Al patrulea stol

(1978)

Al patrulea stol

Poster Al patrulea stol Poster Al patrulea stol

Sinopsis Al patrulea stol

Un grup de sase oameni care isi petrec concediul la mare cad de acord, la propunerea lui Stefan, unul dintre ei, sa se conformeze regulilor unui joc prin care sa se rupa de realitatea cotidiana. Fidel regulilor jocului, Stefan intampina rezistenta celorlaltor participanti, fiind ajutat si inteles numai de Corina, logodnica unuia dintre ei.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: cipriano10
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 28 Aprilie 2014 08:55
Un strop de fericire în monotonia vieţii
Inspirat liber din piesa "Jocul de-a vacanţa" a lui Mihail Sebastian, "Al patrulea stol" este o meditaţie pe tema visului şi a vacanţei. Rupte din mediul lor de viaţă, majoritatea personajelor îşi aduc propriile preocupări şi în vacanţă, deturnându-i sensul de perioadă de odihnă şi de relaxare. Sugestia unuia din cei şase vilegiaturişti de a se comporta în vacanţă ca şi cum ar fi "în vacanţă" este acceptată mai uşor sau mai greu de ceilalţi, dar, la finalul concediului, oamenii revin treptat la ocupaţiile lor mediocre şi meschine din restul anului.

Povestea de dragoste dintre Corina (Violeta Andrei) şi Ştefan (Nicolae Iliescu) se destramă fără urmări la finalul vacanţei, personajele despărţindu-se atunci când ultimul stol de pescăruşi părăseşte litoralul din ce în ce mai friguros de la Malu Roşu. Din păcate, celelalte… citeşte

3 0
Iulidesprefilme pe 09 Aprilie 2013 18:13
Impropriu spus o ecranizare, mai degrabă, o adaptare liberă, a piesei lui Mihail Sebastian, Jocul de-a vacanţa...
1 0
cosmin742000 pe 29 Octombrie 2012 15:36
Un film romanesc bun , facut pe vremea cand romanii mai stiau inca sa se distreze cum trebuie in concedii dupa munca , azi ne mai muncind mai nimeni ,... pt majoritatea viata fiind o "distractie "( manele , mamaia , house , cluburi , etnobotanice , vama veche si alte calamitati de genul)In alta ordine de idei un film care dovedeste ca cenzura este totusi un mit , ca la noi regizorii erau niste trepadusi mai convinsi de intelepciunea carmaciului decat cenzorii insasi. Acest film mi-a dovedit ca se puttea si pe atunci sa se vorbeasca de nudism si sa se arate nuditate ( e drept nexplicita ) daca se vroia .
1 1
bizonul pe 27 aprilie 2014 18:10
Comentariu de nota 10 si totusi un "indigen" te-a si taxat cu un minus. Fii fara grija amatorii de "indiene"sunt la tot pasul, iar ce care te vor "taxa" o sa fie f. multi.
dan_loghin pe 02 Iulie 2018 17:59
Un vis , un pic de poezie si un dram de nebunie fantastica...Un strop de viată concentrată intr un vis etern ,posibil real doar la țarmul marii...Doar acolo ,doar marea si vraja ei dau realitate visarilor...Un film exceptional ,bine facut despre idealuri care ramin in fază incipienta ,frinturi de vise si regasiri interioare...
0 0

Spune-ţi părerea despre Al patrulea stol

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Al patrulea stol
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells