Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 23 Mar 2006, 05:15   #1
Ben Ami
Junior

Ben Ami

FICTION.RO

Simbata 25 martie, ora 17.00, la magazinul Diverta din Plaza Romania (B-dul Timisoara), se lanseazã colecþia de primavara-vara fiction.ro a editurii Tritonic. Colectia fiction.ro, ca si revista cu acelasi nume, isi propune sa aduca in fata publicului romanesc literatura fantastica a momentului la noi si in lume.
Pina acum, in colectia fiction.ro au aparut:
China Mieville - Statia Pierzaniei (trad. Mihai Samoila)
Marian Coman - Nopti albe, zile negre
Roxana Brinceanu - Sharia
China Mieville - Cicatricea (trad. Mihai Samoila)
Michael Haulica - Aºteptind-o pe Sara
Neil Gaiman - Zei americani (trad. Liviu Radu)
revista fiction.ro nr. 1 si 2
In curind:
M. John Harrison - Viriconium (trad. Mircea Pricajan)
Costi Gurgu - Retetarium
La evenimentul de simbata participa: Michael Haulica, Roxana Brinceanu, Marian Coman, Mihai Samoila (traducatorul romanelor Statia Pierzaniei si Cicatricea), Liviu Radu (traducatorul romanului Zei americani). Invitati: Lucia Simona Dinescu, Florin Pitea.
Organizatori: Diverta, Plaza Romania, Tritonic
Parteneri media: Observator cultural, Liternet.ro, City FM
Old 23 Mar 2006, 06:29   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

I-auzi! Interesant, dom'le, bravo! Cred c-am sä mä întâmplu si eu pe-acolo, cä meritä!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Mar 2006, 06:49   #3
Ben Ami
Junior

Ben Ami

pai era si timpul (sa incercam macar) sa ne trezim odata cu zorii noilor tehnologii. doar n-om fi ultimii - daca primii par a-si dori... chinezii (?) sa fie!
alaturi de traduceri ale unor romane apreciate anul trecut in state... aflam si romani. ba chiar o femeie! si poate ca nu-i chiar rau! :w00t:
Old 23 Mar 2006, 15:47   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Ben Ami:
aflam si romani. ba chiar o femeie! :w00t:
Adicä ce, suntem misogini? :shock:
(Apropo: unde-o fi Mirela Paciugä d'antan?)
Old 23 Mar 2006, 18:25   #5
costobocus
Guru

costobocus

cool

Misto .. da' nu l-am vazut pe lista pe cel mai tare scriitor de SF din Romania ... Ovidiu Bufnila .. Cred ca ati auzit de el ..
costobocus is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Mar 2006, 18:52   #6
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Puschea pe limbä!
Costule, mä bucuram si eu de topicul ästa, si tu vii si-mi strici tot cheful? Nu mai vorbesc cu tine, sä stii! :o
Old 23 Mar 2006, 21:24   #7
costobocus
Guru

costobocus

ups

Nene Pitbull .. te-ai lins pe bot de la autograf ... chiar distinsu scriitor a postat mai sus ...

Intra pe jdemii de forumuri cu cateva nikuri ... - cred ca e greu sa tina minte atatea userneimuri... :lol:

Acu' nu ca io sunt sanatos la cap, dar nu am decat dubla personalitate si mi-o dezvolt p'a treia, cum "zice" niste preteni de-ai mei .. 8)

apropo de sf .. stiu ca era un serial de desene animate pe vremea lu impuscatu ... romanesc .. da nu stiu cum se chema .. idei ? :huh:

Si inca o intrebare..din ciclu' e adevarat ca ? ... a fost produs un film dupa un scenariu original Bufnila... io parca asa am auzit ... as fi curios sa-l vad ..

si daca tot sunt la capitolu asta, ce filme misto S.F. romanesti sunt .. asta DACA sunt ...

Energia sa fie cu voi! :love:
Old 23 Mar 2006, 21:39   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

I.P.-ul nu-i acelasi - da' asta nu-i o dovadä.
Dacä Ben Ami e clona lui Bufnilä, pân-aici i-a fost! De când voiam sä-l väd bannat! (Pe Bufnilä, nu pe Ben Ami - dacä Ben Ami nu-i clona lui Bufnilä).
Serialul äla era "Misiunea spatialä Delta".
Old 23 Mar 2006, 23:16   #9
Ben Ami
Junior

Ben Ami

Oameni buni... e verosimil ce spuneti?
De cand se apuca "cineva" sa faca reclama "altcuiva" fara sa aibe macar cel mai decent motiv?
Si pana cand trebuie sa se explice oricine altcineva "despre" faptele altcuiva, pe care nu l-a intalnit in viata lui (macar)?
O cautare pe net este DE AJUNS ca argument ca eu sunt eu, ma reprezint pe mine si atat, ba mai mult... NU AM AVUT IN VIATA MEA o clona utilizata la modul pe care deja l-ati presupus. Si nici nu ma intereseaza sa am. Biotehnolog fiind (de profesie) traiesc intr-un taram cat se poate de STIINTIFIC, CUANTIFICABIL, MASURABIL... etc
Mi-e lene sa aduc argumente, evident sunt amarat si fara chef de amintit (macar) nume de care ma leaga NUMAI amintiri.
Da' hai... i-a intrati domniile voastre pe Computer Games Forum si intrebati-va mai apoi de cand si pana unde Ben Ami nu-i el insusi, din moment ce se preocupa cu ce se preocupa... pe acel forum!
Ca teorii... CU NEMILUITA poate arunca fiecare... da' poate ca EXACT acum am un material stiintific de scris... care ma readuce brutal cu picioarele pe pamant si imi ofera sansa de a uita foarte repede... tot felul de "chestii". Pe care, dupa cum bine se observa, nici macar nu le amintesc prea tare!
Hai, o zi-noapte mai buna decat ceea ce mi-ati oferit!
Old 24 Mar 2006, 00:12   #10
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

DACA, într-adevär, nu esti Bufnilä:

Scuze. N-am vrut sä te necäjim. Dupä cum ai väzut, eu nici nu mä gândisem la asa ceva. Poate Costobocus a fäcut o confuzie, sau a glumit. Nu te ofusca, dar întelege-ne cä am avut multe experiente nepläcute, aici, pe forum, si suntem putin paranoici. O sä ne treacä - si sper sä-ti treacä si tie.
Old 24 Mar 2006, 08:31   #11
costobocus
Guru

costobocus

aha

Pai nu'sh cum se face, tata, ca pe unde dau de bufnila, apar niste posturi Ben Ami cu scrieri S.F. istice care respecta acelasi patern, ca sa zic asa ...

Apropo', io nu inteleg cum poa sa adore un om sa-si dea copy paste pe toate forumurile.. e asa cybernarcisist ??? Ma refeream la Bufnila ....

Iar daca am facut io vreo confuzie... greshala mea ... Da' am zis si io, doar nu am dat cu paru' ...

Si tin sa anunt ca Ovidiu Bufnila nu poate fi banat.. e ca si cum ai vrea sa banezi gripa aviara

Revenind la SF, egzista ceva filme romanesti de gen ??? Io chiar nu am auzit.. parca era cineva tot pe aci cu un filmuletz studentesc ceva ..(niste semne pe nisip .. asta e tot ce tin minte ) , dar lung metraj nu cred ca egzista ...

Mache Love, Not Var !
Old 24 Mar 2006, 09:28   #12
Ben Ami
Junior

Ben Ami

EU imi cer scuze - pentru reactie. Da' tare m-am mai saturat sa ma dezvinovatesc pentru vine imaginare. "Pattern"? asta-i rau. Speram sa scriu... CA MINE.
Iar raspunsul meu: alcoolic fiind (vreodata) nu mai am nici o sansa? macar sa-mi schimb viciul? (asta pentru ca sa ocolesc - din nou - referinte care imi fac mai mult rau decat bine!)
In rest... pai o zi buna tuturor. Pen' ca avem nevoie. Eu si recunosc asta!
Old 24 Mar 2006, 16:43   #13
Ben Ami
Junior

Ben Ami

Cum va spuneam, simbata 25 martie, ora 17.00, la magazinul Diverta din Plaza Romania (B-dul Timiºoara), se lanseaza colectia de primavara-vara fiction.ro a editurii Tritonic.
La eveniment, Editura Tritonic vine cu urmatoarea oferta speciala:
pentru 3 carti cumparate se acorda gratuit un abonament pe 2006 la revista fiction.ro, in valoare de 40 lei (400.000 lei vechi). Cele 3 carti trebuie sa fie aparute la Editura Tritonic (in orice colectie).
Revista fiction.ro este trimestriala si apare in februarie, mai, august si noiembrie. In acest an a aparut nr.2 care este inclus in abonamentul oferit.

Acest mesaj l-am primit in mail de la Michael Haulica.
Acum... nu stiu care e functia lui Michael pe acolo, insa stiu ca a scos o carte care... hmm... poate ca ar fi bine sa o citeasca mai multa lume. "Asteptand-o pe Sara" se numeste ea...
Domnul Liviu Antonesei scrie ca ar fi, citez: "Cel mai bun roman dedicat crizei de la patruzeci de ani a barbatului", iar cei de la Playboy zic mai multe
Va multumesc pentru atentia acordata. Un weekend cat mai "plin" va doresc!
Old 26 Mar 2006, 07:04   #14
Ben Ami
Junior

Ben Ami

a fost frumos ieri la Plaza... asistentza a fost onorata de Doamna Mona Musca - sa fi vazut surpriza serifului de la editura Tritonic... "care era la costum" si cu o casca de impiegat pe cap... heheh, nu stia cum s-o paraseasca printre carti! A venit si TVR1 si-a filmat. Pupaceli ca la balamuc... frumos, ce sa mai!
Michael Haulica a dat startul unui mic show in care Lucia Simona Dinescu a cam chinuit un microfon, iar Florin Pitea a tinut mortis sa vorbeasca fara el adunand primele aplauze; Mihail Samoila ne-a povestit cat de greu se traduce o carte, iar Maestrul Liviu Radu i-a tinut isonul; Roxana Branceanu a dat autografe pe Sharia si Marian Coman pe Nopti albe, Zile negre... lume buna, atmosfera magica, si scriitori premiati anul acesta, ori anul trecut - cu unele dintre cele mai ravnite premii ale lumii.
Old 26 Mar 2006, 07:17   #15
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Päcat cä n-am reusit sä ajung - mi s-a dat programul peste cap. Sper sä mai fie vreo ocazie curând, si sä binevoiascä sä se scoboare pânä la noi si careva din vechea gardä - un Ficeac, un Popescu...
Si va sä zicä asa, "se traduce greu o carte"? Depinde a câta. Pânä la a zecea te cam chinuiesti... De pe la a douäzecea, începi sä înveti... In jurul celei de-a cincizecea, descoperi cä habar n-aveai de nimic. De la o sutä-ncepând, intri pe pilot automat. La trei sute, te-ntrebi ce dracu' faci tu acolo. Iar dupä sase sute (dacä între timp nu ti-ai tras un glont în cap / ca sä-ti faci o gaurä / si sä vezi lumea prin ea / într-o altä aurä), traduci mai încet decât la prima carte.
Morala: decât sä träiesti din traduceri, mai bine nu mai träiesti.
Old 26 Mar 2006, 07:35   #16
Ben Ami
Junior

Ben Ami

Mihail Samoila l-a tradus pe China Mieville, iar Liviu Radu pe Neil Gaiman - "problema" traducerilor, asa cum incercau respectivii domni s-o prezinte, era aceea a "link"-urilor la cultura contemporana de pe "dincolo", la care un roman get-beget (cu legatura la net nu atat de rapida, ori nu atat de anglofon) nu are un acces facil. Tipii sunt premiati pe la ei p-acasa, prin urmare trebuie ca scriu ceva destul de inaccesibil noua (din ACEST punct de vedere, al conexiunilor pe care un cititor le poate face cu ceea ce deja a citit). Am fost preveniti ca este O CU TOTUL alta literatura. Accesibilitatea la acest gen de literatura, trebuie s-o recunoastem, o face numai un om care se documenteaza dintr-o sumedenie de alte "surse". Inclusiv din recenzii. Brrrr!
Old 26 Mar 2006, 07:42   #17
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Eeeeee, atunci sä le dea tata "problemä a traducerilor"! Ia sä-i väd scriindu-si propriile texte în stilul si mentalitatea "de-acolo", si pe urmä sä si le autotraducä mioriticeste! Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Old 26 Mar 2006, 07:47   #18
Ben Ami
Junior

Ben Ami

De retinut e ca Michael Haulica reuseste sa "prinda" contracte cu tipii care concureaza la Hugo si Nebula. Am inteles ca raportul e 4 din 5, ceea ce inseamna ca - cel putin din acest punct de vedere - am reusit sa "prindem trenul" (de-un picior) .
Old 26 Mar 2006, 07:52   #19
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Tot e bine. Mi-amintesc cäci când Ursula K. LeGuin a luat Nebula pentru... dracu' mai stie ce ("Left Hand of Darkness"...? Probabil), stätea la masä cu niste cuconet de-al ei, si Harlan Ellison sau Bob Silverberg sau nu-s' care, ca sä-i facä un banc, s-a prefäcut sä-i sterpeleste statueta - la care o babä:
"Ursula, Ursula, he stole your Nebula!" :w00t:

...Da' oare de premiul Mihai Ionescu, înfiintat în mai, 1993 (pe primul l-a primit, onorific, Adrian Rogoz, Dumnezeu sä-l ierte), si care-ar fi trebuit sä fie un fel de Nebula românesc (cä si semäna cu el, ca facies), îsi mai aminteste cineva...?
Old 26 Mar 2006, 08:05   #20
Ben Ami
Junior

Ben Ami

Cand s-au acordat premiile "Kult 2005" (www.atelierkult.com pentru mai multe detalii) s-a mentionat chiar ceva mai grandios si mai "sprijinitor" pentru scriitori. Si nu a spus oricine acest lucru, ci chiar domnul Hobana. Acum, eu sunt mic si... cred ca mai multe detalii se pot afla in posesia "personagiilor" bantuitoare pe site-ul mai sus pomenit.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules