Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 15 Dec 2008, 09:17   #1
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Cannes - dreptate post-factum

Revazut The Hill al lui Sidney Lumet (1965). Incredibil de bun si deloc marcat de trecerea timpului. Ar putea avea premiera si azi in cinema si nu s-ar spune ca e depasit. Iar faptul ca e alb-negru ar fi interpretat doar ca optiune artistica.

A fost nominalizat la Palme d'Or dar n-a luat, in fata unui "The Knack ...and How to Get It " o comedie care s-a pierdut in uitare.

Sunt multe exemple de astfel de situatii (filme mari care au ramas si care au fost doar nominalizate la Cannes, fiind invinse de unele discutabile).
Facem o lista?

Incep eu:
1965 - "The Hill" vs "The Knack... and How to Get It"
1998 - "La vita e bella" vs "Eternity and a day"
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Dec 2008, 13:17   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Da, ar fi relevantä.
Propun sä nu fie numai despre Cannes, ci si despre Oscar, Glob, Urs, Venetia - în genere, orice cazuri de "dreptate post-factum" vä amintiti. Dacä-si dä drumul bine topicul, îl mut la "Premii, festivaluri".
Intr-advär, acel "The Knack", cu Rita Tushingham, era drägut, ciudat si nememorabil. Nici Richard Lester nu s-a confirmat vreodatä ca mai mult decât jucäus-sältäret-drägut-micut.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Dec 2008, 14:31   #3
gabonne1
Veteran

gabonne1

Send a message via Yahoo to gabonne1
Eu as adauga "Once upon a time in America" (1984). Capodopera lui Sergio Leone a ratat complet Oscarurile si multe alte premii pentru ca a fost prezentata americanilor intr-o versiune ciopartita si mutilata, in conditiile in care are vreo aproape 4 ore.
Old 15 Dec 2008, 14:41   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu se pupä... Filmul, în sine, n-a fost räu - dar Globul i l-a suflat "Amadeus" (adicä... totusi!), iar la Oscar n-a mai ajuns sä candideze - apropo, tot "Amadeus" a luat vreo opt caimace si acolo, si a rämas o capodoperä recunoscutä de toatä lumea, chiar si pânä-n ziua de azi - deci, niet "dreptate post factum".
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Dec 2008, 14:55   #5
Floydman
Guru

Floydman

Thin Red Line a ratat premii din cauza ca a fost lansat in acelasi sezon cu Private Ryan, un film mai mediatizat dar vadit inferior la multe capitole pe un subiect asemanator.
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Dec 2008, 22:46   #6
miercuri
Guru

miercuri

Cu riscul de a starni unele reactii, Auf der anderen Seite a lui Faith Akin a pierdut Palme d'or-ul in favoarea lui 432 (un film care prin comparatie, m-a incantat mult mai putin).
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Dec 2008, 23:24   #7
gionloc
Guru

gionloc

mie mi-a placut 432 (mai mult decit filmul lui Akin), insa dpdv cinematografic cred ca ca un Silent Light deschide perspective mult mai interesante decit 432.
insa nu e nicio problema ca premiul a venit in romania, deci s-ar putea sa fiu cam offtopic

in 2004 merita Wong Kar-wai inaintea lui Michael Moore (2046 vs. Fahrenheit 911)

in 2002 - mie mi-au placut mai mult Ten al lui Kiarostami si Omu fara trecut al lui Kaurismaki decit Pianistul lui Polanski (care venea pe o tema prea uzitata).
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Dec 2008, 23:48   #8
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by gionloc:
mie mi-a placut 432 (mai mult decit filmul lui Akin), insa dpdv cinematografic cred ca ca un Silent Light deschide perspective mult mai interesante decit 432.
insa nu e nicio problema ca premiul a venit in romania, deci s-ar putea sa fiu cam offtopic
Cred ca trebuia sa scot din discutie anul 2007. Ala e al nostru, e pe merit, nu-l mai discutam.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules