Articole Ted

(2012)

Ted

Despre subiect

Seth MacFarlane, creatorul seriei-cult de animație Family Guy aduce pentru prima dată pe marele ecran ca regizor și scenarist umorul special care l-a făcut celebru.

TED este povestea lui John Bennett (Mark Wahlberg), un tip care a trecut demult de vârsta copilăriei, dar care acum trebuie să-i țină piept lui Ted, ursulețul său preferat, după ce acesta prinde viață și, așa cum John își dorea încă din copilărie, nu-l mai scapă din ochi nici o secundă...

Timp de mai mult de un deceniu, SETH MACFARLANE a dus comedia pe căi nebănuite până atunci, cu serialele de televiziune Family Guy, American Dad! și The Cleveland Show, care au avut audiențe record. Acum își face debutul pe marele ecran ca scenarist, regizor și producător al comediei TED, în care își oferă și vocea protagonistului care dă titlul filmului.

În această comedie live action/animație CG, MacFarlane spune povestea lui John Bennet (MARK WAHLBERG, The Other Guys, Contraband), un adult căruia o simplă dorință din copilărie îi dă viață ursulețului său iubit încă din copilărie. Treizeci de ani mai târziu, povestea se apropie de sfârșit, căci Ted nu prea are de gând să plece de lângă John, spre disperarea nu prea răbdătoarei iubite a lui John, Lori Collins (MILA KUNIS, Friends With Benefits, Black Swan). Dacă mai punem la socoteală și cariera nu prea promițătoare a lui John, dar și felul în care își pierde timpul, bând și fumând iarbă cu Ted, atunci frustrarea lui Lori e de înțeles. Cel care îi va veni în ajutor lui John în chinurile sale de a accepta că s-a maturizat va fi ursulețul lui. El îl va ajuta să facă pasul de la un băiat rămas blocat în copilărie la bărbatul matur.

Regizată de MacFarlane după un scenariu pe care l-a scris împreună cu ALEC SULKIN (Family Guy, The Late Late Show With Craig Kilborn) și WELLESLEY WILD (Family Guy, The Late Late Show With Craig Kilborn), comedia Ted îi are în distribuție pe JOEL MCHALE ( serialul TV Community, What’s Your Number?), în rolul lui Rex, șeful extrem de bogat al lui Lori, GIOVANNI RIBISI (Contraband, Avatar), în rolul lui Donny, un tip care vrea neapărat să-și realizeze un vis din copilărie, acela de a avea și el un ursuleț ca Ted și PATRICK WARBURTON (Rules of Engagement, Family Guy) în rolul lui Guy, colegul lui John de la firma de închiriat mașini.

Distribuția comediei e întregită de actori din serialul-cult Family Guy, precum JESSICA BARTH, în rolul lui Tami-Lynn, colega lui Ted de la supermarket, JOHN VIENER, în rolul lui Alix, colegul lui John și ALEX BORSTEIN și RALPH GARMAN în rolul părinților micului John. Lor li se alătură BRETT MANLEY, care îi dă viață lui John la vârstade 8 ani, atunci când părinții i-au făcut cadoul de Crăciun care avea să-i schimbe viața.

În film mai au apariții extraordinare NORAH JONES, cântăreața cîștigătoare a nenumărate premii Grammy, precum și SAM JONES (Flash Gordon), care este întruchiparea eroului lui John și al lui Ted, însuși Flash Gordon. Naratorul filmului este nimeni altul decât PATRICK STEWART (seria X-Men series, Star Trek: The Next Generation,Family Guy).
Producători, alături de MacFarlane, sunt SCOTT STUBER (Safe House, Role Models), de la compania Bluegrass Films, precum și JOHN JACOBS (Blades of Glory, Beverly Hills Chihuahua) și JASON CLARK (Stuart Littleseries, Act of Valor).

Echipa din spatele camerelor de filmat e condusă de directorul de fotografie MICHAEL BARRETT (You Don’t Mess with the Zohan, A Very Harold & Kumar 3D Christmas), scenograful STEPHEN LINEWEAVER (Blades of Glory,Role Models), editorul JEFF FREEMAN (Paul Blart: Mall Cop, Just Friends), creatoarea de costume DEBRA MCGUIRE (Bad Teacher, Knocked Up) și compozitorul WALTER MURPHY (Family Guy, American Dad!).
JONATHAN MONE (Your Highness, The Wolfman) este producătorul executiv al comediei.

Sinopsis Despre producție
jinglebells