Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 26 Jun 2004, 14:44   #21
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Cu ce sa incep?? hm... L-am vazut pe Gus intr-un interviu in care spunea ca in "Elephant" s-a intors la stilul sau de "a simple movie" si a lasat deoparte visele hollywoodiene (Good Will Hunting- care mi-a placut si Finding Forrester - americanicios). Si sa spun sincer ma bucur ca a revenit.....
Intradevar, acele scene in care camera urmarea personajul obsesiv nu mi s-au parut plictisitoare ci poate mai mult simpliste, dupa cum a mai spus cineva(tot la subjectul asta, dar nu imi amintesc, sorry) probabil vrea sa redea plictiseala asta, specifica americanilor, dar eu ma gandeam poate la o normalitate... La un moment dat in sala s-a auzit ceva de genul "-Da Doamne sa nu mearga pe jos acasa..."
L-am vazut la Hollywood Multiplex(doar 5 oameni in sala) si chiar am fost patruns de atmosfera aceea apasatoare. Muzica foarte bine aleasa, dar nu cred ca a vrut sa faca legatura cu Hitler (s-a vazut mult mai bine legatura dintre jocurile shooter si liberul acces la arme decat nazismul).
Observatii: Nu mi-a placut Elias. Mi s-a parut actorul cel mai ..... prefacut....
Toti actorii aveau numele reale...
Diane Keaton, executive producer....
Old 26 Jun 2004, 16:22   #22
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by Ambra Blu:
Originally Posted by MinRep:
P.S.: S-ar putea sa ai dreptate. Eu nu-mi recitesc niciodata mesajele...

Pai nici n-ai avea de ce. Nothing interesting comes out of them. E ca si cum te-ai uita de doua ori in luciul aceleiasi oglinzi, la un interval foarte scurt, asteptind sa fii surprins de metamorfoze.

I was merely implying that there is a difference between one's ideas, the way these ideas are expressed and the way others perceive and comprehend them. Ergo, imi rezerv dreptul sa mi se rupa de afirmatia pe care am citat-o in mesajul meu anterior.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Jun 2004, 16:31   #23
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by KORBEN:
sincer cred ca il "ovverrate" pe van sant

Asta-i cu doi de "v" de la...?

Despre Van Sant: filme precum "Finding Forrester" sau "Psycho" nu sunt demne deluate in seama. "Good Will Hunting" e un film bun, dar nimic mai mult. Insa in ceea ce priveste "Elephant" si "Gerry", Van Sant face o treaba grozava. Aceastea sunt printre cele mai bune filme din ultimul deceniu. Iar "Gerry" are un pic peste o ora si jumatate, este cu siguranta mai bun decat "Elephant" si nici nu este atat de plictisitor, daca stii cum sa-l privesti.
Old 26 Jun 2004, 18:15   #24
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

I was merely implying that there is a difference between one's ideas, the way these ideas are expressed and the way others perceive and comprehend them. Ergo, imi rezerv dreptul sa mi se rupa de afirmatia pe care am citat-o in mesajul meu anterior.

Pustiu', mai ai citiva kilometri pina la limba engleza vorbita cum se cuvine: ai trei termeni de comparatie (desi tu ai fi vrut sa scrii doar doi), ca atare "between" este gresit si, in schimb, se cere "among". In alta ordine de idei, probabil ca ma-ta si diriginta ti-au inculcat ideea cum ca ai fi un tip deosebit, cu lecturi intinse si cu a good knowledge of English. You are none, unde none nu este as in none of the above ci as in nada, zero, etc.

PS: Absolvent V - VIII
Omul se simte cap copt
La fel ca in hip hop
Bunici - gramada,
Insa nici un nepot
Sa cinte pare simplu,
Dar sa vorbeasca nu pot
Debutante in tip top
Rimeaza in hip hop
Facind unui VIP bot.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jun 2004, 00:45   #25
KORBEN
Guru

KORBEN

Originally Posted by Alex Leo Serban:
'gerry' e cu 'g' de la genial!
total de acord si g ul este singuru lucru pe care cele 2 chestii ( "genial" si "jerry" ) il au in comun
korben, go back to school honey
doar dak ma cotumez in culori cat mai stridente ( ca sa ma localizeze u8sor publicul )si ma filmeaza meserias van sant cu un trav d`ala de i`a bagat in boala pe cannezi
or change inside & buy yrself a new nervous system
am probleme in a mi te imagina pe post de maestru spiritiual, da apreciez sfatu
cat dsp sistemu in cauza admit ca un upgrade i`ar prinde bine, da stii cat de greu se obtine???
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jun 2004, 10:15   #26
MinRep
Legend

MinRep

Pustiu', mai ai citiva kilometri pina la limba engleza vorbita cum se cuvine: ai trei termeni de comparatie (desi tu ai fi vrut sa scrii doar doi), ca atare "between" este gresit si, in schimb, se cere "among". In alta ordine de idei, probabil ca ma-ta si diriginta ti-au inculcat ideea cum ca ai fi un tip deosebit, cu lecturi intinse si cu a good knowledge of English. You are none, unde none nu este as in none of the above ci as in nada, zero, etc.

PS: Absolvent V - VIII
Omul se simte cap copt
La fel ca in hip hop
Bunici - gramada,
Insa nici un nepot
Sa cinte pare simplu,
Dar sa vorbeasca nu pot
Debutante in tip top
Rimeaza in hip hop
Facind unui VIP bot.

Te-am citat doar asa, sa nu crezi ca un te baga omul in seama...

P.S.: Initial erau doi termeni de comparati, apoi am mai adaugat unul la sfarsit, dupa care m-am grabit sa termin. De obicei nu fac greseli de genul...
Old 27 Jun 2004, 10:44   #27
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Te-am citat doar asa, sa nu crezi ca un te baga omul in seama...

[size=12]P.S.: Initial erau doi termeni de comparati, apoi am mai adaugat unul la sfarsit, dupa care m-am grabit sa termin. De obicei nu fac greseli de genul...[/size]

Losing the narcissist is no different to any other major loss in life. It provokes a cycle of bereavement and grief (as well as some kind of mild post traumatic stress syndrome in cases of severe abuse). This cycle has 4 phases: denial, rage, sadness and acceptance.

First was denial. Urmeaza rage, apoi sadness apoi, in final, acceptance.
Old 27 Jun 2004, 10:53   #28
MinRep
Legend

MinRep

Losing the narcissist is no different to any other major loss in life. It provokes a cycle of bereavement and grief (as well as some kind of mild post traumatic stress syndrome in cases of severe abuse). This cycle has 4 phases: denial, rage, sadness and acceptance.[/i]

First was denial. Urmeaza rage, apoi sadness apoi, in final, acceptance.

Hmm... E interesant ce spui... Imi place evaluarea psihica pe care mi-ai facut-o (da, sunt narcisist, dar cine nu e?), insa trebuie sa-ti spun ca ai exagerat un pic (sau te-ai supraestimat). Nu am trecut la faza de "accenptance", ci pur si simplu, de obicei, recunosc cand gresesc (spre deosebire de altii).

Raman in continuare increzator in mine insumi si tot nu sunt de acord cu tine in anumite privinte... Tudalu!
Old 27 Jun 2004, 12:13   #29
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Bla X 3

Ca sa previn alte constatari si raspunsuri adinci si narcisiste te asigur si acum si pe viitor si in numele orelor deja trecute ca ai, ai avut si vei avea mereu dreptate. Salutari clasei a patra C!
Old 27 Jun 2004, 12:31   #30
MinRep
Legend

MinRep

Salutari clasei a patra C!

In afara "discutiei" noastre de pana acum: Cu adevarat interesant este ca am fost intr-adevar intr-o clasa a patra C... Hmm...

Cred ca putem pune capat dialogului intr-un mod amibil, totusi.

(sa ne intoarcem la "Elephant")
Old 27 Jun 2004, 14:12   #31
i_matei
Veteran

i_matei

Mie sincer filmul mi s-a parut o porcarie... inca din primele 10 minute se prefigureaza masacrul si tot filmul e o asteptare pana cand incep aia doi sa isi nimiceasca colegii...
asteptarea asta consta in zeci de minute in care vezi cefele unor indivizi/individe, plini de figuri sau complexati, si un fundal sonor Fur Elise... asta e film??? Unde-i scenariul, unde sunt dialogurile...
Personajele parca sunt decupate, ele neinteractionand ABSOLUT DELOC pe tot parcursul filmului!!!
Un film greoi ca un elefant obez care de abia se tareste si din care nu intelegi nimic!!! Care e mesajul filmului? Depravarea liceului american?? Give me a break! Intr-un liceu ca ala si cu conditiile care le aveau mi-ar fi placut si mie sa invat... iar elevii erau cat se poate de normali! Nu vad unde e depravarea...
Cei 2 killeri mi s-au parut total neconvingatori nu aveau deloc figura a doi oameni sariti de pe fix...
O singura nedumerire am legata de film... Cine l-a omorat pe kiler-ul blond? Prietenul lui sau vreun sniper din zona?
Bleah! UN FILM CE TREBUIE EVITAT CU ORICE PRET !!!
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jun 2004, 18:30   #32
ulrich
Guru

ulrich

sigur e prima oara cand se vorbeste despre filmu' asta?ptr.mine persista o intrebare(cu toate ca am epuizat discutia si am intors filmul pe toate fetzele cu niste prieteni):este democratica posesia de arma?ca asta e ideea:in europa/romania doar aristocratzii au avut(si au si vor avea) privilegiul de a purta sabie... iar despre joacele video(ca reluase cineva ideea asta),stiti ce jucau baietii aia de la columbine?doom 2...asta in '99,cand half-life aparuse de 1 an.si nici nu ascultau ministry si m.manson si...in fine.
ulrich is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jun 2004, 20:50   #33
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Am terminat in sfarsit de vazut elefantu. Mai avusem o tentativa la tiff da' frigul de la proiectia in aer liber (si caldura din alta parte) nu m-au lasat.

Recunosc am o slabiciune pentru filmele cu pusti blonzi si cer albastru. Problema e ca, oricati copii malefici imbracati in negru si oricati nori au aparut dup'aia, n-au rusit sa ma convinga ca asist la nush' ce drama ci mai mult la un film prost (cel putin pentru ce ma asteptam de la GVS) da' filmat bine.A draq de bine chiar.
Nota 10 o dau numa' la o faza - cea cu shooteru' pe sonata lunii.
Old 27 Jun 2004, 23:10   #34
raptor
Leprechaun

raptor

mie mi-a palcut filmul.
am fost indus in eroare la inceput de aparitia blondului,care credeam ca unul dintre shooter-i....
nu mi-a placut k van sant prea a contrastat calmul unei zile obisnuite de liceu(si as zice eu care calm?) cu nebunia care avea sa urmeze...filmarea in schimb a fost de calibru greu....si mie personal mi-a dat fiori pe sira spinarii:'the important thing is that we're gonna have fun'.
am depistat si un elefant pe perete,in dreapta pianului-nu stiu ce relevanta are,dar ok.,nu conteaza.si nu stiu nici daca striga filmul 'fara arme' sau 'nu va necajiti colegii ca vedeti voi' sau 'america:intotdeauna surprinzatoare'...in schimb mi se pare ridicol sa afirmi ca filmul nu e previzibil-dar cum poola mea altcumva sa fie?din moment ce stii dinainte despre ce e vorba?pacat ca nu am vazut inca bowling...
oricum,mi-a placut o idee mai putin decit 'raul'.

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Jun 2004, 09:40   #35
i_matei
Veteran

i_matei

Ce v-a placut fratilor la filmul asta???
Filmul asta e un fals TOTAL... totul e artificial, nimic nu e credibil in el... PERSONAJELE NU INTERACTIONEAZA!!! Atmosfera redata de film, orice, dar numai de liceu nu este!!! Fiecare personaj iti introduce o stare de angoasa... personajele sunt total neconvingatoare si asta din cauza regiei de doi bani, care chiar nu inteleg ce a vrut sa demonstreze si ce mesaj sa iti transmita...
Scena masacrului e de-a dreptul comica... mai ales cu negrul ala, care desi vedea si auzea ce se intampla, baiatul tot era curios sa vada cine sunt vinovatii... de-a dreptul patetic...
Macar daca vreti sa vedeti filmul asta duce-ti-va singuri, nu ii mai enervati si pe altii cu mizeria asta... in nici un caz nu mergeti cu prietena la un asemenea film... asta daca nu vreti sa va asigurati ca veti avea o iesire TOTAL RATATA !!!
Old 28 Jun 2004, 09:52   #36
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Mai matei te-au platit astia sa faci anti reclama sau ce?? Gata am inteles ca nu-ti place, ca nu stiu ce, ca ai ras, ca nu e pe gustul tau, ca "uai fratilor nu mergeti" ... etc... Dar ... enough.... si daca e prea mult, da-mi si mie niste pareri obiective.... cum ca nu ti-a placut... In afara de "ah ce cauta negrul ala curios, killerii nu aveau fete convingatoare(asta era si ideea)" sau alte bla bla -uri.... U r soooo mising the point(citeste toate mesajele postate ca sa vezi the point)
Old 28 Jun 2004, 15:47   #37
i_matei
Veteran

i_matei

sincer nu stiu cu ce v-a impresionat filmul asta... ma enerveaza unii oameni de pe forum care se dau mari critici si care nu inteleg cum de nu poti de fi atat de limitat incat sa nu apreciezi o asemenea "capodopera"... ajung sa cred ca acesti oameni chiar au o problema in privinta diferentierii intre ce inseamna un lucru de buna calitate si un "elefant" de film... iaca ca deja am inventat o noua expresie
Pur si simplu nu mi-a placut! Mi s-a parut aiurea si fals de la un capat la altul... plictisitor putin spus! e un film in care 3 sferturi din el nu se intampla nimic!!! vezi cefele unor oameni care se plimba printr-un liceu si in rest, nimic!!!
Zice-ti-mi un personaj din filmul asta care e credibil! Un personaj care sa aiba ceva din realitatea unui liceu din zilele noastre... Daca astfel de filme au ajuns sa fie apreciate inseamna ca e clar ca lumea de azi traverseaza o perioada bolnava...
Te duci la un film pentru a te simti bine, pentru a rade, pentru a trai o experienta placuta sau macar una profunda, sa ramai impresionat de ceva, sa vezi ceva care sa ITI PLACA! Filmul asta e o monstruozitate care nu face decat sa iti induca o stare de angoasa care sa te deprime pentru tot restul zilei...

ASA CA INCA ODATA VA ZIC! NU VA DUCETI LA ELEFANT PT NIMIC IN LUME! CHELUITI-VA BANII INTR-UN MOD MAI INTELIGENT
Old 28 Jun 2004, 16:08   #38
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by i_matei:
Zice-ti-mi un personaj din filmul asta care e credibil! Un personaj care sa aiba ceva din realitatea unui liceu din zilele noastre...

Trebuie sa realizezi ca nu e vorba de un liceu din Romania, ci de unul din America. Alte mentalitati, alte probleme, alti oameni... Eu, personal, am ramas mut cand am vazut ce dotari are scoala respectiva, studioul foto in principal (o iau un pic pe aratura, dar sa ai atatea posibilitati si sa te apuci sa impusti oameni, whatever your reasons are mi se pare pur si simplu stupid)...

Dar hai sa-ti dau mostre de realitate, desi eu sunt de parere ca ceva nu trebuie sa fie credibil ca sa ilustreze o situatie:

1. Elevul al carui tata este alcoolic. (mie asta mi-a placut cel mai mult)
2. Cuplul de rockeri din parc.
3. Reactia criminalului no.1 cand nu reuseste sa cante finalul "Sonatei lunii", incurcandu-se in clapele pianului.
4. Criminalul no.1 ridiculizat de colegii lui in timpul orelor. (paranteza: la un moment dar, unul dintre elevi pune o intrebare profesorului de stiinte; asta nu mi s-a parut real, pentru ca - de obicei - nu toti elevii pun intrebari profesorului; dar odata ce acesta se intoarce la tabla - probabil, nu-l vedem - si incepe sa explice, elevul care a pus intrebare s'en fiche de raspuns si se intoarce sa arunce cu hartii in sarmanul viitor criminal care sta persecutat in spatele clasei).
5. Sedinta homo-hetero. Asta este reala! La fel si dialogul si personajele din scena aia.

Bulimice nu cunosc, ca sa verific realitatea. Dar fufe de genu' exista peste tot!

Mai vrei? Mai am.
Old 28 Jun 2004, 16:11   #39
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

Filmul asta e o monstruozitate care nu face decat sa iti induca o stare de angoasa care sa te deprime pentru tot restul zilei...

ah..yes...the movie has served its purpose.
Old 28 Jun 2004, 16:23   #40
raptor
Leprechaun

raptor

sincer nu stiu cu ce v-a impresionat filmul asta... ma enerveaza unii oameni de pe forum care se dau mari critici si care nu inteleg cum de nu poti de fi atat de limitat incat sa nu apreciezi o asemenea "capodopera"... ajung sa cred ca acesti oameni chiar au o problema in privinta diferentierii intre ce inseamna un lucru de buna calitate si un "elefant" de film... iaca ca deja am inventat o noua expresie
Pur si simplu nu mi-a placut! Mi s-a parut aiurea si fals de la un capat la altul... plictisitor putin spus! e un film in care 3 sferturi din el nu se intampla nimic!!! vezi cefele unor oameni care se plimba printr-un liceu si in rest, nimic!!!
Zice-ti-mi un personaj din filmul asta care e credibil! Un personaj care sa aiba ceva din realitatea unui liceu din zilele noastre... Daca astfel de filme au ajuns sa fie apreciate inseamna ca e clar ca lumea de azi traverseaza o perioada bolnava...
Te duci la un film pentru a te simti bine, pentru a rade, pentru a trai o experienta placuta sau macar una profunda, sa ramai impresionat de ceva, sa vezi ceva care sa ITI PLACA! Filmul asta e o monstruozitate care nu face decat sa iti induca o stare de angoasa care sa te deprime pentru tot restul zilei...

ASA CA INCA ODATA VA ZIC! NU VA DUCETI LA ELEFANT PT NIMIC IN LUME! CHELUITI-VA BANII INTR-UN MOD MAI INTELIGENT

:? e 'fals' pentru ca e un film despre adolescenti facut de adulti.singura salvare a unui asemenea film e sa fie facut de adolescenti-dar atunci iese nevizionabil.am zis si eu ca mi se pare prea calm si placid filmul, liceul aduce parca un pic a azil de batrini no offence persoanelor in virsta!...dar mai cred ca acest nefericit accident se datoreaza tocmai incercarii lui van sant de a 'lua prin surprindere'(sa zicem avem un nene si o tanti care merg la film fara sa fi citit vreo cronica si fara sa stie despre ce e vorba in film-ei stiu doar ca e un film cu si despre adolescenti si care a luat premiu-realizezi socul pe care cei 2 or sa-l aiba)... socul nu l-am simtit cind elevii sunt imprastiati pe catedre 'n all ci cind i-am vazut pe cei doi discutind 'la un lapte si-un bethoveen' despre ce or sa faca .
imi pare rau daca nu sunt coerent.o sa ma straduiesc.nu zik ca valoarea filmului e atita pentru ca filmul e atita de socant-vreau sa zic k filmu nu e previzibil,daca stai putin sa te gindesti

un personaj credibil mi se pare tatal blondului....dar ziceai realitatea iceului,asa ca zic si eu tipele alea 3 care merg la buda sa se 'curete'---

eu nu pot sa zic de ce consider filmul bun-poate pentru ca eram 'pornit' pe el la inceput si apoi cum-necum am ajuns la o concluzie favorabila pe care mi-e dificil sa o explic.exista oameni pe forum care se pricep la asa ceva.eu nu ma regasesc. 8) inca.
pentru un forum mai bun in care lumea sa discute mai mult si sa imbratiseze copaci mai putin.

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules