Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02 Jan 2011, 15:38   #1
Domolul
Junior
 
Domolul
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
"Megamind"

Vazut dupa A christmas carol.Parca cineva pe undeva previziona viitorul cinematografiei cu filmele in care nu vor mai juca actori si calculatorul va concepe orice fizionomie si comportament de personaj si va parea ca si cum ar fi actori reali dar nu vor fi , si altele cum ca ne vom putea implica in a modifica scenariul in timpul filmului, bla bla . Sa zicem ca suntem inca in faza in care se tot perfectioneaza inlocuirea actorilor reali cu cei creati de computer.Nu inteleg de ce vocile sunt ale unor fatzosi de Hollywood ? Dupa ce ca au monopolizat toate filmele, n-ar putea sa-i mai lase si pe altii? Ma indoiesc ca nu sunt o groaza de actori deosebit de talentati dar care arata nu stiu, strambi, chiori,urati, grase, urate.Sa fie oare de vina nefericita societate in care traim care reuseste sa promoveze cu precadere si numai actorii fatosi, siluetele, sexy, muschii sau fete(se)le armonioase ?Chiar nu se gasesc niste voci de exceptie sexy, tandre, pline, funny dar care nu au fatza de pelicula, sa dubleze personajele? De ce nu se face ca la radio unde spre deosebire de TV nu conteaza decat vocea nu si fatza, ma rog, spatele dupa caz ?Marketingul ? Vad ca unii regizori parca vor sa moara pe reduta filmelor cu staruri si se chinuie sa deseneze personaje care imita fizionomic si comportamental pe cate cineva, Jim Carrey din A christmas carol si altii.Si tot incearca sa ne bage pe gat o poveste cam greu de digerat cum ca au pus becuri pe actori, bla bla. Apara ei interesele breslei de actori sau ce? Suntem noi inca incapabili sa intelegem un stil de a juca ( cred ca asta inseamna un star) la un actor necunoscut in doar 1h40min ? Inca nu am depasit noi spectatorii faza in care Larry Hagman era scuipat si amenintat pe strada ?Sau businessu nu poate fi schimbat peste noapte ?

Last edited by Domolul : 02 Jan 2011 at 15:40.
Domolul is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Jan 2011, 13:17   #2
copila_satanista
darkest music addict
 
copila_satanista
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,697
Poate pentru ca vocea si intonatia fac parte din "must-have"-ul unui actor deosebit mai mult decat crezi. Acestea impreuna cu imaginea dobandita pe parcursul carierei fac ca alegerea acestor actori sa fie benefica, atragand cu siguranta public. Imi place sa cred in acelasi timp ca valorile sunt in general apreciate la ei (nu cum e la romani) , fiind si o chestie de bun simt care face ca filmele sa aiba calitate si implicit succes. Astfel, daca cineva are doar partea de voce, dar zdravana, are ocazia sa se impuna. In plus gandeste-te ca sunt si actori care la partea de "looks" nu stau bine si sunt totusi foarte apreciati.
__________________
--- Cand te uiti in oglinda si vezi o pata, sterge-o de pe tine, nu de pe oglinda. ---

Last edited by copila_satanista : 03 Jan 2011 at 13:21.
copila_satanista is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Jan 2011, 07:16   #3
Domolul
Junior
 
Domolul
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Originally Posted by copila_satanista:
sunt si actori care la partea de "looks" nu stau bine si sunt totusi foarte apreciati.
Corect, dar sunt inca procentual mult mai putini decat in viata cea reala. Se poate vedea usor asta daca dai brusc de pe Real TV pe TV 1000 sa zicem, ca sa ne referim tot la americani.Este inca o lume a printilor si printeselor, se scriu tone de publicatii despre asta.
Daca cineva ar fi avut doar vocea si aceea doar pana la nivelul Brad Pitt, ma intreb daca ar fi luat rolul lui Metroman ? Pai nu. Pai de ce? Pai Brad Pitt mai are in plus in spatele vocii un munte de IMAGINE. Si dintr-una intr-alta ajungem de unde am pornit.Chestia pare ca este ancestrala in noi , uite si la tine : dar zdravana.
O alta chestie pe care n-am prins-o : ce tot e cu muzica asta veche in filmele cu principala destinatie copii ? Am vazut ca la mare moda acum cam prin toate filmele este sa se puna muzica deja cunoscuta, iubita, deci veche.Probabil ca sa ne simtem bine in scaunul de cinema.Dar de ce si aici ? Sa se tinteasca deja parintii platitori care or sa aleaga dupa trailer un film sau altul?

Last edited by Domolul : 04 Jan 2011 at 07:25.
Domolul is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Jan 2011, 10:07   #4
copila_satanista
darkest music addict
 
copila_satanista
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,697
Se va creea intodeauna un cerc vicios... la urma urmei, ca vrem sau nu, conteaza mult ce prinde la public.
Cu muzica nu stiu sigur ce sa zic... ma gandesc ca se potriveste mai bine si creeaza o altfel de ambianta decat stilul modern, dar poate sunt cam subiectiva.
Totodata intr-adevar se iau in considerare si categoriile de oameni maturi pentru ca si ei urmaresc in aproape aceeasi masura ca cei mici astfel de animatii.



Very L.E. : am gasit cazul asta intamplator... pe post de exemplu de voce apreciata :

http://www.220.ro/vedete/Omul-Cu-Voc...io/Lc2ep9WO7w/

http://www.220.ro/faze-tari/Un-Cerse...UR/Vfnucs3WZD/
__________________
--- Cand te uiti in oglinda si vezi o pata, sterge-o de pe tine, nu de pe oglinda. ---

Last edited by copila_satanista : 11 Jan 2011 at 10:42.
copila_satanista is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:01.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells