Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 21 Sep 2010, 22:27   #141
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by c.ghevara:
Nici eu nu m-am născut ieri
Da, recunosc. În ce mă priveşte, nici nu ştiu ce înseamnă "şpagă"

pai nu-l mai folosi asa usor
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Sep 2010, 22:34   #142
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Să înlocuiesc "şpagă" cu "mită", "ciubuc"?
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Sep 2010, 22:37   #143
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

nu ma refeream la sinonime.
prefer sa incheiem aici. n-am chef sa fiu insultata in ultimul hal si in seara asta..
Old 21 Sep 2010, 22:41   #144
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Încheiem, dar n-am avut intenţia vreunei insulte. Când am pomenit de şpagă subliniasem cu trei "!!!" că nu insinuez nimic în ceea ce te priveşte. Dacă vei reciti la locul respectiv, vei observa. Îmi cer şi eu scuze pentru vreo ofensă neintenţionată.
Old 21 Sep 2010, 22:43   #145
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by rvn:
prefer sa incheiem aici. n-am chef sa fiu insultata in ultimul hal si in seara asta..
Am ajuns in sfarsit sa citesc tot ce s-a postat in lipsa mea. Am sters nloul val de mizerii judexiene. Judex, te potolesti, altfel iei un ban de nu te vezi.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Sep 2010, 22:47   #146
FreakDoll
Guru

FreakDoll

Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by rvn:
Am ajuns in sfarsit sa citesc tot ce s-a postat in lipsa mea. Am sters nloul val de mizerii judexiene. Judex, te potolesti, altfel iei un ban de nu te vezi.

Degeaba ai sters fiindca am facut print'uri.Si le voi trimite moderatorilor cand se intorc din concediu
Old 21 Sep 2010, 22:50   #147
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by FreakDoll:
Degeaba ai sters fiindca am facut print'uri.Si le voi trimite moderatorilor cand se intorc din concediu
Nu era nevoie. Moderatorii si administratorii pot vizualiza, si chiar recupera, mesajele sterse.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Sep 2010, 22:52   #148
FreakDoll
Guru

FreakDoll

Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by FreakDoll:
Nu era nevoie. Moderatorii si administratorii pot vizualiza, si chiar recupera, mesajele sterse.

E bine..Ca prea miroase a c... pe aici de fiecare data cand "deschide gura".

LE: a cafea, zic...Sa nu se inteleaga gresit

Last edited by FreakDoll : 21 Sep 2010 at 22:59.
FreakDoll is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Sep 2010, 23:10   #149
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

nu incepeti iarasi... va rooog frumos...
spuneti-mi mai bine unde pot sa gasesc si eu filuml...
Old 21 Sep 2010, 23:16   #150
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by dragonfly_drk:
nu incepeti iarasi... va rooog frumos...

cam faci pe impaciutoarea pe tot.
nu e cazul aici. las-o balta.
Old 21 Sep 2010, 23:22   #151
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

esti cam irascibila de la o vreme... nu e cazul aici. las-o balta...
Old 21 Sep 2010, 23:47   #152
anaemona
Guru

anaemona

Eu cred ca e foarte misto filmul asta, doar s-au scris 10 pagini despre el

O sa incep cu : n-am vazut filmul si nici n-am ocazia sa-l vad curind, poate niciodata. Ceea ce vreau sa zic e ca ii inteleg parerea lui keep si a celor care nu se entuziasmeaza in fata filmelor de genul asta. Pina la urma de ce le fac? Capodopere nu sint clar, pentru ca peste 5 ani nimeni nu-si va aminti de ele. Venituri nu aduc, deci iar nu se justifica. Cred ca se fac numai pentru orgoliul producatorului, regizorului, etc si pentru a mentine vie ideea ca exista o cinematografie romaneasca tinara, exista un nou val. Da, e foarte frumos ca ne apar filme la festivaluri internationale, dar pina la urma ce filme se selectioneaza, ce filme ajung acolo? Ajung niste filme care confirma ideea preconceputa a vestului despre Romania, despre cum vor ei sa vada Romania. Pina la urma poate chiar asa e Romania, dar un cineast, un artist, pina la urma e in primul rind nationalist, patriot, arata relele din societatea existenta, dar trebuie sa dea o speranta, chiar filmul lui poate fi speranta Romaniei. Putini regizori reusesc asta si cred ca nici macar nu incearca, pentru ca ce cred eu ca le lipseste e in primul rind un "mission statement", nu prea stiu cum sa spun asta in romaneste. La un regizor/artist mare se poate vedea o opera unitara, se poate urmari evolutia unei/unor idei si cum cladeste pe baza lor, dar in primul rind un regizor mare are ceva de spus, fie ca e vorba de sistemul social fie ca e vorba de sistemul moral de valori, nu face un film ca sa treaca 2 ore, pune in alea 2 ore crezul lui, obida lui, bucuria lui.

Oricum, nu mai stiu de unde plecasem S-au facut filme romanesti de scurt metraj excelente. Sint filme de scurt metraj pe care o sa mi le amintesc si la 80 de ani , in schimb sint sute de filme din care nu-mi mai amintesc nici titlul. Nu inteleg incapatinarea multora de a face filme cind nu au nimic de spus sau cind ceea ce au de spus se sintetizeaza in citeva minute. Si nu zic doar de filmele romanesti, sint destule alte filme ridicate in slavi si recompensate carora nu le-am vazut rostul nici macar ca feature film, dar sa le mai dau si premii. Un exemplu, chiar daca o sa-mi sara cine stie cine in cap , e Benjamin Button - ce a spus filmul asta dupa primele 5-10 minute? Asta e in opozitie cu ce s-a scris despre filmul de mai sus, adica "save the best for last", dar asta tine si de constructia romanului, care suporta, suporta, pina nu mai suporta si-atunci vin cele 15 minute salvatoare si-uite asa zicem ce misto a fost.
Old 22 Sep 2010, 11:02   #153
c.ghevara
Guru

c.ghevara

În cea mai mare parte, gând la gând, cu bucurie.

Mie nu mi-a plăcut Benjamin Button... E o chestie din aia... din care s-a făcut bici. E tratat profi, dar îmi displace ideea. Prea găsesc lucruri comune cu Forrest Gump. Cred că ideea cu ultimele 15 minute nu se aplică. Nu cred că era vorba doar de ce ni se spune în ultimele 15 minute, ci şi de ceea ce nu se întâmplă până în acele ultime minute. Benjamin B. e bine făcut. De la bun început se întâmplă lucruri care te ţin ocupat, eşti condus cu grijă, acţiunea curge ”singură” spre deznodământ. În filmele noastre, acţiunea cam bălteşte, lălăită, fără crescendo, fără pregătirea unui punct culminant. Dacă vezi doar scurt metrajul ultimelor 15 minute, n-ai senzaţia că ai pierdut ceva esenţial. Ceva de genul...

Sforrrr, sforrrr!
Hî?
Ce să fie, ce să fie? Aaa, nimic, a trecut acceleratul. S-a terminat filmul.

Eu cam aşa înţeleg ”ultimele 15 minute ale lui Keep”.

Last edited by c.ghevara : 22 Sep 2010 at 11:04.
Old 22 Sep 2010, 13:11   #154
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by c.ghevara:
acţiunea curge ”singură” spre deznodământ. În filmele noastre, acţiunea cam bălteşte, lălăită, fără crescendo, fără pregătirea unui punct culminant.

in mare ai dreptate.
dar, uite, eu gandesc asa: poate altii vor sa faca filme ca ale noastre si nu reusesc.
v-ati gandit la asta? poate si ei compara asa cum facem si noi si-si zic: Bai, ce filme "bune"fac romanii astia! plicticoase, fara sare si piper, fara intriga, fara actiune....fara nimic!
cum reusesc oare, sa faca asta si noi ,nu?
eu zic ca e un alt mod de a vedea lucrurile,atata tot.

Last edited by rvn : 22 Sep 2010 at 13:13.
Old 22 Sep 2010, 13:36   #155
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

asta-i ca si cum m-as duce eu la o prietena care face o ciorba prea acra, prea nesarata si nepiparata si dau fuga acasa si fac si eu la fel

intrebarea e de ce minimalismul e bun/eficient, nu de ce nu pot sa faca si altii

la noi minimalismul e o chestiune de necesitate: sunt bani putini, deci filmam spartan in interioare, cu actori putini, neglijand spectaculosul. uneori merge, alteori nu. La marti nu a mers
Old 22 Sep 2010, 14:08   #156
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by StefanDo:
intrebarea e de ce minimalismul e bun/eficient, nu de ce nu pot sa faca si altii

la noi minimalismul e o chestiune de necesitate: sunt bani putini, deci filmam spartan in interioare, cu actori putini, neglijand spectaculosul. uneori merge, alteori nu. La marti nu a mers

chiar daca nu am neglija spectaculosul, tot n-am putea sa concuram cu Hollywoodul.
decat sa incercam sa-i copiem pe americani, facand niste "imitatii" mai ieftine si mult mai proaste, evident, mai bine facem filmele minimaliste, simple, fara prea mari pretentii financiare, dar cu "iz artistic",zic eu.
la"marti" n-o fi mers...nu esti singurul care zice asta.e dreptul tau. era bine daca argumentai.

si...apropos de ciorba.n-ai sa crezi, Stefan, dar e posibil sa-ti placa.chiar foarte mult.
mereu am avut convingerea ca ravnim la bunurile altora sau suntem dornici sa "gustam" si altceva decat avem al nostru.
asta-i si "talcul" martiului...de prea mult bine, ne plictisim!

Last edited by rvn : 22 Sep 2010 at 14:25.
Old 22 Sep 2010, 14:21   #157
sergiuseling
Guru

sergiuseling

Poate îţi place acel tip de supă cum n-ai mai gustat în toată viaţa ta şi de aia vrei să faci şi tu. Ce-i drept cei mai mulţi vor urî acel tip de supă, dar pot fi şi unii cărora să le placă.

Dar eu nu înţeleg de ce s-ar chema film minimalist acesta? Eu credeam că minimalist e Dogville sau 12 Angry Men.
sergiuseling is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Sep 2010, 14:28   #158
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

dar nici nu am ce argumenta, marti, dupa craciun pur si simplu nu a reusit sa ma impresioneze.

nu stiu de ce sunt laudati actorii, mi se pare ca doar isi recita replicile in timp ce se gandesc la altceva, cu o singura exceptie, mirela oprisor (si ea in doar cateva scene). N-am nicio problema cu filmele banale, cu subiectele extrem de familiare, cu asa-zisele felii de viata.

Un film pe care il simt extrem de aproape de Marti, dupa craciun este fabulosul La graine et le mulet al lui Kechiche. Acolo am trait fiecare secunda de banalitate, la Muntean in schimb banalitatea se transforma in platitudine. Scena destainuirii e penibila, lupta de dupa la fel. Mai mult, tacerile din film sunt exact ce NU ar trebui sa fie, simple taceri.

Boogie, in schimb, este unul din filmele mele favorite din ultimii ani. Acolo se traieste, se sufera (chiar daca intr-un fel aparte), se tipa tacut, dar cu disperare, se traieste.

La Marti mi-a placut doar secventa de la inceput si poate am tresarit de doua-trei ori dupa. Insuficient.
Old 22 Sep 2010, 14:41   #159
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by StefanDo:
Scena destainuirii e penibila, lupta de dupa la fel. Mai mult, tacerile din film sunt exact ce NU ar trebui sa fie, simple taceri.
chiar asa. scena asta a fost mult discutata si disputata.
exista vreun mod mai original de a afla nevasta ca e inselata? voiati sa fie prins cu amanta in pat? voiati ca nevasta sa gaseasca ruj pe gulerul camasii? sa angajeze un detectiv particular?..

ce ti s-a parut penibil? mie, din contra..mi s-a parut un concept interesant. si Mimi n-a fost mai prejos de Mirela. chiar s-au completat.
cati barbati au curajul sa faca asta,in timp ce stau bine mersi in bucatarie savurand o cafea?
Old 22 Sep 2010, 14:47   #160
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

nu ma asteptam ca marturisirea sa fie in sunet de trompete, dar replica a fost pronuntata atat de plat incat m-a pufnit rasul. cred ca si in "n-am gasit paine" poti pune mai multa emotie.

sa recapitulam: ii spui sotiei tale de zece ani, mamei copilului tau, celei langa care ti-ai petrecut ultimul sfert din viata, ca iubesti o alta femeie si ca, daca tragi linie, acei zece ani n-au insemnat nimic. Trebuie sa fii un bolovan sa o faci ASA (nici macar nu-mi mai amintesc replica!)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules