8.1 / 10
8 voturi
Poza Cosma Brașoveanu
Locul naşterii: Gura Humorului, Suceava · Data naşterii: 1935 · Data decesului: 20.08.1981 · Ocupaţie: Actor

Biografie

Cosma Brasoveanu a fost un actor roman de cinema din generatia lui Florin Piersic. A fost sotul scriitoarei Rodica Ojog Brasoveanu. A publicat si trei romane: Fiara (2003), Un martor incomod (2003) si Omul fara umbra (2000).

Actor de teatru, film si televiziune, Cosma Brasoveanu a terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (IATC, astazi UNATC) fiind coleg de generatie cu Florin Piersic, Leopoldina Balanuta, Geta Angheluta, Ioana Bulca, Ica Matache, Lucia Mara, Dumitru...

mai mult
Au contribuit la această pagină: oanaclaudia91, Nina24 Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lili22 pe 12 Iulie 2020 00:19
Pacat ca a murit atat de tanar, nu a avut timp decat pentru cateva roluri secundare.Sotia lui a fost foarte populara cu romanele ei politiste.
1 0
balta67verde pe 08 Septembrie 2019 11:44
Ca actor este putin prezent in filme, dar cartile lui sunt geniale. Trebuie sa mai adaug ca a mai scris si o a 4-a carte "Fuga" , si ultima carte "Fiara" ar fi fost terminata de sotia lui (Rodica Ojog Brasoveanu) din cauza decesului acestuia. Eu personal, consider ca CM este cel mai bun Autor de Romane Politiste din Romania. Va recomand cu prietenie sa le cititi. Nu veti regreta.
1 0

Spune-ţi părerea despre Cosma Brașoveanu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells