Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 22 Dec 2008, 23:02   #21
djinjis
Guru

djinjis

"Cam asa va arata genericul episodului pilot."

mda? vezi ca ai niste out of focus taman in mijlocul genericului episodului pilot. eu as accentua contrastul, mi-e neclar de ce este ignorata chestia asta in multe seriale, nu le permite calitatea inregistrarii, cine stie (prefer sa cred ca-s doar prosti, bineinteles, persoanele de fatza se...)
de curiozite, cu ce camera ati filmat, banuiesc ca nu ati avut decat obiectivul incorporat, si cu cat ati inchiriat-o?(ati platit cameraman, hi hi hi?)

"Daca aveti vreo parere cu privire la modul in care ar trebui facut un generic, asta m-ar interesa, unde credeti ca merge schimbat ceva"

asta e simplu.
1.o scoti pe dansa si te pisi pe genericul actual, dar atentie!!!@ cu mare grija sa nu ramana nimic neudat.
2.iti faci rost de cateva generice ale unor seriale de acelasi gen.(saved by the bell, etc.)
3.patrunzi in intimitatea acestor generice cu chiote si impuscaturi, calarind pe deselate si ciordesti tot ce poti refolosi. observa si calitatea imaginii, documentarele despre mortii de foame din canal arata mai vesel ca genericul vostru.(printre altele nu exista mimica, adica cei patru puberi se hoalba fara nici o intentie, ce trebuie sa remarc, profilul gen picasso sau privirea gen "in cruci"?)

oricum, cred ca proiectul ar trebui sa sufere o imbunatatire semnificativa ca sa aiba vreo sansa(nici nu vreau sa ma gandesc la scenariu) dar pe de alta parte habar n-am cat de jos pot sa coboare televiziunile la noi.

http://www.youtube.com/watch?v=JD177l2DNtw
djinjis is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Dec 2008, 00:46   #22
E.Floares
Guru

E.Floares

Send a message via Yahoo to E.Floares
Originally Posted by djinjis:

mda? vezi ca ai niste out of focus taman in mijlocul genericului episodului pilot. eu as accentua contrastul, mi-e neclar de ce este ignorata chestia asta in multe seriale, nu le permite calitatea inregistrarii, cine stie (prefer sa cred ca-s doar prosti, bineinteles, persoanele de fatza se...)
de curiozite, cu ce camera ati filmat, banuiesc ca nu ati avut decat obiectivul incorporat, si cu cat ati inchiriat-o?(ati platit cameraman, hi hi hi?)

Canon XL1.
Am accentuat destul de mult contrastul, mi-e neclar de ce nu vezi chestia asta, cine stie (prefer sa cred ca...in fine, persoanele de pe forum se...).
Am doua-trei secunde de "out of focus", dar nu e problema, ca se intelege imaginea, si mi se pare ok pentru ceea ce am vrut sa arat.

asta e simplu.
1.o scoti pe dansa si te pisi pe genericul actual, dar atentie!!!@ cu mare grija sa nu ramana nimic neudat.
2.iti faci rost de cateva generice ale unor seriale de acelasi gen.(saved by the bell, etc.)
3.patrunzi in intimitatea acestor generice cu chiote si impuscaturi, calarind pe deselate si ciordesti tot ce poti refolosi. observa si calitatea imaginii, documentarele despre mortii de foame din canal arata mai vesel ca genericul vostru.(printre altele nu exista mimica, adica cei patru puberi se hoalba fara nici o intentie, ce trebuie sa remarc, profilul gen picasso sau privirea gen "in cruci"?)

Nu e de genul "Saved by the bell".
Eu am vrut sa aiba o expresie rece a fetei, trei dintre baieti. Sunt mai multe motive, nu le dezvalui pentru ca fac parte din caracterul personajelor si actiunea din el.
Nu e comedie, nu vreau sa fie atmosfera vesela.

oricum, cred ca proiectul ar trebui sa sufere o imbunatatire semnificativa ca sa aiba vreo sansa(nici nu vreau sa ma gandesc la scenariu) dar pe de alta parte habar n-am cat de jos pot sa coboare televiziunile la noi.
Pai nu te pune nimeni sa te gandesti la scenariu, nu stii nimic, inca, despre proiect, deci sfatul cu imbunatatirea nu-si are rostul.
Old 23 Dec 2008, 01:44   #23
djinjis
Guru

djinjis

eu as mai pune contrast, nu se vede mare lucru.

xl1-ul era bun pentru lentilele interschimbabile, acum ceva vreme.

"Am doua-trei secunde de "out of focus", dar nu e problema, ca se intelege imaginea, si mi se pare ok pentru ceea ce am vrut sa arat."

amuzant. nah, e bine ca se intelege totusi... e si asta ceva.

"Nu e de genul "Saved by the bell"."

glumeam

"Eu am vrut sa aiba o expresie rece a fetei, trei dintre baieti"

care dintre ei? ha ha.

" nu stii nimic, inca, despre proiect, deci sfatul cu imbunatatirea nu-si are rostul."

esti sigur? pai nu vb despre genericul tau aici? pai ce, ala e nimic? adica da, e nimic, da nah vb asa teoretic... e greu de presupus ca restul este mult mai bun. you gonna learn the hard way. farewell.

Old 23 Dec 2008, 07:12   #24
E.Floares
Guru

E.Floares

esti sigur? pai nu vb despre genericul tau aici? pai ce, ala e nimic? adica da, e nimic, da nah vb asa teoretic... e greu de presupus ca restul este mult mai bun. you gonna learn the hard way. farewell.

Ok, atunci si eu glumeam. Ha!
Daca tu imi spui ca te gandesti la "Saved by the bell" cand te uiti la genericul ala, iar apoi imi spui ca ai glumit doar ca sa pari mai... intelept, it doesn't make it so.
E destul de greu de presupus despre ce e vorba in serial, daca il iei ca pe o gluma, intr-adevar, nu ti se pare bun, dar daca il vizionezi exact asa cum e, o sa ti se pare mai ok.
Daca tu ai inteles de prima data ca e teaser, desi se vede clar ca nu e asa ceva, am si scris "generic" in titlu, e normal ca va trebui sa invat the hard way, ci nu cu ajutorul tau, sau altcuiva, care presupune lucruri complet gresite din generic. Whatever.
Old 23 Dec 2008, 08:40   #25
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

@E. Floares

Fa filmul, nu te poticni in discutii. Macar sa fii criticat pe buna dreptate, cu marfa in fatza.
Dintr-un fragment de generic cine si-ar putea da seama ce va fi?
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Dec 2008, 15:46   #26
djinjis
Guru

djinjis

eram ironic&sarcastic

despre ce e vorba in serial e irelevant eu am discutat calitativ per mostra.

ai scris generic dar ai vrut sa-l folosesti ca teaser. nu e bun nici de una nici de alta.

"Fa filmul, nu te poticni in discutii. Macar sa fii criticat pe buna dreptate, cu marfa in fatza.
Dintr-un fragment de generic cine si-ar putea da seama ce va fi?"

o sa-ti spun eu. imaginea va fi la fel de naspa, actorii la fel de imberbi(apropo, vezi ca unul dintre ei se balangane caraghios cand umbla) , cand o sa fie out of focus, ei o sa spuna ca se intelege, sau macar se distinge, la fel au facut si in scenariu, ca lui i se pare ca e ok, dar ca lumea e nedreapta cu geniile neintelese iar dumnezo nu e in cer si pula mea ca mai e si o conspiratie de asta, a masonilor cu evreii tigani si unguri care le-a subminat opera de trei parale.

you may
fell a slight sting, that's pride
fuckin' wit ya. Fuck pride! Pride
only hurts, it never helps. Fight
through that shit. 'Cause a year
from now, when you're kickin' it in
the MacDrive, serving junk food
to rednecks, you're gonna say,
"Marsellus Wallace was right."

Old 23 Dec 2008, 16:12   #27
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

E incepator, abia invata, nu trebuie sa-l sperii. Nu cred ca pretinde ca va face Pulp Fiction din prima. Putina clementa si incurajare, mai ales ca n-o face din bani publici.
Ca altfel, sigur, pot fi criticate multe - dar e neproductiv.
Old 23 Dec 2008, 16:17   #28
films4all
Guru

films4all

Ce bun e cateun djinjis la casa omului.
E ca faza aia: cine n-are batrani acasa, sa-si cumpere!
Old 23 Dec 2008, 16:50   #29
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Intr-adevär - ca lectie de ASA NU (se criticä).

Dar e si o lectie de ASA DA (se primeste critica!)

Emi, tocmai te-ai izbit de o probä de foc: critica eminamente destructivä.
(Alaltäieri, Farabeuf ti-a aplicat si contrariul: critica eficient-constructivä!).

Tine seama de amândouä (de prima, ca test de rezistentä psihicä, de a doua, ca lectie intelectualä), si om te-ai fäcut!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Dec 2008, 20:23   #30
E.Floares
Guru

E.Floares

Originally Posted by Pitbull:
Emi, tocmai te-ai izbit de o probä de foc: critica eminamente destructivä.
(Alaltäieri, Farabeuf ti-a aplicat si contrariul: critica eficient-constructivä!).

Tine seama de amândouä (de prima, ca test de rezistentä psihicä, de a doua, ca lectie intelectualä), si om te-ai fäcut!

Am sa tin cont de ambele.
O studenta din Spania, care face si video-montaj, mi-a criticat genericul cadru cu cadru. In unele chestii avea dreptate, in altele nu. Desi am lucrat din bani proprii (pe care i-am obtinut luandu-mi diferite job-uri de rahat), compromisuri multe (in favoarea episodului), weekend-uri de rahat in care nu dormeam cam deloc, nu voi dispera, nu ma voi supara pe viata, nu voi sustine ca episodul e genial, daca nu va fi asa sau/si daca criticile primite vor fi foarte aspre pe buna dreptate.
Nu e un capat de tara, eu incerc sa fac cat de bine pot, in conditiile financiare, familiare, sentimentale de rahat pe care le am acum.
Daca nu iese bine, daca nu iese asa cum ma asteptam sa iasa, daca merge imbunatatit, atunci o voi lua de la capat, dupa o scurta pauza in care voi incerca altceva, in care ma voi documenta mai mult.

eram ironic&sarcastic

ai scris generic dar ai vrut sa-l folosesti ca teaser. nu e bun nici de una nici de alta.
[...]
apropo, vezi ca unul dintre ei se balangane caraghios cand umbla)

Nu am vrut sa-l folosesc absolut deloc ca teaser, vei vedea ca asta va fi genericul, cu modificarile necesare, dar acesta va fi.
Stiu ca se balangane, am vazut chestia asta abia la montaj. E complet aiurea cum se misca. Eu nu i-am spus sa se miste "smecher" sau "misto", ci sa mearge normal si in acelasi timp concentrat pe actiunea ce va urma, actiune ce nu o dezvalui inca public. Asta pentru cei trei, ultimii. Primul este mai imatur si neglijent, exact asa am vrut sa-l surprind, exact cum este personajul sau.
Imi pare rau de out of focus-ul ala, nu dispunem de monitoare pe care sa vizionam la fata locului ce am filmat. Iar aia a fost cea mai buna dubla, pentru ca i-am surprins pe toti asa cum am vrut.
Voi reface unele cadre.
Parca tot tu ai spus mai sus "nu puteai sa alegi alt cadru, ce e cu blocul ala?".
Asta e Romania, blocul ala exista, se afla si se gaseste unde actiunea serialului va avea loc, ca mai merg si ei la un restaurant sau hotel e alta chestie, dar blocul acela face parte din peisajul in care o sa se desfasoare multe dintre actiuni.

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
E incepator, abia invata, nu trebuie sa-l sperii. Nu cred ca pretinde ca va face Pulp Fiction din prima. Putina clementa si incurajare, mai ales ca n-o face din bani publici.

Multumesc pentru suport.

Originally Posted by films4all:
Ce bun e cateun djinjis la casa omului.
E ca faza aia: cine n-are batrani acasa, sa-si cumpere!

E ca faza aia: se baga si nea Ion, ca si el e om.
Old 23 Dec 2008, 23:32   #31
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by E.Floares:
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

Multumesc pentru suport.

N-ai pentru ce. Dar sa nu crezi ca n-o sa critic filmul cat se poate de exigent cand o sa apara. Asa ca ai grija si fa-l bine

Bafta iar!
Old 04 Jan 2009, 12:08   #32
h41osul
Novice

h41osul

!

am citit si eu toate post`urile si ma gandeam asa ... cum criticati ...unii dintre voi ... fara sa stiti de ce ... ia incercati si voi sa faceti, faceti ... si sa vedem daca iese mai bine decat ce a facut emi ... e usor sa scrii de acasa de la caldurica despre ce muncesc altii
Old 04 Jan 2009, 12:56   #33
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Päi normal cä un film se criticä stând acasä la cälduricä! Doar nu pe coclauri la frigulet! Acolo se fac drumetii, plimbäri, excursii, nu se criticä filme!
La fel de normal e si ca un film sa fie criticat in primul rand de critici, in al doilea rând de cinefili, si doar in ultimul rand de cineasti (ca "altii care fac filme"); ei ar risca sä fie cel putin subiectivi (în sens negativ: "e prost, eu as fi fäcut altfel"; sau pozitiv: "bravo lui, stiu si eu ce greu e sa filmezi!"), dacä nu chiar invidiosi.
In plus, rare sunt cazurile când un regisor poate fi si un critic bun, si invers. Sunt tipuri diferite de personalitate.
Deci, nu toate asta conteazä - ci doar ca orice criticä sä fie OBIECTIVA SI PERTINENTA - asa cum am criticat noi materialul, în 27 decembrie la curs; desi foarte dezamägit si întristat, Emi a înteles (firesc, e un bäiat cu cap!) si a învätat din asta. Categoric, continuarea va merge mult mai bine.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Jan 2009, 14:00   #34
E.Floares
Guru

E.Floares

Re: !

Originally Posted by h41osul:
am citit si eu toate post`urile si ma gandeam asa ... cum criticati ...unii dintre voi ... fara sa stiti de ce ... ia incercati si voi sa faceti, faceti ... si sa vedem daca iese mai bine decat ce a facut emi ... e usor sa scrii de acasa de la caldura despre ce muncesc altii

Multumesc pentru suport, insa eu sunt cel care am cerut sa fiu criticat. M-a deranjat faptul ca unii au facut misto-uri, dar sunt obisnuit, nu le iau in seama atat de mult pe cat ar vrea mistocarii sa le iau.

Pitbull mi-a facut o foarte buna analiza a inceputului de episod (primele 13 minute) si am inteles ce trebuie facut pe mai departe.
Ideea serialului mi se pare foarte buna (sorry ca nu pot spune inca despre ce e vorba), dar modul in care am prezentat-o a fost prost.

Data aparitiei episodului pilot ramane aceiasi: Martie.

Sunt constient de dificultatea proiectului, dar promit ca am sa dau tot ce pot sa iasa cat mai bine.
Old 04 Jan 2009, 20:36   #35
Proletar
Guru

Proletar

promit ca am sa dau tot ce pot sa iasa cat mai bine.

Nu ca sã fac miºto, vin cu un citat din Churchill:
Nu e nevoie sã facem totul, uneori este suficient sã facem ce trebuie.
Old 04 Jan 2009, 21:53   #36
E.Floares
Guru

E.Floares

Originally Posted by Proletar:
promit ca am sa dau tot ce pot sa iasa cat mai bine.

Nu ca sã fac miºto, vin cu un citat din Churchill:
Nu e nevoie sã facem totul, uneori este suficient sã facem ce trebuie.

Good one from Churchill.
Cheers!

Old 25 Apr 2009, 23:34   #37
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

Vom lansa, pe Cinemagia, episodul pilot in Martie.
Imediat se termină Aprilie.
Suspect de bizar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules