Falcon Lake

(2022)

Falcon Lake

Poster Falcon Lake Postere Falcon Lake

Sinopsis Falcon Lake

Falcon Lake SUB

Bastien și Chloé își petrec vacanța de vară împreună cu familiile lor într-o cabană pe malul unui lac bântuit de o legendă a fantomelor. În ciuda diferenței de vârstă, între cei doi adolescenți se înfiripă o legătură specială.
Prima iubire te va bântui.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • Hồ Falcon

Produs de

Cinéfrance Studios

Distribuitorul international

Yellow Veil Pictures

Distribuit in Romania de

Follow Art Distribution

Țara

Canada, Franta

Box office Falcon Lake

Weekend premieră (24.07.2023)
  • Loc 14
  • Spectatori 1.091
  • Încasări (RON) 11.254,00
Total
  • Spectatori 2.293
  • Încasări (RON) 33.379,00
  • Încasări (USD) 7.391,32

Părerea criticului

IoanaTisler pe 28 Iulie 2023 18:58
Falcon Lake (2022)
Se spune că arta marelui cinema are puterea de a imortaliza emoțiile trecătoare ale vieții și a crea un univers în care să ne reconectăm cu propria noastră umanitate. „Falcon Lake”(2022), un film regizat de Charlotte Le Bon, fostă actriță, devenită cineastă, atinge aceste înălțimi cu o grație aproape fluidă, desfășurând o poveste de maturizare învăluită într-o aură de mister și neliniște.
Din punct de vedere al premiilor, „Falcon Lake” se dovedește a fi un adevărat câștigător, adunând la activ nu mai puțin de șapte trofee și alte nouăsprezece nominalizări. Notabil este și faptul că pelicula a fost selectată la prestigiosul Festival de la Cannes 2022, în cadrul secțiunii „Quinzaine des Cinéastes” și a fost distinsă cu Marele Premiu la Bucharest International Film Festival 2022. De asemenea, la Deauville, a câștigat… citeşte

1 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cpoenaru pe 27 Iulie 2023 20:16
Stare de melancolie
Melancolie, emoție și natură fermecătoare. Un tot ce construieste scena pe care se desfăsoara povestea dintre doi adolescenti sositi în vacanță, la o cabana, pe malul Lacului Falcon bântuit de o legendă cu fantome. Pentru cei nostalgici ce doresc să descopere o imagine vintage rezultată din filmarea pe peliculă de 16mm, să-și amintească de fiorii primei iubiri și de vacanțele cu gașca, merită să alocați 1 h si 40 min în sala de cinema.
2 1
Mishu25 pe 29 iulie 2023 10:53
Chiar e minunat filmul, foarte bine descris
R_Afc pe 22 Iulie 2023 17:33
Din lac în puț
Lacul șoimului este o producție despre un băiat de 13 ani care se îndrăgostește de o fată de 16 ani, care la rîndul ei este îndrăgostită de un băiat de 19 ani. Atît băiatul, cît și fata vizează pe cineva cu mai multă experiență sexuală. Povestea este banală și previzibilă. Scenariul se concentrează în principal pe flirturile și escapadele a doi adolescenți care se îndrăgostesc pentru prima dată și îi prezintă pe aceștia jucându-se pretinzând că sunt o fantomă.

Filmat cu 16 mm, culorile calde ale verii strălucesc în împrejurimile naturale, ele transformînd lacul într-un albastru intens și strălucitor, aflat în contrast cu cerul portocaliu. Rezultatele sunt fermecătoare, evocînd sentimentele nostalgice ale unei veri adolescentine în care totul este posibil. Este dezamăgitor faptul că aceste tablouri nu sunt pe măsura unei… citeşte

0 3

Spune-ţi părerea despre Falcon Lake

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells