Gallipoli

(1981)

Gallipoli

Poster Gallipoli Postere Gallipoli

Sinopsis Gallipoli

Mel Gibson si Mark Lee joacã mirific rolurile a doi soldati patrioti implicati în dezastruoasa batãlie de la Gallipoli din Turcia în timpul primului rãzboi mondial.

Rezultatul este un palpitant film pe care nu-l vei putea uita.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Mel Gibson Mel Gibson Frank Dunne Mark Lee (X) Mark Lee (X) Archy Hamilton Bill Kerr Bill Kerr Jack
Robert Grubb Robert Grubb Billy Ron Graham Ron Graham Wallace Hamilton David Argue David Argue Snowy
Reg Evans Reg Evans Athletics Official 1 Mark Lee (I) Mark Lee (I) Archy Hamilton Harold Hopkins Harold Hopkins Les McCann
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

R & R Films

Distribuitorul international

Paramount Pictures

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Bayard pe 05 Iulie 2011 02:54
Asta este un film pe care nimeni nu-l stie, dar este cu adevarat superb. L-am vazut in copilarie si tin minte si acum imaginile din el, atat cu inceputul din Australia, cat si cu razboiul de transeee din primul razboi mondial..... foarte frumos.
1 1
victor_homescu pe 30 August 2017 20:19
aventura/coloana sonora/film de colectie
Tinerii Mel Gibson si Mark Lee intr-un film de aventura deosebit/incerc o metafora in raport cu coloana sonora-si spun- o aventura in Adagio.G Minor/Tomaso Giovanni Albinoni/si pe ritmurile muzicii electronice propusa de Jean Michele Jarre in Oxygene.
Un film despre tinrete,cutezanta,prietenie,sperante si desertaciunea vremurilor.O calatorie exotica,peisaje deosebite,foarte putin razboi/dar credeti-ma,acesta este un atu al peliculei/si un final tragic/nu foarte mult dezvoltat.Coloana sonora de exceptie.
Sa nu lungesc/un film care trebuie vazut si trait intens.Merita.

1 2
blacksea_rider pe 2 mai 2021 11:45
Mark Lee apare in cast twice,sunt doi actori:Mark Lee s-a născut în 1958 la Sydney, New South Wales, Australia. Este actor și regizor, cunoscut pentru Gallipoli (1981), The Bet (2006) și The Everlasting Secret Family (1988),si Marc Lee un asiatic nascut in Singapore .Bine-nteles in film vorbim de primul Marc Lee,foarte bun de altfel.
Pantaleon pe 10 Mai 2015 15:18
Un film despre război, cu prea puțin război
Nu am avut mari așteptări de la acest film, dar nici nu credeam că o să fie atât de sec, atât de slab regizat, atât de puțin convingător. Nu l-am văzut pentru Mel Gibson, un actor decent și cu succes uneori nemeritat, ci mai degrabă pentru că este creația australianului Peter Weir, unul dintre cei mai importanți cineaști contemporani, după părerea multora. E greu să faci un film despre război bun, așa cum au reușit Spielberg, Polanski, sau mulți alții. Părerea mea este că Weir eșuează și plictisește cu o poveste fără nerv, fără vână, fără personaje memorabile, fără acel ceva care să-ți atingă coarda sensibilă. Da, este despre Gallipoli, ei și ? Russel Crowe s-a opintit și el de curând, ca un regizor australian debutant ce este, să facă un film despre același subiect și a dat-o în bară în stil mare. Mult mai mare decât Weir. Problema… citeşte
1 2
cosmin_kedii pe 23 Aprilie 2013 17:52
Peter Weir ne arată o parte din istorie, care este prea puțin cunoscut: bătălia de la Gallipoli implicarea armatei australiene împotriva turcilor.
0 0
Manusa pe 18 Ianuarie 2013 22:21
Un film foarte bun, cu actori foarte buni si cu o actiune interesanta. Ceea ce ma surprins a fost finalul, care totodata m-a intristat.....un ordin dat de un nebun, care practic a fost un adevarat macel.
0 0
defav pe 18 Februarie 2012 15:57
Absolut memorabil acest film despre prietenie , razboi , nu stiu daca mai e vreo pelicula despre Gallipoli, dar asta e bine realizata
0 0

Spune-ţi părerea despre Gallipoli

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Gallipoli
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells