Comoara

(1982)

Comoara

Poster Comoara Poster Comoara
 • Regia

  Iulian Mihu
 • Cu

  Gheorghe Cozorici, Violeta Andrei
 • Gen film


 • Durata

  80 minute

Sinopsis Comoara

În secolul 16, românii dintr-un ținut transilvănean descoperă din întâmplare comoara regelui dac Decebal. Giuvaerurile sunt imediat trimise în principatul Moldovei, condus de prințul Petru Rareș, dar prințul Transilvaniei și regele Ungariei tocmesc o bandă de mercenari și le ordonă să atace mesagerii și să fure comoara.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.1

Caseta tehnică

AKA

 • Der Goldschatz
 • The Treasure

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 28 Martie 2015 16:50
O poveste incoerentă a descoperirii aurului dacic
Nişte pescari români ce mergeau cu luntrile pe râul Strei au descoperit în 1543, din întâmplare, sub rădăcina unui copac, o ascunzătoare secretă din vremea dacilor în care se aflau circa 400.000 de monezi de aur greceşti şi alte bijuterii printre care şi brăţări dacice. Găsirea comorii a confirmat afirmaţia istoricului antic Dio Cassius, care scrisese că tezaurul aparţinea Regatului Dac şi fusese ascuns sub albia râului Sargeţia, în ultimele zile ale domniei regelui Decebal.

Vestea senzaţionalei descoperiri a ajuns la cardinalul Gheorghe Martinuzzi, guvernatorul Transilvaniei, care i-a schingiuit pe români, confiscând majoritatea aurului găsit, o parte fiind evacuată în Moldova lui Petru Rareş. Nici Martinuzzi nu s-a bucurat prea mult timp de aur deşi a mituit pe toate oficialităţile imperiului, pentru că a fost considerat trădător şi… citeşte

5 0
balta67verde pe 13 Decembrie 2018 12:37
Un film interesant dar nu neaparat excelent. Daca nu avea in distributie cativa actori de elita, probabil ca i-as fi dat maxim 5 stele. Mi-ar place sa-l mai revad odata.
0 0
cosmin742000 pe 11 Octombrie 2016 08:18
Un film romanesc bun despre lupta pentru o comoara de pe vremea dacilor
0 1
Cristea Ildiko pe 18 Ianuarie 2007 07:00
mi-a placut foarte mult si mi-asi dori foarte mult sa ama acest film,deoarece a fost primul film in care am jucat ca dublura
0 1
bizonul pe 28 martie 2015 07:47
Ca dublura sau ca figurant pe acolo prin spate , ca este putin probabil ca cineva ce tine loc de dublura sa nu poata avea acest film! Fara suparare dar am fost si eu figurant la filmul "Mirii anului doi" si crede-ma nici macar pana acum nu l-am vazut cu toate ca s-a filmat in anul 1970 asa ca... zi mersi.

Spune-ţi părerea despre Comoara

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Comoara
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells