima comedie romaneasca facuta asa cum trebuie. Apoi sa fie promovata macar jumatate din cit e promovat nicolaescu de doua luni. Si pe urma sa vedem daca se duce si lumea, care tipa de atita timp ca vrea comedii romanesti de bun gust, care sa-i placa.
Old 22 May 2008, 18:00   #6
Proletar
Guru

Proletar

bun, rocky, si oare cum ne putem explica ca "trei frati de belea" conduce in topul audientei romanesti?
nu cumva gustul publicului autohton este modelat deja de catre televiziunile comerciale pe calapodul unor comedii grosiere, de prost gust?
productii in genul billy wilder sau woody allen ar prinde in romania?
ce-i drept, woody allen mereu a recunoscut ca filmele sale au priza doar la critica si la o categorie de spectatori de sorginte intelectuala.
Old 23 May 2008, 14:15   #7
rocky
Veteran

rocky

Nu are nici o importanta ca in top conduce un film vulgar, ca sa folosesc doar un eufemism.
Trebuie sa existe comedii de toate tipurile, pentru toti. Sa fim seriosi, film gen woody allen nu face decit woody allen. Si asta pentru ca a avut unde sa i se dezvolte talentul urias si i s-au dat bani pentru asta.
Eu nu cred ca gustul publicului, desi este clar pervertit, nu isi poate reveni usor-usor la normalitate. Daca atita timp i s-au dat numai porcarii si stupiditati, ca sa fie mai usor de condus ca masa in transa, nu il poti blama.
Da-i mai mult timp lucruri destepte, si pe urma vezi ce si cum. Crede-ma, asta e doar o scuza pe care o folosesc producatorii, ca asa le convine. Ca sa nu investeasca in dezvoltarea unor proiecte ca lumea, cu profesionisti. Fiindca aia costa si, uneori, cer, auzi tu, respect!
Sa luam cazul lui California dreamin. A fost un caz unic, straniu, cred de la inceput predestinat sa fie un proiect aparte. S-au intimplat niste intilniri intre oameni care comunicau, s-a dezvoltat proiectul, s-a facut cu mare seriozitate si talent si iata ce a iesit.
De ce sa nu se intimple asta si pentru o comedie? Eu cred ca se poate.
Toti oamenii cu care vorbesc eu doresc sa vada comedii lipsite de vulgaritate.
De fapt, cred ca daca filmul romanesc s-ar reprofila pe comedii, asa cum si italienii au facut-o dupa neorealism, lumea ar reveni in sali.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules