Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Mar 2009, 11:20   #1
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Arrow Scenariu Interactiv

Va invit PE TOTI,sa scriem un scenariu impreuna,(un fel de poveste fara sfarsit ), pe care fiecare user il continua dupa propria pricepere si talent.
Ar fi fost interesant un concurs...
Scenariul se numeste
"Sinuciderea Ioanei",
si va trebui sa aflam in final daca ea se sinucide,sau nu,e o femeie,fata puternica,inteligenta sau nu,intamplarile prin care trece.Stilul este personal,desi eu prefer unul literar,lucrat,documentat.
O sa incep acum doar cu o fraza,si urmatorul user va continua...

Last edited by Pauline Kael : 28 Mar 2009 at 11:32.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Mar 2009, 11:30   #2
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Ioana se trezise in dimineata aceea fara durere de cap,dar ametita,avusese un cosmar,care parea atat de real...
Old 28 Mar 2009, 21:22   #3
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Bogdan.Andro:
Dintr-un televizor se aude zgomot de picături care cad din tavan. Imaginea începe să se strice, sonorul bârâie: „... andres cucu r geapa !!!” O coadă de mătură, manevrată abil de o mână cu posesor nevăzut, împinge în baza televizorului şi sonorul se reglează pentru scurt timp: „Deschide domne’ ...”- se aude o voce feminină. Dar se strică iarăşi imaginea - ... tavanul din care picura apa se deschide la jumătate, iar câteva cabluri răsucite de Telefon încep să atârne ca barba lui Davey Jones. Coada roşie de mătură loveşte la punct fix, în baza televizorului şi ecranul face negru.

Prin uşa întredeschisă ies aburii de la duş. Un copil de zece ani iese dintr-o altă cameră, frecându-se insistent la ochi, apoi se apropie curios de uşa de la baie. Zgomotul duşului încetează, el se sperie, nevrând să fie deconspirat, şi loveşte din greşeală o găleată cu mop, aflată pe hol.

Ioana iesi din dus cu un prosop minuscul aruncat in graba,foarte mare graba,inca nu s-a clatit,si spuma zboara de pe ea ca fulgii unei curci jumulite in bucatariile Versaillului de niste bucatarese putin bete si vesele.Pustiul se mai freca o data la ochi,pentru ca Ioanei ii iesise de prin spuma un san ascutit si obraznic ,si parca impungand a sentinta de condamnare .Pustiul se inrosi,mai mult de placere decat de surpriza :
-Saru'mana ,v-a cautat cineva!
Si fugi fara sa ...

OFF TOPIC: ROG USERII SA SE ABTINA DE LA MODIFICARI DRASTICE CARE IMPIEDICA LA REALIZAREA UNEI CONTINUITATI LOGICE,DE LA ALTE ABERATII OFF TOPIC (DACA DORESC SA FACA NISTE ADAUGIRI PATETIZANTE ISI POT DESCHIDE UN ALT TOPIC UNDE ISI POT DESCARCA FRUSTRARILE FREUDIENECU MIROS DE SARMALE)

Last edited by Pauline Kael : 28 Mar 2009 at 21:34.
Old 28 Mar 2009, 22:18   #4
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

...continuam fara alte off topicuri dezaxate:

Ioana iesi din dus cu un prosop minuscul aruncat in graba,foarte mare graba,inca nu s-a clatit,si spuma zboara de pe ea ca fulgii unei curci jumulite in bucatariile Versaillului de niste bucatarese putin bete si vesele.Pustiul se mai freca o data la ochi,pentru ca Ioanei ii iesise de prin spuma un san ascutit si obraznic ,si parca impungand a sentinta de condamnare .Pustiul se inrosi,mai mult de placere decat de surpriza :
-Saru'mana ,v-a cautat cineva!
Si fugi fara sa ...
Old 29 Mar 2009, 10:36   #5
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Remarc indemanarea lui BogdanAndro si umorul lui Erectia-eunucului.Nu-i nici o graba,topicul poate fi resuscitat oricand.

Poate Buticut,cu vreo idee buna ?
Old 29 Mar 2009, 17:48   #6
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Pitbull - 15 aprilie 2007, 23:23.:
Repet ordinea:
- Synopsis
- Treatment
- Scaletta
- Scenariu!
http://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=235

Acest "joc" e destul de copilaresc pe langa altercatiile interioare ce le implica constructia unui scenariu de film. Sunt curios de reactia unui profesionist care a scris cel putin un scenariu in viata lui, dar le inteleg "tacerea".

Intr-o prima faza pare amuzant, dar nu-i. E ca si cum Dl. Doctor iese pe culoar unde familia asteapta soarta celui ce urmeaza a fi operat, iar Dl. Doctor le striga entuziast unor tinere studente la medicina (de anul 4, 5, nu 1) ce se aflau in practica pe-acolo: "Dragele mele, va invit PE TOATE sa-l operam pe copilul acestei mame (un fel de operatie fara sfarsit..) pe care fiecare dintre voi o va continua dupa propria pricepere si talent in urma celei de dinainte. O sa incep acum doar deschizand trupul micutului cu bisturiul si urmatoarea studenta va continua..."
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2009, 17:59   #7
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

De ce nu si-or fi luand acesti doi looseri (absolut netalentati,ingramaditi,bolnavi si care fac umbra pe aici degeaba)o camera undeva?Marii scenaristi de doi lei nu pot face diferenta intre un JOC pe un forum si o treaba serioasa.
Go walk the bear.:sick:
Old 29 Mar 2009, 18:04   #8
Judex
Banned

Judex

Pauline, nu cred ca e cazul sa te iei de toata lumea. Nu toti sunt scriitori.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2009, 18:11   #9
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Judex,esti mic nu stii nimic,sezi bland,esti al treilea care se caca in topicul asta.Daca iti place sa aperi toti retarzii,be my guest ,dar behave yourself.
Old 29 Mar 2009, 18:14   #10
Judex
Banned

Judex

Nu cred ca are sens sa mai vorbim.
Old 29 Mar 2009, 18:15   #11
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Pauline Kael:
Marii scenaristi de doi lei nu pot face diferenta intre un JOC pe un forum si o treaba serioasa.
Cred ca m-ai inteles gresit. E destul de interesant acest joc, un fel de brainstorming, are si o denumire stiintifica, nu mai retin..Merge la orice altceva ce implica creatia literara, o povestire, un synopsis de 1 pagina (3, 5, 20!, etc.), o proza scurta ori mai lunga, samd. DAR NU la un SCENARIU DE FILM. Te intrebi de ce, nu sunt eu tocmai in masura sa te fac sa pricepi dar am dat de inteles, nu am o definitie anume legat de conceperea, scrierea, dezvoltarea, realizarea, etc. a unui scenariu. Chiar si mie imi venise ideea asta, si de cate ori!...sa deschid un topic de genul asta, dar am renuntat deoarece calitatea unei scrieri de cele mai multe ori nu are tangente cu interactivitatea unei "furtuni de creiere".
Din lipsa de argumente pedagogice sper sa nu ma intelegi iarasi gresit.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2009, 18:19   #12
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Judex:
Nu cred ca are sens sa mai vorbim.
Pacat,nici nu vorbisem,tu te-ai bagat ca musca-n lapte.Good luck.
Old 29 Mar 2009, 18:36   #13
Judex
Banned

Judex

Pacat,nici nu vorbisem,tu te-ai bagat ca musca-n lapte.Good luck.
Nu cred ca m-am bagat chiar ca musca.
Old 29 Mar 2009, 18:42   #14
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Ca un barzaunel.
Old 29 Mar 2009, 18:49   #15
Judex
Banned

Judex

Ca un barzaunel.
Pauline, ne-au batut sarbii aseara. Nu poti sa intelegi ca eu din cauza asta n-am ajuns la montaj? Au mai si varsat astia boabele de proumb cu care voiam sa fac floricele...
Old 29 Mar 2009, 19:31   #16
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Care montaj? Imi pare rau sa aud ca echipa Romaniei n-a mai castigat un meci de vreo suta de ani.
Old 29 Mar 2009, 19:44   #17
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Judex,esti mic nu stii nimic,sezi bland,esti al treilea care se caca in topicul asta.Daca iti place sa aperi toti retarzii,be my guest ,dar behave yourself.
Nu mä cack, nu mä pish, nu mä bäshesc în topicul ästa - îl ajut doar cu o precizare:
retard (pl. retarzi) = întârziere, înapoiere
retardat (pl. retardati) = întârziat, înapoiat; persoanä afectatä de un retard (stare de întârziere...)

On topic:
Solutia dezbaterii din ultimele mesaje e cât se poate de simplä:
Nu scenariu, ci POVESTIRE interactivä! STORY-LINE! Dupä ce e gata, un scenarist o poate ajusta foarte usor.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2009, 19:47   #18
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Nu ,se poate sterge topicul,de fapt puteti sa-mi stergeti toate topicele,postarile si contul la un loc.
Interventie inutila,si tardiva,Pit.
Old 29 Mar 2009, 19:49   #19
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Se respinge.
Topicul rämâne, topicele rämâne, postärile rämâne, contul rämâne.
Interventie utilä si sincronä, Pauline.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2009, 19:51   #20
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

oooooki,dac'esti asa dragut.
Propune un incipit,nr maxim de randuri(5-6 nu o juma' de pagina),si ceilalti bagatori in seama sa termine cu teria chibritului si sa povesteste.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules