Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Nov 2008, 01:01   #1
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

CNCinemagia - CNC-ul alternativ

Tot injuram noi CNC-ul. Hai sa faca Cinemagia unul. E democratic. Luptam pentru descentralizare. Sa cream alternativa. Opozitia. Guvernul din exil. Asa cum Uniunea Scriitorilor are Asociatia Scriitorilor Profesionisti in coasta. UCIN are ACRO. Democratii ii au pe republicani. Comunistii au avut Solidarnosci. Yin are Yang.
I made my point? Revolutie!

Ce trebuie facut pentru asta?
Habar n-am. ............. E prea proaspata ideea.

CNC-ul asta nu umbla cu bani, ca nu are caderea si nici interesul. Se mentine curat pe partea asta, ceea ce atrage increderea. Trebuie sa aiba nume valoroase. Sa fie o forta, o autoritate intelectuala. Sa aiba o voce prin presa. Sa fie guraliv, dar inteligent.
CNC-ul asta organizeaza cate un juriu alternativ dupa fiecare sesiune CNC si ia la purecat proiectele depuse si isi da si el verdictul. Daca are destula prestanta, e luat in seama. Trebuie credibilitate.
CNC-ul asta impune mai multa transparenta la ce se intampla la concursurile CNC-ului. Daca scenariile sunt bune si autorii sunt de acord, le publica spre a le supune judecatii publicului. Daca-s proaste, nu le va putea publica (nu vor vrea autorii) dar anunta un iminent dezastru pe ecran. Cum se si intampla pe aici, pe forum.

Gata, ma culc. Tineti cont de idee. Sleep on it!
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2008, 09:09   #2
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by Dan Mihu:
I did. Partea cu scenariile recitite dupa juriul CNC ma tem ca nu e fezabila nici macar din punct de vedere legal. :?

You did?
Ce ai facut, mai exact?

Partea cu legalul cred ca s-ar rezolva, daca CNCinemagia ar avea un statut juridic clar si o autoritate recunoscuta. Nu vorbeam sa ne strangem niste baieti in spatele blocului si sa ne stergem la cur cu scenariile lui Barna dupa ce le citim.
Old 07 Nov 2008, 09:21   #3
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
You did?
Ce ai facut, mai exact?

he slept on your idea, i guess...
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2008, 11:46   #4
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by Dan Mihu:
Nu e vorba de entitate juridica sa nu. Niciun producator care se respecta nu va accepta sa isi retrimita scenariile spre evaluare unui juriu fantoma. Pentru ca, vad ca tot nu e foarte clar, scenariile respective apartin - fie doar si ca optiune - caselor de productie, nu scenaristilor. De ce le-ar da producatorii spre citire altcuiva?

Pai hai sa construim, ca ideea e noua si pana s-o daramam sa vedem ce poate:

Da, producatorii nu vor vrea, dar sa fie obligati. CNCinema-ul sa fie acreditat de stat, tocmai ca organism pentru sanatatea operatiunilor CNC-ului. Un fel de supracontrol ca pe tren, care-l verifica de fapt pe nash, nu pe calatori. Un organism care sa taxeze activitatea cnc-ului si care sa aiba sprijinul statului.

Sau nu stiu, alte variante: poate functioneaza ca "ilegalist" si face prin mijloace proprii rost de acele scenarii si le da in vileag impostura. Cam ce incearca sa faca Pitbull de unul singur - vezi capitolul Marilena. Fiind o organizatie, ar avea un cuvant greu de spus si ar fi ascultat. Asa cum functioneaza (sau ar trebui sa functioneze) societatea civila asupra guvernantilor.

Ne convine ca notele la scenarii nu sunt contestabile? Nu. Pai iata un mod de a le contesta. Dar nu disparati, ci uniti intr-o organizatie.
Au luat atitudine Puiu, Mungiu, Gulea, mai stiu eu cine. Sunt niste personalitati, clar, dar fiind singuri li s-a pus revolta pe seama unor interese sau refulari personale.

Nu stiu, ideea e in formare. Dati cu parerea.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules