Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 08 Apr 2010, 08:19   #41
vlad4s
Guru

vlad4s

Unele mai bune,altele mai rele.
The Texas chainsaw massacre din 2003 si 2006 parca ceva mai bune,oricum cel din 86' e la competitie cu ele,dar avand in vedere tehnologia de azi si de atunci...
Friday the 13th cam la fel,adik mai bun remakeul tot din acelasi motiv
Si in rest,eu astept remakeul la A nightmare on Elm street.
vlad4s is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2010, 02:23   #42
ion_ion
Novice

ion_ion

Scent of a Woman, Cape Fear, Talentated mr.Ripley etc. sunt diferite adaptari dupa romane,o forma de remake care nu prea e. Adica daca citesc acuma Marele Gatsby si decid sa fac un film pentru ca mi-a placut cartea , fara sa am vreo treaba cu celelalte adaptari ale romanului care s-au facut , o sa aud de la voi ca e remake . Considerati si Ben-Hur (1959 , prima adaptare dupa romanul lui Lew Wallace a fost in 1925 ) a fi un remake?
ion_ion is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2010, 02:49   #43
buticut
Guru

buticut

^ True, adaptarile sunt una, remake-urile alta, dar li se spune generic 'remakes' cam la toate, lucru care sincer ma deranjeaza, dar ce sa-i faci.

Quote:
O mica precizare - ma enerveaza ingrozitor regizorii ce nu au coaie sa recunoasca faptul ca au facut un remake, numindu-l "omagiu"

Cum ar fi Gus Van Sant cu al sau Psycho? Degeaba respecta aproape in totalitate chiar si erorile din filmul lui Hitchcock, in scenele-cheie o da in bara....that sado-maso stuff turned me off, plus secventa distrusa a dusului, plus un joc actoricesc nu prea convingator.

Last edited by buticut : 13 Apr 2010 at 02:52.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2010, 20:41   #44
marius93
Veteran

marius93

Categoric, remake-urile sunt mai rele si nu se compara cu originalul. Uitati-va de exemplu la cel mai nou remake: Karate Kid cu Jackie Chan si Jaden Smith. Pariez ca nu se ridica la inaltimea filmului din 1984.
marius93 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jun 2010, 10:07   #45
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

eu pun pariu ca un remake Dune va fi sigur mai bun decat cel vechi la care nici nu m-am putut uita dupa ce am citit cartile... sa speram ca nu-l vor borsi si pe asta
Old 26 Jun 2010, 15:00   #46
Medicate
Psychosocial

Medicate

Originally Posted by marius93:
Categoric, remake-urile sunt mai rele si nu se compara cu originalul. Uitati-va de exemplu la cel mai nou remake: Karate Kid cu Jackie Chan si Jaden Smith. Pariez ca nu se ridica la inaltimea filmului din 1984.

Inaltimea filmului Karate Kid ? :O WTF ?
Medicate is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Jun 2010, 22:41   #47
Mario_Jay
Novice

Mario_Jay

Eu as crede ca remake-ul de anul acesta ,''Robin Hood'' are sanse sa fie mai bun ca precedentele.Desi clasicele filme aveau ceva poveste si basm prin ele,acesta pare a fi mai realist,mai bazat pe documente si istorie...O sa imi spun o parere mai concreta dupa ce o sa il si vad...
Mario_Jay is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jun 2010, 13:12   #48
Medicate
Psychosocial

Medicate

Nu e un remake Robin Hood cel are ca protagonist pe Crowe. Povestea este schimbata si nu mai apar acele faze amuzante din filmul cu Costner .
Medicate is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jun 2010, 17:41   #49
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by Mario_Jay:
acesta pare a fi mai realist,mai bazat pe documente si istorie...

Care cacat documente si istorie?
Old 30 Jun 2010, 15:57   #50
cattalin81
Novice

cattalin81

Oscar

O sa adaug si eu ceva care mi-a atras atentia de curand pentru ca am vazut remake-ul la TV.
Este vorba despre filmul Oscar ce il are ca protagonaist in versiunea originala pe Louis de Funes, un industrias de succes.
Ei bine se pare ca a fost refacut, pastrand acelas nume, cu Sylvester Stallone care este un mafiot de succes.
Ei bine, titlul e la fel, povestea e identica, aproape ca si replicile sunt indentice. Nu s-au straduit sa schimbe mare lucru.
Parerea mea e ca ambele variante sunt reusite si a doua e mai usor de digerat fiind in engleza, limba pe care o percepem mai usor.
ZIc asta si din pricina jocurilor de cuvinte care nu se regasesc in subtitrari, iar comicul de dialog are un rol important.
cattalin81 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Jul 2010, 16:04   #51
Ammelie
Junior

Ammelie

Cel mai slab remake mi se pare, de departe, Psycho din 1998, dupa the Psycho. De fapt, nici nu stiu daca se poate numi remake, ca e un copy-paste al cadrelor.
La fel de slab si The Pink Panther cu Steve Martin in locul lui Peter Sellers.
Ammelie is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2010, 01:28   #52
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Cica vor sa faca remake dupa Total Recall.

http://www.filmofilia.com/2010/07/30...recall-remake/

O fi bine?
omudindulap is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2010, 12:12   #53
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by marius93:

eu pariez ca se ridica... e foarte tare filmul... doar pentru ca Jackie Chan nu lupta 3 sferturi din film, nu inseamna ca nu e interesant... si in plus e normal sa fie altfel... remake-ul de acum e transpus in zilele noastre... nu foarte realist dar ideea si povestea din spate aduc putin spre impresionant... doar putin dar indeajuns cat sa il privest pana la sfarsit si sa nu te plictisesti...

Last edited by dragonfly_drk : 03 Aug 2010 at 23:54.
dragonfly_drk is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2010, 12:18   #54
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Welcome to Cinemagia, Dragonfly!
...Ar fi multe de spus despre remake-uri si criteriile de judecare a calitätii lor - dar sper sä te afli aici for a long stretch, ca sä le putem lämuri pe toate.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2010, 12:20   #55
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by Pitbull:
Welcome to Cinemagia, Dragonfly!
...Ar fi multe de spus despre remake-uri si criteriile de judecare a calitätii lor - dar sper sä te afli aici for a long stretch, ca sä le putem lämuri pe toate.
voi fi... sper... deocamdata e chineza pentru mine toate topicurile astea... dar o parere in plus nu strica niciodata...
dragonfly_drk is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2010, 12:39   #56
alextreme93
Guru

alextreme93

Originally Posted by omudindulap:
Cica vor sa faca remake dupa Total Recall.

http://www.filmofilia.com/2010/07/30...recall-remake/

O fi bine?

Daca n-o sa apara tipa cu "tripletele" va fi de rau.
alextreme93 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Nov 2010, 21:20   #57
KrissKringle
Senior

KrissKringle

Vanilla Sky a fost o mizerie de remake.Nu se compara deloc cu Abre Los Ojos,actorii au fost de lemn,selectia muzicala neinspirata si aerul ala de mister si atmosfera intunecata au zburat pe geam.Imi place Cameron Crowe ca regizor dar a dat-o rau de tot in kix cu remake-ul ala.
In proportie de 90% remake-urile sunt de 2 lei pentru ca sunt doar o scuza de a aduce bani in plus de pe urma filmelor care au avut succes(mic,mediu,mare) in trecut.Exista intradevar si mici exceptii in care remake-ul e mai bun decat originalul dar asta se intampla din an in paste.

Last edited by KrissKringle : 04 Dec 2010 at 15:53.
KrissKringle is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Nov 2010, 09:54   #58
dooma
Veteran

dooma

nu stiu daca se incadreaza neaparat la un remake, insa povestea e clasica, o stim cu totii. personal abia astept acest film, am o presimtire buna legata de el...

http://www.imdb.com/title/tt1486185/
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Rid...282011_film%29
http://www.cinemagia.ro/filme/red-riding-hood-43983/

later edit: trailer http://www.imdb.com/video/imdb/vi1379965209/

Last edited by dooma : 26 Nov 2010 at 11:40.
dooma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules