Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 16 Sep 2010, 02:31   #61
Judex
Banned

Judex

Hmmm...
http://www.imdb.com/title/tt0075364/
Pitbulleanu, ceva asemanari?
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Sep 2010, 02:54   #62
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Din päcate, n-am väzut "Ultima femeie", deci nu stiu...

Liebe Lulo, mä bucur cä-ti place - dar te rog, mai ponderat...
(Apropo, cronica la "Restul e täcere" este cu douä pagini mai lungä.)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Sep 2010, 03:03   #63
Judex
Banned

Judex

Ei, uite un subiect de discutat - stii tu unde.
Old 16 Sep 2010, 03:13   #64
buticut
Guru

buticut

Originally Posted by Pitbull:
Din päcate, n-am väzut "Ultima femeie", deci nu stiu...

Liebe Lulo, mä bucur cä-ti place - dar te rog, mai ponderat...
(Apropo, cronica la "Restul e täcere" este cu douä pagini mai lungä.)

Cred ca si 432 intrece cronica de la Marti... ca lungime. Din pacate nu pot sa o citesc inca, nu vreau spoilere .

Last edited by Pitbull : 16 Sep 2010 at 03:24.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Sep 2010, 10:15   #65
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by c.ghevara:
Da, rvn, să vedem ce a făcut Muntean cu subiectul...
Pai, in sfarsit ,eu am vazut.
Si nu pot spune decat atat:a facut o treaba excelenta. si el, ca regizor, dar mai ales cei trei protagonisti ai asa-zisului triunghi amoros.
Frumusetea filmului consta intr-o simplitate care te cucereste de la inceput.Nimic artificial, nimic fortat. Trairile interioare ale personajelor sunt atat de intense, incat banalitatea subiectului chiar nu mai conteaza deloc.
Pe mine m-au cucerit extremele,adica secventele de inceput si finalul.Ambele sunt pline de sensuri si foarte bine alese.Senzualitate in primele si putere de a face orice pentru a nu-i rani pe cei dragi,in ultimele.Paul Hanganu a dus o lupta intensa cu el timp de cateva luni.A alege intre o noua iubire si o familie care nu e deloc in pragul de a se destrama, nu e tocmai usor.
Asta este de fapt drama, pe acest lucru se construiesc relatiile lui cu cele doua femei.Momentul cand i-a marturisit sotiei motivul framantarilor lui a fost eliberarea dar si inceputul dezastrului pentru el si familie.Si ne putem pune si noi intrebarea:oare a meritat?
Cei care au comentat cu rautate la adresa afisului,a "mutrei" lui Mimi Branescu si a lipsei de senzualitate a Mariei Popistasu, au facut-o in necunostinta de cauza. Nici nu poate fi vorba de asa ceva.
Cei trei actori, dar mai ales Mirela Oprisor, au avut prestatii de exceptie, care au contribuit enorm la reusita artistica a filmului. Bravo lor si bravo intregii echipe de realizatori.

Last edited by rvn : 17 Sep 2010 at 17:28.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Sep 2010, 12:03   #66
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

nimic nu e batut in cuie.
intai vezi filmul! pe urma discutam...
nu te mai repezi ca fata mare la maritat. da verdictul dupa vizionare.
sper sa-mi dai dreptate, keep.
nu uita. si tie ti se poate intampla asta. esti chiar la varsta potrivita.
filmul te poate ajuta sa te redescoperi, poti sa crezi asta?

Last edited by rvn : 16 Sep 2010 at 12:15.
Old 17 Sep 2010, 08:35   #67
c.ghevara
Guru

c.ghevara

@rvn

Şi... a fost ceva ce nu ţi-a plăcut? Care sunt minusurile? Ziceai că după ce îl vezi vei comenta şi defectele filmului.
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2010, 11:34   #68
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by c.ghevara:
@rvn

Şi... a fost ceva ce nu ţi-a plăcut? Care sunt minusurile? Ziceai că după ce îl vezi vei comenta şi defectele filmului.

uite, de pilda, imi vine acum in minte, scena aceea in care Adriana il tunde pe Paul in baie.
probabil, intentia a fost de a arata unul din obiceiurile lor domestice, dar lasand la o parte, expunerea directa a goliciunii lui Mimi, parerea mea e ca puteau alege alt gest pentru a arata asta.
nu stiu daca persoanele din categoria lor sociala mai au obiceiul asta acasa si chiar nu i-as vedea nici un rost. de-aia zic, puteau alege o alta particica din rutina lor intima, nu neaparat in baie, poate chiar in dormitor...
si asta mi s-a parut un "defect" al filmului: relatia cu Adriana, la capitolul "intim" nu e prea clara.ar fi fost mai bine daca incercau sa ne sugereze ceva si in acest sens.

Last edited by rvn : 17 Sep 2010 at 17:27.
Old 17 Sep 2010, 12:40   #69
c.ghevara
Guru

c.ghevara

@rvn
Eu votez cu ăia care ne învaţă că o scenă sau o secvenţă are ce căuta într-un film doar dacă dezvoltă acţiunea sau caracterizează personajele. Din păcate, în filmele noastre văd multă umplutură, secvenţe fără rost. Sunt curios să văd ”Marţi...” şi, crede-mă, aş fi foarte bucuros să-mi placă, să-l pot considera un film bun etc. Până atunci... trailer-ul şi afişul (singurele mele informaţii nemijlocite) nu mi-au dat mari speranţe. M-ar încânta o surpriză.
Old 17 Sep 2010, 13:00   #70
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

c,
nu ma indoiesc de capacitatea ta de analiza.din contra, consider ca esti destul de priceput sa apreciezi calitatile unui film, mult mai bine ca mine, dar, in cazul asta, imi permit sa spun
ca ceea ce se vede din trailer e prea putin.
punctul forte al filmului consta in personaje,nu in subiect sau actiune.
ele dau originalitate,actiunile si gesturile lor.filmul e sarac in dialoguri, se bazeaza mult pe expresivitatea actorilor, care, de ce sa nu recunoastem, sunt chiar foarte buni.
si mai sunt convinsa de ceva: filmul, chiar o sa-ti placa.si stii de ce? pentru ca nu plictiseste, nu e obositor,din contra.eu, dupa scena finala , chiar am avut un mic regret ca s-a terminat.
iar afisul.....pana la urma e chestie de gust.
parerea mea: e chiar reusit. si ceea ce imi place cel mai mult, e chiar fondul, griul acela cald si luminos.pune in valoare si mai bine spatele frumos al Mariei.n-are nimic dizgratios!

Last edited by rvn : 17 Sep 2010 at 17:27.
Old 17 Sep 2010, 17:28   #71
sergiuseling
Guru

sergiuseling

Eu nu pot să trec peste critica lui pitbull, pur și simplu am impresia că trebuie să am un doctorat ca să înțeleg ce vrea el să zică.
sergiuseling is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2010, 17:31   #72
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Hai, mä... C-am vorbit destul de clar!
S-a mai trezit unu', pe blogul filmului, tot asa.
Ca sä nu mai vorbesc de Memelito.
Ce-aveti...?
Old 17 Sep 2010, 17:50   #73
sergiuseling
Guru

sergiuseling

Eu credeam că cronica ar trebui să ne spună ce crezi despre film, nu să faci istoria cinematografiei românești în care să ne explici într-o frază despre ce e fiecare film.
Și apoi mai vii cu tot felul de formule ”sarcina tensională”, ”acrobație dramaturgică”, ”balastul anodin” . Explici filmul punct cu punct cu axe temporale, efectele de unsharf, radiografia dezastrului.
Ne mai spui și de conferința de presă și discuții despre cum s-a vrut filmul.

Pentru mine e prea greu de priceput.
Old 17 Sep 2010, 18:00   #74
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Exact asta am fäcut: am spus ce cred despre film.

N-am fäcut istoria cinematografiei românesti. Una din douä:
- ai dat la alt articol
- confunzi filmografia lui Radu Muntean (si, partial, a Noii generatii), cu toatä cinematografia româneascä.

N-am "explicat într-o frazä despre ce e fiecare film", am punctat doar temele lor (atât reale, cât si asa cum sunt percepute de masa cocäläreascä), pentru a defini contextul unei iminente erori de perceptie si apropo de acest film.

Da, vin cu tot felul de formule: ”sarcina tensională”, ”acrobație dramaturgică”, ”balastul anodin”. Care-i problema? Doar n-o sä scriu scoläreste, ca-n manualele de clasa a III-a.

Da, explic filmul punct cu punct cu axe temporale, efectele de unsharf, radiografia dezastrului.
Care-i problema (bis)?

Da, vä mai spun si de conferinta de presä si discutii despre cum s-a fäcut (nu "vrut") filmul.
Sä n-o fac? OK - convinge-mä (cu motive solide), si promit cä n-am sä mai fac.

Dacä pentru tine e prea greu de priceput, nu pot decât sä regret. Dar nu e totul pierdut. Sträduieste-te, si cred cä vei pricepe - destul de curând, fiindcä nivelul analizei mele e chiar foarte accesibil; am si mentionat, într-un loc, cä nu se adreseazä numai profesionistilor, ci si cinefililor (de un anumit nivel, totusi... Nu de sus-numita "clasa a III-a"! )

Last edited by Pitbull : 17 Sep 2010 at 18:04.
Old 17 Sep 2010, 18:28   #75
sergiuseling
Guru

sergiuseling

În fine, se poate ca tu să te adresezi altcuiva și atunci chiar nu am de ce să te fac să-ți schimbi modul de a scrie.

În orice caz nu am de gând să mă străduiesc să pricep pentru că nu vreau să ajung să mă gândesc la cum trebuie organizat filmul, cum trebuie să arate o scenă sau alta. Prefer să văd filmul ca unul total desprins de fenomen. Să simt filmul nu să-l judec și să-l analizez.

Și asta aș fi vrut să văd și de la tine, ce ți-a ”spus” filmul, ce ți-a plăcut și ce nu. Ori asta nu-mi pot da seama din ce scrii tu. Tu scrii că aia a mers bine, aia nu, aia e conform cu ceva filme anterioare, aialaltă nu se potrivește. Prea multă analiză și prea puțin despre cum ți s-a părut ție.
Old 17 Sep 2010, 18:43   #76
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Pit, degeaba îl spurci pe bietul cititor Ce e drept e drept! Articolul e al naibii de lung. Cu multe paranteze, nepuse în paranteze Poate doar 40% din text are legătură directă cu filmul. Nu prea pricep nici apelativele familiariste "Radu". Şi mai sunt chestii...
Nu te supăra, frate! Chiar, nu meriţi să te supăr. Am citit şi am savurat cronici excelente marca "Pitbull". Bine, e drept că întotdeauna ne e mai uşor să scriem cu ironie, să muşcăm, pentru că e mai simplu si mai copios să critici decât să lauzi, dar... cititorul are întotdeauna dreptate. Încă o dată, nu te supăra! N-am pretenţia că mă pricep la cronică de film, dar mă pricep la cronică de... articol. Trust me!
Old 17 Sep 2010, 19:18   #77
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by sergiuseling:
Prea multă analiză și prea puțin despre cum ți s-a părut ție.
Tocmai asta e.
Intotdeauna, sunt constient de diferenta dintre:

- Cronicä: mai scurtä, mai accesibilä, mai axatä pe impresii, destinatä mai degrabä spectatorilor si profanilor (si nu tocmai my cup of tea)...
- Analizä: mai amplä, mai exigentä, mai orientatä spre mecanisme, destinatä mai curând cinefililor si profesionistilor (genul meu predilect).

Optiunea dintre una si alta mi-o dicteazä filmul. De pildä, ieri, "Resident Evil: Afterlife" m-a îmboldit clar spre cronicä.
Totusi, prefer ANALIZA, fiindcä e mult mai necesarä. Si pentru cä aici nu ne afläm pe cine stie ce www.undemergemdiseara.ro, ci pe CINEMAGIA - un site specializat, care mai are si menirea de a educa publicul de cinema.

Deci, asteptati de la mine "cronici" la pelicule, si "analize" la filme.

Iar dacä vreti impresii - poftim:
"Marti, dupä Cräciun" m-a contrariat în prima orä. Mi se pärea plicticos si trenant.
Brusc, în secventa confruntärii, m-a pälit. Si, începând de atunci, am înteles tot ceea ce-si pregätise anterior - si cât de parsiv (în sens bun!), mä prinsese în cursä... Am descoperit, retrospectiv, încärcätura si valoarea acelor secvente atât de dezamägitoare la prima vedere.
De-atunci, mä urmäreste încontinuu. Mä gândesc la el ceas de ceas. Admiratia mea pentru Radu creste, iar revelatia Mirela mä obsedeazä. Abia astept sä-l reväd - si, mai ales, sä-l am pe DVD si sä-l iau la pigulit cu elevii mei (cum am fäcut cu "M.D.L." si "4,3,2").
Asta-i ceea ce se cheamä a great movie (in my book).

Last edited by Pitbull : 17 Sep 2010 at 19:24.
Old 17 Sep 2010, 23:42   #78
anacrainic
Novice

anacrainic

Unhappy marti, dupa craciun

din pacate, nu am reusit sa gust din "Marti, dupa Craciun"... am pierdut scena de inceput, plus ca am alergat de la Sala Elvira Popescu, unde cu 15 minute inainte vazusem "Australia" si zau, mi-a fost greu sa ma "reconfigurez" emotional... pentru ca am simtit diferenta dintre personajul construit migalos, aproape ireal de bine construit, dar CONSTRUIT, din "Marti...." in comparatie cu ce am vazut in "Australia", care -i "docufilm", dle Pitbull?... nu ma pricep... la ''Australia" am ras si plans, la 'Marti, dupa Carciun" am savurat imaginile, lumina, decorul- cele care aduc primele emotii... jocul actorilor? probabil ca excelent, restul previzibil pentru ca nu am avut ragazul sa ma supar pe mine dupa ce ies de la film (adica sa am revelatiile dlui Pitbull). Am facut greseala de a fi o maratonista in seara asta, sa alerg de la un film la altul, fara sa le savurez cu o pauza de minim cateva ore... Si mi-am dorit foarte tare sa vad filmul lui Muntean si am facut asa o varza .... Noapte buna!
anacrainic is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Sep 2010, 00:06   #79
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Welcome to Cinemagia!
...Intr-adevär, filmul lui Radu nu e dintre cele mai usoare, nu e "de public", cum s-ar zice, si poate fi receptat imperfect, sau chiar negativ, în conditiile unui maraton de filme - mai ales pentru cineva, în principiu, lipsit de exercitiul vizionärilor intensive. Dar îl vei revedea în conditii mai prielnice. Oricum, mä bucur cä te preocupä atât de mult filmele românesti, încât ai profitat de Noaptea Lor Albä.!
Old 18 Sep 2010, 01:28   #80
Judex
Banned

Judex

Probabil este prima si ultima oara cand dau un verdict. Ceva pronosticuri?
Indiciu: mi-a placut la nebunie analiza lui Pitbull.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules