Go Back   Cinemagia Forum > Cinemagia Forum > Condica de sugestii si reclamatii

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17 Sep 2005, 18:01   #21
Leonard
alter-ego
 
Leonard
 
Join Date: Feb 2003
Location: Paper St. Soap Company
Posts: 1,967
Send a message via Yahoo to Leonard
de ce n-aþi fãcut ºi un poll la acest topic?
mie unul nu prea-mi place ideea cu introducerea obligatorie în învãþãmînt a 'culturii cinematografice'. filmul e ceva frumos iar tot ce e obligatoriu ajungi sã urãºti (cel puþin pentru cei ca mine care au detestat ºcoala ºi liceul). ca cine-club, materie opþionalã la care sã te duci de plãcere, da, sunt de acord. mi se pare aiurea sã fie obligatorii ºi alte 'discipline' precum sportul sau religia.
__________________
Prepare to evacuate soul
Leonard is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2005, 18:05   #22
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Bäi, voi stiti ceva?
Eu mä bag!
Mi se rupe care-s sansele de reusitä. Mä bag mäcar asa, din principiu. Mäcar ca Don Quijote, sau ca Rhett Butler dupä ce-a cäzut Atlanta. Multumesc lui Dumnezeu cä n-am o boalä incurabilä, altfel as putea zice cä mä bag si ca Watanabe al lui Kurosawa!
Il luäm si pe Floydman, cä-i avocat.
Hai, dati-i drumul! De data asta nu mai preiau initiativa, ca la "Casa Creatorilor". Acolo era film - aicea-i legislatie, nu-i cäpräria mea. Da' dacä ia cineva conducerea. vin si eu!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2005, 22:44   #23
Ambra Blu
Banned
 
Ambra Blu
 
Join Date: Mar 2002
Location: Bucuresti
Posts: 3,292
Originally Posted by Leonard:
filmul e ceva frumos iar tot ce e obligatoriu ajungi sã urãºti (cel puþin pentru cei ca mine care au detestat ºcoala ºi liceul). ca cine-club, materie opþionalã la care sã te duci de plãcere, da, sunt de acord. mi se pare aiurea sã fie obligatorii ºi alte 'discipline' precum sportul sau religia.

You hath spoken like a true prophet. I agree fully percent. In plus, unii din noi urim, pe linga alea zise de tine, si facultatea. Jos cu scoala, sus cu distractia si hobbyul.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2005, 23:30   #24
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
Back on topic, after a wonderful evening with my friends

Pai:
cand esti la scoala, nimic din cei obligatoriu nu-ti place - asta asa e... Visezi si crezi in finalitati simple si imediate (fara responsabilitati, daca se poate), cand, in realitate, orice ora pe care o faci are rostul ei. te ajuta, chiar daca nu-ti dai seama la ce, pe moment. Si pianul e sublim, dar cere sacrificii(rabdare si sudoare) pe care daca nu le faci cand trebuie, nu le mai poti face niciodata.

ca principiu, nu sunt adepta obligativitatii, dar nici a libertatii absolute (mai ales la o varsta in care nu ai maturitatea sa optezi)...Nu degeaba anumite materii sunt obligatorii, altfel toata lumea ar face ce vrea si, asa, toata lumea ar fi analfabeta, dar frumoasa si pasionala si plina de bune intentii...

Si, apoi, nu toti care au facut mate obligatoriu in liceu, s-au si facut profi de mate... Ai libertatea sa alegi ce vei face in viata, dar macar ai dreptul sa gusti/testezi/experimentezi dintr-o plaja mai mare de optiuni(nu mai retin daca si bulumulu a spus ceva de genul asta, mai sus)

Sau: nu toti si frecventeaza orele obligatorii...cati nu isi fac targetul celor 2 note, dupa care fie sunt prezenti doar fizic la ora, fie se dau bolnavi, fie chiulesc si apoi o roaga pe profa sa-i motiveze...

Curios, eu spun toate astea, dupa ce l-am gustat pe Antonioni, intr-un cine-club in liceu (organizat de un om minunat), optional bineinteles...perioada in urma careia am si dezvolatat pasiunea pt. cinema...DAR, ce bine mi-ar fi prins atunci niste ore obligatorii!!
Daca-mi placea foarte mult sa merg la cine-clubul asta, mi-ar fi placut, cu siguranta, sa merg si la niste ore obligatorii. si la cat mai multe.

Daca-ti place o carte, ce conteaza daca, atunci cand o citesti, esti "inchis" pentru o ora, atata vreme cat faci ce-ti place?

Deci, dupa ce imi dau demisia(ca tre' sa vin in Book-a-rest :? ), preiau eu conducerea Unde-i Floydman??? Poate discutam impreuna pe marginea proiectului; un sfat, ceva?
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2005, 23:37   #25
st3fan
Guru
 
st3fan
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bucuresti
Posts: 574
Send a message via Yahoo to st3fan
Am postat un mesaj pe forumu-ul ministerului educatiei.Astept raspunsuri acum...cum apare ceva, anunt!
st3fan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Sep 2005, 00:38   #26
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Bravo! Ai fäcut primul pas! Hai, acum al doilea!

LLiiAA, Floydman vine rar pe-aici, da' când vine, zice bine. Dä-i un m.p. - sau, si mai bine, cautä-l pe Vama Veche Forum (www.vamaveche.ro), acolo locuieste el!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Sep 2005, 00:58   #27
st3fan
Guru
 
st3fan
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bucuresti
Posts: 574
Send a message via Yahoo to st3fan
Ar trebui sa stabilim cateva detalii ale scopului, pentru a nu raspandi ideea in mai multe forme.De exemplu, sustinem introducerea unui optional, a unei ore facultative, sau un curs ca toate celelalte?Apoi, ar trebui stabilit unde exact incercam sa punem bazele, intr-un liceu,doua, trei,poate un sector intreg?Alt detaliu ar fi cine va tine aceste cursuri?Ok, Pitbull s-a oferit, dar el e doar unul...Cateva intrebari de care ne izbim, si care necesita un raspuns...Eu zic sa ne luptam pentru un optional, (care oricum va fi ales de toti elevii)pentru ca unora li s-ar parea prea ciudat, sa punem o ora de film pe acelasi plan cu una de limba romana sau matematica.Intai ar trebui incercat in cateva licee, sa vedem reactiile.La intrebarea cu profii, aici nu prea imi vine in minte un raspuns... :?
st3fan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Sep 2005, 04:47   #28
K's
Guru
 
K's
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 487
Originally Posted by st3fan:
Apoi, ar trebui stabilit unde exact incercam sa punem bazele, intr-un liceu,doua, trei,poate un sector intreg?Alt detaliu ar fi cine va tine aceste cursuri?
[...]
Nu cred ca poti sa pui pe acelasi plan un curs de acest tip cu cele de matematica sau romana (care, din pacate, domina cu autoritate in liceele romanesti, deci profesorii care predau aceste materii vor fi revoltati :lol: ), eventual cu unele de tip cultura si civilizatie, creatie, etc. - recte mi se pare ca trebuie incercat la clasele de filologie / studii umaniste; deci licee cu traditie pe acest profil.
Cine va tine cursurile? Cei mai potriviti mi se par fie profesorii de limbi si literaturi straine pasionati de film, fie profesori de limba si literatura romana de acelasi tip- asta pentru ca nu vad profesori universitari care sa se ofere. Evident, cursurile fiind predate conform unei metodologii stabilite de, sa zicem, un profesor care preda la atf ( :? :lol: ) sau la UniBuci.
Ideea mi se pare foarte buna, sper sa reusiti.
Ah, inca ceva, cea mai buna metoda cred ca e cea a unui curs lejer, cu vizionari si discutii, si nu chestii plictisitoare de tipul istoria cinematografiei dictata dintr-un curs dactilografiat.
K's is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Sep 2005, 22:18   #29
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
Io pledez in continuare pentru orele obligatorii (ori totul, ori nimic!). Numai pentru acest scop m-am oferit sa "preiau conducerea"...

cateva note:
- pana la urma si motivele pentru care anumite materii au fost alese obligatorii au avut la baza niste conventii general acceptate (alese de oameni de-a lungul vremii) si care greu se vor schimba odata ce s-au perpetuat, si-au demonstrat utilitatea si au capatat "puterea lucrului judecat". Intotdeauna drumul batatorit e mai sigur (mai ales cand adera la realismul popular). Sigur, deci, ca matematica si romana nu vor fi detronate niciodata. I-un lucru demonstrat si acceptat.
Dar asta nu inseamna ca nu pot lasa loc langa inaltimile lor si altor materii (e loc sub soare pentru toate!). Ca una e mai egala decat alta, i-o chestie relativa...
Si-apoi "trebuie sa fim absolut moderni", vorba lui Rimbaud...ce ne tot cramponam atata in conventii?


- ma leg iar de religie, ca ideea ca e obligatorie ma-nerveaza rau de tot.. Da, religia majoritara in Romania este de rit ordodox. Dar daca intr-o clasa din Romania sunt 5 catolici, 4 evrei si 3 musulmani??? Unde este libertatea credintelor religioase garantate de Constitutie? Ce fac acesti copii, asculta cuminti la ora? (sa nu mai zic ca intamplator am vazut ca tablourile lu' ceasca au fost inlocuite cu icoane...).
Sa fim seriosi, de ce nu si cinematografie, ca aici nimeni nu incalca nici un drept constitutional...

- asta e parerea mea (subiectiva desigur), iar cand am spus ca sunt indeplinite conditiile materiale(la care ma gandeam eu) pentru introducerea obligatorie a orelor de cinema in liceu - tot subiectiva am fost...nimeni nu are aceeasi parere cu mine, din cate vaz. Si sunt trista si revoltata.

@stefan
Foarte bine ai spus cu stabilirea scopului; e important sa pornesti la lupta si sa stii unde, cu cine si cu ce te lupti. Ar trebui sa postam intr-adevar un chestionar(sorry, eu nu stiu sa fac asta deocamdata) cu orele de cinematografie- obligatoriu sau optional...daca majoritatea voteaza pentru optional, testam varianta asta - pentru inceput intr-un liceu unde avem un director din asta "rara avis" :sick: Stiu ca e greu, ca e prosti, da' ne facem "scoala" cu ei, invatam toate felurile de argumentatii..

Cu profesorii e simplu - sunt pe forum destui care sa poata impartasi si altora.

@ K's
Eu zic ca trebuie sa incercam si la clase cu profil real si la clase cu profil uman. De-o vreme e moda cu orele de mate-fizica si engleza intensiv; de ce n-ar gusta si un pic de cinema?? Si-apoi multi care-au terminat mate au ajuns pana la urma mari poeti...

Profesorii de limbi si literaturi straine pasionati de film..hmm..nu cred ca ar putea preda, ca sunt prea stresati de limba straina... aia de romana - si mai si...parerea mea ca nu trebuie nici profesori universitari, trebuie chiar studenti la atf (sau forumisti) care-o sa predea mai departe ce invata de la profii lor, bineinteles la un nivel mai pe intelesul copiilor si intr-o forma mai captivanta. asa isi fac si ei mana, vorba vine. Si castiga si bani. UniBuci ce-i, btw??
Cu metodologia, nu stiu ce sa zic, sincer. Pe de-o parte, unde-s regulile batranilor indoctrinati, nu-i liberate de exprimare, pe de alta parte, nici la intamplare nu poti preda (ca vine unu' la ore dup-o betie si te miri ce baga din top..) Ne trezim cu reclamatii, iar...

Cu modul de predare, ai perfecta dreptate - lejer,

fara prea multi ani, ca au destui de tinut minte la istorie.
cu discutii si schimburi de pareri – ca din asta ar iesi multe idei faine (in liceu sunt toti romantici si au imaginatie)…
si cu vizionari cat mai multe (ca unii nu au internet )
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Sep 2005, 23:02   #30
ricutza
Babyface Killer
 
ricutza
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2,221
Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by LLiiAA:
ma leg iar de religie, ca ideea ca e obligatorie ma-nerveaza rau de tot.. Da, religia majoritara in Romania este de rit ordodox. Dar daca intr-o clasa din Romania sunt 5 catolici, 4 evrei si 3 musulmani??? Unde este libertatea credintelor religioase garantate de Constitutie? Ce fac acesti copii, asculta cuminti la ora? (sa nu mai zic ca intamplator am vazut ca tablourile lu' ceasca au fost inlocuite cu icoane...).
Sa fim seriosi, de ce nu si cinematografie, ca aici nimeni nu incalca nici un drept constitutional...


tin sa te contrazic...orele de religie nu sunt nicidecum obligatorii...4 ani de liceu nu am facut nici macar o data o astfel de ora!

cu toata dragostea pentru cinematograf, nu vad de ce ar trebui introduse in programa ore unde sa se studieze istoria cinematografului in conditiile nu exista nici macar ore de desen, muzica sau teatru...mi s-ar parea mult mai important ca elevii sa intre in contact cu aceste materii si sa li se dezvolte pasiunea pentru arta pornind de acolo, si abia mai tarziu s atrecem si la materii legate de film...
__________________
"Nobody puts Baby in the corner"
ricutza is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Sep 2005, 00:09   #31
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
Quote:
tin sa te contrazic...orele de religie nu sunt nicidecum obligatorii...4 ani de liceu nu am facut nici macar o data o astfel de ora!


Imi veni inima la loc!...Sa (ma) explic de ce:

Nu stiu cum se face ca pe la inceputul acestui an am vazut orarele scolare a doi pusti. Pe langa faptul ca m-au amuzat teribil cum erau prezentate, amandoua mi-au ridicat semne mari de intrebare (pana atunci chiar nu ma interesase subiectul), pentru ca in amandoua am regasit religia, ca materie "predata" cam de 3 ori pe sapt... pustii mi-au confirmat "chiar de chiar" ca faceau religia... :shock:
Si lucrul asta m-a facut sa fiu foarte nervoasa, pentru ca mi se pare cel mai marsav lucru ca oamenii 'mari' sa aleaga asa ceva pentru niste copii care nu pot spune nici nu (nici da); Ce lectii de libertate spirituala dai, astfel, unor copii(care mai sunt si foarte maleabili), teoretizand numai ordodoxia, indiferent de celelalte posibile credintele ale lor? in fine..
Deci eu ma refeream la clasele primare (fara sa fiu sigura ca obligativitatea religiei se extinde si la gimnaziu si liceu)...desi, la ce ciudat a devenit totul, eram indreptatita sa cred si asta..deci ai dreptate sa ma contrazici, mai ales daca ai terminat de curand liceul.
Dar sunt convinsa,insa, ca sunt in liceu materii obligatorii precum latina(gresesc?)sau sportul...si asta, pentru mine, e un argument suficient sa asez cinematografia langa ele..


Quote:
cu toata dragostea pentru cinematograf, nu vad de ce ar trebui introduse in programa ore unde sa se studieze istoria cinematografului in conditiile nu exista nici macar ore de desen, muzica sau teatru...mi s-ar parea mult mai important ca elevii sa intre in contact cu aceste materii si sa li se dezvolte pasiunea pentru arta pornind de acolo, si abia mai tarziu s atrecem si la materii legate de film...

Intotdeauna daca-ti propui tinte foarte inalte, vei realiza 50-70% din ele; daca te multumesti cu putin, vei obtine jumatate din putin sau nimic...sa las asta, insa.....
eu, de fapt, am fost foarte subiectiva cand am ales obligativitatea ca optiune. Si recunosc - nu ma pot detasa sa gandesc altfel!!! ma gandesc la droaia de materii (draq :oops: le mai stie!) - alese in programa subiectiv de un grup de oameni subiectivi - si la cinematograf.
Si e suficient. :love:
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Sep 2005, 02:13   #32
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Ati atins câteva probleme esentiale, si am sä le räspund concentrat:

@Religia
Aici sunt aproape la fel de catolic decât Papa. Consider cä predarea religiei în scoalä e virtualmente OBLIGATORIE. In primul rând, e prea importantä. N-o putem pune pe acelasi plan cu alte domenii de culturä si informare (muzica, desenul, sportul... sau, cä de la asta veni vorba, cinematografia). E ca si cum ai zice cä Dumnezeu e egal cu Mozart, Picasso, Hagi... sau Tarkovski.
Apropo de "liber-cugetätori"... pardon. Jos Iliescu! (OK, gata, e jos si acolo va rämâne... da' totusi!) Adicä dacä niste pärinti cu fumuri ateiste vor sä facä din copiii lor niste oameni färä nici un Dumnezeu - CINE le va da acelor copii sansa sä cunoascä si adevärul si, mai târziu, sä aleagä (calea DREAPTA, speräm!).
Singura problemä realä e cea a confesiunii. Totusi, nu e insurmontabilä. Se pot preconiza urmätoarele solutii:
- Sä nu se predea O RELIGIE ca atare, ci o ISTORIE A RELIGIILOR (vezi Eliade; desigur, adaptatä pe întelesul copiilor). Ar fi foarte usor, interesant pentru ei, si de o importantä culturalä covârsitoare.
- Intr-un stat multinational (ca S.U.A.), se pot preda religii alternative, în functie de confesiunile elevilor.
- Intr-un stat national (ca România), s-ar preda religia principalä (de exemplu, crestin ortodoxä). Pärintii elevilor de alte confesiuni (catolici, musulmani, mozaici, etc.) pot solicita scutirea copiilor lor de la cursuri, care se va aproba tinând seama de argumentele lor (apartenenta familiei la altä confesiune, etc.). In limita posibilitätilor si în functie de spatiul geografic (de exemplu, pentru catolici în unele zone din Ardeal, sau pentru musulmani în Dobrogea, etc.), se pot organiza cursuri alternative.

@Cinematografia
E foarte adevärat cä eliminarea altor materii cultural-artistice (artele plastice, muzica) din orar e regretabilä. In acest sens, DA: ar fi nedrept sä sustinem cinematografia în detrimentul lor. Firesc ar fi sä existe toate. Dar cum timp pentru asa ceva nu existä (stim bine cât de încärcat e orarul bietilor copii), trebuie totusi sä se gäseascä anumite formule practice. (Pe de altä parte, cam de prin clasele a X-a, a XI-a, e firesc ca diverse materii sä disparä, în functie de specializare si orientarea copiilor spre viitoarea facultate.) Prin urmare, cred cä ar fi bine sä se aplice urmätoarele criterii:
- Cultura cinematograficä sä se predea la paritate cu cea plasticä si muzicalä.
- Pentru toate materiile culturale, perioada principalä sä fie cea a claselor III-X. Mai devreme, copiii încä nu sunt destul de receptivi. Mai târziu, devin prea specializati. In aceastä acoladä, sä se predea toate materiile cultural artistice (probabil nu toate concomitent în aceiasi ani, ca sä se evite supraîncärcarea orarului).

In sfârsit, optez pentru CURSURI, nu pentru cinecluburi, din urmätoarele motive:
- Pentru cinecluburi nu e nevoie sä se lupte nimeni (nici noi, nici altii). Cinecluburi (sau cercuri) se pot organiza in ORICE SCOLI unde existä profesori entuziasti si elevi receptivi.
- Oricum sansele de a impune un curs de culturä cinematograficä propriu-zis sunt cvasi-nule. De aceea trebuie sä tintim nivelul maxim - ca sä avem de unde ceda. Dacä pânä la urmä obtinem un curs facultativ sau alternativ, sä zicem bogdaproste!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Sep 2005, 23:59   #33
ricutza
Babyface Killer
 
ricutza
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2,221
Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
nu stiu...eu v-as mai recomanda sa va ganditi la chestia cu orele despre film in scoli si licee...in primul rand filmele sunt foarte la indemana pentru toata lumea...nu sunt ca picturile sau concertele de muzica...
in al doilea rand eu cred ca cine vrea sa faca chestia asta, o face si fara sa fi studiat in liceu...
in al treilea rand ma gandesc ce insemna o atractie pentru arta...sa fim seriosi, ce elevi nu ar sta mai degraba sa se uite la un film decat sa rezolve niste probleme de matematica...deci atractia pentru domeniul asta poate fi foarte mare, fara sa existe si o baza...ce copil nu ar visa mai degraba sa devina actor decat sa devina inginer...diferenta dintre domeniul asta si celelalte, este ca munca multa fara un oarecare dram de talent, nu te duce prea departe...si cum ii explici unui copil de clasa a 4-a sau a 7-a, ca nu poate un face lucrul care il pasioneaza foarte tare...a fost greu si pentru mine la 20 de ani sa accept ideea ca desi am muncit foarte mult pentru unele proiecte, pur si simplu nu au iesit genial...
eu am o gramada de prieteni care nu au absolut nici o legatura cu filmul, si care totusi se uita cu extrem de mult interes la o gramada de filme bune, si vechi si noi, multe din ele pe care eu nu le-am vazut...
ma ingrijoreaza mult mai tare ca nu se mai citeste nici in liceu si nici in scoala generala, ca nu se merge la teatru, ca nu se merge la opera, ca nu se merge la expozitii si ca nu se duc copiii la muzee...filmul este arta pentru care eu imi fac cele mai putine griji...sincer acum!
__________________
"Nobody puts Baby in the corner"
ricutza is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Sep 2005, 07:45   #34
Gaandalf
The White Rider
 
Gaandalf
 
Join Date: Dec 2002
Location: with charlotte
Posts: 4,253
Originally Posted by ricutza:
nu stiu...eu v-as mai recomanda sa va ganditi la chestia cu orele despre film in scoli si licee...in primul rand filmele sunt foarte la indemana pentru toata lumea...nu sunt ca picturile sau concertele de muzica...
evident ca nu o sa fie la fel ca picturile sau orice alt element care face parte din sfera originalului ... majoritatea "tinerilor" fac parte din generatia y si manele, cluburi fitoase si impresiile predomina... deci intr-o societate (cel putin la mine in Constanta) in care predomina cele de mai sus si nu numai, filmele care vor predomina in calculatorul fiecaruia ... vor avea protagonisti gen: Wesley Snipes, Steven Segal si alti monstrii sacrii din categoria filmeleor de mana a7a.
... si nu cred eu ca invatamantul este pregatit sa ofere unui pusti de clasa a4a sau a7a mai multe optiuni. La noi sistemul te indoapa sa devii - and i quote: inginer ... mai nou contabil sau avocat. Nici un parinte nu risca sa-si piarda copilu de la o varsta frageda pe mana actoriei sau a oricarei alte pasiuni : "copilul meu trebuie sa invete sa ajunga doctor!"

Dar mai sunt si acei oameni rari de care vorbea si Ricutza - cel pentru mine sunt foarte rari. Concluzia este una trista: numai ideea unor cursuri despre cinematografie in scoala este ridicola.
__________________
"Hollywood is like a 10 story cock f.ucking everything in it's path ... just like Madonna!"
Gaandalf is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Sep 2005, 19:32   #35
st3fan
Guru
 
st3fan
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bucuresti
Posts: 574
Send a message via Yahoo to st3fan
Quote:
La noi sistemul te indoapa sa devii - and i quote: inginer ... mai nou contabil sau avocat. Nici un parinte nu risca sa-si piarda copilu de la o varsta frageda pe mana actoriei sau a oricarei alte pasiuni : "copilul meu trebuie sa invete sa ajunga doctor!"
Mie mi se pare ca tendinta din ultima vreme este ca actoria (cel putin) sa se transforme intr-o moda.Se trezeste "X" de dimineata cu o dorinta acerba de a deveni actori, toti se cred dintr-o data strafulgerati de un talent mare cat casa.Serios...toti se uita in oglinda si se vad artisti...si tendinta mi se pare mai accentuata decat a fost vreodata.
st3fan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Sep 2005, 09:14   #36
MinRep
Legend
 
MinRep
 
Join Date: Jan 2003
Location: Transilvania
Posts: 2,904
Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by st3fan:
Mie mi se pare ca tendinta din ultima vreme este ca actoria (cel putin) sa se transforme intr-o moda.Se trezeste "X" de dimineata cu o dorinta acerba de a deveni actori, toti se cred dintr-o data strafulgerati de un talent mare cat casa.
Tell me about it! Si pe mine ma chinuia talentul acum vreun an jumate... Problema e ca nu poti face teatru (sau film, whatever) cu genul asta de 'actori', dar poti scoate cateva telenovele de mare audienta. Si gata cu gusturile cinematografice ale tineretului...
__________________
"And in case I don't see ya: good afternoon, good evening and good night!"
(Jim Carrey - "Truman Show")
http://poisonwhiskey.blogspot.com/
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Sep 2005, 10:35   #37
Gaandalf
The White Rider
 
Gaandalf
 
Join Date: Dec 2002
Location: with charlotte
Posts: 4,253
Originally Posted by st3fan:
Mie mi se pare ca tendinta din ultima vreme este ca actoria (cel putin) sa se transforme intr-o moda.Se trezeste "X" de dimineata cu o dorinta acerba de a deveni actori, toti se cred dintr-o data strafulgerati de un talent mare cat casa.Serios...toti se uita in oglinda si se vad artisti...si tendinta mi se pare mai accentuata decat a fost vreodata.
-acolo ma refeream la traditionalisti ... si ai mei se numara printre ei ... numai k eu vreau sa le stric pasenta ... in nici un caz actor ... dar ceva ce sa-mi placa...
-cat despre dornicii sa devina peste noapte actori ... da pe antena 1 si Pro Tv si Acasa si ii gaseti la emisiunile lui Teo or whatever ...
__________________
"Hollywood is like a 10 story cock f.ucking everything in it's path ... just like Madonna!"
Gaandalf is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Sep 2005, 23:58   #38
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
Eu raman la parerea mea: cursuri, adica. Obligatorii, facultative, ridicole(?), egale sau la concurenta cu alte materii, dar cursuri, totusi. Le-ar sta foarte bine in intervalul claselor III-X..da.

Si poate ar ajuta sa imprastie din fasa visele celor deveniti actori peste noapte. Si poate am scapa de telenovele...Si poate postul acasa si-ar face temele si ar incepe sa difuzeze numai film mut....hmm?
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:16.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells