Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 24 Sep 2004, 22:40   #81
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
sa speram ca asa va fi/ este :happy:
Old 25 Sep 2004, 13:56   #82
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Cristian Nemescu

Cristian Nemescu se pregateste pentru lungmetraj
http://www.romanialibera.ro/editie/i...25092004&idx=2
Old 27 Sep 2004, 12:50   #83
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
@gaandalf & bulumulu..

bine baieti, am inteles... poate ca sunt naiv, cine stie, dar hai, ziceti-mi voi un film romanesc care sa prinda si la aia mai destrepti, dar si la toti prostii. daca imi dati un exemplu, atunci m-am lasat de treaba asta, si ma retrag pe un munte cu oile

vreau sa vad si eu un film bun romanesc... si italiencele este pe drumul cel bun.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Sep 2004, 13:08   #84
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by Nae:
ziceti-mi voi un film romanesc care sa prinda si la aia mai destrepti, dar si la toti prostii.
Now that one is a toughie ...
It will take me w while ... cel mai apropiat exemplu ar fi Filantropica. But i guess it's shot in the dark.
Old 28 Sep 2004, 14:19   #85
Nae
Dead Man Walking

Nae

hmmmm.
remarc cum se goleste un topic daca cineva pune o problema din asta. numai gaandalf mai tine un pic pieptul.
deci astept pe cineva care sa-mi spuna un film romanesc care sa prinda la toti spectatorii.. si la prosti, si si la destepti.
Old 28 Sep 2004, 14:34   #86
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
poate..
la capatul liniei..
s-ar putea zice

ceva premiu?
Old 30 Sep 2004, 14:11   #87
Nae
Dead Man Walking

Nae

poate stie cineva un film post-decembrist care sa fie asa?
the mob, and the elite?
Old 30 Sep 2004, 14:27   #88
herbert
Guru

herbert

hmmmm.
remarc cum se goleste un topic daca cineva pune o problema din asta. numai gaandalf mai tine un pic pieptul.
deci astept pe cineva care sa-mi spuna un film romanesc care sa prinda la toti spectatorii.. si la prosti, si si la destepti.

mai fratioare(recomand ca formula de adresare pe acest forum, dupa instituirea noului regulament ), esti nostim in cautarile tale disperate, vrand sa conciliezi, asa, cat ai clipi din ochi, prostia cu desteptaciunea. pai un prost nu va fi niciodata pe aceeasi unda cu un destept (vezi cat de greu se sesizeaza oamenii chiar in acest caz ), cum vrei tu sa le placa, la fel, acelasi film. nu insista. ar fi bine sa cauti pe acest forum ca s-au facut topuri de filme bune romanesti. s-au descoperit vreo 10. restul sant proste. cum vezi, sunt multi prosti in tzara aceasta.
iata un film bun - Padurea spanzuratilor (Ciulei)
Old 30 Sep 2004, 14:44   #89
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by herbert:
s-au descoperit vreo 10. restul sant proste. cum vezi, sunt multi prosti in tzara aceasta.
Unde te duci, orice ai face inevitabil te loveshti de acest orientare a turmei.
Old 30 Sep 2004, 17:19   #90
Nae
Dead Man Walking

Nae

Originally Posted by Gaandalf:
Originally Posted by herbert:
s-au descoperit vreo 10. restul sant proste. cum vezi, sunt multi prosti in tzara aceasta.
Unde te duci, orice ai face inevitabil te loveshti de acesta orientare a turmei.

vedeti, si de aia cautam pe la voi un raspuns... sunt de accord cu ce ziceti voi, dar in naivitatea mea tot incerc sa gasesc o solutie pentru schimbarea stiuatiei in care se afla cinematografia romaneasca... mersi pentru ajutor
Old 01 Oct 2004, 10:18   #91
EgoN
Guru

EgoN

nae, zau asa, de unde ambitia asta de face filme pt. toata lumea, sau cum zici tu "pt. prosti si pt. destepti"? eu zic sa trecem la next level, la von trier, la wong kar wai, la tarantino, ca de dusurile caldute m-am cam plictisit. vreau sa ies de la cinema lovit in suflet, vreau scantei, artificii, ca de bete de chibrit ce ard cuminte mi s-a acrit. concluzie: revolutie, monser!!
Old 01 Oct 2004, 16:05   #92
lynx
Guest

lynx

Sunt de acord cu Nae. Cred ca pot exista filme ”care sa placa si la proti, si la destepti”. Nu este o contradictie. Este vorba de mai multe niveluri de percepere. Prostii inteleg si ei, saracii, cat pot, cei destepti inteleg mai mult, ca de-aia sunt destepti. Cred ca cele mai bune retete in acest sens le ofera cinematografia americana, filme regizate de Tarantino, Scorsese, Spielberg, fratii Coen. In afara de aceasta, care-i scopul cinematografiei, de fapt? Nu ala de a aduce cat mai mult public in sala? Si prosti, si destepti. Personal, nu resping catusi de putin ideea de comercial atunci cand este vorba de film, ca de filme sclifosite si plictisitoare m-am saturat: din alea premiate pe la festivaluri dar de la care iese omul din sala.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2004, 18:16   #93
Nae
Dead Man Walking

Nae

Originally Posted by lynx:
Sunt de acord cu Nae. Cred ca pot exista filme ”care sa placa si la proti, si la destepti”. Nu este o contradictie. [...]
In afara de aceasta, care-i scopul cinematografiei, de fapt? Nu ala de a aduce cat mai mult public in sala? Si prosti, si destepti. Personal, nu resping catusi de putin ideea de comercial atunci cand este vorba de film, ca de filme sclifosite si plictisitoare m-am saturat: din alea premiate pe la festivaluri dar de la care iese omul din sala.

multumesc ca esti de acord cu mine. filmul poate avea mai mult nivele. poate sa fie simplu, adica numai o poveste frumoasa, dar in acelsi timp poate avea si ceva mai adanc. hai sa ne gandim la o carte ca sa facem totul un pic mai usor ... cunoasteti edgar allan poe? eh, are o povestioara tare draguta numita (the fall of the house of usher)... este o mica poveste tragica despre o familie care se prabuseste si inc are toti se omoara intre ei si asa mai departe. dar daca citesti mai printre linii, vei gasii ca de fapt povestitorul este in accelasi timp si casa, si familia, si si fiecare personaj in parte, si ca totul a fost numai un excurs a lui in his subconciousness.... deci aici avem amandoua chestiile... pentru unu mai prost asa avem macelul care ii va place, si ca povestea este cat de cat de horror, dar pentru ala destept avem o analiza compela a scriitorului. toti sunt multumiti.
trecem din nou la film si vom vedea ca este exact la fel... poti face un film unde toti sa iasa multumiti? si poate oare si cinematografia romaneasca?
Old 03 Oct 2004, 00:17   #94
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
un astfel de film mie mi se pare ca e American Beauty...
cred ca si la noi se poate face un asemenea film cu mai multe posibilitati de interpretare in functie de cultura si disponibilitatea spectatorului...chiar nu vad ce ne-ar impiedica...poate doar inspiratia sau mai bine zis lipsa ei....
Old 03 Oct 2004, 12:21   #95
jackpot
Guru

jackpot

ati auzit?????

ati auzit de filmul nou ce se zvoneste ca va aparea ? Joaca in el Maia Morgenst. Film SUA - GER - ROM si se va filma in GER. Ati auzit??????
jackpot is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Oct 2004, 12:23   #96
jackpot
Guru

jackpot

uite un exemplu.....

@gaandalf & bulumulu..

bine baieti, am inteles... poate ca sunt naiv, cine stie, dar hai, ziceti-mi voi un film romanesc care sa prinda si la aia mai destrepti, dar si la toti prostii. daca imi dati un exemplu, atunci m-am lasat de treaba asta, si ma retrag pe un munte cu oile

vreau sa vad si eu un film bun romanesc... si italiencele este pe drumul cel bun.
Italiencele
Old 03 Oct 2004, 13:01   #97
Nae
Dead Man Walking

Nae

@jackpot
asta am zis si eu cu italiencele...

@rizicuta..
american beauty este tare bun, si da, ai dreptate, are ambele jumatati... si partea pentru prost, si si partea pentru destept.. ca filme romanesti s-a numait insa numai 'italiencele' acuma aici, si numai un film pentru 14 ani de post-communism, m-i se pare cam putin...
Old 04 Oct 2004, 16:58   #98
lynx
Guest

lynx

Am vazut si eu Italiencele. Mie mi-a placut foarte tare. Ei, iata un film unde poti gasi mai multe trepte de interpretare. La Mamaia, unde a avut avanpremiera, reactia salii a fost super. Ba chiar m-as duce sa-l vad si a doua oara. Cred ca asta trebuie sa fie testul: vrei sau nu sa vezi un film de doua ori. As putea sa vad de mai multe ori si American Beauty, si The Terminal, si alte cateva filme. Am senzatia ca mai pot descoperi ceva, in dialoguri, in felul in care au fost conduse personajele.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Oct 2004, 11:25   #99
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by lynx:
Cred ca asta trebuie sa fie testul: vrei sau nu sa vezi un film de doua ori. As putea sa vad de mai multe ori si American Beauty, si The Terminal, si alte cateva filme. Am senzatia ca mai pot descoperi ceva, in dialoguri, in felul in care au fost conduse personajele.

Te intzeleg perfect shi sunt 100% de acord cu tine. The Ultimate Test este "the wish factor" ... dk itzi doreshti sau nu sa revezi acel film.
Catch me if you can mi-a placut mult dar a2a oara nu am mai putut sa-l vad ...am luat-o la vale din primele 20 de minute. Nu am mai avut rabdarea necesara.
La fel a fost shi cu Hell Boy!
Old 05 Oct 2004, 11:58   #100
jackpot
Guru

jackpot

se face ceva bun si la noi, incet dar sigur.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules