Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Jun 2004, 16:27   #41
raptor
Leprechaun

raptor

ps. ma enerveaza ca minRep si-a scris mesajul in timp ce eu il scriam pe-al meu si nu am apucat sa vaad ce si cum :hmm: dar mi se pare exagerata treaba cu elevul american si elevul roman.am fost si eu elev-sa tot fie un an de-atunci-si mai tin minte cum e si am cunoscut si elevi straini si nu e mare diferenta...ma rog,eu cunoscusem europeni,dar whatever...oceanul o fi de vina?

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Jun 2004, 21:59   #42
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by raptor:
ps. ma enerveaza ca minRep si-a scris mesajul in timp ce eu il scriam pe-al meu si nu am apucat sa vaad ce si cum :hmm:

Sorry aboot that.

Cat despre diferenta dintre elevi americani si cei romani, eu cred ca exista. Cel putin in ceea ce priveste educatia, fiindca la asta ma refeream. E o diferenta intre scoala aia si scolile noastre. Chestia cu intalnirea homo-hetero e reala. La noi nu s-ar putea face asa ceva in ziua de azi. Apoi, au studio foto, cabinete de tot felul, elevii sunt inregistrati, directorul se ocupa de elevi, exista o cantina etc. Nu am vazut asa ceva in Romania. Chestiile astea schimba modul in care oamenii sunt formati, de unde diferentele, in ceea ce ma priveste.

Ce vreau sa subliniez la primul tau mesaj, raptor, e ideea unui film despre adolescenti facut de adolescenti. Este chiar ceva la care merita sa te gandesti, macar un pic. Sa fac un film de genu' este scopul meu pentru anul scolar ce urmeaza!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jun 2004, 12:30   #43
i_matei
Veteran

i_matei

Intradevar, exista diferente intre liceu american si cel romanesc... dotarea este intradevar exceptionala ar face sa paleasca si cel mai modern centru de cercetare din Romania... plus ca la ei e mult mai pronuntata aceasta cultura de consum care si la noi a prin radacini...
Dar atmosfera, spiritul adolescentin este ACELASI, in orice liceu din lumea asta! Filmul asta e plin de angoasa, n-are nimic din entuziasmul si veselia tipica varstei...
Singurele personaje realiste sunt cele trei tipe, care intradevar au ceva natural in comportamentul lor... In rest, personajele nu interactioneaza sunt niste STRAINI desi sunt colegi, de abia se saluta pe holuri...

Intradevar se petrece o drama, dar insusi vizionarea lui ajunge sa fie o drama pentru spectator... CEL MAI PROST FILM AL ANULUI, DE DEPARTE !
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jun 2004, 13:03   #44
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

hm... departe de a fi 'cel mai prost film al anului' (cu 'patimile lui i.chr.' cum ramine!? si oricum, anul e abia la mijloc !), e un film SUPERB: elegant, inteligent, complex si - mai presus de orice - haunting. diferenta esentiala intre el & 'cintec pt un masacru': elefantul lui gvs e Cinema, bowlingul lui mmore e televiziune
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jun 2004, 15:13   #45
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by Alex Leo Serban:
hm... departe de a fi 'cel mai prost film al anului' (cu 'patimile lui i.chr.' cum ramine!? si oricum, anul e abia la mijloc !), e un film SUPERB: elegant, inteligent, complex si - mai presus de orice - haunting. diferenta esentiala intre el & 'cintec pt un masacru': elefantul lui gvs e Cinema, bowlingul lui mmore e televiziune

Televiziune din aia ne-re-branduita (adica TVR pina acum citava vreme); si eu am zis ca e tot un film superb, facut de oameni mari pentru oameni mari; penru oamenii mici exista horny potter si tlotr, exista taking lives & friends, etc.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jun 2004, 20:26   #46
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Originally Posted by i_matei:
Intradevar, exista diferente intre liceu american si cel romanesc... dotarea este intradevar exceptionala ar face sa paleasca si cel mai modern centru de cercetare din Romania... plus ca la ei e mult mai pronuntata aceasta cultura de consum care si la noi a prin radacini...
Dar atmosfera, spiritul adolescentin este ACELASI, in orice liceu din lumea asta! Filmul asta e plin de angoasa, n-are nimic din entuziasmul si veselia tipica varstei...
Singurele personaje realiste sunt cele trei tipe, care intradevar au ceva natural in comportamentul lor... In rest, personajele nu interactioneaza sunt niste STRAINI desi sunt colegi, de abia se saluta pe holuri...

Intradevar se petrece o drama, dar insusi vizionarea lui ajunge sa fie o drama pentru spectator... CEL MAI PROST FILM AL ANULUI, DE DEPARTE !

Hm.. Vorbeti de dotarea liceului. Sunt sigur ca asta a vrut sa sublinieze Gus... Veselia tipica varstei?? Entuziasm?? Sunt curios ce liceu ai facut tu! Pentru ca, din cate-mi amintesc, aceste perioade de entuziasm si veselie erau mult mai putine decat plictiseala rutinala si gandul ca "ce dracu invat la scoala??".. John e afectat de starea tatalui sau alcoolic, ELias e in filmul sau cu fotografiile si schiteaza un zambet ca i-au iesit pozele cu punkeri, Nathan si Carrie sunt indragostiti, iar Alex and Eric are prepared to die.... A fine ordinary day... Apropo... Aia din Beverly Hills si din "Salvati de clopotel".... doar se fac ca sunt la scoala, sper ca ti-ai dat seama....
Old 30 Jun 2004, 10:28   #47
Mircius
Veteran

Mircius

Send a message via MSN to Mircius Send a message via Yahoo to Mircius
Super film. Un film care l-am "savurat" de la primul minut, pana la primul nume care a aparut brusc pe ecran, nefiind sigur daca s-a terminat. Anyway, este primul film pe care l-am vazut cu o astfel de filmare. Mi-a placut foarte mult. NU pot vorbi dpdv tehnic, ca nu ma pricep, si ii las pe altii sa faca comentarii despre regie... dar ideea era ca mi-a placut cum a fost facut. (Cu toate ca m-a suprins reactia lui Korben, care abia ashteptam sa vad ce zice...el vorbind in cauza, but anyway...). Am totushi cateva intrebari pt voi....

1) Benny (tipu negru cu tricou galben), de ce nu fugea ca restu oamenilor?????..... voia sa devina spiderman 5???
2) cine il impushca pe Blondinu gay???? (adica kilaru nr.2)...cineva zicea de un sniper, dar nu cred, pt ca nu a aratat ca ar fi fost o trupa swat pe acolo.... d c nu l-o fi kemat pe Colin, d-zeu stie....
3) Dupa cate stiu el, kilaru ramas in viatza (cel brunet) se sinucide... De ce nu arata aceasta faza??? Se termina cam naspa....
4) Cum se poate sa akizitioneze un copil de 16 ani, o arma... home delivery...sub semnatura...... zici ca comandase de la Jerry Pizza (sau cu G, ca tot sde cearta lumea pe aici :lol: )

Alte intrebari nu mai am.... Cea mai shocanta faza mi s-a parut cea in care kilaru 2 intra la dush cu kilaru 1, si-l intreaba daca a mai sarutat vreodata. DEMENTIALA faza....

MI-a placut si cum arata scoala...cu toate ca iti trebuia juma de zi sa ajungi din punctul A, in punctul B.... ash fi vrut si eu o cantina ca aia la mine la scoala...

Cam asta e parerea mea, si cred ca l-ash mai vedea de cateva ori....
Mircius is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Jun 2004, 13:52   #48
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by Mircius:
3) Dupa cate stiu el, kilaru ramas in viatza (cel brunet) se sinucide... De ce nu arata aceasta faza??? Se termina cam naspa....

Filmul nu e ecranizare a intamplarilor de la Columbine. (actiunea nu se petrece acolo). Finalul e (cat de cat) deschis. Mie mi se pare foarte potrivit.

Originally Posted by Mircius:
4) Cum se poate sa akizitioneze un copil de 16 ani, o arma... home delivery...sub semnatura......

Nu poate asa de usor (v. aici), dar nu asta e important. Important e ca pot obtine. Probabil Van Sant vrea sa arate cat de la indemana sunt armele.
Old 30 Jun 2004, 14:50   #49
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by MinRep:

Filmul nu e ecranizare a intamplarilor de la Columbine.

Asta s-o crezi tu.

Elephant (2003), Gus Van Sant's fictional look at the 1999 Columbine school shooting tragedy, is a lean, eerily hypnotic exercise in aesthetics and blame assignment that, curiously enough, clashes with Van Sant's own mission statement about the film.
Old 30 Jun 2004, 16:16   #50
ulrich
Guru

ulrich

Filmul nu e ecranizare a intamplarilor de la Columbine. (actiunea nu se petrece acolo)
ba da,ba da!;imi pare rau sa contrazic pe admiratoru' lu' kubrick,da' asa e.ca nu e ecranizare li-te-ra-la(ptiu,ca mi s-a scrantit limba :lol: ),asta e altceva.cei 2 nu erau homo,se poate discuta daca erau nazisti,ascultau metal cand si cand si,in orice caz,nu erau maniaci ai joacelor video!(desi eric harris facuse niste mod-uri ptr. doom,pe care le-am downloadat si eu).
ulrich is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Jul 2004, 09:21   #51
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by ulrich:
Filmul nu e ecranizare a intamplarilor de la Columbine. (actiunea nu se petrece acolo)

ba da,ba da!;imi pare rau sa contrazic pe admiratoru' lu' kubrick,da' asa e.ca nu e ecranizare li-te-ra-la(ptiu,ca mi s-a scrantit limba :lol: ),asta e altceva.

Pai, eu asta ziceam: ca nu e o ecranizare literala. Van Sant s-a inspirat numai de intamplarile de la Columbine, dar filmul este fictiune. Personajele sunt inventate, la fel si seria de intamplari.
Old 01 Jul 2004, 09:59   #52
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Unde apare literala aici?
Old 01 Jul 2004, 12:35   #53
ulrich
Guru

ulrich

o spuneai ca si cum n-ar fi fost nici o legatura:http://massmurder.zyns.com/eric_harr...n_klebold.html
ulrich is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Jul 2004, 19:46   #54
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by Ambra Blu:

Unde apare literala aici?

Asta vroiam sa sugerez... chiar conteaza?
Old 01 Jul 2004, 19:52   #55
MinRep
Legend

MinRep

Ce e aici e cam disturbing sa fie inclus intr-un film.

However, as vrea sa subliniez ceva:
The biggest bomb of all, diabolically fashioned and located to turn the high school littered with dead and dying students into one huge funeral pyre, never went off as planned.
(asta era in film)

But this is the best: cei doi criminali pe casetele video pe care le-au inregistrat:

And they hoped that one day Hollywood directors would fight for the right to tell their story. But they say they can't decide whether Steven Spielberg or Quentin Tarantino should direct the film, according to an excerpt cited by Time.
(pe cine sa dam vina?)
Old 01 Jul 2004, 20:48   #56
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Asta vroiam sa sugerez... chiar conteaza?

Da, conteaza. Inceteaza sa fii virgina care, dupa o noapte de supt pula si spart in cur, isi sustine in continuare neintinarea.
Old 01 Jul 2004, 21:40   #57
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by Ambra Blu:
Inceteaza sa fii virgina care, dupa o noapte de supt p*** si spart in cur, isi sustine in continuare neintinarea.

:huh: This life... is getting weirder... every day... :huh: Efectiv, am ramas fara raspuns la chestia asta... :huh:

Intr-o alta ordine de idei, e un articol destul de dragut despre "Elephant" in "Timpul liber" de azi, cu titlu "Si copiii se impusca, nu-i asa?". Din pacate, e urmat de un articol cam lesinat despre "Bowling For Columbine".
Old 03 Jul 2004, 03:56   #58
mihai770
Veteran

mihai770

Send a message via Yahoo to mihai770
Lol, ce film...
Este instigare la cultura??sau instigare la "sa dam scoala cu untura sa o manance cainii" ... doar asha "for fun".

Oricum filmul este tare tare plictisitor prima ora...actiunea incepe in ultimele 15 minute...apropo...cred cae cel mai scurt film vazut e mine...78min

Shi...intrebare...poate nu am fost atent da de unde vine titlul??? :hmm:
Old 03 Jul 2004, 10:41   #59
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by mihai770:
Shi...intrebare...poate nu am fost atent da de unde vine titlul??? :hmm:

Van Sant s-a inspirat dintr-un film cu acelasi titlu facut de BBC, despre ceva crima din Irlanda de Nord. Acel film isi lua titlul dintr-o povestire (am uitat autorul) in care problemele erau comparate cu un elefant in sufragerie. Toata lumea este constienta de existenta acestuia, dar nimeni nu vorbeste despre el si, pana la urma, te obisnuiesti cu prezenta ciudata si nu ii mai dai atentie. However, Van Sant s-a mai gandit la o parabola budista (sau hindusa?), in care mai multi orbi examineaza un elefant, fiecare intr-o alta parte a corpului. Astfel, fiecare dintre ei are impresia ca percepe adevarata "natura" a elefantului, dar, de fapt, nici unul nu "prinde" intregul. Nu sunt 100% sigur ca e asa cum am scris, dar, in linii mari, asta e faza. Am sa caut un link catre explicatia titlului.

P.S.: In camera criminalului no.1, cand acesta canta la pian, se vede, pe perete, desenul unui elefant, care apare si pe posterul filmului.
Old 03 Jul 2004, 11:43   #60
mihai770
Veteran

mihai770

Send a message via Yahoo to mihai770
aha..interesant...dar, in cursul filmului, trebuia sa ne dea shi noua macar o mica sugestie (mai mare decat acea poza ) de la ce ar putea sa vina titlul..nu?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules