Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 24 Jan 2012, 19:36   #1101
anaemona
Guru

anaemona

Apa e buna, numai sa fie filtrata si fiarta
Old 24 Jan 2012, 19:41   #1102
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

apa sub forma de ciorba, e buna?
abia astept sa va termin cu cea pe care tocmai am gatit-o!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jan 2012, 19:52   #1103
Flavio
Senior

Flavio

Originally Posted by rvn:
apa sub forma de ciorba, e buna?
abia astept sa va termin cu cea pe care tocmai am gatit-o!

hai ca sunt multi care cred in mitul numit " eticheta"...si cativa si-au aratat fata pe forumu asta..cred ca o sa-mi dau doctoratu in stiuleti de porumb
Flavio is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jan 2012, 20:02   #1104
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

supa Monei de acum doua zile, mi-a reamintit ca stomacul meu cere o zeama calda, aromata si consistenta. asadar, am gatit in seara asta, o delicatesa pe care o introduc in meniu destul de rar si-ar trebui sa corectez chestia asta: CIORBA DE PERISOARE.
IMG_5783.JPG
IMG_5791.JPG
IMG_5789.JPG
si daca tot m-am pus pe gatit,am incropit ceva si pentru Bruno (mai mult). felu' 2, o tocana care in mintea mea trebuia sa fie gulas. in fine..a iesit ceva comestibil, din moment ce cainele inca traieste.
IMG_5781.JPG
IMG_5784.JPG

anaemona,
de data asta n-am mai facut salata, dar m-am gandit cu jind la muraturile tale, alea din borcanul intors cu gura in jos... :
Old 24 Jan 2012, 20:11   #1105
Flavio
Senior

Flavio

asta imi pare o ciorba bine inchegata,bogata in vitamine si numai buna de mancat cu o culoare si textura care clar iti spune ca este o ciorba buna. cu o asa gospodina in casa cu siguranta ca nu o sa mori de foame... ca ciorbe am mai vazut, chiar si pe acest site, albe, goale, fara nimic in ele...decat apa fiarta si 2 morcovi....fetelor luati aminte de la RVN cum se face o ciorba si incantati barbatu de acasa cu asa ceva nu cu apa chioara cum am vazut la cineva ... acu astept sa-mi critice cineva spusele

si am uitat sa specific... pana si cainele mananca bine si sanatos pe deasupra

Last edited by Flavio : 24 Jan 2012 at 20:14.
Old 24 Jan 2012, 20:21   #1106
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

merci, merci, Flavio...se pare ca si pe tine te-am "cucerit", ca si pe iiii. nu stiu ce-i cu el in ultima vreme, dar nu prea mai este asa extaziat cand vede pozele mele. e trist sau bolnav...nu stiu, ca daca e asa, ii trimit o ciorbica si il pun pe picioare imediat.
Old 24 Jan 2012, 20:24   #1107
anaemona
Guru

anaemona

rvn, arata bestial ciorba. Si eu care credeam ca am descoperit secretul ciorbelor cred ca imi trebuie un mentor, nu ma mai pot baza numai pe cunostintele proprii.

Flavio, o sa-ti spun o singura data. Esti lipsit de umor. Imi pare rau pentru tine. Nu te obosi sa-mi arati inca o data ca am dreptate.
Old 24 Jan 2012, 20:38   #1108
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

da, arata bestial si pe langa asta, este excelenta. poate ma laud, dar nu asta e important. voiam sa zic cum procedez eu cand fac ciorba asta, ca sigur Klaudia va citi si va fi interesata de sfaturile mele:
-pun apa la fiert in oala.
-intre timp, prepar perisoarele si curat legumele.
-carnea tocata o amestec cu putina ceapa rasa, orez spalat si lasat putin sa se umfle,marar proaspat tocat fin, putin piper macinat, sare dupa gust si 2-3 galbenusuri de ou, in functie de cantitate.
totul de omogenizeaza si se formeaza guguloaiele rotunde, pe care le dau prin faina.
intre timp, legumele tocate dupa preferinta, le inabus in putin ulei si daca apa a inceput sa fiarba, micsorez focul si pun perisoarele. le las sa fiarba, adunand continuu spuma formata deasupra, pana zeama ramane "curata" si ele s-au intarit si sunt aproape fierte.
urmeaza legumele inabusite (morcovul da culoarea aceea portocalie) si la sfarsit borsul( fiert si el doua clocote in prealabil). verdeata e nelipsita de la orice mancare, asa ca, la ciorba n-aveam cum s-o ratez...
a...si am uitat. am oprit o cescuta de orez inmuiat, pe care am pus-o in oala, odata cu perisoarele. minunata idee. ma felicit pentru ea.
Old 24 Jan 2012, 20:49   #1109
Flavio
Senior

Flavio

Flavio, o sa-ti spun o singura data. Esti lipsit de umor. Imi pare rau pentru tine. Nu te obosi sa-mi arati inca o data ca am dreptate. [/quote]

si eu te iubesc
Old 24 Jan 2012, 20:56   #1110
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Flavio, exista si ciorba alba. eu chiar o ador. se numeste " a la grec". si ciorba de burta este lipsita de culoare.... adevarul este ca, ceea ce ne atrage intotdeauna la o mancare, este culoarea, dar asta nu inseamna ca supa sau ciorba, daca este incolora, este lipsita de gust.
uite, incearca sa gatesti o ciorba, doar cu zeama in care a fiert carnea unei gaini crescute in curte,la tara undeva ( daca gasesti). nu poti pune decat o ceapa si doi morcovi in ea, dar, te asigur, gustul acelei ciorbe, depaseste gustul oricarui meniu sofisticat dintr-un restaurant parizian.
Old 24 Jan 2012, 21:00   #1111
anaemona
Guru

anaemona

Flavio, daca e ceva ce nu suport, sint oamenii nevertebrate. Am apucat sa citesc ce ai scris inainte sa stergi, stai linistit

rvn, am un mare dubiu in legatura cu muraturile. Nu stiu daca gustul lor e bun. Eu n-am mai facut si nici nu prea am mincat. Zeama a fost poate putin prea dulgeaga. Am dat un borcan unor cunostinte si n-am primit nici un feed-back, oare ce inseamna asta? oamenii sint simtiti, nu vor sa-mi raneasca simtamintele
Old 24 Jan 2012, 21:04   #1112
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by anaemona:
. . Am dat un borcan unor cunostinte si n-am primit nici un feed-back, oare ce inseamna asta? oamenii sint simtiti, nu vor sa-mi raneasca simtamintele
eu cred ca le-a fost teama ca vor mai primi un borcan, daca te lauda din complezenta.
am glumit!
mie imi plac muraturile dulcege. pune-mi-le la avion. ma duc la Otopeni sa le iau, numai sa vina..
Old 24 Jan 2012, 21:04   #1113
Flavio
Senior

Flavio

Originally Posted by anaemona:
Flavio, daca e ceva ce nu suport, sint oamenii nevertebrate. Am apucat sa citesc ce ai scris inainte sa stergi, stai linistit

rvn, am un mare dubiu in legatura cu muraturile. Nu stiu daca gustul lor e bun. Eu n-am mai facut si nici nu prea am mincat. Zeama a fost poate putin prea dulgeaga. Am dat un borcan unor cunostinte si n-am primit nici un feed-back, oare ce inseamna asta? oamenii sint simtiti, nu vor sa-mi raneasca simtamintele

am sters spre binele tau sa nu faci atac de cord ..tin la sanatatea ta mai mult decat crezi
Old 24 Jan 2012, 22:00   #1114
anaemona
Guru

anaemona

eu cred ca le-a fost teama ca vor mai primi un borcan, daca te lauda din complezenta.
am glumit!
mie imi plac muraturile dulcege. pune-mi-le la avion. ma duc la Otopeni sa le iau, numai sa vina..

Nu m-am gindit la asta. Asta-mi aminteste de o scena din Bunul meu vecin Sam.
Old 25 Jan 2012, 09:14   #1115
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

si daca tot m-am pus pe gatit,am incropit ceva si pentru Bruno (mai mult). felu' 2, o tocana care in mintea mea trebuia sa fie gulas. in fine..a iesit ceva comestibil, din moment ce cainele inca traieste.

Attachment 1743

Nu pot sa zic decat atat: happy, happy dog!!! Si eu mai gateam pt Vaya, dar nici chiar asa...Oricum nu mai gatesc special pentru caine fiindca primeste ea destul din mancarea ce ramane de la noi.

Si ciorba arata foarte bine. Mie mi-e cam frica sa fac ciorba de perisoare fiindca de cateva ori mi s-au imprastiat prin ciorba . Dar si eu am facut o ciorba de legume cu carnita de porc; si mie imi place sa pun multe legume si verdeturi doar ca eu nu prea pun des bors - in Banat nu se obisnuieste asa des si nu sunt obisnuita sa cumpar, nu ca nu imi place cu bors. Eu am mereu felul 1 la masa - fie ciorba, fie supa; am o problema insa cu mofturosii din familie - in primul rand sotul meu si fiica-mea a mare (a mica mai mult se ia dupa ei). Astfel ca am o regula - o data fac ce le place lor - adica supa de pui cu galuste sau taitei sau ciorba de fasole sau supa de rosii (inchipuiti-va ca doar atat le place la felul ! ) si data urmatoare face ceva ce imi place mie, dar mananca si ei - ciorbe de legume, supe de legume, supe creme de legume... Ciorba de burta nu pot sa fac decat atunci cand vine socru-meu din Germania fiindca altfel ar trebui sa consum eu toata oala... ; iar ciorba de pui a la grec mi-au interzis-o complet. Oricum - bine ca am impus regula asta de o data eu, o data voi fiindca asa mai bag si niste legume in burtile mofturosilor!!
Old 25 Jan 2012, 20:13   #1116
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

o singura data am ratat perisoarele, cand eram la "gradinita" si de-atunci, am avut grija sa nu se mai repete greseala pe care am facut-o. cred ca tot ceea ce intreprindem, trebuie facut cu logica, altfel riscam sa pierdem timp si energie degeaba. asadar, ca perisoarele sa nu se desfaca, nu trebuie sa lipseasca din ele, liantul: galbenusul/rile de ou, amestecate cu o lingura-doua de faina.
si mai e un secret: redu focul la minim cand le pui la fiert, clocotitul le desface de obicei.
in general, ciorbele si supele se fierb la foc mic sau moderat, ca sa se linisteasca aromele legumelor. incearca sa faci o data ciorba dupa metoda mea, chiar daca nu pui bors, adica fierbe intai carnea si apoi adauga zarvatul calit, apoi taitelul si la sfarsit verdeata, pun pariu ca sotul tau si fetitele, vor manca cu placere din ea. chiar si pe cea de rosii, incearca sa fierbi rosiile sau sucul separat si adauga-l la sfarsit, cand supa e aproape gata. o sa ai o surpriza extrem de placuta la gust.
mie imi plac toate felurile amintite, dar, din pacate, nu prea le mai gatesc. promit sa revin cat de curand cu o ciorba a la grec sau cu una de fasole, pe care sper sa le savurati, macar vizual.

Last edited by rvn : 25 Jan 2012 at 20:19.
Old 25 Jan 2012, 21:59   #1117
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

incearca sa faci o data ciorba dupa metoda mea, chiar daca nu pui bors, adica fierbe intai carnea si apoi adauga zarvatul calit, apoi taitelul si la sfarsit verdeata, pun pariu ca sotul tau si fetitele, vor manca cu placere din ea.

Been there done that... Am facut ciorbele si cum zici tu si prin alte metode si, nu zic ca nu mananca, dar abia asteapta randul lor cu zupa. Mersi de sugestiile cu perisoarele insa - liant am pus eu - si ou, si faina, dar poate le-am pus intr-adevar in ciorba clocotinda... , nu-mi amintesc exact.
Old 28 Jan 2012, 20:11   #1118
zeno.marin
Senior

zeno.marin

Un fel de "Pui shanghai"...

Va amintiti cum se facea supa de pui pe vremea lui Ceausescu?
1. Pui apa
2. Pui vegeta
3. Pui morcov
4. Pui fidea
5. Pui nu pui.

Puiu' meu nu e chiar din Shanghai, dar chiar daca e mai tiganos, gustul a fost bun...

zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Jan 2012, 20:43   #1119
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

intr-adevar, cam tiganos puiul. probabil, ai vrut sa-l dedici regelul Cioaba.
dar, uneori, chiar si escurile duc la o noua descoperire, uimitoare...
in cazul tau, este una de design: contrastul dintre albul imaculat al orezului si maroniul arsurii de la pui.
Old 28 Jan 2012, 21:43   #1120
anaemona
Guru

anaemona

Eu zic ca orezul arata excelent, ficecare cu piticii lui

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules