Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 15 Jul 2007, 00:21   #1
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Seriale românesti de lung metraj

Originally Posted by Cazeemeer, în topicul Supravietuitorul,:
Originally Posted by RIP:
uite asa avem si noi o trilogie in cinematografia romaneasca

Avem trilogii. Toamna/Iarna/Primavara bobocilor. Seria BD.
Ia sä vedem:

* Perechi:
- "Buletin de Bucuresti", "Buletin de Bolentin" (Virgil Calotescu)
- "Martori dispäruti", (Dan Mironescu) "Lacrima cerului" (Adrian Isträtescu Lener)
- "Ultima noapte a singurätätii", "Drumuri în cumpänä" (Calotescu)
- "Explozia", "Cuibul salamadrelor" (Mircea Drägan)
- "Plecarea Vlasinilor", "Intoarcerea Vlasinilor" (Drägan)
- "Fratii Jderi", "Stefan cel Mare - Vaslui 1475" (Drägan)
- "Coana Chirita", "Chirita la Iasi", (Drägan)
- "Cantermir", "Muschetarul român" (Gheorghe Vitanidis)
- "Veronica", "Veronica se întoarce" (Elisabeta Bostan)
- "Saltimbancii", "Un saltimbanc la Polul Nord" (cu varianta serialului de televiziune "Fram, ursul polar") (Bostan)
- "Secretul lui Bacchus", "Secretul lui Nemesis" (Geo Saizescu)
- "Accident", "Viraj periculos" (Sergiu Nicolaescu)
- "Totul pentru fotbal" (Andrei Blaier), "Am o idee" (Al. G. Croitoru)
- "Ciresarii", "Aripi de zäpadä" (Adrian Petringenaru)

* Trilogii:
- "...bobocii" (Mircea Moldovan)
- "B.D..."-urile (Drägan)
(cum bine spune Cazeemeer, în ambele cazuri)
- "...ardelenii" (Pita, Veroiu, Pita)
- "Clipa" (Vitanidis), "Vânätoarea de vulpi" (Mircea Daneliuc), "Dragostea si revolutia" (Vitanidis)

* Tetralogie:
- Comisarul Moldovan: "Un comisar acuzä", "Revansa", "Duelul" (prechelä), "Supravietuitorul" (Nicolaescu)

* Pentalogii:
- Comisarul Roman: "Cu mâinile curate", "Ultimul cartus", (Nicolaescu) "Conspiratia", "Departe de Tipperary", "Capcana" (Manole Marcus).
- Liceenii: "Declaratie de dragoste", "Liceenii", "Extemporal la dirigentie", "Liceenii rock n' roll", (Nicolae Corjos), "Liceenii în alertä (Mircea Plângäu).

* Hexalogii:
- Haiducii (Dinu Cocea):
1) Trilogia lui Amza: "Haiducii", "Räpirea fecioarelor", "Räzbunarea haiducilor"
2) Trilogia lui Anghel: "Haiducii lui Saptecai", "Zestrea domnitei Ralu", "Säptämâna nebunilor"
- Märgelatu:
"Drumul oaselor", "Trandafirul Galben", "Misterele Bucurestilor", (Doru Nästase),
"Masca de argint", "Colierul de turcoaze", "Totul se pläteste" (Gh. Vitanidis).

* Nenumäratologie:
- Toate filmele în care Sergiu Nicolaescu joacä personaje numite "Andrei" (sau în alte feluri).

Am uitat vreunele?
Comentarii, întrebäri, opinii, nostalgii, silä, milä, greata, dimineata?
Dati-i înainte, stimabililor, aveti cuvântu'!

Last edited by Pitbull : 24 Jun 2009 at 13:05.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jul 2007, 12:43   #2
Proletar
Guru

Proletar

mie imi place stilul in care vorbeste sergiu nicolaescu in filme...in loc de "shase" zice "shease", de pilda...
Old 15 Jul 2007, 17:21   #3
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Dar vai! Unde sunt seriile prelungite (sau incepute) dupa '89?
Unde este perechea de reala valoare artistica "A doua cadere a Constantinopolului"/"Sexy Harem Ada Kaleh"? Unde este monumentalul sequel "Pacala se intoarce"?
Ce lista este aceasta, Pitbull, care omite asemenea puncte de referinta ale istoriei artei cinematografice romanesti?
Cazeemeer is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jul 2007, 17:40   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Mea maxima pulpa! :oops:
N-am väzut nici "...Constantinopolul", nici "...Ada Kaleh", asa cä nu stiam cäsculegäturäntreiele.
Mi-a trecut prin minte "Päcalä se întoarce" (nici pe-ästa nu l-am väzut), m-am gândit la ce stiam despre el din auzite, întrebându-mä dacä poate fi numit sechelä a äluia vechiu' sau nu, si pe urmä... am uitat.
Old 15 Jul 2007, 21:45   #5
Faber
Senior

Faber

Am eu o intrebare (usor naiva veti zice): intre filmele astea e vreo unul care merita cautat pe net si apoi vizionat?

Daca suntem de acord ca nu putem numara mai mult de 20-30 de titluri onorabile in cin. ro. nu vad ce rost au 'pomelnicele' de acest fel...

Daca nu suntem de acord, atunci avem intr-adevar un 'minunat' motiv de a face putina 'galagie' aci... :lol:
"In viata nu vor fi putini cei care iti vor spune cum sa traiesti. Or sa aiba toate raspunsurile...ce sa faci si ce nu. Nu te certa cu ei. Spune-le: Este o idee excelenta. Si apoi fa ce vrei." (Anything Else - Woody Allen, 2003)
Faber is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jul 2007, 22:15   #6
seven7seven
Veteran

seven7seven

din filmele mai sus amintite nici unul nu mi-a ramas intiparit ca fiind "onorabil", daca vrei sa zic asa.sunt vizionabile, dar nimic mai mult.

in schimb cinematografia romaneasca de secol XXI, eu personal o gasesc fascinanta. si in acest scop, iti recomand occident (2000, mungiu) si filantropica (2002, nae caranfil) - in caz ca nu le-ai vazut, iar apoi filmele cele mai recente - cum mi-am petrecut.. , a fost sau n-a fost, 4l 3s 2z, california dreamin' si lista sper sa se prelungeasca. sunt mai mult de 20 de titluri, dar nu e nici pe de parte de ajuns.
Your eyes are weary from staring at the monitor. You feel sleepy. Notice how restful it is to watch the cursor blink. Close your eyes. The opinions stated above are yours. You cannot imagine why you ever felt otherwise.

*snap fingers*
seven7seven is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jul 2007, 22:18   #7
Proletar
Guru

Proletar

Originally Posted by seven7seven:

in schimb cinematografia romaneasca de secol XXI, eu personal o gasesc fascinanta.

da-mi voie sa nu gasesc nimic fascinant in cinematografia romanesca, sec XX-XXI.
in Romania inca nu s-a facut un film cu adevarat MARE.
Old 15 Jul 2007, 22:28   #8
seven7seven
Veteran

seven7seven

nu s-au facut nici mercedesuri, in schimb se vand loganurile ca painea calda. si la noi si in afara.

idem, poate nu avem capodopere inca, dar filmele amintite de mine sunt filme care mi s-au parut geniale. e drept, inca trebuie sa se diversifice temele abordate.

avem timp, nu fi pesimist
stam mai bine ca somalia. sper.
Your eyes are weary from staring at the monitor. You feel sleepy. Notice how restful it is to watch the cursor blink. Close your eyes. The opinions stated above are yours. You cannot imagine why you ever felt otherwise.

*snap fingers*
seven7seven is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jul 2007, 22:29   #9
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Faber:
Am eu o intrebare (usor naiva veti zice): intre filmele astea e vreo unul care merita cautat pe net si apoi vizionat?
Da, dom'le. Meritä. Cu mari rezerve, cu mari amendamente, da' meritä...

Trilogia cu "...ardelenii". Pita era într-o perioadä onestä, lucra bine. Sunt amuzante. (Partea de comedie, evident. Partea western... sorry.)
Primii dintre Comisarii lui Nicolaescu. Era perioada lui "bunä" - adicä aia când plagia zglobiu, nu lesinat.
Trilogia "...bobocilor", pentru cuplul Draga Olteanu-Matei - Marin Moraru.

Apoi - cu si mai mari amendamente, adicä filme foarte proaste, dar relevante pentru cine vrea sä-si formeze câteva repere despre perioada aia:

Serialul "Haiducii" - plicticos, dezlânat, pueril, lesinat... da' fäcea furori!
Serialul "Liceenii" (numai primele douä filme): pentru prospetime, si ca imagine super-edulcoratä a acelei generatii de adolescenti.
Ale lui Madam Bostan: ca "vârfuri" ale (jalnicei!) cinematografii pentru copii din România.

Cam atât, cred - si numai în aceste conditii; altminteri... Re:Buturi, buturi, buturi...
Old 16 Jul 2007, 09:04   #10
cornel
Veteran

cornel

Eu revad oricand B.D. -urile si ma sparg de ras.
Din pacate umorul adevarat a plecat in cer odata cu Dem Radulescu, Toma Caragiu, Puiu Calinescu, Octavian Cotescu (vezi Operatiunea Monstrul)...
Old 16 Jul 2007, 13:50   #11
Pashpix
Guru

Pashpix

Bãnuiesc cã Buletin de Bolentin e de fapt Cãsãtorie cu repetiție (1985, eu așa știu cã se numește)

Într-adevãr, filmele A doua cãdere a Constantinopolului (1994) și Sexy Harem Ada Kaleh (2001) au legãturã între ele.

A doua cãdere a Constantinopolului

Furat de nebuniile "tranziței", Suflețel viseazã, și el, la marea aventurã. Aflând cã vechiul sãu prieten Ismail e adevãratul tatã al fiului sãu, Suflețel plãnuiește sã fugã din țarã. Însã, la Istanbul va da de miraculoasa mașinã de fãcut bani...

Sexy Harem Ada Kaleh

Povestea are în centru același personaj principal din filmul "A doua cãdere a Constantinopolului" - Ismail, interpretat magistral de Jean Constantin. Mi-am imaginat cã este originar din Insula Ada Kaleh, unde, tânãr fiind, a avut o mare dragoste, din care s-a nascut un baiat, Gicu (Stefan Banica Jr.), de care nu știe nimic. Odata cu dispariția insulei el s-a refugiat la Istanbul. Se reîntoarce dupã 1989 și deschide un local, "Sexy Harem Ada Kaleh", împreunã cu Gina (Rodica Mureșan), Cora (Stela Popescu) și Costel (Alexandru Arșinel). Fiul, Gicu, își recunoaște tatãl la o emisiune de televiziune - "Români fericiți" - și se hotãraște "sã-l recupereze".

Cât despre mirobolantul Pãcalã se întoarce (2006), îl are printre personaje pe același Pãcalã bãtrân din primul film (1974), adicã Sebastian Papaiani.
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Jul 2007, 13:54   #12
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Pashpix:
Bãnuiesc cã Buletin de Bolentin e de fapt Cãsãtorie cu repetiție (1985, eu așa știu cã se numește)
Ai dreptate, uitasem; "...Bolentinu'" era titlul de lucru, asa mi s-a întipärit în memorie, cä pe vremea aia lucram în Buftea (da' nu cu Calotescu).
Old 18 Jul 2007, 22:31   #13
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Re: Seriale românesti de lung metraj

Originally Posted by Pitbull:
Ia sä vedem:
Foarte misto facut.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jul 2007, 07:30   #14
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Re: Seriale românesti de lung metraj

Originally Posted by Carmine Galante:
Originally Posted by Pitbull:
Ia sä vedem:
Foarte misto facut.

:w00t: :shock: :sick:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Jan 2008, 00:06   #15
Asteptat
Guest

Asteptat

pitbull,scz ca t deranjez din nou da spunemi te rog de unde a plagiat nicolaescu?
Asteptat is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Jan 2008, 02:37   #16
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Off-topic.
Old 28 Jan 2008, 09:57   #17
Pashpix
Guru

Pashpix

Am vazut, acum cateva luni, si filmele cu vlasinii. In afara de faptul ca este vorba, cred, de ultima aparitie pe pelicula a lui Emanoil Petrut, nu prea m-au impresionat.
P.S: am mai observat o chestie...pe Ioana Dragan am vazut-o numai prin filmele lui Mircea Dragan...Nu cumva e taman nevasta-sa?
Old 28 Jan 2008, 09:59   #18
Pashpix
Guru

Pashpix

scriind postul anterior, mi-am dat seama ca pereche sunt si filmele FRATII JDERI si STEFAN CEL MARE - VASLUI 1475, chiar in regia lui Mircea Dragan. Aceeasi actori, aceleasi personaje.
Old 28 Jan 2008, 14:57   #19
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Pashpix:
pe Ioana Dragan am vazut-o numai prin filmele lui Mircea Dragan...Nu cumva e taman nevasta-sa?
Of course, my horse.
De-aia a jucat MEREU la el, NUMAI la el, si NICAIERI ALTUNDEVA decât la el.
In tinerete, era foarte frumoasä si foarte a-talentatä.
Cu timpul, i-a trecut. Frumusetea. Cä, de.

Si, da, cele douä filme dräganiene dupä "Fratii jderi" formeazä si ele un diptic.
Old 28 Jan 2008, 20:47   #20
marx
Guru

marx

n-am rabdare sa verific lista cu filme-siameze postata de pitbull, dar sper ca exista si cuplul Cantemir-Muschetarul roman.
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules