Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Vreau sa stiu

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 06 Oct 2004, 14:36   #1
bogdanu'
Novice

bogdanu'

Cum vi se par criticile de film de pe site-ul Cinemagia

Am o mare curiozitate. Cum li se par celor de pe site criticile de film copiate din jurnale precum "Libertatea", "B24" si altele. Sincer, nu m-am uitat la criticile de la filmele despre care am o opinie proasta, ci numai la cele care mi-au placut. Si m-am speriat.

Tot ce am intalnit este doar "critica". Adica nimic pozitiv, pur si simplu subiectul filmului sau regizorul sau un actor anume din film este desfiintat. Nu se vorbeste deloc despre trairea pe care o ai cand vezi filmul respectiv, despre cat de bine reuseste sa transmita tehnica de filmare mesajul filmului, despre calitatea coloanei sonore si ajutorul pe care il da la trasarea dispozitiei dorite de regizor, despre detalii pe care poate un amarat de privitor la cinema neexperimentat ca mine ar putea sa nu le desluseasca din prima. Numai "atac la regizorul/actorul x" sau "atac la subiectul filmului". :huh:
bogdanu' is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Oct 2004, 18:30   #2
nightsorrow
Senior

nightsorrow

Ai perfecta dreptate! You are the most wellcome! De oameni ca tine avem nevoie care sa aduca aminte membrilor de menirea acestui site! Astia inteleg cuvantul critica in sensul scurt...totul se rezuma la critici si batai de joc fata de film si fata de ceilalti ! Am citit pe undeva ca multi se simt bine lovind in lucruri mari , parand si ei mai mari decat sunt ''eu l am batut la sah pe G. Bush in liceu.."Se cam explica atitudinea lor+incercarea de a imita , de a fi in ton cu cei mari si de a nu si atrage aversiuni...Ignora i ,spune ti parerile indiferent de ce cred altii! Ai sprijinul meu,desi nu stiu cat conteaza :?
nightsorrow is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Oct 2004, 21:53   #3
capitain
Guru

capitain

citeste mai atent pt ca nu sunt toate criticile acide, dar, intamplator au aparut pe ecrane multe filme :sick:
capitain is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Oct 2004, 16:42   #4
Knnabis
Guest

Knnabis

Re: Cum vi se par criticile de film de pe site-ul Cinemagia

Originally Posted by bogdanu':
Tot ce am intalnit este doar "critica". Adica nimic pozitiv, pur si simplu subiectul filmului sau regizorul sau un actor anume din film este desfiintat. Nu se vorbeste deloc despre trairea pe care o ai cand vezi filmul respectiv, despre cat de bine reuseste sa transmita tehnica de filmare mesajul filmului, despre calitatea coloanei sonore si ajutorul pe care il da la trasarea dispozitiei dorite de regizor, despre detalii pe care poate un amarat de privitor la cinema neexperimentat ca mine ar putea sa nu le desluseasca din prima. Numai "atac la regizorul/actorul x" sau "atac la subiectul filmului". :huh:

nu mi se pare ca se critica orice doar de dragul de a critica, de a "desfiinta" un film, actor...sunt si pareri pozitive la filmele care merita... uita-te mai atent!
e foarte neplacut sa citesti ceva despre un film (doar laude), sa te convingi sa-l vezi la cinema si sa constati ca ai dat banii degeaba si filmul e o porcarie
Knnabis is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Oct 2004, 00:21   #5
KORBEN
Guru

KORBEN

simptomatic fenomen
da` unde sunt criticile astea?
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Oct 2004, 09:38   #6
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep

Tot ce am intalnit este doar "critica". Adica nimic pozitiv, pur si simplu subiectul filmului sau regizorul sau un actor anume din film este desfiintat.
Ei, nu e chiar tot timpul asa... Dar depinde de ce filme ti-au placut (ex.: "The Passion" - nici o sansa la o critica pozitiva). Mai greu este cand apar doua pareri contradictorii (v. LOTR, "Dogville", "Kill Bill" etc.)
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Oct 2004, 17:49   #7
KORBEN
Guru

KORBEN

lipsa pozitivismului in critica /////
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Oct 2004, 21:48   #8
notorious
NBK

notorious

mai intai, let's get something straight - criticile de pe cinemagia sunt cele ale lui ALS, ocazional doar andrei gorzo (inainte erau unele foarte proaste, care dadeau cu gratie in povestit, semnate de gabriela hurezean).

iar ALS scrie la fel de bine cronici pozitive (v. 'dogville', 'kill bill', 'fereastra secreta' !?), cat si negative ('pus pe jar'). sau pur & simplu 'neutre' (v. 'mystic river'). ALS nu este deloc partinitor (poate doar putin in cazul lui de palma, pe care il cam uraste), deci scrie f bine si mai ales corect. ceea ce ma ameteste putin si pe mine este, dupa cum spunea nea marx, suficienta de care da dovada in anumite cronici).

acuzele tale mi se par nefondate, bogdan...
Old 27 Oct 2004, 01:41   #9
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
In primul rand trebuie sa se vb. de filmele proaste:1 ca sa nu te duci in sala ca ti-a zis vecina de la 2 ca e bun ; 2 daca te intereseaza cinematograful si doresti sa lucrezi in domeniu sau in domenii conexe , trebuie sa vezi f. multe filme proaste si sa incerci macar sa nu repeti greselile facute acolo, si de-abia dupa sa poti sa visezi ca o sa faci ceva bun. 3 unele mituri trebuie demolate sau cel putin analizate la rece. De ce nu critica nimeni aici pulp fiction , ghepardul lui visconti sau filmele lui pintilie ? ( aici parca sunt vreo 2 , dar "prea" minoritari). si de ce toata lumea il injura pe sergiu ? Raspuns - pt. ca trebuie injurat !
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Oct 2004, 14:34   #10
Frank
Senior

Frank

Bogdanu, ai perfecta dreptate. Am mai zis eu ca natiunea asta este plina de critici, dar are putini creatori. De altfel, din rautatea pe care o scuipa unii critici am ajuns la o concluzie clara: isi refuleaza ratarile si frustrarile de scenaristi si de creatori. Ce sa mai faca si ei, daca de altceva nu sunt in stare? Asa, stau picior peste picior si critica, nene. Mai influenteaza cate un spectator doi, din cei care nu stiu sa-si faca propria opinie. Omul inteligent, insa, va discerne neaparat unde este valoare si unde rautate gratuita si frustrare.
Frank is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Nov 2004, 19:44   #11
Sm�agol-Gollum
The One and Only Gollum

Sm�agol-Gollum

Originally Posted by nume:
In primul rand trebuie sa se vb. de filmele proaste:1 ca sa nu te duci in sala ca ti-a zis vecina de la 2 ca e bun ; 2 daca te intereseaza cinematograful si doresti sa lucrezi in domeniu sau in domenii conexe , trebuie sa vezi f. multe filme proaste si sa incerci macar sa nu repeti greselile facute acolo, si de-abia dupa sa poti sa visezi ca o sa faci ceva bun. 3 unele mituri trebuie demolate sau cel putin analizate la rece. De ce nu critica nimeni aici pulp fiction , ghepardul lui visconti sau filmele lui pintilie ? ( aici parca sunt vreo 2 , dar "prea" minoritari). si de ce toata lumea il injura pe sergiu ? Raspuns - pt. ca trebuie injurat !

pai incepe tu sa critici pulp fiction si apoi o sa se gaseasca unu sau doi care sa isi dea si ei cu parerea.
Old 10 Nov 2004, 12:06   #12
christi
Guru

christi

Send a message via Yahoo to christi

Tot ce am intalnit este doar "critica". Adica nimic pozitiv, pur si simplu subiectul filmului sau regizorul sau un actor anume din film este desfiintat.

Pai normal, daca multe din filmele de anul asta sint de cacat.
Uita-te de exemplu la Kill Bill 2, o sa vezi acolo o "critica" de film mai mult decit pozitiva. Deci se poate Ideea e sa ai ce lauda.
Old 10 Nov 2004, 13:47   #13
nume
the mithbuster

nume

@ Smeagol , nu ai inteles. Vroiam sa spun ca valorile evidente nu sunt contestate de nimeni ( PULP, GHEPARDUL DE EX.), si ca intre timp , altii(cum ar fi sergiu), sunt injurati de toata lumea. In realizarea unui proiect cinemat. trebuie sa pleci de la ideea " ASA NU". Macar sa nu repeti greseli penibile dintr-un film si de-abia incolo sa te gandesti la "capodopere". Asta a spus-o un profesor de-al vostru (unora).
Old 10 Nov 2004, 13:57   #14
christi
Guru

christi

Originally Posted by nume:
In realizarea unui proiect cinemat. trebuie sa pleci de la ideea " ASA NU". Macar sa nu repeti greseli penibile dintr-un film si de-abia incolo sa te gandesti la "capodopere".

I totally disagree. Asta e una din principalele reguli pe care le-am citit in nishte cursuri pe net..... regula "CRAP PLUS ONE". Sa nu pleci niciodata la drum cu gindul ca daca sint atitea filme incredibil de proaste pe marile ecrane, tu o sa te descurci sa-l faci ceva mai putzin prost.
Old 11 Nov 2004, 17:18   #15
lynx
Guest

lynx

Nume, ”daca te inspiri din insuccesele altora, inseamna ca esti deja pe un drum gresit” /citat din Arkadi Raikin, un mare actor rus de care sigur nu ai auzit/
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Nov 2004, 17:41   #16
nume
the mithbuster

nume

Bine mah faceti voi capodopere ! Succes ! Cum dracu..... ca sa nu RATEZI debutul( DACA O FACI S-A ZIS CU TINE), trebuie in primul rand sa eviti greselile in care au picat altii( incepind de la chestii tehnice(racorduri de ex) , pana la cele de naratiune cinematografica ), de abia dupa aia te gandesti mai departe, de la cateva filme in sus. Sunt putini cei care au dat lovitura din prima, mai ales la noi.Asta o puteti citi mai in toate cartile despre film , regie etc. Daca vreti va dau si exemple....
Old 11 Nov 2004, 18:20   #17
christi
Guru

christi

Aici nu e vorba de capodopere din prima, sau ce incerci tu sa sugerezi, ci de ATITUDINE. Daca pleci la drum cu gindul sa faci un film mai putzin prost ca al altuia, nu o sa ajungi nicaieri. Si despre exemple, faptul ca filmele de debut ale unor regizori nu au fost capodopere, nu inseamna ca ei nu si-au propus sa faca ceva cu adevarat bun.
Old 11 Nov 2004, 18:32   #18
lynx
Guest

lynx

Nume, in legatura cu ceea ce spui imi vine in minte un exemplu din literatura romana: G.Calinescu. Mare critic, prost scriitor! Probabil, a incercat atat de tare sa evite greselile altor literati, incat a uitat cu totul de propria opera!
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Nov 2004, 18:37   #19
nume
the mithbuster

nume

Ne indepartam de subiect si riscam sa ne luam ceva p*** in gura....Oricum aici fiecare zice ce vrea. Eu doar vroiam sa spun ca nu trebuie sa te astepti sa dai lovitura first hand , pt. ca e foarte putin probabil sa se intample asta. Daca reusesti sa faci un film bun , apreciat de public (nu numai de familie si prieteni), fara prea mari greseli, in care sa nu incerci sa spui tot ce ai tu in suflet si in cap (capcana des intalnita la debutanti), ,trebuie sa fii multumit. Cam asta era ideea.
Old 11 Nov 2004, 18:42   #20
nume
the mithbuster

nume

@ lynx, bah tu ai un dinte pt. mine, simt asta , adori sa te contrazici aiurea , doar de dragul contrazicerii. Calinescu are niste carti mari , care s-au si ecranizat: Felix si Otilia; Scrinul Negru - ecranizat de Pita in Bietul Ioanide. Mai citeste, mai vizioneaza niste filme si mai vorbim...
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules