Balaur

(2021)

Balaur

Poster Balaur Postere Balaur

Sinopsis Balaur

Mai mult
Balaur trl

Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș. Femeia începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține sub control pe iubitul ei mai tânăr și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales când…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Vezi pe Hbo Max
8 nominalizări Gopo, 2 nominalizări TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Yüksek Hukuk
  • A Higher Law

Produs de

deFilm, 42film, EED// Productions

Distribuit in Romania de

deFilm

Box office Balaur

Weekend premieră (05.09.2022)
  • Loc 13
  • Spectatori 5.132
  • Încasări (RON) 62.487,00
Total
  • Spectatori 9.300
  • Încasări (RON) 142.534,00
  • Încasări (USD) 28.933,80

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 24 Ianuarie 2023 18:18
Balaur: Un thriller românesc cu tematică religioasă
Debutul în lungmetraj al regizorului Octav Chelaru

„Mulțumesc!” Așa îi răspunde Ecaterina, profesoara de religie, lui Iuliu, elevul ei, după ce fac sex în mașină. Locul idilic în care se consumă într-un act intens obsesia celor doi e și locul în care Ecaterina își ascunde țigările, sub o piatră, de unde se mai servește din când în când cu câte o recompensă, în urma porției de jogging prin pădure, singura ei formă de libertate. Pentru că altfel, Ecaterina e sclava îndatoririlor ei civice, materne sau creștinești. De la școală acasă, de la fiul ei la soțul ei, tot sistemul o revendică și o subjugă.

Ecaterina, însă, nu e o profă de religie obișnuită. Ea își îndeamnă elevii să pună întrebări în schimbul unei note iar orele ei par mai degrabă seminare de filosofie. Elevii nu doar că pun întrebări, dar… citeşte

0 4

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ancota pe 12 Septembrie 2022 21:17
Un thriller reușit
Un film foarte bine scris și bine realizat. Spun doar bine realizat pentru că mi s-a părut un pic prea lung. Poate un plus de dinamism l-ar fi făcut mult mai atractiv. Însă trecănd peste asta pot să spun că mi-a plăcut. A reușit să îmi capteze atenția și m-a ținut în tensiune până la sfârșit. Felicitări întregii echipe!
Vreau să mă opresc în mod deosebit asupra actorilor. Cei doi băieți Florin (Voicu Dumitraș) și în special Iuliu (Sergiu Smerea) sunt foarte buni. Reușesc roluri în care sunt firești, profunzi asumați, credibili. Lasă impresia în tot ce fac că între ei și regizor s-a creat o conexiune în care acesta a reușit să le transmită ce vrea de la ei, iar ei se simt confortabil și cu lecțiile făcute, ca să zic așa. Bravo lor!
Nu vreau să închei fără să o menționez pe actrița principală: Mălina Manovici care,… citeşte

4 1
Mishu25 pe 28 August 2022 17:33
Un thriller psihologic captivant, mai aproape de Fatal Attraction decat de scenariile de dupa blocurile gri cu care ne-au obisnuit filmele romanesti
4 1
liana10 pe 25 Septembrie 2022 23:28
Balaurul este un monstru fantastic care întruchipează răul, imaginat ca un şarpe uriaş cu unul sau cu șapte capete, adesea înaripat.
Se lupta Făt-Frumos cu Balaurul cu Șapte Capete și de câte ori reușea să-i taie un cap, altul îi creștea la loc.
Pentru că răul e continuu, nu se termină niciodată. Iar noi trebuie să ne luptăm mereu cu Răul.
Mai avem și câte un Balaur interior care ne îndeamnă la rele. E inexplicabil de ce facem unele chestii ieșite din comun, de furie, de răzbunare, de ură, de gelozie, apoi când realizăm ce-am făcut zicem:"parcă Dracul m-a împins".
Inspirat din fapte reale, filmul a fost realizat în 2020, în timpul pandemiei și a fost filmat în Piatra Neamț, acolo unde a avut loc și povestea de dragoste dintre profesoara de română(de religie în film) și elevul ei.
In realitate, după ce elevul… citeşte

3 0
floare_de_coltz pe 13 iulie 2023 11:48
şi pe mine mă întristează că se încearcă cu atâta patimă să lovească Ortodoxia, tocmai pentru a justifica patima ca refugiu sau compensare/* alternativă la cum zicea cineva mai sus - sclavia îndatoririlor civice, materne sau creștinești a femeii în România !! nu asta e ideea !!
user-125ufatajkf pe 20 Octombrie 2022 18:56
Parerea mea este una foarte buna filmul fiind foarte bun
1 0
lili22 pe 22 Octombrie 2022 20:45
Bunicel.Te tine captiv in fata ecranului, actorii au dictie, lucru rar la noi.
1 2
Smrs pe 24 Ianuarie 2024 18:31
Wow!
Am citit înainte sinopsis-ul și deja îmi venise în cap niște filme asemănătoare deja văzute în virtutea cărora avea să fie judecat și acesta. Cu toate că este sub Lolita și peste The boy next door cu J.Lo, Balaur este acolo, sus. Începe și se desfășoară prea previzibil, iar ideea de religiozitate care a ridicat pe aici iar nivelul de venin din haterii antireligie este doar pentru a contrasta tot ce s-a întâmplat și mai mult cu ideea de păcat, de imoral, de interzis. Chiar nu are nicio legătură cu ce preda femeia aia și este mai degrabă despre relația profesor-elev care poate trece uneori la alt nivel. Filmul își revine pe parcurs, chiar dacă te aștepți să urmeze un fel de desfășurare obsesivă a lucrurilor, dar gândul ni se oprește la: da, ok, elevul va posta pe grupurile claselor niște poze cu profa ca să se răzbune, iar ea este văzută și… citeşte
0 0
jonny17 pe 14 Septembrie 2023 14:40
Un film foarte bun, recomand.Dragostea e o boala. In cazul adolescentilor trairile sunt foarte intense,deci grija mare.E greu de gestionat si pentru adulti. Ecaterina dezvolta o simpatie pentru elevul ei Iuliu care are o parere originala despre un paradox biblic. Intelectul lui ajunge sa se identifice cu simtamintele sale.Il percepe ca pe jumatatea ei decalata in timp.Apare lupta intre cele doua lumi, ceea ce esti si ceea ce ai fi putut sa fii.
0 0
Horatiucrisan pe 20 August 2023 12:37
Un film bun deși subiectul nu e chiar nou, au existat în trecut destule filme despre obsesia pentru o profesoara, The boy next door, sau obsesia pentru anumită persoană în Fear sau Fatal Attraction. Actorii joaca veridic, filmul are acea nota de realism specifica filmelor românești.
0 0
LavyBogdy pe 06 August 2023 17:24
Un film romanesc americanizat
Tensiunea / suspansul este cheia prin care spectatorul ramane treaz pe durata intregii actiuni. Scenariul este bun , spre foarte bun , insa jocul actorilor imi pare slabut pentru anvergura povestii. Simt o durere in suflet cand vad aceaste reflexie a realitatii , aceea a individualismului , bucuriei aduse de necazul altora , ipocrizia si lipsa responsablitatii.
Ecaterina este un personaj vulnerabil fiind ascuns in spatele credintei , Dragos e un cinic parca obligat pedepsit sa traiasca intr-o aceasta lume. S-au punctat excelent relatia de familie ( adica ai inteles in ce sens merge si cum e configutata ) si tulburarile interioare ce vin impreuna cu pacatele sau revelatiile.

0 0

Spune-ţi părerea despre Balaur

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi thriller
Liste cu Balaur
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells