Fil

  • Fil
    a scris despre Valeria Seciu.

    totdeauna

    Iubesc ploile. si azi, si nu mi-e rusine. Multumesc, Doamna.
    4 mai 2010, 13:33 · Comentează
  • Fil
    a scris despre Gina Patrichi.

    glorie

    Glorios, un om glorios. Imi doresc sa fi fost si un om fericit, caci a meritat asta. Zece, Doamna, acolo unde sunteti acuma.
    4 mai 2010, 13:26 · Comentează
  • Fil
    a votat Olga Tudorache - nota 10
    4 mai 2010, 13:15 · Comentează
  • Fil
    a scris despre Olga Tudorache.
    In anii 98-99 am vazut Regina Mama doua sapatamani la rand. Apoi, am revazut-o la intervale neregulate, de fiecare data cand am avut ocazia. Va multumesc, doamna. Chiar nu mai jucati? Ce trist.
    4 mai 2010, 13:13 · Comentează
  • Fil
    25 apr 2010, 22:11 · Comentează
  • Fil
    25 apr 2010, 15:00 · Comentează
  • Fil
    Buna ziua,

    Ma numesc Corneliu Filip, sunt medic psihiatru-rezident, locuiesc in Amsterdam.
    Mi-am inscris scenariul de LUNG METRAJ pentru concursul de scenarii HBO, in urma cu 3 saptamani (pe 01.04.2010). In aceeasi zi am primit si confirmarea prin email ca scenariul fusese primit, (asadar si "informatiile mandatorii") ca fusesem inscris si ca va participa in concurs ("Va uram succes!").

    Regulamentul de participare in concurs, care se afla pe pagina HBO stipuleaza: " In vederea inscrierii la Concursul National de Scenarii, editia 2010, autorul scenariului va trebui sa acceseze pagina de web www.hbo.ro/concursscenarii, unde va completa informatiile mandatorii solicitate in cadrul Curriculum-ului Vitae postat (!) pe aceasta pagina." In afara CV-ului, drept "informatii mandatorii" am completat: nume, prenume, data nasterii, telefon, email, adresa, parola.

    Asadar, am incarcat si "informatiile mandatorii"-conform regulamentului, care sa-mi autentifice identitatea. (altfel nici nu as fi putut incarca scenariul, pagina s-ar fi blocat). In afara acestor informatii cerute separat, am incarcat si CV-ul, in care aceleasi informatii, plus alte detalii sunt disponibile.

    Trei saptamani mai tarziu, adica alaltaieri, am primit de la departamentul HBO-scenarii un email prin care sunt anuntat ca, de fapt, (dupa ce mi se confirmase in scris participarea in concurs) sunt eliminat pentru ca "informatiile mandatorii" din CV nu sunt incarcate. Mi se transmite superficial o decizie luata in legatura cu un proiect care m-a costat luni de munca si incredere. Si asta, intr-un fel neargumentat, fara a mi se acorda cea mai mica explicatie si fara drept de replica.

    Mi-am pierdut simtul perceptiei? Ma aflu intr-un scenariu Kafkian? Bineinteles ca am incarcat si CV-ul! Oare asta vor sa spuna?! Sa fiu eliminat fiindca nu se gasesc "informatiile mandatorii"?

    Ce motiv as fi avut sa nu trimit acele informatii? Am o identitate fizica si civila cat se poate de conturata: sunt medic psihiatru-rezident in Olanda, locuiesc aici de 9 ani.

    Am un control rezonabil in privinta lucrurilor pe care le spun si le fac. Am si expertiza si instrumentele necesare procesarii informatiilor. Doua randuri in care mi se transmite intr-un mod impersonal o eroare (care, repet: nu este a mea) nu pot servi drept argumentatie pentru un astfel de deznodamant. Si din nou: fara acele "informatii mandatorii", nu ar fi fost posibil, tehnic vorbind, sa incarc scenariul.

    Am scris un scenariu la care tin, este o investitie uriasa de creativitate, energie, incredere. Refuz sa cred ca in felul acesta facil este demolat intregul proiect si munca atator nopti albe. Ca pot lasa sa se intample asa ceva! HBO este o institutie culturala respectabila, care promoveaza si sustine valori artistice, umane, asadar. Care acorda, nu retrage sanse, care nu foloseste argumente expeditive si formale pentru descalificarea unui proiect de orice natura!

    Am scris ieri echipei HBO-scenarii, unde am explicat lucrurile de mai sus, dar, in ciuda faptului ca am solicitat explicit aceasta, nu am primit nicio reactie. Nu voi lasa lucrurile aici. Am sunat ieri la HBO Bucuresti, la trei numere diferite, dar nu raspunde nimeni. E vorba despre o eroare penibila, pentru care mi se cuvine drept explicatie, ceva mai mult decat "Va asteptam la anu'".

    In conditiile in care acele informatii s-au pierdut, un demers decent ar fi fost acela in care mi s-ar fi cerut inca o data acele informatii, si asta cu explicatiile de rigoare! (de ce nu mai pot fi gasite informatiile de identitate).

    Traim intr-o lume civilizata, in care argumentatia inseamna mai mult decat informatii expeditive, mai ales atunci cand mesajul are o semnificatie negativa si contradictorie cu mesajul initial. E un drept bazal al oricarui om. Acest concurs de scenarii nu este o gluma, nu-i asa?!

    Nu discut aici calitatea scenariului, ci felul in care este indepartat din concurs. Oare "neintelegerea" sa aiba legatura cu faptul ca una dintre temele scenariului este homosexualitatea?

    Scenariul este tradus si inregistrat la serviciul "Drepturi de autor" din Olanda si la "Writers Guild of America". Este de asemenea inscris la 3 concursuri de scenarii de peste ocean.

    Mai intai de toate, e o chestiune de demnitate. Mi se cuvine, cred, o argumentatie de o substantialitate diferita.

    Multumesc pentru rabdare.

    Cu stima,

    Corneliu Filip
    24 apr 2010, 23:47 · Comentează
  • Fil
    s-a înscris în Clubul CineMagia.
    24 apr 2010, 23:44 · Comentează
Caută prieteni
jinglebells