Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Regii de Mustar (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94418)

E.Floares 20 Dec 2008 11:16

Regii de Mustar

Un posibil nou serial.
Vom incerca pe la diferite televiziuni sa mergem cu proiectul. Atat, deocamdata.
Vom lansa, pe Cinemagia, episodul pilot in Martie.

http://www.youtube.com/watch?v=Izj_ZpkCZ1E (Nu uitati de optiunea "watch in high quality").

Se7en 20 Dec 2008 11:57

Dud, la inceput eram sceptic, dar vad ca pas cu pas imi schimb parerea. Cred ca cu putin noroc o sa iasa ceva f misto din chestia asta :D

Pitbull 21 Dec 2008 16:59

N-aratä räu deloc. :) Are stare, ritm, simt al imaginii.
Meritä o discutie la bani märunti, pentru amelioräri.

Imi place c-ai pästrat titlul "Regii de mustar"! :D Eu îl pusesem 100% la misteaux (vorba lui Airlight), amintindu-mi de o caricaturä din Pif unde, prin planul II, trecea un nebun cu un tricou pe care scria: «A bas la moutarde!». Ulterior, într-o piesulitä absurdä, am zis si eu cä pe peretele din fund, sub pervaz, scrie: "Träiascä mustarul!"

E.Floares 21 Dec 2008 18:31

Thanks!

Cand il voi pune in interiorul episodului, va fi modificat un pic.

Stiu ca e spus la misto, dar suna...well...misto.
Deocamdata e doar working title, vom mai vedea...mi se pare cel mai bun pana acum, nu vreau sa fie ceva prea pompos si/sau sugestiv.

LE: Poate se baga si forumistii sa gasim un titlu. Bineinteles, dupa ce o sa vada despre ce e vorba.

farabeuf 21 Dec 2008 20:32

Broblema MARE va fi difuzarea pt ca:

- e panica din cauza de la criza
- orice factor de decizie din TV vrea sa-si traga spagi si comisioane fara numar, sa traiasca (vezi marele jaf teverist La urgenta) si chiar daca ati avea $ e f posibil ca respectivul sa zika pas pe motiv ca nu va cunoaste. Adeka omu' ar pierde mii de $ doar pentru ca ii place cum filmati voi, in puii lui, nu?
- viteza de melc in marsarier cu care se misca lucrurile in business (si k sa fim nationalisti si la case mai mari e tot asa.

So if i was u as incerca (nu stiu bugetul asa k e doar neste idei) sa ceva online pe cinemajia & trilulilu (& youtube, eventual cu subtitrare in eng?) de vazut episoadele (la care ai un mare sponsor insertat a la yahoo music adeka nu poti sa sari peste & intrarea la agentia sponsorului e MULT mai simpla ) + forum special cu discutii cu actorii, cu quiz cu premii, cu open casting de figuratie, roluri secundare, piese muzicale originale, asistenti in practica si orice post descoperit etc + 3 smart ass guerrilla marketing pe forumuri, bloguri + bartere pe reclama cu radio/ziare = de la episodul 4 sa va invite oarecare TV sa va mutati la ei ;)

& creca obligado va trebe o vedeta gen (nu stiu scenariul) George Mihaitza sau care pune botu la vrajeli k arta, k tineretu, k hei rupt)

(creca e nevoie de mai multe discutii pt ca respectivele cadre sa fie si ele un trailer, dar nu-i bye)

E.Floares 21 Dec 2008 21:26

O sa incercam orice metoda posibila si decenta pentru a ne face cunoscuti, pentru a atrage televiziunile. Merci pentru sfaturi. Cu Cinemagia am vorbit deja, episodul pilot va aparea pentru prima data aici.
Avem un actor cunoscut care o sa joace in episodul pilot. O sa-i fac public numele in momentul in care o sa scoatem un mic trailer pe la sfarsitul lui Ianuarie.
Suntem deschisi la sfaturi si pareri.

Multumim. :)

djinjis 21 Dec 2008 23:00

serialele sunt in mare majoritate productii comerciale. titlul ala mie imi pare ca un fel de ghiul: suntem jmecheri si artisti, etc. dinti de aur aveti?
imaginea si decorul sunt deprimante, banale si groaznice. bloc mai naspa n-ati gasit?
acolo scrie ca e teaser. n-am mai vazut asemenea teaser cu prezentarea actorilor, poate ar fi trebuit sa-i recunosc de undeva, hehe. nu e bine.
zoom out-urile, ca si zoom in-urile, caracteristice fimelor de actiune din anii 70 (vezi bruce lee) sunt folosite in ziua de azi, mai mult pentru efectul parodic.
ceea ce ma duce la ultimul punct, cei patru periculosi care merg sa scrie ceva urat pe peretele toaletei in timp ce mai si fumeaza...
daca as fi producator si m-ar face cineva sa ma uit la asa ceva l-as bate.
prezentati ceapa asta si va garantez un esec rasunator.

l.e. si ce idee tare de teaser: vin fasolarii si se prezinta cu tupeu, dupa care o rup la fuga incotro vad cu ochii sa nu-i prinda aia de la casele de productie sa le rupa picioarele ca iar le-au stricat digestia.

Tease me, tease me
Tease me, tease me baby
Till I lose control...

Led-Ze-Pencil 22 Dec 2008 00:35

Adevarul este ca... teaserul nu e un episod pilot cu care sa convingi producatorul... e chiar mai mult. Tre sa aiba niste calitati:
- este practic spotul comercial al filmului. Daca unul vinde cascaval folosind un spot, tu iti vinzi produsul - adica serialul - prin teaser.

Nu fac aprecieri, doar intreb: crezi ca vinde bine teaseru/spotul asta produsul? Convinge?

minimum de informatii la un spot:
sa spuna ce calitati are/va avea
sa sustina cumva aceste calitati
sa convinga lumea ca el e mai bun ca altele
sa isi justifice necesitatea.

sunt sau nu sunt livrate aceste informatii prin teaserul aici de fatza?

E.Floares 22 Dec 2008 01:10

You got it all wrong, people.

Nu e teaser al episodului pilot.
E teaser al genericului episodului pilot.
Cam asa va arata genericul episodului pilot.
Teaser sau trailer al episodului pilot vom scoate la sfarsitul lui Ianuarie.

Originally Posted by djinjis:

serialele sunt in mare majoritate productii comerciale. titlul ala mie imi pare ca un fel de ghiul: suntem jmecheri si artisti, etc. dinti de aur aveti?

Am spus ca e working title, nu vreau inca sa pun titlul adevarat al serialului, pentru ca inca nu am inregistrat proiectul, de-asta nu am spus nici nimic despre serial, de-asta nu am scos inca nici vreun teaser al episodului.

Am scris destul de clar pe youtube: Generic Teaser.
Daca aveti vreo parere cu privire la modul in care ar trebui facut un generic, asta m-ar interesa, unde credeti ca merge schimbat ceva. Inclusiv idei si pareri cu privire la modul in care televiziunile ar putea sa accepte ceva facut de necunoscuti, asa cum ne-a spus userul "farabeuf" mai sus.

Chestia cu zoom-ul am retinut-o, thanks.

Led-Ze-Pencil 22 Dec 2008 06:32

ah, ok.
generic teaser.
doar ca "generic" rom = "credits" engl
in varianta asta romano-engleza a creat confuzii
so, nu este our fault ca s-a creat missunderstandingu si we got it all gresit :)

E.Floares 22 Dec 2008 10:20

Am sa sterg "Teaser"-ul ala.
:)

Proletar 22 Dec 2008 12:07

@e.floares

dar nu te duci la televiziune cu astfel de filmulete.
oamenii de acolo vor sa vada un sinopsis si scenariul unui episod pilot, eventual si urmatoarele 2-3 episoade.
vor sa aiba informatii despre personaje, despre actiune, despre decoruri.

E.Floares 22 Dec 2008 12:20

Da, m-am interesat, stiu cu ce trebuie sa ma duc.
Am pus genericul mai mult ca sa vada si actorii ceva, ca nu am aratat inca nimanui nimic din filmari, editez la greu acum.
O sa dezvalui despre ce e vorba in proiect dupa ce il inregistrez.
Eram curios cum vi se pare ca generic de inceput, pentru un serial.

films4all 22 Dec 2008 16:08

Atentie: Nu fac nicio referire rautacioasa, nu ma intelege gresit etc.

In astfel de cazuri, ca sa afli parerea celorlalti nu e suficient atat.
Ca sa intelegi: daca puneam si eu cele mai bune bucati din secventele filmului 'Narotice' si le legam in mod estetic, e clar ce raspunsuri primeam.
Deci: actiune... arata-ne concretul! Ca sa ne arati concretul suntem mai mult ca bucurosi sa asteptam. Cat este necesar.
Ma bucur ca Horia incepe sa gandeasca pozitiv cu privire la proiectul tau. Eu inca sunt sceptic. Si am sa raman asa pana la rezultatul final.

Multa bafta!

PS: Ia-o mai usor cu montajul. Oricat de bine pregatit te crezi, oricat de entuziasmat esti... daca lucrezi asa de mult, ma tem ca asta nu va influenta in bine munca ta. (tot de la 'Narcotice' stiu)

Sethes 22 Dec 2008 16:49

Pot sa joc si eu ? :lol:

Disciple 22 Dec 2008 17:09

Eu zic sa salutam initiativa si sp sa iasa bine.
Sun doar curios cam in ce gen se va incadra?

Led-Ze-Pencil 22 Dec 2008 18:48

am gresit cu definitia teaserului de mai sus. De fapt ma gandeam la trailer, el e spotul care promoveaza filmul.
teaser e cel care doar te incita sa vezi filmul. Poate sa fie si o suita de texte care apar pe ecran, pot fi numai poze sau orice nazbatie vrei, orice numai sa-ti atraga atentia. nu trebuie neaparat sa contina scene din film.

dar teaser sau trailer, ce o fi, pentru genericul filmului pe care vrei sa-l faci nu cred ca ar da mari rezultate in a convinge finantatori sau public. Ce-ar putea spune ei: nu stim cum va fi filmul, dar uite ce generic beton s-ar putea sa aiba!!!
cum zice proletar, trebuie sa dai ceva sinopsis, descrierea personajelor, sau un pilot - pe care inteleg ca-l pregatesti acum. Asta da!
Bafta!

E.Floares 22 Dec 2008 20:52

Originally Posted by films4all:

Eu inca sunt sceptic. Si am sa raman asa pana la rezultatul final.

Multa bafta!

Ok, dude, dar daca imi urezi "bafta" dupa ce ai spus ca esti sceptic...imi este cam egal cu zero.
Tin foarte bine minte cum ai reactionat in momentul in care ti-am trimis scenariul, doar ca sa te conving sa vorbesti cu un tip sa ma pui in legatura cu el pentru o camera video. Iti multumesc pentru faza aia. Urarile tale nu-mi mai merg la inima de mult.

Originally Posted by Sethes:

Pot sa joc si eu ? :lol:

Daca imi arati ca stii sa joci, discutam. :P

Originally Posted by Disciple:

Eu zic sa salutam initiativa si sp sa iasa bine.
Sun doar curios cam in ce gen se va incadra?

Actiune 50%
Suspans 30%
Comedie 20%

Merci ca sustii salutarea initiativei. :D

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

dar teaser sau trailer, ce o fi, pentru genericul filmului pe care vrei sa-l faci nu cred ca ar da mari rezultate in a convinge finantatori sau public. Ce-ar putea spune ei: nu stim cum va fi filmul, dar uite ce generic beton s-ar putea sa aiba!!!
cum zice proletar, trebuie sa dai ceva sinopsis, descrierea personajelor, sau un pilot - pe care inteleg ca-l pregatesti acum. Asta da!
Bafta!

Pregatesc un episod pilot in care o sa am incluse: primul episod (in care ne sunt prezentate personajele si despre ce este vorba) si secvente cheie din urmatoarele 4 episoade.
Nu ar da mari rezultate genericul, intr-adevar, dar e bine sa fie cat de cat ok.
Repet, m-am interesat ce ar trebui sa includa un proiect pentru un serial t.v.

Multumesc frumos de urare. :)

Sethes 22 Dec 2008 22:03

Poate la Antena1 ca acolo difuzeaza numai tampenii :lol:

E.Floares 22 Dec 2008 22:07

Direct sub centura, cu gura. Thanks.

All times are GMT +2. The time now is 13:30.