Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Sep 2005, 21:04   #1
Marge Gunderson
Junior

Marge Gunderson

In productie: "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"

Asteptatul debut in lung metraj al lui Catalin Mitulescu, pe un scenariu scris impreuna cu Andreea Valean, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" pare din fasa un castigator. Cel putin pe mine ma impresioneaza premiul obtinut la Sundance de scenariul cu pricina. Drept coproducatori, Strada Film si i-au asociat pe cei de la Les Films Pelleas (rusine, chiar asa, nici un site, cat de prapadit?) si impreuna au fost mai puternici, obtinand ca la carte sprijin Eurimages. (La concursul CNC filmul fusese anuntat drept coproductie romano-germana, dar cine se uita la amanunte! 8) )

Daca totul a mers conform planurilor, sunt inca in filmari la ora aceasta, pe ultima suta de metri.

Mai toate astea extrase dintr-o excelent redactata stire din Gardianul.
Old 13 Sep 2005, 23:45   #2
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
"Filmul, aflat acum in faza de pre-productie, este povestea unui baietel de sapte ani, dintr-o suburbie a Bucurestiului, in ultimul an al dictaturii lui Ceausescu"

E clar, suntem urmariti de Ceausescu...presupun ca inca o drama, doar nu va fi vorba despre un baietel de 7 ani fericit, care abia incepe scoala...Sper sa fie ceva de calitate macar.
st3fan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Sep 2005, 00:42   #3
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by st3fan:
(...) va fi vorba despre un baietel de 7 ani fericit, care abia incepe scoala (in vremea lui Ceausescu)...Sper sa fie ceva de calitate macar.

cred ca e vorba despre copilaria lui Ambra Blu, pt ca se potriveste ca varsta si inocenta. abia astept sa-l vad...
Old 14 Sep 2005, 09:08   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Un subiect care mä incitä si pe mine, din motive personale: imediat dupä Revolutie, scrisesem ceva oarecum similar - scenariul "Al treilea ochi", a cärui actiune acoperea perioada noiembrie 1988 - noiembrie 1989, iar eroul avea 12-13 ani. A fost acceptat în 1991 de casa Solaris a lui Pita si Blaier dar... nu i-au gäsit loc în planul de productie. Totusi, cred cä subiectul rämâne valabil. Periat de câteva fixatii proprii acelor ani, filmul s-ar mai putea face oricând.
Dar sä revenim la Mitulescu. Imi place cum sunä titlul. De asemenea, foarte interesant faptul cä a ales pentru protagonist vârsta de sapte ani (un moment oarecum "initiatic" al copiläriei, premergätor acelei initieri multiple si majore a inträrii în adolescentä, care mä inspirase pe mine). Foarte ofertantä premisa dramaturgicä a începerii scolii, în acel context social, politic, istoric, psihologic - uman în general. Cel putin la nivelul intentiilor, "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii" pare foarte ofertant - sä vedem cum îl rezolvä Mitulescu în plan concret.
Asteptäm completäri.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Sep 2005, 11:37   #5
herbert
Guru

herbert

@Pitbull
"Ochiul al treilea" - o sintagma consacrata, dar inca nevalorificata artistic asa cum ar merita (un artist adevarat trebuie sa creada ca tocmai el este acela care va da SENS )- suna mai bine decat "Al treilea ochi"... daca titlul e bine ales, restul e un fleac... GUDLAK.
Old 14 Sep 2005, 11:52   #6
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Posibil - eu mä refeream la "al treilea ochi..." (sintagmä oarecum consacratä) al lui Shiva - ochiul viziunii, al constiintei, etc., conotat si prin metafora unui aparat foto; si îmi "suna mai bine" asa; dar nu e esential, s-ar putea sä fi fost si propriul meu subiectivism afectiv la mijloc.
Oricum, sä nu deviem de la topic. Filmul meu nu s-a fäcut, nu stiu dacä se va face cândva, pe când al lui Mitulescu merge din plin. Sä ne concenträm asupra lui.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules