Deva

(2018)

Deva

Poster Deva Poster Deva

Sinopsis Deva

Mai mult
Deva

În orfelinatul din Deva trăiește Kató, o adolescentă albinoasă. Acest copil deosebit iese în evidență printre cei de aceeași vârstă cu ea: este plină de viață, o personalitate stridentă, a cărei simplă prezență ajunge să pună sub semnul întrebării mediul în care trăiește. Și-ar dori o nouă mamă adoptivă.

În vacanța de vară, într-un moment de neatenție, se curentează în timp ce își usucă părul. Evenimentul răscolește lumea ce o înconjoară. Orfelinatul se umple de electricieni,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
Spune-ţi părerea
sub 5 voturi
Nota IMDB: 5.9

Caseta tehnică

AKA

  • Déva

Produs de

FP Films

Distribuit in Romania de

Asociatia Filmtett

Țara

Ungaria

Box office Deva

Weekend premieră (14.10.2019)
  • Loc 29
  • Spectatori 128
  • Încasări (RON) 1.427,00
Total
  • Spectatori 315
  • Încasări (RON) 3.551,00
  • Încasări (USD) 829,99

Părerea criticului

Gloria pe 20 Octombrie 2019 21:48
Studiu de personaj
În filmul Deva, în premieră pe marile noastre ecrane, regizoarea Petra Szöcs transpune experienţele ei din viaţa reală cu o fetiţă care suferă de albinism, avute în oraşul eponim. Deva, debutul în lungmetraj al regizoarei, a avut premiera la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Veneţia.

Deva este un studiu de personaj al unei adolescente albinoase, Kato (Csengelle Nagy), care trăieşte într-un orfelinat din orașul Deva. Filmul începe cu o secvenţă de documentar din viaţa fetiţei de trei ani care i-a inspirat regizoarei povestea: „M-am născut într-un cimitir”, notează aceasta, dar ca şi personajul central, ideea rămâne o enigmă până la final.

Povestea, atât cât există, priveşte sosirea unei noi tinere îngrijitoare voluntare, Bogi (Boglarka Koman), care face un stagiu de două luni la orfelinat, copiii fiind… citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Deva

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells