Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Apr 2010, 21:44   #161
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by vave:
Foarte interesant, tocmai ce mi-am dat seama că nu am mâncat niciodată avocado.
Asta care se gaseste pe la noi e cam necopt saracu', dar asa are un gust uleios bun, dar greu de descris.
Quote:
Problema cu mâncărurile asiatice este că nu sunt o mare fană a orezului.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2010, 21:58   #162
vave
cu v mic

vave

Am sechele cu orezul din timpul celor patru ani de mâncat la cantina studenţească.
Old 13 Apr 2010, 22:06   #163
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Oare nu se găsesc la piaţă? Oricum din câte ştiu, posibil să fi reţinut greşit, la urzici se culege doar vârful.
De măcriş chiar nu am mâncat niciodată. Te rog să vii cu detalii.

Se gasesc in piata, doar glumeam.

Supa de macris

Se spala macrisul si se rup coditele. Se taie mare si se caleste 5 minute in unt topit. Se adauga supa de carne (sau apa) si orez. Cand orezul e fiert, se condimenteaza si se drege cu galbenus, frecat cu putina faina si cu smantana la care se adauga treptat supa calda si apoi se toarna in oala.
Old 13 Apr 2010, 22:10   #164
vave
cu v mic

vave

Bănuiesc că are un gust acrişor, dar e bună?
Old 13 Apr 2010, 22:12   #165
SoX
Miserupist

SoX

Am sechele cu orezul din timpul celor patru ani de mâncat la cantina studenţească.
Cantina din liceu. Ce viata... Ma indopau cu balastru (orez) de parca luam masa intr-un restaurant chinezesc, si digeram conducte (macaroane) la greu.
Old 13 Apr 2010, 22:14   #166
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

E acrişoară, indeed, dar luând în considerare că sunt din Banat unde oricum nu prea suntem obişnuiţi cu ciorbele şi borşurile, dacă aici e faină, nu e prea acră. E o supă numai bună de primăvară.
Old 13 Apr 2010, 22:19   #167
vave
cu v mic

vave

Originally Posted by SoX:
Cantina din liceu. Ce viata... Ma indopau cu balastru (orez) de parca luam masa intr-un restaurant chinezesc, si digeram conducte (macaroane) la greu.
Nici chiar aşa! Doar că de atunci sunt câteva reţete pe care nu prea pot să le sufăr. Cum ar fi supa de pui cu găluşte.

MariaMona: Am înţeles. Aş încerca, nu atât să o fac, cât să o gust.
Old 13 Apr 2010, 22:40   #168
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by MariaMona:
Oare nu se găsesc la piaţă? Oricum din câte ştiu, posibil să fi reţinut greşit, la urzici se culege doar vârful.
De măcriş chiar nu am mâncat niciodată. Te rog să vii cu detalii.

Se gasesc in piata, doar glumeam.

Supa de macris

Se spala macrisul si se rup coditele. Se taie mare si se caleste 5 minute in unt topit. Se adauga supa de carne (sau apa) si orez. Cand orezul e fiert, se condimenteaza si se drege cu galbenus, frecat cu putina faina si cu smantana la care se adauga treptat supa calda si apoi se toarna in oala.
Confirm ca e foarte buna, am mancat la Arad, facuta de bunica prietenului. Tot la ea am mancat si supa de mazare, iarasi foarte buna.
Old 13 Apr 2010, 22:42   #169
vave
cu v mic

vave

Am mâncat la Oradea supă de mazăre şi nu mi-a plăcut deloc. Habar n-am de reţetă.
Old 13 Apr 2010, 22:45   #170
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Cu aia de mazăre, chiar şi acum am probleme, atâtea feluri sunt de-a o face... cum o fac ungurii, cum o fac românii, cum o fac ceilalţi ca mine care-s corcituri...

Azi am avut Easter Reloaded că soţul meu m-a cadorisit cu un miel şi am avut invitaţi la masă pe cei ce lipsiseră (inclusiv noi ). Pe lângă preparatele tradiţionale de miel, am făcut un tort super light cu frişcă şi căpşuni. Niam-nia! (ar zice fetele mele)
Old 13 Apr 2010, 22:47   #171
vave
cu v mic

vave

Originally Posted by MariaMona:
Cu aia de mazăre, chiar şi acum am probleme, atâtea feluri sunt de-a o face... cum o fac ungurii, cum o fac românii, cum o fac ceilalţi ca mine care-s corcituri...
Supa pe care am mâncat-o a fost preparată de o unguroaică.
Old 13 Apr 2010, 22:50   #172
anaemona
Guru

anaemona

Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by miercuri:
Foarte interesant, tocmai ce mi-am dat seama că nu am mâncat niciodată avocado.
Asta care se gaseste pe la noi e cam necopt saracu', dar asa are un gust uleios bun, dar greu de descris.

Oricum, Anaemona m-a pus un picuţ pe gânduri cu reţeta ei de avocado cu usturoi, pe pâine. Dacă aş şti că nu e greţos parcă aş încerca... din nou.

Avocado trebuie cumparat mai bine necopt si sa se astepte sa se coaca acasa decit luat copt/prea copt. Eu il cumpar cind e tare ca piatra/iute ca sageata si il tin undeva la aer in bucatarie 2-3-4 zile. Trebuie mincat/preparat imediat ce se taie pentru ca se oxideaza foarte repede. E tocmai bun de mincat cind, daca apesi putin coaja se apasa cu usurinta dar daca n-o apesi e inca ferma. Daca e prea copt se vede ca are denivelari naturale in coaja, coaja e retrasa spre interior si in nici un caz nu trebuie cumparat atunci pentru ca probabil ca are deja pete maronii in interior. E bun de mincat cind, daca il intinzi pe piine se poate intinde cu usurinta, ca o bucata de unt care a stat jumate de ora dupa ce l-ai scos din frigider.

O alta reteta, cea care m-a facut sa-mi placa fructul asta cind aveam vreo 12 ani e sa-l prepari ca o salata. Se taie in 2, in lungul fructului si se scoate simburele. In una din jumatati se pune o lingurita de ulei de masline (optional), citeva picaturi de otet, putina sare, putin piper si o lingurita de mustar si se freaca in interiorul cojii (musai!) pina devine cremos, ca o smintina mai groasa. Musai sa se manince direct din coaja altfel jumate din gust si-l pierde . In cazuri exceptionale se poate minca jumatatea cealalta a doua zi, daca se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic, in frigider si se curata eventual putin la suprafata daca s-a oxidat.
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2010, 22:56   #173
anaemona
Guru

anaemona

Confirm ca e foarte buna, am mancat la Arad, facuta de bunica prietenului. Tot la ea am mancat si supa de mazare, iarasi foarte buna.

Nu am mincat in viata mea supa de mazare, banuiesc ca e cremoasa, ca supa crema de conopida, etc.

Am facut o data in viata supa de linte A fost buna, dar nu mai repet experienta, am asteptat nu-mi amintesc cite ore sa se-nmoaie lintea aia
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2010, 22:59   #174
vave
cu v mic

vave

Supa pe care am mâncat-o eu era limpede. Mi-ai amintit de supă cremă de cartofi. Ah! acolo minunăţie.
Old 14 Apr 2010, 00:14   #175
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by anaemona:

Nu am mincat in viata mea supa de mazare, banuiesc ca e cremoasa, ca supa crema de conopida, etc.

Am facut o data in viata supa de linte A fost buna, dar nu mai repet experienta, am asteptat nu-mi amintesc cite ore sa se-nmoaie lintea aia
Aia pe care am mancat-o eu era tot limpede, cu boabe intregi de mazare in ea.
De linte am mancat la un fast food turcesc, foarte foarte buna, un pic iute. Imi ploua in gura acuma.
Old 14 Apr 2010, 05:04   #176
RomaniaMare
Guru

RomaniaMare

Nu am făcut niciodată, dar am mâncat făcut de un japonez. Nu m-a încântat prea mult, dar oricum mă aşteptam să aibă un gust mai oribil.
Îmi place puiul gătit de japonezi.
Futomaki sushi sunt geniale. Check this out
Din mîncarea japoneză,recomand tuturor sashimi.
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Apr 2010, 09:49   #177
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Supa de mazăre se face cu zahăr şi găluşte de făină.

Avocado nu am cumpărat niciodată, dar am mâncat la prieteni, tăiat cubuleţe în salată, mi s-a părut ok. Aş încerca guacamole, parcă din avocado se face

Sunt câteva feluri de mâncare pe care le consum numai când merg la Bucureşti, aici nu se gătesc - supă de linte, ciorbă de lobodă...

Supă de praz

Se spală bine prazul, inclusiv frunzele verzi care arată bine, tăiate ca să poată fi spălate. Se taie rondele subţiri. Se călesc în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se fierb. Se taie 2 cartofi cubuleţe şi se adaugă supei. Se adaugă sare şi piper. Când cartofii sunt fierţi, se pune pătrunjel tocat şi un iaurt. Gata. (Opţional, se pot pune 2 crenvurşti tăiaţi rondele sau se serveşte cu costiţă prăjită). Se serveşte cu crutoane.

Last edited by MariaMona : 14 Apr 2010 at 09:53.
MariaMona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Apr 2010, 11:32   #178
SoX
Miserupist

SoX

Dragomara, tu mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci?
Old 18 Apr 2010, 16:12   #179
anaemona
Guru

anaemona

Arata excelent Drago , dar chiar ca alea sint cantitati de armata
Old 21 Apr 2010, 12:03   #180
S.naicuL
Senior

S.naicuL

aolo.... mi-ai lasat apa in gura
Reply

Thread Tools Search this Thread