- -
sub 5 voturi
Locul naşterii: Braşov · Data naşterii: 1942 · Ocupaţie: Actriţă

Biografie

Mariana Pojar s-a nascut in 1942 la Brasov. A absolvit “Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale” (IATC) din București la clasa prof. Jules Cazaban in 1964, facand parte din asa zisa "generatie de aur". A fost actriță la “Teatrul Național” din Târgu Mureș până in 1965, cand a parasit tara casatorindu-se cu regizorul argentinian Raul Serrano, care avea o Scoala de Actorie la Buenos Aires, de care s-a divortat insa, stabilindu-se din 1971 in Italia.

A contribuit la această pagină: Actrita Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Actrita pe 29 Ianuarie 2011 20:14
Actrite frumoase, destepte, talentate si cu studii...
Mariana Pojar, este una din nenumaratele actrite frumoase, destepte, talentate si cu studii, care au parasit tara aproape imediat dupa terminarea facultatii respectiv primele succese in arta in anii '60-'89, din cauza conditiilor ingrozitoare din Romania, in speranta de a-si continua cariera inafara, pasind astfel pe drumul exilului fara de intors prin care s-au "autodistrus".
0 0
cetateanu pe 10 Septembrie 2010 19:31
NICI NU STIU DACA ESTE ACTRITA CU DOAR UN FILM POATE A FACUT TEATRU.
0 0
Actrita pe 31 mai 2012 19:50
Desi comentatorul este mai in varsta, din vremea cand actritele avea STUDII serioase, inafara de cateva exceptii precum Lica Gheorghiu, care era "tare-ntata", sau care n-au terminat nici macar liceul precum Irina Gardescu, fie ca sotie (Ioana Dragan), dar mai erau si vremurile grele si periculoase astfel incat multe s-au "evaporat" maritandu-se cu straini, precum Mariana Pojar care a luat un coleg de facultate, pe regizorul argentinian Raul Serrano, cu care a parasit tara..., lasand locul altora care ar fi trebuit sa se simta f. norocoase, fiindca "le-a venit randul", fara sa stie cum!?...

Spune-ţi părerea despre Mariana Pojar

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Best of Mariana Pojar

Film Comoara din Vadul Vechi
jinglebells