Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 18 Oct 2004, 23:49   #1
KORBEN
Guru

KORBEN

Asta e!

institutu francez, dupa ce a incalzit sala elvira popescu, lanseaza la apa un documentar de lung metraj (90 min) despre delta si locuitorii ei....
personal m-a impresionat ca filmu asta are cele mai bune dialoguri rostite vrodata in filmu ro....
imagini si personaje antologice....
multa apa, mult stuf...., multa apa
si ce mi-a placut cel mai mult e ca, desi, din cate tin minte facut acu ceva ani, filmu e destul de actual in contextul agitatiei cu salvati asta, salvati aia, ukrainienii, canalu barstoe, bla bla bla.......
astia sunt inhabitantii, asta e stufu, asta e lebada, aici e gasca hranita cu banane
asta e
nimic mai mult, nimic mai putin....
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Oct 2004, 10:42   #2
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
La dracul.... azi am vrut sa propun eu subjectul asta ... of KORBEN... iar mi-ai luat-o in fata... am sa merg si eu saptamana asta...
Cica documentarul ar fi luat:
Grand Prix Documentaire Belfort
Grand Jury Priza for Widescreen Amsterdam
Silver Rembrandt Amsterdam
Golden Olive Kalamata
Best Documentary Firenze
Mention Ecrans Documentaires Paris.....
Old 25 Oct 2004, 16:35   #3
Frank
Senior

Frank

Si ce daca a luat premii? Normal, daca te duci cu un film urat despre Romania, în care personaje tip Ivan si Varvara se paruiesc intruna, iei premii in Occident. Ma mir ca cineastii romani nu au ajuns la concluzia comoda ca este mai bine sa faci filme ”la comanda”, pentru publicul de afara. Daca europenii vor filme cu romani betivi, prosti si degradati, de ce nu? Facem si mai luam si premii pentru asta. Bine spunea Hurezeanu ca inca vreo cateva filme de-astea si Romania nu ar mai avea nevoie de dusmani externi, ca sunt suficienti in interiorul tarii.
Frank is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Oct 2004, 16:37   #4
Jay
The Space Cowboy

Jay

Thomas Ciulei a vorbit dupa documentarul sau.....
Intai despre el... A terminat fotografia la New York, apoi a studiat regia in Germania... vreo 10 ani... ("Am vrut sa vad fotografiile in miscare"). Cu toate astea vorbea destul de bin romana. In fine.. a fost intr-o mica excursie in Sulina si atunci i-a venit ideea sa faca acest documentar... Filmul este facut in doua parti... decembrie-februarie(8 oameni), aprilie-iunie(3 oameni) dupa indelungi cercetari in Sulina....
Personaje eceptionale... si bine conturate... Povestitorul.. ar putea da lectii oricarui actor din Romania.. pacat ca a murit(nu e de mirare, ca-l arata cum bea spirt cu apa as breakfast).... Foarte multe cadre impresionante... si multa multa rabdare... Thomas a explicat ca sunt multe cadre care au fost trase o singura data, iar oamenii au, sa zicem jucat, foarte natural...Varvara si Tony .. spunea Thomas, erau bauti cam 5 zile pe saptmana..... asta e...
Nu conteaza, nu despre asta e vorba in filmulet.... mesajul e simplu.. salvati si oamenii din Delta Dunarii....
Un documentar foarte original si bine venit in "enorma" colectie de documentare(mai ales televizate) romanesti....
Old 25 Oct 2004, 16:54   #5
Frank
Senior

Frank

Marea problema cu filmul lui Thomas - cu o viziune moderna, intr-adevar, asta nu contest - este ca oamenii Deltei sunt vazuti cu un ochi ironic. A coborat Thomas din turnul lui de fildes new-yorkez sau berlinez in mocirla Deltei romenesti si s-a apucat sa ia totul in zeflemea. Care e mesajul filmului? ”Salvati si oamenii Deltei?” Nu cred, poate ”sa radem impreuna de oamenii Deltei”.
Frank is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Oct 2004, 18:55   #6
KORBEN
Guru

KORBEN

@frank
daca tot vroiai alte reactii puteai sa te dai cu capu de usa cinema-ului in semn de protest ca nu i-a pus pa liiceanu si patapievici sa converseze onorabil, ca niste romani adevarati care nu beau si nu in jura...
e un DOCUMENTAR
poti sa intelegi asta/???
sunt niste tarani de la dracu in praznic
ce`ai vrea sa facaa?
sa citeasca kant in original?
ei bine ei verbalizeaza dsp infama cunt
asta e!
Old 25 Oct 2004, 19:45   #7
Jay
The Space Cowboy

Jay

Originally Posted by Frank:
Marea problema cu filmul lui Thomas - cu o viziune moderna, intr-adevar, asta nu contest - este ca oamenii Deltei sunt vazuti cu un ochi ironic. A coborat Thomas din turnul lui de fildes new-yorkez sau berlinez in mocirla Deltei romenesti si s-a apucat sa ia totul in zeflemea. Care e mesajul filmului? ”Salvati si oamenii Deltei?” Nu cred, poate ”sa radem impreuna de oamenii Deltei”.

Tocmai asta a incercat sa spuna... ca iubeste acei oameni si ii considera mai presus de el... pentru ca traiesc intr-un univers total paralel si o viata simpla, dar mult mai complicata decat a noastra... in fine.. daca asta ai vazut tu in documentar .. cred ca nu ai inteles nimic... asta e
Old 25 Oct 2004, 20:24   #8
herbert
Guru

herbert

filmu' e bine facut, dar ramane reprosu' (aproape similar cu cel al lui Hurezeanu) pe care i l-am facut si lui Thomas la o discutie... a avut o reactie si un comentariu interesant...
Old 25 Oct 2004, 20:27   #9
Jay
The Space Cowboy

Jay

Originally Posted by herbert:
dar ramane reprosu' (aproape similar cu cel al lui Hurezeanu) pe care i l-am facut si lui Thomas la o discutie... a avut o reactie si un comentariu interesant...

Si anumeeee...
Old 25 Oct 2004, 20:46   #10
herbert
Guru

herbert

nooo! nu mai sunt prieten cu simpatizantii PSD-istilor
dedublare, dedublare a fiintei, dar chiar asa!? :lol:
Old 25 Oct 2004, 21:05   #11
Jay
The Space Cowboy

Jay

Eu simpatizant PSD? Ai innebunit? pai mai herbert... faci si tu o scoala sa presupunem... inveti ceva... te ia cineva sub aripa lui, acel cineva face PR pe multi bani(ca un adevarat profesionist) si eu acum sa stau sa-mi pun intrebari deontologice? Apropo... nu am spus PSD... si in al doilea rand... daca m-as duce maine la vot...cred ca as pune stampila pe amandoua partide si anulez votul... asa ca nu fi rau... si zi-mi ca sunt si eu curios... of da' tare iti place sa tachinezi...
Old 25 Oct 2004, 23:08   #12
herbert
Guru

herbert

acum sa nu care cumva sa-mi sugerezi ca esti la Becacali... alaturi de "profesoru'" Dan Pavel :sick:

ei bine, Thomita a crezut si el in: "daca nu sochezi prin ceva, nu te baga nimeni in seama". nu spun, nu insista, ca arunc un proiect in aer.
Old 25 Oct 2004, 23:14   #13
Jay
The Space Cowboy

Jay

acum sa nu care cumva sa-mi sugerezi ca esti la Becacali... alaturi de "profesoru'" Dan Pavel :sick:

Doamne fereste... :sick:
Old 26 Oct 2004, 14:38   #14
KORBEN
Guru

KORBEN

filmu' e bine facut, dar ramane reprosu' (aproape similar cu cel al lui Hurezeanu) pe care i l-am facut si lui Thomas la o discutie... a avut o reactie si un comentariu interesant...

:sick: :sick: :sick: :sick:
Old 26 Oct 2004, 21:15   #15
Jay
The Space Cowboy

Jay

"Regizorii au ajuns sa dezinformeze la fel ca securistii"(Hurezeanu).... Daca asta e ... subscriu KORBEN...
Old 27 Oct 2004, 16:01   #16
capitain
Guru

capitain

filmul pare foarte natural, ma refer la reactiile personajelor, insa, din cate am inteles, thomas a povestit studentilor de la regie (unatc), si altora, ca multe momente au fost regizate. dupa ce am aflat asta, filmul nu m-a dezamagit, cum s-ar fi putut intampla, ci mi-a schimbat parerea in bine despre "domnu' tom". vedeti ce face scoala de film din germania (si mostenirea genetica), mai ales cea din munich, asta e valabil si pt d-ra gulea, de la montaj.
asa ca daca veti fi cineasti de succes, trebuie sa va trimiteti copii sa studieze la hff.
bravo tom!

Last edited by Pitbull : 06 Aug 2009 at 00:58.
capitain is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules